@mhmmdkvnci yeni baslik olusturmadan sorularinizi surada sormalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari
Gerçekler malesef ortada ne Amerika içindeki iltica edenler,çalışma vizesi alanlar,evlilik yapanlar yani tüm göçmen katagorileri nede 2026 yı kazanıp vize basılmasını bekleyenler, 2027 başvurusunun açılmasını bekleyenler nede 2028 başvurularının olmasını bekleyenler. Herkes için durum takip edebildiğim kadarı ile hiç iyi gitmiyor. düzelmek bir yana her geçen gün dahada zorlaşıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Bana cikmadi.. Cikmayip duygusal anlamda sikinti yasayanlari da okudum. O kadar oda kurulmus bunu da ben kurayim dedim. Benim kafama takilan ve disardan mudahale edebilip isin kaderini etkileyebilecegim tek sey resimdi ve kafamda hep soru isareti kaldi, kalacak. Bunun asil nedeni aslinda cikmamis olmasini mantikli bir sebebe baglamak istegi ayni zamanda cikmasini gerektirecek mantikli sebeplerimin has noot been selected yazisi ile bir anda cope atilmis olmasi yani asil sebep bunun bir kura oldugunu unutmus olmam. Saglik olsun beni en cok teselli eden sey daha da hazirlikli olacak olmam yani size de sunu sormak istiyorum hem maddi hem de manevi olarak eger cikmis olsaydi yuzde kac hazirdiniz ki ya da yuzde kac hazir olunabilir. Sikmayin yani caninizi.
@quadriceps hiçbir zaman %100 olmazsın ama ben hazırdım yani herşeyi yapıp giderdim
Coğrafya kaderdir ne diyelim, Lottery kalkmazsa şayet çıkana kadar başvuracağım
Kısmet olarak bakıyorum ben birazda. Tabi bu süreçte başka kültürleri öğrenmem, İngilizce için A1-2 ve B1-2 kurslarına başlamam bile benim için çok güzel bir şey.
@FreeMen yani önümüzde bir sene daha oldu tabi bizi üzsede değişmiyor bu gerçek
çıkmayan tanıdık yüzlere çok üzüldüm,sabredin tekrar tekrar deneyin,hepimiz bu bekleme odalarının müdavimiyiz
Arkadaşlar herşeyde bir hayır ve bir işin bir zamanı var . 13 sene deneme sonrası çıkan birisi olarak, kafamdaki Amerikayi yeni yeni bir yere oturtabildim. Kazanmak kadar burada yaşamak ve hakkıyla tutunabilmek kolay değil. Benim sevdigim bir söz vardır. Bazen kazanırsın ama kaybedersin Bazen kaybedersin ama kazanırsın.
@redsat2000 süper bir söylem! orada tutunabilmek alışmak gerçekten zor bir süreç.herkes şçin hayırlısı olsun
@redsat2000 siz çıktığında kaç yaşındaydınız mesleğiniz ve çocuk varmıydı?
Arkadaşlar green card hayallerinin hayatınızı nasıl etkilediğini biliyorum. Çıkmayanlar bunda da bir hayır vardır mantığıyla ilerlemeli. Hayat bazen istemediğiniz anda farklı seçenekler sunabilir. Bir çok kişi ülkemizin bulunduğu siyasi ve ekonomik durumdan dolayı Amerika'ya yerleşmek istiyor. Umarım her şey gönlünüzce olur.
@Muhtaradana umarım sizde mülakatı yaşarsınız dar zamanda en çok sizin için istiyorum (çünkü istediğim bir iki kişi halledince işlerini)
@redsat2000 bir gün kazanırsam senin tecrübeleri mutlaka dikkate alırım abi
@quadriceps, içinde söyledi: DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi
Bana cikmadi.. Cikmayip duygusal anlamda sikinti yasayanlari da okudum. O kadar oda kurulmus bunu da ben kurayim dedim. Benim kafama takilan ve disardan mudahale edebilip isin kaderini etkileyebilecegim tek sey resimdi ve kafamda hep soru isareti kaldi, kalacak. Bunun asil nedeni aslinda cikmamis olmasini mantikli bir sebebe baglamak istegi ayni zamanda cikmasini gerektirecek mantikli sebeplerimin has noot been selected yazisi ile bir anda cope atilmis olmasi yani asil sebep bunun bir kura oldugunu unutmus olmam. Saglik olsun beni en cok teselli eden sey daha da hazirlikli olacak olmam yani size de sunu sormak istiyorum hem maddi hem de manevi olarak eger cikmis olsaydi yuzde kac hazirdiniz ki ya da yuzde kac hazir olunabilir. Sikmayin yani caninizi.
Valla hocam sana, bana, bize çıkmaması çok çok normal. Sadece yeşilkartforum'da bile en az 5 kişiden şunu duydum "kazandım ama ilkokul mezunuyum gidemeyeceğim", "kazandım ama eşim istemiyor gitmeyeceğiz", kazandım ama bla bla bla... Çıkmaz tabi sana. Gider bunlara çıkar, çünkü hakkını yiyorlar. Benim burada alacak 1 günlük nefesim yok. En tepeyi de gördüm zamanında, en dibi de. Ve 3 yıldır bunun için çaba gösteriyorum. Sonra geliyor birileri kazandık ama gitmeyeceğiz diyor. Tekrar başvurmayacağım kesinlikle. Bu ülkede heryerde adaletsizlik olduğu gibi, tamamen şansa dayalı bi sistemi bile adaletsizlikle ortadan kaldırıyor milletimiz. Gerekirse kaçak gideceğim veya ne gerekiyorsa öyle. Tekrar başvurmam.
@stardium Sakin, biraz da kısmet bu işler bence. Siteminde haklısın ama tekrar başvurun. 10. başvurusunda kazanan var, 17 yıldır başvurupta kazanamayanda var. Pes etmek yok 
@FreeMen, içinde söyledi: DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi
@stardium Sakin, biraz da kısmet bu işler bence. Siteminde haklısın ama tekrar başvurun. 10. başvurusunda kazanan var, 17 yıldır başvurupta kazanamayanda var. Pes etmek yok
Haklısınız fakat herkesin maddi durumu, ailevi durumu farklı ve benimki gitmeyi gerektiriyor. Değil 10 yıl 1 yıl daha bekleyecek durumum yok maalesef. İngiltere deneyeceğim en son yasal olarak, eğer olmazsa ABD'ye kaçak gitmeyi düşünüyorum.
@Muhtaradana evet buralardayız hele bir sizi gönderelim de
ben de her işte bir hayır vardır diye bakarım olaylara böyle olması gerektiği için olmuştur üzüldüm evet ama hayat devam ediyor
demek daha zamanı var
Benim üçüncü başvurumda da çıkmadı. Önceki iki başvurum kadar üzmedi ama, hevesim de pek kalmadı. Çıktıktan sonraki masraflar da epey tutuyor. Böyle bir gerçek de var.
başvurmaya devam edin yıllarda surse cıkıyor sonunda.diyelim ki çıkmadı yiycek ekmeğim yokmus amerikada hayırlısı boyleymıs dersınız.Basvurmazsanız zaten cıkmıyor.
@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi
çıkmayan tanıdık yüzlere çok üzüldüm,sabredin tekrar tekrar deneyin,hepimiz bu bekleme odalarının müdavimiyiz
Teşekkür ederim hocam sağolun. İnşallah sizlerin süreci de sorunsuz geçer 
Çıkmaması değil de çıkıp gitmeyen veya kararsız kalanları görünce çok üzülüyorum. Neden başvuruyorsunuz eğer gitmekte kararlı değilseniz. Gitmeyi kafaya koymuş insanların haklarına engel olmayın.