Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

• @ibrahimasar 200 çok uçuk bir rakam , 30 yapıyor neredeyse , tipik bir abd li bile o kadar parayı şak diye bankada gösteremez , ayrıca para tek kriter değil , bu gözler 6k ile geçeni gördü

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@AgeGuns 200.000 TL uçuk mu tek demiyor çocuklu aile diyor. kişi başı 10.000 dolar dersin 10.000 x2 =20.000 dolar. Çocuk için de 5.000 dolar dersin. 20.000 + 5.000 = 25.000 dolar yapar. 7 ile kuru çarp 180.000 TL para yapar. Ayrıca 6.000 dolar gidenler doktordu yeni mezun yada iş tecrübesi olmayan kişi değildi. Kaldı ki bu dönemde 6.000 dolarla geçinebilir mi bir insan çalışmadan. Delivery bile yapamazsın SSn yok DMV kapalı @redsat2000 @FreeWoRLD @crazycells

• ⭐⭐

@ibrahimasar ben bu tür hazırlıkları yapıyorum yazılıma yöneldim zaten yabancı değilim, burada memurluk yapıyorum gidersem işime yaramaz diye kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Eşyaları azalttım. Sürekli çıkmış olduğunu var sayıyorum. Ben evrene mesajı göndereyim diye elimden geleni yapıyorum.

• ⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@AgeGuns 200.000 TL uçuk mu tek demiyor çocuklu aile diyor. kişi başı 10.000 dolar dersin 10.000 x2 =20.000 dolar. Çocuk için de 5.000 dolar dersin. 20.000 + 5.000 = 25.000 dolar yapar. 7 ile kuru çarp 180.000 TL para yapar. Ayrıca 6.000 dolar gidenler doktordu yeni mezun yada iş tecrübesi olmayan kişi değildi. Kaldı ki bu dönemde 6.000 dolarla geçinebilir mi bir insan çalışmadan. Delivery bile yapamazsın SSn yok DMV kapalı @redsat2000 @FreeWoRLD @crazycells

Şimdi kimsede bu paranın var olmadığını var sayıp yazıyorsunuz. Ya varsa derdi tek GC çıksın noktasında ise ne olacak.

• ⭐⭐

@ayvalik10 200.000 öyle uçuk bir rakam değil bence bir ev alsak 400k yi gözden çıkarıyoruz. Bence bu para konusu üzerinde fazla oyalaniyorsunuz.

• @ayvalik10 benim dediğim 6 ,sizin sağdığınız 6 değil ,

bu forumdan önceki forumdan ve şahsende tanıdğım biriyidi , parayıda arkadaşından borç almıştı 1 hafta önce , mülakattan çıkıncada cep şubesinden geri göndermişti

zira kuzenlerim 3k dolar ile gittiler

burada asıl mesele orada tanıdık olup olmaması , gider gitmez mustang alırsan tabi yetmez ,

benim dayımdan tut halamlara bir çok aile ferdim orada yaşıyor , o kadar para bile lazım olmaya bilir bana ,zira iyi kötü 1 ay kalacak yerim var

tabiki bu anlatıklarım benim için geçerli , evli 3 çocuklu , kimsesi orada yaşamayan biri için haklısınızdır ona birşey diyemem

ben kendi açımdan konuşuyorum

• @AgeGuns, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@ibrahimasar 200 çok uçuk bir rakam , 30 yapıyor neredeyse , tipik bir abd li bile o kadar parayı şak diye bankada gösteremez , ayrıca para tek kriter değil , bu gözler 6k ile geçeni gördü

ABD'de sizinle ilgilenecek kisiler varsa, yatacaginiz yer, kalacaginiz ev hazirsa, is konusunda yardimci olan birileri varsa tabii ki 500 dolar bile yeter :) ama bu durum sagda solda "500 dolar yeterli" diyebilecegimiz anlamina gelmiyor :)

6000 dolar ile insanlarin vize alip almamasi dert degil, onemli olan 6000 dolar ile tek basina gecinebilir mi? Ilk aylarda normalden cok daha fazla harcama yapacaksiniz, o nedenle 6000 dolarla birileri ABD'de hayata ideal sekilde baslayamaz. Oldukca zorlanir ve planlari bekledigi gibi gitmezse buyuk ihtimal her seyi birakip Turkiye'ye geri doner... Bu sekilde (maddi birikimini tukettigi icin) geri donus karari alan cok fazla kisi var maalesef. Dolayisiyla forumda maddi birikimin onemine vurgu yapmak daha dogru bir tavsiye olur.

• Herkese selamlar.. uzunca bir aradan sonra girip neler olmuş diye bir bakayım dedim. Başvuru sürecinden bu yana kafamda deli sorular dönmeye başladı. Neden derseniz başvuru gününden sonra malum her insan hayatında değişiklikler oldu. Bunlardan biri corona bir diğeri dolardaki artış. Kişisel değişimlerden biride iş hayatımdaki olumlu değişimler. Yaşım 38. İlk başvurumu geçen yıl yapmıştım ve o günden beri hep heyecanla başvuru yapıp sonucu bekleyedurdum. yaklaşık 20 yıldır yazılım işiyle uğraşıyorum bunun son 17-18 yılı profesyonel iş hayatında. Şuan itibariylede özel sektörde bir yazılım ekibinin yöneticisiyim ve hatrısayılır bir gelirim var şükür. Çıkarsa gitmeli miyim gitmemeli miyim arasında çok düşünüyorum bu aralar. Özelliklede başvuru sürecinden sonra gerçekleşen bu sebeplerden ötürü. Değer mi değmezmi sürekli düşünüyorum.
    Fikirlerinizi merak ediyorum.

• @gariban, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Şimdi kimsede bu paranın var olmadığını var sayıp yazıyorsunuz. Ya varsa derdi tek GC çıksın noktasında ise ne olacak.

Varsa sorun yok zaten. Yoksa biriktirilmeli. Kimse kimsede ne kadar para olduğunu bilemez. Yok zannettiğin adamda iyi yerde bir tarla vardır. Satıverir, tek diye hesaba 350 bin atar. Fakat genelimizde hazır değil bu para. Bir yerlerde bağlı ya da hiç yok. Parası hazır olanlar da çıkmasını beklemekten başka pek çok yöntem var. Gözünü karartıp birine baş koyabilir.

Para artık önemli bir kriter. 30 binden yapılacak masraflar özetle şöyle...
    Sadece başvuranın pasaportunun olduğunu kabul et.
    Eş ve çocuğa pasaport 200 $
    3 kişi doktor muayenesi, 1000 $
    3 kişi vize ücreti 1000$
    3 kişi izmirden ankaraya bir kez gidiş geliş. Ankarada 2 gün konaklama 300 $
    3 kişi istanbul aktarmalı miami uçağı 1500 $
    3 kişi 1 hafta airbnb de kalıp ev aradı 400 $
    1 haftalık araç kirası yakıt vs 600 $
    3 kişi 2 öğün dışarıda yemek 7 gün 450 $
    Ortalama bir ev kira + depozito 2500 $
    Ortalama bir araç satın alındı 5000 $
    Ortalama ev eşyası dizildi 2000 $
    Eve ilk gıda alışverişi 400 $
    Buraya kadar 15350 $ harcandı. İş bulunmadı henüz. Tanıdık yok, göz önüne alınmayan sürpriz masraflar yok. Sigorta yaptırılmadı, çocuk okula yazılmadı.. Paranın yarısı Miami şehir haritasını eline almadan bitti. Miami şart değil, Houston da olsa North Carolina da olsa üç aşağı beş yukarı böyle. Haa bu bana göre olacak masraf. Herkes yorganının boyunu bilir. Ama 30000 asla uçuk bir rakam değil.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@umutaga burada yaptığın gibi amerikada aynı işleri yapınca maaşın daha fazla olur mu olmaz mı eğer olur diyorsan çıkarsa git neden durasın sonuçta sen sadece maaş için Türkiye de kalıyorsun yoksa yaşam standardı olsun huzur gibi diğer faktörler amerika türkiyeyi 2 katlamıyor mu yani ozaman neden durasın ki

• @ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@umutaga burada yaptığın gibi amerikada aynı işleri yapınca maaşın daha fazla olur mu olmaz mı eğer olur diyorsan çıkarsa git neden durasın sonuçta sen sadece maaş için Türkiye de kalıyorsun yoksa yaşam standardı olsun huzur gibi diğer faktörler amerika türkiyeyi 2 katlamıyor mu yani ozaman neden durasın ki

Elbette haklısınız hala gitmek istememin sebebi ekonomik boyuttan farklı olarak yaşam standartları, huzur vs.. farkı da var tabi malumunuz. Aşağı yukarı benim kadar yazılımla uğraşan iki arkadaşım var Amerikanın farklı bölgelerinde. Şuan yaklaşık maaşları 7-8K civarında. Ancak masraflarda Türkiye'den fazla olacaktır orada tabi o oranda. Ancak alım gücü tabiki çok daha rahattır. Bir türlü bu dengeyi kafamda kuramadım. Dediğim gibi ayrıca orada bu virüsün durumu da tedirgin edici.

• @ibrahimasar

Bekarım
    Bekarım Pasaportum Var 0 $
    Bekarım Muayne 333 $
    Bekarım Vize 333 $
    Bekarım İst-Ankara Konak 100 $
    Bekarım Aktarmasız NY 500 $
    Bekarım 1 hafta tanıdık evi 0 $
    1 haftalık taışt 40 $ (toplu taşıma )
    Bekarım yemek 7 gün 150$
    Abd Ordusuna girmek istediğim için ev falan tutmaya gerek kalmıyor oda 0$

Harcanan 1500 dolardan az :)

Hocam , ben oraya zaten yazdım , ben bekarım ve tanıdıklar var diye, bu anlattıklarınız sizin için geçerli , daha önce forumdada tartışıldı , en güzeli bekarken gitmek...

@ibrahimasar

Bekarım
    Bekarım Pasaportum Var 0 $
    Bekarım Muayne 333 $
    Bekarım Vize 333 $
    Bekarım İst-Ankara Konak 100 $
    Bekarım Aktarmasız NY 500 $
    Bekarım 1 hafta tanıdık evi 0 $
    1 haftalık taışt 40 $ (toplu taşıma )
    Bekarım yemek 7 gün 150$
    Abd Ordusuna girmek istediğim için ev falan tutmaya gerek kalmıyor oda 0$

Harcanan 1500 dolardan az :)

Hocam , ben oraya zaten yazdım , ben bekarım ve tanıdıklar var diye, bu anlattıklarınız sizin için geçerli , daha önce forumdada tartışıldı , en güzeli bekarken gitmek...

Hangi kuvvete katılmayı düşünüyorsunuz? Bu konuda herhangi bir ihtisasınız var mı?

• ⭐⭐

arkadaşlar güvenilir bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre salgın nedeniyle çok fazla ölüm olduğu için ABD de green card ile geleceklerin önünü açacaklarmış baya bir kişiye vereceğiz demişler. pasaporttan sonra bir güzel haber daha...

• @LordBolton, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

arkadaşlar güvenilir bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre salgın nedeniyle çok fazla ölüm olduğu için ABD de green card ile geleceklerin önünü açacaklarmış baya bir kişiye vereceğiz demişler. pasaporttan sonra bir güzel haber daha...

Çok güzel bir haber lakin kaynak önemli.

• @Eren98 yerli aynasız diye bir şerif söyledi youtube canlı yayında ilgili kurumda ki arkadaşlarından edinmiş bilgiyi.

• Firmaların dediğinine göre 2020 kazananların çoğu kayıt yapamayacak kesin bir süre varmış o süreye kadar kazananlardan kaçı kayıt olursa olacak o yüzden 2021 daha çok alabilir birde her ne kadar göçmen almak istemiyorlar deselerde 90.000 kişi ölmüş sonuçta bunların çoğunun boşalttığı işlerin doldurulması lazım amerikada çalışmak isteyene iş herzaman var cv farkı oluyor sadece normale döndüğünde bişey değişmeyecek orada olan iş ve çalışanlar belli sonuç bende normalden fazla kazanan olacak diye düşünüyorum her ülke için

• @AgeGuns Sizin hesabınız da size göre.. Zamanda geri gidemediğime göre 30 bini bulmam gerekecek :)

• @ibrahimasar sayın ibrahim bey , lütfen saygıslzık gibi algılanmasın ,

ben kendi açımından yazdım , 3 yada 4 kişilik bir aile için 30k evet lazım :)

EEE BOŞUNA DEMEMİŞLER... BEKARLIK SULTANLIK :) :) :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k