Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaslar. Benim insurance firmam ile bir sorunum var aramizda bilgi sahibi arkadaslarin bana yardımcı olacagını umuyorum. Ben uber şöförüyüm. Ufak bir trafik kazası yaşadım ve insurance firmam beni cover etti. Bu olaydan 1 yıl sonra bana bir mektup göndererek bu kaza hakkında investigator tuttuklarını ve benim kaza anında uber yaptıgımı tespit ettiklerini ve benim yalan beyanda buluduğumu, uber yaptıgım icin bu kazanın maliyetini kendilerinin degil uber insurancenın karsılaması gerektigini söyleyip bana ödedikleri 1400$ lık tutarı 21 gün içinde geri göndermem gerektigini eger göndermezsem bana dava açabileceklerini söylediler. Proof olarakta uberle iletişime geçip mail yoluyla aldıkları şu cevap var ; his account may has been active. Bende o akşam uber yapıyordum ama o anda arabamda müşteri yoktu işlerin daha karışmaması için o akşam uber yapmadıgımı söylemiştim. Kendileriyle iletişime geçtim ama bu konuda yapacakları birşey olmadıgını söylediler. Ben bu parayı kendilerine göndermedim, gönderseydim fraud suçunu kabul etmiş olacaktım. Eğer beni mahkemeye verirseler bu olaydan başıma büyük şeyler gelir mi ? Internette okudugum kadarıyla insurance firmalarının kendi müşterisini dava etmesi cok az rastlanır bir durummuş fakat her olasılık mümkün. Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. ne derece bir durumun içerisinde olduğumun farkında değilim. Belki çok büyük belki çok sıradan bir durum fakat internette aynı tarz bir vaka görmedim. Şimdiden teşekkur ederim.

    AŞAGIDA BANA GONDERDİKLERİ MEKTUBU GÖREBİLİRSİNİZ.

    Dear Mr. :
    Please be advised that your claim for damage to your Honda Accord related to the alleged loss on July 21, 2019 has been investigated by our Special Investigations Unit (SIU). The investigation is complete and SIU has concluded, among other things, that false and misleading information was provided to us regarding this claim. Specifically, the investigation concluded that you misrepresented the use of your Honda to NJM as a non-TNC/rideshare vehicle when, in fact, you were engaged in ridesharing, Phase 2, through Uber when the loss occurred.
    New Jersey Manufacturers Insurance Company (“NJM”) does not provide coverage for any party who has made fraudulent statements or engaged in fraudulent conduct in connection with any accident or loss for which coverage is sought. Based on the policy of insurance and the SIU report, NJM will not make any additional payment in regards to this claim.
    In conjunction with the above, NJM’s investigation of this claim has revealed facts establishing violations of Pennsylvania’s Insurance Fraud Statute, 18 Pa. C.S.A. § 4117.
    An individual violates 18 Pa. C.S.A. § 4117 where he/she: ...
    (2) Knowingly and with the intent to defraud any insurer or self-insured, presents or causes to be presented to any insurer or self-insured any statement forming a part of, or in support of, a claim that contains any false, incomplete or misleading information concerning any fact or thing material to the claim.
    (3) Knowingly and with the intent to defraud any insurer or self-insured, assists, abets, solicits or conspires with another to prepare or make any statement that is intended to be presented to any insurer or self-insured in connection with, or in support of, a claim that contains any false, incomplete or misleading information concerning any fact or thing material to the claim, including information which documents or supports an amount claimed in excess of the actual loss sustained by the claimant.
    [18 Pa. C.S.A. § 4117(a)]
    2019-157936 F10123526 07/21/2019

    NEW JERSEY MANUFACTURERS INSURANCE COMPANY
    April 22, 2020 Page 2 of 2
    Under Pennsylvania law, any insurance company damaged as a result of the above, may recover compensatory damages, including reasonable investigation expenses, costs of suit and attorney’s fees. The insurer may also be entitled to recover treble damages. 18 Pa. C.S.A. § 4117(g).
    In connection with this claim, NJM previously issued payment to Auto Body, Inc. in the amount of $1,404.99 for the damages to your vehicle. NJM now denies your claim due to fraud; therefore, we demand that you reimburse us for this amount. Please remit payment in the total amount of $1,404.99 to NJM. Payment should be forwarded to the NJM adjuster responsible for this claim, Tabitha
    The claim number must be referenced on any check, money order or other form of payment besides cash. Please send payment within 21 days of receipt of this letter to avoid any further action by NJM. Failure to remit payment as outlined above may result in court action against you, in which treble damages are sought pursuant to 18 Pa. C.S.A. § 4117.
    Any action taken by an NJM employee or agent with regards to the facts or evaluation of coverage under the policy should not be deemed a waiver of any terms, conditions, exclusions or other provisions of the policy. Furthermore, the grounds for our coverage position set forth in this letter are not intended to limit NJM’s right to assert additional grounds for disclaiming coverage for all or part of the claim, even if not set forth above.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nopanic0 büyük geçmiş olsun. Ben Türkiye de yetkili sigorta acente sahibiyim. Bizim Türkiye de kasko yapılırken aracın aksesuarı var ise - engelli araç ise - kiralık araç gibi özelliklerini belirtmezsen sigorta şirketi bir hasar anında ya ret verir. Ya da senin başına geldiği gibi öder ama senden rücu (geri isteme) olayına gider. Senin durumunu florida sigortacılık yapan alper beye sordum Benim sorum ve onun cevabını aynen sana yazıyorum. Türkiye ile amerika aynı imiş.

    iyi akşamlar alper bey rahatsızlık veriyorsam özür dilerim. bir arkadaş maddi hasarlı kaza yapıyor uber yapıyor ama müşterisi yokumş fakat bu tespit edildiği için şirket rücu yapıyor. Aşağıda şirketin gönderdiği mektup var. Bir şey sormak istiyorum. Mesela Türkiye de engelli aracı veya kiralık bir araç ise sigortalar da bu özellikleri belirtmek gerekiyor. Yoksa burda ki gibi öder fakat sonra sizden para ister. Amerika da uber yapacağın zaman uber için ibareyi belirtmek gerekiyor mu

    Kesinlikle evet. UBER veya LYFT yaptiginizi belirtmezseniz sigorta sahtekarligi yapmis olursunuz. Policeniz gecersiz olur.

    direk şirketin avukatları ile irtibata geçersen sana ödeme kolaylığı taksitlendirme gibi yardımcı olacaklarına eminim. Hukuki bir yardım almak istersen de forumun hukuk sorularını yanıtlayan muslu hukuk bürosuna sorabilirsin.


  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu benim için değil bi yakınım için gerekliydi teşekkürler tekrardan 😊


  • @ayvalik10 forumun her derde deva olabilmesi gercekten çok değerli. Soruyu ben sormadım ama cevaplamak için gösterdiğiniz çabaya teşekkür ederim. 🙂 Hayırlı akşamlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kundekari günaydın biz burada ailenin her bireyi gibi birbirimizi kollarız zor anlarında yanında oluruz sıkıntılarını çözeriz ondan dolayı cık cuk cik gibi yaşanmamış kesinliği olmayan dedikodu sözler yada hava duran konuşmalara inanmayız. mesleğimden dolayı bir şey yazıyorsan doğruluğundan emin olmalısın ki ilk defa gelenler de evet burası gerçekten de bilgi ve tecrübe dolu bir forum desinler.


  • Bunun için bir avukata danışmak şart o kesin. Ama uberin aktif olması illa sizi çalışmış saymaz. Yolcu taşırken yaptığınız kaza ile araba boşken yaptığınız kaza aynı şey değil ve uber yolcu yokken kaza yaptığınızda bunu ödemez. Siz yolcu olmadığı için uber yapmıyordunuz mahkeme açılsa anca uberden o zaman bilgi isteyebilir. Ki mahkemede online olduğunuz bile ortaya çıksa eve gidiyorumdum km yapsın diye açtım dersin. uber de böyle bir bilgiyide mahkeme olmadan vereceğinide sanmıyorum ki uberin verdiği dedikleri cevap bile belki çalışmış olabilir demiş. Israrcı olun cevap olarak ben çalışmıyordum demeye devam edin bu sırada da avukatla kesin görüşün. Avukatsız işinizin çözüleceğini sanmıyorum.


  • @nopanic0, içinde söyledi: Benim insurance firmam bana dava açıyor!

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu benim için değil bi yakınım için gerekliydi teşekkürler tekrardan 😊

    Güzel kardeşim; hikayene burada yazdığın gibi "....bir yakınımın başına .... geldi" diye doğrusunu yazsaydın ,insanların sana yardım etmeyeceğini mi sandın?
    Burada meydana gelen ne değişik olaylar ve yaşam hikayeleri okudum,Mutlaka birileri tarafından yanıtları samimiyetle verildiğini gördüm.
    Başkasının sorununa yanıt bulmadaki gayretinize ,aynı samimiyetle cevaplar bulacağınızı unutmayınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhanfeez Avukatla, mahkemeyle uğraşırsan hem bir sürü zamanın hem de binlerce doların gider. Sigortanın istediği parayı ödemek suçu kabul etmek anlamına gelmez, mahkemeyle uğraşacak vaktim, avukata verecek param yok anlamına gelir. O sırada Uber yapmıyordum dediğin zaman onlar aksini kanıtlayan bir şey bulmadığı sürece doğru kabul edilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhanfeez sen bu araba ile uber yapıyor musun yapıyorsun. Kaza anında yapmasan bile sonuçta bu araç ticari kazanç elde ediyor musun. Bu yüzden uber yaptığını sigorta da belirtmek zorundasın. Avukat senin paranın tamamını alır sonra karar verilince üstüne de cezayı ödersin. Çünkü HAKSIZSIN. Alınan poliçeler de kesinlikle bu özel durumlar yazar. Türkiyeden sana örnek yazı koyuyorum. Sonuçta şirket sana en baştan uyarıyor. Sen bu saatten sonra hiç bir hak talep edemezsin. Türkiye de %20 ben öderim diyor. Aynı şekilde poliçeyi elinize alın ve dikkatli okuyun ondan sonra avukata gidemez zaten sigortacılıkta hiçbir zaman hayali konuşma ya da ispatsız uygulama olmaz. Eğer şirket para istiyorsa bir yerden ispatı vardır. Ondan avukata sadece para kaptırırsın.

    200645147_3.jpg


  • @knnrn, içinde söyledi: Benim insurance firmam bana dava açıyor!

    @gkhanfeez Avukatla, mahkemeyle uğraşırsan hem bir sürü zamanın hem de binlerce doların gider. Sigortanın istediği parayı ödemek suçu kabul etmek anlamına gelmez, mahkemeyle uğraşacak vaktim, avukata verecek param yok anlamına gelir. O sırada Uber yapmıyordum dediğin zaman onlar aksini kanıtlayan bir şey bulmadığı sürece doğru kabul edilir.

    Burada kesin bir durum var sigorta blöf yapıyor o kesin çünkü uber bir tane araştırmacıya bu eleman bizim sistemimizde kayıtlı ve “he may have been active” demez. Yasaların böyle güzel işlediği bir ülkede böyle bir bilgiyi neden versin mantıklı geliyor mu. Ayrıca müşteri yokken uber açık ve müşteri bekliyorsunuz diyelim bu durumda uber bile sizi çalışıyor olarak görmüyor ve çalışma saatinizi durduruyor sadece sistemde aktif olarak duruyorsunuz. Sigorta şirketine uber yaptığını bildirmemek bir suç değil risk sadece, şirket bunu anlarsa aylık ödemenizi artırır sadece size şantaj yapamaz bu şekilde. Şirket kazanacağını bilse niye uğraşsın verir mahkemeye alırlar parayı zaten hazırda avukatları vardır.


  • Bu konuda Sayin @ayvalik10 ile ayni fikirdeyim. Siz aracinizi ticari amacla kullaniyorsunuz. O yuzden arac sigortasi yaptirirken "business" olarak kullandiginizi belirtmeniz gerekiyordu. Sadece haftasonu uber yapsaniz bile, ticari duruma girer.

    Kaza aninda musterinin aracda olup olmamasi birsey degistirmez, veya uber saatinizin acik olup olmamasi. Onemli olan genel anlamda arabanin hangi purpose ile kullanilmasi.

    Eyalete gore biraz degismekle birlikte, sigorta yaptirirken, hangi amacla aracin kullanilacagi ve is icin kac mile commute yapilacagi sorular arasindadir. Isyeri ve ev arasindaki mileage bile sorulur.

    Avukata bos yere para odemeyin. Kazanmaniz oldukca zor. Sigortanin elinde kullanacak saglam bilgi olmasaydi, size fraud yaptiniz diye mektup gondermezlerdi.


  • @MySea Başıma gelen benzeri bir olayda Aps açıktı ve müşteri almaya giderken kaza yaptım.Aps açık ve müşteriye giderken oldugu için firma benim sigortamla da konuşarak bütün zararları karşıladı.Sigortacıların kulagı delik.Sizin uber yaptıgınızı ögrenebilirler.Yalana ve 1400 $ için ugraşmaya gerek yok.Avukatlar daha fazlasını alır ve zararlı çıkarsınız!


  • Ben uygulama online iken kaza yaptım duran arabaya çarptım. Sigortaya da hiç bir şey söylemedim. Karşı tarafı ödediler. Geico idi şirket. Uber ya da benzeri şeyleri yaptığınızı öğrenme gibi seçenekleri yok bence. Ubere sormaları lazım onuda uber bir mahkeme kararı olmadan neden yanıtlasın. Yolcu varken kaza yaparsanız zaten uber bir şekilde karşılamak zorunda kalıyor. California da bir kaç kişi de gördüm zararı uber ve lyft mahkeme yoluyla karşılamak zorunda kalmışlardı eğer yolcu varsa.


  • @gkhanfeez Eger aracinizi is amacli kullaniyorsaniz, sigortaya bunu bildirmeniz gerekiyor. Yani delivery, taxi, uber, lyft vb. Aksi takdirde, eger sigorta sirketi bunu bir sekilde ogrenirse, size herhangi bir odemeyi reddetme hakki olur. Olay herhangi bir sekilde mahkemelik olursa, zaten kesinlikle ogrenirler. Yada karsi tarafin sigortasindan ogrenebilirler. Hep bu riski tasiyarak aracinizi kullanmak zorunda kalirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 15
  • 10
  • 6
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum