Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Virginia, Amerika Birleşik Devletleri'nin Atlas Okyanusu sahilindeki eyaleti. ABD'nin eyaletleri arasında 8,5 milyon kişiyle nüfus açısından 12., yüzölçümü açısından 35. sırada gelir. Washington, DC'ye yakınlığından dolayı stratejik önemi yüksektir. CIA ve Pentagon'a ev sahipliği yapan eyaletin kodu VA'dır.

    Virginia eyaleti Amerika Birleşik Devletleri'nde en çok başkan (George Washington, Thomas Jefferson, James Madison, James Monroe, Woodrow Wilson, William Henry Harrison, John Tyler ve Zachary Taylor) çıkaran eyalet olduğundan dolayı, kendisine "Mother of Presidents" (Başkanların Anası) ismi yakıştırılmıştır.

    alt text

    Bayrağı :
    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • Arkadaşlar merhaba Virginia nın tercih edilecek yerleri hakkında video.Olabildiğince yeni videoları paylaşmaya çalışıyorum.Bilgilerin güncel olduğunu düşünerek.Ve tabii şehirler hakkında bilgisi olanlar ya da yaşayanlardan mutlaka bir yorum bekliyoruz.

    1. Arlington (Best Overall City)
    2. Ashburn.
    3. Reston.
    4. Virginia Beach.
    5. Chesapeake. (Best Overall Quality of Life)
    6. Alexandria. (Best Downtown)
    7. Glen Allen (Best City to Raise a Family)
    8. Ferrum (Most Affordable Small Town)
    9. Staunton (Most Beautiful Town)
    10. Blacksburg (Best Place to Retire)

  • Eşim Arlington'a work and travel ile gitmişti.Memnun kalmıştı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    video da seyrettim belki bilmiyorsunuz diye paylaşmak istedim. Simit almak için

    Virginia da yaşayanlar için:
    Fairfax Bakery
    11211 Lee Hwy J, Fairfax, VA 22030
    (703) 277-9999
    https://goo.gl/maps/VXceEHpRYBEzgLvh8

    Maryland’de yaşayanlar için:

    Diyanet Center of America
    9610 Good Luck Rd, Lanham, MD 20706
    (301) 459-9589
    https://goo.gl/maps/Y9wrjo873o7swVgX8

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 simitçi benim balkondan görünüyor. Yolun karşısında. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt sepet uzatıyon mu 2 simit diyerek

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 o Lee Hwy dediğin 8 şerit yol. İp atarsında ucu kalır elinde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt ev lowe's home sa eğer manyak bir yer bir elin boston market diğer elinde otobüs durağı arkan da mc donalds paraya sıkıştın karşında banka

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 ondan sebep 1+1 yere 1750$ kira ödüyorum. 🙂 Ayrıca okulları çok iyi olan bir bölge.


  • Arkadaşlar yaşam kalitesi nasıl acaba, yeni gelecekler için imkan sunuyor mu?


  • 2004 yılında, öğrencilik zamanında 1 sene kadar Virginia'da yaşama fırsatı bulmuştum. İlk 3 ay Centreville'de yaşadım sonra Fairfax'e taşınmıştım. Burada dil okuluna devam ediyordum. İlk ev sahibim Türk'dü(Oda tutumuştum $500). E bunun nihayetinde etrafımda hep Türkler vardı. İngilizce öğrenememekten şikayetçi olduğum için Los Angles'a transfer olmuştum.
    Neyse ben Virginia'dan bahsedim.. Los Angeles'da geçen 2. ayın sonunda ''Ben neden Virginia'dan buraya geldim?'' diye hayıflanmaya başladım. Değerini kıymetini bilemedim diyebilirim. Virginia daha doğrusu Kuzey Virginia (Başka bi eyaletten bahsetmiyorum, Virginia'nın kuzeyi DC'ye yakın bölgeler) Bürokrat ve devlet memurlarının daha çok bulunduğu bölgeler. Bunun pozitif yönleri negatif yönlerinden daha çok. Suç oranı çok düşük, insan çeşitliliği yüksek ve en önemlisi biz Türklerin alıştığı 4 mevsim'in çok yerinde yaşandığı bir eyalet. Okulun ilk haftası bütün öğretmenlerin uyarısı polis üstüneydi. Hatta biri eğer polise dokunursanız siz artık ''dead man walking''siniz demişti. Polis'e Amerikanın her yerinde saygılı ve sakın yaklaşmanız lazım zaten. Evet pardon, pahalı bir eyalettir Virginia, ev kiraları ve satış rakamları çok yüksektir. Vergi bakımından da fena sayılmaz. Washington Dc'ye ne kadar yaklaşırsanız o kadar yükselir fiyatlar. Yaşam kalitesi çok yüksektir. Sokak hayvanları; Geyik, Sincap ve tilki'dir. Arabasız bir hiç olduğunuzu anlamanız 3 günü almaz. Yoldan taksi çevirmeniz yasaktır zaten bulamazsanız. Toplu taşıma olarak otobüs, yani belki şansınız varsa oturduğunuz yerden geçiyorsa binersiniz ama eve dönemeyebilirsiniz. Çünkü o otobüs günde bir kere ring atıyordur (Başıma geldiği için eminim). Ama tabiki bu bahsettiğim 2004 🙂 Baya bişey değişmiş olabilir. 2021 green card çekilişini sabırsızlıkla bekliyorum. Şuan için Austin,TX şehrini seçtim kafamda ama tabi bu dünyanın sonuna kadar değiştiremem anlamına gelmiyor. Eğer Austin beklentilerimi karşılamazsa, kafamda düşündüklerimi pratiğe dökemezsem kesinlikle Virginia'ya dönerim. Bir dakika düşünmem Alexandria,VA'da ev aramaya başlarım 🙂

    Sorusu olan varsa yardım etmeye çalışırım.


  • @fmac imkan derken tam olarak ne demek istediginizi anlamadim ama benim enistem direk VA Beach'e yerlesti,baya memnun,baska bir yere tasinmayi dusunmuyor.Bir arkadasimda NC dan Virginia Beach e tasinacak onumuzdeki haftalarda.


  • @aliarmgn mehaba bende VA Beach"e yerlesicem kismet olursa ucuslar acilir acilmaz,ama ic tanidigim yok ilk etapta araba alma ev kiralama konusunda yonlendirebilecek bi tanidik olursa cok iyi olacak bu konuda enisteniz en azindan fikir verip yonlendirebilirse cok memnun olurum bi kac is gorusmemde vardi ama maalesf iptal oldu su durumda,ilk etapta neler yapilmasi gerekir bunlari soylee bile yerlerini verse bile cok yardimci olmus olur
    cok tesekkurler simididen.


  • @ibrahim-civan Virginia Beach'de Turk nufusu oldukca fazla. Malllarda telefon tamiri yapanlar ve araba dealer sahibi olanlar var. Ben Richmond'da yasamistim 2 sene kadar yakin zamanda, VA beach'de de bulundum. Richmond'i da dusunebilirsiniz. Sevgiler..


  • Va beach yerine size richmond ya da Charlottesville oneririm.

    @ibrahim-civan, içinde söyledi: Virginia

    @aliarmgn mehaba bende VA Beach"e yerlesicem kismet olursa ucuslar acilir acilmaz,ama ic tanidigim yok ilk etapta araba alma ev kiralama konusunda yonlendirebilecek bi tanidik olursa cok iyi olacak bu konuda enisteniz en azindan fikir verip yonlendirebilirse cok memnun olurum bi kac is gorusmemde vardi ama maalesf iptal oldu su durumda,ilk etapta neler yapilmasi gerekir bunlari soylee bile yerlerini verse bile cok yardimci olmus olur
    cok tesekkurler simididen.


  • @ssergenk ben sevemedim Va yi bana kocaman bi koymus gibi geliyor 🙂 3 ay kaldim o da 2011 in yaziydi.Ben kalabalik seviyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aliarmgn, içinde söyledi: Virginia

    @ssergenk ben sevemedim Va yi bana kocaman bi koymus gibi geliyor 🙂 3 ay kaldim o da 2011 in yaziydi.Ben kalabalik seviyorum.

    Ama siz bir sure New York'ta yasadiniz 🙂 New York'taki hayatin hizina ve alternatiflerin sonsuzluguna alistiktan sonra ABD'nin diger tum buyuk sehirleri "buyuk koy" gibi gelir insana 🙂


  • O kadar baktım kimse Roanoke dememiş hatta ilk listede bile yokuz😂 Bizde Virginia’nın Roanoke köyündeyiz🙈 Çoğu kişi bilmiyor, bilin istedim😂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gizemyavuz92 home snacks olsun niche olsun en büyük sorun güvenlik ve emniyet olduğunu söylüyorlar. Belki bu yüzden insanlar uzak durmuştur.


  • @ayvalik10 böyle birler hiç duymamıştım, buranın çok küçük bir yerleşim yeri olduğundan tercih edilmediğini düşünüyorum aslında. İşi olanlar geliyor diğer herkes emekli burada..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum