Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Old-Traveler, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Final-Approach çok soğuk be hocam.

    Evet, kışları uzun ve soğuk.

    Ben de sıcak iklimi seviyorum.

    Ancak soğuk iklimin hastası olan da bir hayli fazla. Özellikle Alaska hayranı da çoktu bir zamanlar.


  • Bugün günlerden Utah. 🌄

    Kumarın her türlüsünün yasak olduğu nadir eyaletlerden. 🙂

    Nüfusunun % 60'ından fazlası Mormon olduğu bu eyaletin başkenti Salt Lake City.

    Peki Mormon ne demek? 😶

    alt text

  • ⭐⭐ Yasaklı

    bizim tunceli gibi düşün


  • @kartalveat, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @semavi, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @kartalveat, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @semavi, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Verdigimiz greencard karari bizi cocuklarimizi ve muhtemelen torunlarimizi etkiler....

    Sonrasini Torunlar dusunsun...

    Hayat kisa...

    Hımm... benden sonra nuh tufan mı diyorsunuz 🙂

    Greencard dediğiniz gibi öncelikli bizi etkilesede ,bir neslin geleceğini belirleyecek ve onlar bırakılacak en iyi armağanlar içinde sayabiliriz.( eğitim,ahlak ,inanç, kök bilinci haricinde)

    Kabul etmek lazım torunlarımızdan sonrası kendine Türk diyecek mi müslüman diyecek mi veya farklı bir şey diyecek mi...
    . Sonrası muamma. Tanıştığım hiçbir Amerikalı ben almanım ya da ispanyolum ya da ingilizim demiyor. Onlar da 3-4 nesil önce gelmişler ama Amerikalı izliyorlar sadece..

    Siz tecrübeli olduğunuz için bizden daha iyi bilirsiniz,Ben sadece amerikan flimlerinden gördüğüm kadarı ile amerikayı bilirim.
    Filmlerde amerikalıyım dese bile; italyan köklerini,yahudiliğini, yunanlılığını,hispanikliğini unutmuyorlar ve bunu gerektiği zaman belirtiyorlar.
    Torunlarımızında Türk kökenli olduğunu unutmaması için gelenek oluşturulmalı ve sonraki nesillere aktarılmalıdır. Bu Türk milliyetciliği anlamında değil.
    Bir aile ağacı oluşturulabilinir .Resimli ve kısa bilgili
    Her gelen kuşak bunu doldursun ve bir sonraki kuşağa miras bıraksın
    Onlarında geçmişin nereye dayandığını bilme hakları var.

    Köklerini bilmek ve sahip çıkmak,yaşadığı gelecek kurduğu ülkeye ihanet etme anlamı da taşımıyor. Bu benim fikrim ,doğrudur diye iddiamda yok zaten Sadece bir fikir.

    Kısa cevap vereyim...

    Biliyorlar geçmişlerini...

    Lakin "Amerikalıyiz" diyor çocuklar... Babam meksikaliydi yada kubaliydi diye özellikle belirten çok...

    Bizim gibi değil...

    Biz nereliyiz deyince , babamızın memleketini söyleriz ... Halbuki gitmemiş olsak bile memlekettir o...

    Kültürel miras bırakma konusunda emin olun bizler kadar çalışan çok azdır... Buna rağmen bu coğrafya geçmişi öldürmeyen ama kendi kimliğini usulca size enjekte eden bir tarza sahip... Filmleri burada yaşayınca tamamlanıyor resim aslında...


  • @heleniki, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @semavi, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @kartalveat, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @semavi, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Verdigimiz greencard karari bizi cocuklarimizi ve muhtemelen torunlarimizi etkiler....

    Sonrasini Torunlar dusunsun...

    Hayat kisa...

    Hımm... benden sonra nuh tufan mı diyorsunuz 🙂

    Greencard dediğiniz gibi öncelikli bizi etkilesede ,bir neslin geleceğini belirleyecek ve onlar bırakılacak en iyi armağanlar içinde sayabiliriz.( eğitim,ahlak ,inanç, kök bilinci haricinde)

    Herkesin kıyameti kendi ölümüdür diyorum 🙂

    Kabul etmek lazım torunlarımızdan sonrası kendine Türk diyecek mi müslüman diyecek mi veya farklı bir şey diyecek mi... Bunları kabul ederek gelmek lazım. Ben çocuğuma bazı şeyleri açıklayabilirim ama torunuma da hadi bir nebze... Sonrası muamma. Tanıştığım hiçbir Amerikalı ben almanım ya da ispanyolum ya da ingilizim demiyor. Onlar da 3-4 nesil önce gelmişler ama Amerikalı izliyorlar sadece..

    Öyle zaten Türklük Müslümanlık vesaire iddiaların çok yoktur. kırklareli'de doğdum sınırdan ötede Yunanistan'da da olsaydım ismim farklı dinin farklı olabilirdi...

    Sayın @semavi hemşeriyiz demek bende lüleburgaz'lıyım. 🙂

    Babaeski de doğdum .. Lüleburgaz da ise birinci sınıfa gittim. Yaman oteli karşısında evimiz vardı... Şimşek siteleri... Yıllar sonra gidince çok duygulanmistim... Severim trakyayi...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Bugün günlerden Utah. 🌄

    Kumarın her türlüsünün yasak olduğu nadir eyaletlerden. 🙂

    Nüfusunun % 60'ından fazlası Mormon olduğu bu eyaletin başkenti Salt Lake City.

    Peki Mormon ne demek? 😶

    alt text

    yanlış bilmiyorsam hristiyanlıkta bir mezhep gibi birşey şii sunni gibi herhalde.

  • ⭐⭐⭐

    Bir söz.
    "Sabredin... Bazı şeyler bekledikçe güzelleşir... Bekledikçe nasip olur."


  • @fetihy cok tesekkur ederım aradıgım hersey mevcut cok ısıme yaradı


  • Arkadaşlar DS260 formunda her aile üyesi için pasaport gerekli mi?

  • ⭐⭐⭐

    @nothing34 rica ederim işinize yaradı ise ne mutlu bize


  • @Rhonster @Final-Approach Utah merkezli din eksenli bir grup. Amishler gibi onlarinda kendilerine gore bir kulturleri var.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @kartalveat, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Selim-Kocer, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Kennedy 1961 yılında Almanya seyahatinde ki bir konuşmasında derki” bundan 2000 yıl önce Roma imparatorluğu vatandaşı olmak bir böbürlenmeydi(ayrıcalıktı) şimdi ise Berlin’li olmak bir böbürlenmedir.” Şimdi acaba diyorum böbürlenmek için yada ayrıcalıklı olmak için hangi ülke vatandaşıyım demek etkilidir?Tabiki bu forumda olduğum için yaşam standartları büyük ekonomisiyle Amerika kesinlikle ağır basıyor.Sizin görüşlerinizde önemli haliyle Saygılar.Hayallerinizin gerçek olması dileğiyle.

    Su an Romalilardan nasil super guc olarak bahsediliyorsa, bundan yillar sonra da ABD icin super guc idi denilecektir...

    Tarihte, her yükselişin bir çöküşü vardır.
    Geçmişe göz attığımızda bir yığın örnekleri görüyoruz.
    Sorun şu ;ne zaman batacak?
    Batan geminin içinde mi ,dışında mı olacağız yada görebilecekmiyiz

    Yakin gelecekte ABD'ye bir sey olacagini sanmiyorum 🙂 Ben daha cok 400-500 yillik bir zamandan bahsediyordum ... oncesinin garantisini veremem 😃

    Aslına bakarsanız Roma imparatorluğu Büyük Britanya imparatorluğu ile birlikte varlığını Amerika topraklarında devam ettiriyor. Romanın Fas,Libya,Mısır,Suriye ve Anadolu hattında etkin olduğu yayılmacı ve gelişmeleri takip eden, gelişmeleri yaratan özelliği Amerikada bir araya gelen İtalyan, İspanyol, Portekiz ve İngilizler ile yeni bir sürece evrilmiş durumda. Gelişme meraklısı insanlar nereye göç ederse, Süper Güç orası olacak. Amerikada kaldıkları sürece Amerika Süper Güç olacaktır.. Dediğiniz gibi bu 400-500 sene kolay kolay değişmez çünkü 2000 yıllık yakın tarihe bakarsak Amerika henüz gelişme aşamasında. Böyle büyük devletler en az 800-900 sene ayakta kalmış. Dedemin babası Dağıstan dan göçmüş bir Çerkes. Çocuğumun bu konuda pek bir yorumu yok. O ruhu ben bile anlayamadım. Bizim torunlarımızın çocukları da diyecek ki büyük büyük dedem Türkiye diye bir yerden göçmüş. Aslımı unutmayacağım, dini vazifelerimi hiç eksiltmeyeceğim, çocuklarım torunlarım Türk ve müslüman insanlar olarak orada yüzyıllarca yaşayacaklar demek büyük bir hayal. Öyle düşünsem bu göç işlerine hiç girmezdim şahsen..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İrem-Özbey her bir birey için ayrı ayrı ds260 dolduracağın için her bir birey için de pasaport gerekiyor. İlk başvurudaki gibi toplu olarak olmuyor. Her bir birey için bilgileri tek tek gireceksin.


  • @ibrahimasar Aslinda II. Dunya Savasina kadar medeniyetler ve imparatorluklar savasla sahada kurulmus ve yine savasla sahada sona ermisler. II. Dunya Savasindan sonra ise artik super gucler denilen ulkeler ortaya ciktilar, bunlar hem teknolojik, hem ekonomik ve hemde sosyal anlamda gelisen ve ilerleyen ulkeler. Ve ayni zamanda, bu elde ettikleri gucu akillica ve emperyalistik bir seviyede kullanarak, diger ulkelere empoze eden ulkeler.

    Bugun dunyanin hangi ulkesine giderseniz gidin, Coca Cola, Pepsi bulursunuz, McDonalds, Burger King bulursunuz, yine ayni sekilde artik hemen hemen herkesin evinde bilgisayar ve cep telefonu var, cogunlugu ABDli firmalarin bulusu veya Japonlarin veya bazi batili ulkelerin. Artik ulkeleri bile yonetme duzeyinde etkiliyebilme kabiliyetine sahip olan corporate denilen sirket gruplari var. Walmart, Apple, Amazon, Microsoft, McDonalds vb…

    Gecen yaz Turkiye’de Akdeniz sahillerinde Domino’s pizza, Burger King, McDonalds, Little Ceasar’s pizza, Papa Johns ve benzerlerini gorduk hemen hemen her sehirde. Starbucks zaten heryerde artik, genclerin bulusma yeri olmus! Bunlarin cogunlugu ABDli sirketler. ABD dunyadaki her ulkede Amerikan kulturu diye adlandirilan ama esasinda ekonomik bir somurgecilik diyebilecegimiz sekilde buyuk bir hakimiyet kurmus ve hala da kurmaya devam ediyor. Hollywood filmlerini bunlari empoze etmede cok guzel kullaniyor. ABD dollari su anda dunyada en gecerli ve yaygin kullanilan para birimi. Hangi ulkeye giderseniz gidin, US Dollar ile alisveris yapabilirsiniz. ABD askerlerinin bulunmadigi ulke neredeyse bir elin parmaklari kadar az, Kuzey Kore, Iran ve belki Cin.

    Boyle buyuk bir gucu gerek ekonomik gerek teknolojik gerekse askeri olarak yikmak ve sona erdirmek hicde kolay olmayacaktir. Ruslar II. Dunya Savasindan sonra uzun sure bunun mucadelesini verdi ve en sonunda kendileri dagilmak zorunda kaldi. Simdi Cinliler ugrasiyor gibi gorunuyor ama onlarin da isi cok zor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İrem-Özbey bu linkten de türkçe açıklamalı ds260 formu indirebilirsin.
    https://drive.google.com/open?id=1CpoTuHrx3jBE90RYQnD_jCxwTKBNB3JJ


  • Arkadaşlar bi sorum olacak.2 üniversite okumuş olmak acaba kazanma şansını arttırır mi?ben pek çekiliş olduğunu düşünmüyorum zira

  • ⭐⭐⭐⭐

    @texasyoga, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaşlar bi sorum olacak.2 üniversite okumuş olmak acaba kazanma şansını arttırır mi?ben pek çekiliş olduğunu düşünmüyorum zira

    hayır arttırmaz elektronik ortamda yapılan bir çekiliş komplo teorilerine gerek yok

  • ⭐⭐⭐⭐

    @texasyoga, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaşlar bi sorum olacak.2 üniversite okumuş olmak acaba kazanma şansını arttırır mi?ben pek çekiliş olduğunu düşünmüyorum zira

    forumda geçmiş yazıları okursan eğer direk anlarsın tamamen şans üzerine bir çekiliş olduğunu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @texasyoga, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaşlar bi sorum olacak.2 üniversite okumuş olmak acaba kazanma şansını arttırır mi?ben pek çekiliş olduğunu düşünmüyorum zira

    parça parça oldu pardon 😃 3. sü de green card başvurularının 2 temel gerekliliği var bunlardan birini yerine getirmen yeterli. 1. si en az lise mezunu olmak 2. side lise mezunu değilsen svp değeri 7 ve üzeri bir meslekte son 5 yılının 2 yılını çalışmış olman gerek.


  • @İsmail-Babalık Benim 21. başvurum...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum