Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

• @aysegul Sabah sabah moralinizi bozmayayimda merkez bankasınin elindeki döviz ve altinlar ancak kasım ayına kadar yükselişleri durdurabilirmis.o tarihten sonra doların fiyatı ne olur Allah bilir.bazi uzman ekonomistler10 ve bazilari 12 lira fiyatlarini gormemiz mumkun diyor.inşallah adamlarin soyledikleri doğru cikmaz.işin tuhaf yani Amerika merkez bankasi ha bire karsiliksizidolar basiyor ve piyasaya suruyor,halkina dagitiyor.Arz talep denklemi bizim ulkede calismadi.benim aklim ermedi bu ise.fikri olan varsa paylassin lutfen..

• @rasul1995, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Bana green card çıkarsa ya tırcı olacam ya da amerikan ordusuna gireceğim. Lütfen çıksın lütfenn... ismimi de soyismi de değiştircem. Türkiyedeki tüm haklarımdan feragat edicem. Nolur çık be green card. Lütfennn.

Tirci amerikan ordusu tamamda isim soy isimi degistirmek ne oluyor.Annen baban bu yorumlarini yanlislikla okumasin.cok uzersin insanlari gerek yok.

• Herkese merhaba şuan öğrenciyim herkesin yaşadığı gibi bir American Dream için GreenCard'a başvurdum gerisinin planını yapamadım birçok kişinin tecrübelerini dinledim izledim okudum elimde bir birikim yok GreenCard çıksa bunu nasıl telafi edebilirim :) duyduğum kadarıyla başlangıç için 10K$ civarında birikim isteniyor.

• ⭐⭐

@Ragnarsona ben $15k adam başı isteniyor diye biliyorum.

• @Ragnarsona, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Herkese merhaba şuan öğrenciyim herkesin yaşadığı gibi bir American Dream için GreenCard'a başvurdum gerisinin planını yapamadım birçok kişinin tecrübelerini dinledim izledim okudum elimde bir birikim yok GreenCard çıksa bunu nasıl telafi edebilirim :) duyduğum kadarıyla başlangıç için 10K$ civarında birikim isteniyor.

Burada yapacağın masraflar hariç çekilişi kazanan başvuru sahibi için 15K$ evliysen eş çocuk varsa kişi başı +5K$ bunlar covid19 dan önce istenen rakamlardı. Bakalım bundan sonra neler istenecek.

• Benim bildiğim hiçbir resmi açıklama da şu kadar para olması gerekiyor diye bir bilgi yok, bu sayılar daha önce giden kişilerin tecrübelerinden ortaya çıkmış. Örneğin bankada 15K$ varken mülakatta nereye yerleşeceksin sorusuna New York diye cevaplarsan konsolos bu parayla düzen kuramaz diye düşünüp red verebilir, Houston, Austin vb. bir yere yerleşeceğini söylediğinde vize verebilir tamamen onların insafına kalıyor diye biliyorum.

• @drrocky, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Austintx f1 konusunda katılıyorum. aklıma new york Qeens bölgesi yattı. hatta kiralik oda falan da baktım 500$. dil okulu şeysi 3 aylık 1500$ ekadar var buldum web de.
    f1 için neden kalabalık yer olmalı onu anlamadım ama qeens dedigine uygun

dil okulu için bende new york düşünüyordum,fikirlerinizi alabiliriim,sizin kadar araştırma yapamadım :))

• @Yahya-Öztürk
    Evet haklısın bu telafuz edilen rakamlar insanların mülakat deneyimlerinden elde edilen bilgiler diye biliyorum bende
    ama önceden 7k yada 8k$ ile vizeyi alanlarda olmuş 15K$ ile alamayıp maddi yeterliliğini artırılmasını istenenler de olmuş o yüzden en az 15K$ diye öneriliyor.

• 7,17 $ bakalim nereye kadar gidecek.

• DV2021 için başvurduğumuzda 15 bin dolar için 75 bin TL yetiyorken şimdi 107 bin TL oldu, bu süre için çok büyük değişim :(

• @Ragnarsona TL Dolar karşısında erimeye devam ediyor. An itibariyle kur 7.15 ve hızla yükseliyor. Şu anda Türkiye'de asgari ücret 325 dolar. Alınan maaşlar yok olup gidiyor artık her türlü birikim yaparım diyenin işi çok zor maalesef.

• @Yahya-Öztürk Eger amerikada durumu iyi olan bir arkadasınız var ıse sıze sponsor olabılır kalacak yer ve ılk aylarınızı gecırme konusunda o zaman bu para sartı aranmıyor veya amerıkadan bır fırmada bu sponsorluk surecınde sıze destek olmak adına sponsorluk dılecekcesı hazırlıyabılır

• @clourpoint ekonomi derslerimi vereli çok uzun zaman oldu 😁 sadece okuduğum yorumlardan yola çıkarak şöyle olacakmış diyebilirim; swap piyasası dışında döviz rezervimiz kalmamış, altın da eylüle kadar idare edermiş..
    dolar bey an itibariyle 7.16..
    4 kişilik bir aile olduğumuza göreee, oohh Allah bereket versin 😂😂 Neyse çıksın da 😎

• Burdan biri çıksa,benim fabrika veya şirketim var,hepinizi işçi olarak çağırıyorum dese artık :D :D

• @nothing34 bilgiler için teşekkür ederim, benim durumuma gelecek olursak Amerika'da durumu iyi olan bir arkadaşı geçtim, tanıdığım kimse yok tabi ki yazılım mühendisi olarak iş yeri sponsorluğu için şansımı deneyeceğim ama ihtimalleri iş yeri sponsorluğuna bırakmamak için herkese birikim yapmasını öneririm.

• @Yahya-Öztürk Burada yazılanların aksıne amerıka fıkırlere onem veren ve yenı beyınlere destek veren bır yer bır cok fırmaya kurulusa topluluga maıl atın sansınızı deneyın fırkılerınızden projelerınızden ve gecmısınızden bahseden umarım gerı donus alırsınız ve bu surecte sızı desteklemek ısterler

• @nothing34 iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, herkesin gönlünce olsun. Konuyu derinleştirmek istemiyorum ama forumda Amerika hakkında sizin yazdıklarınızın aksine bir cümle görmedim.

• @aysegul, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@clourpoint ekonomi derslerimi vereli çok uzun zaman oldu 😁 sadece okuduğum yorumlardan yola çıkarak şöyle olacakmış diyebilirim; swap piyasası dışında döviz rezervimiz kalmamış, altın da eylüle kadar idare edermiş..
    dolar bey an itibariyle 7.16..
    4 kişilik bir aile olduğumuza göreee, oohh Allah bereket versin 😂😂 Neyse çıksın da 😎

Siz de mi 4 kişilik bir ailesiniz?
    Bu gelir tablosu,doların durumu ve seyahat ve ikamet ücretleri .... Biz nereye kadar dayanırız. Herhalde GC çıksa bile 6 ay kalmadan sıfırı tüketçez. Ama dediğiniz gibi Hele bi çıksında

• dolar çıktığı yeri unutmaz. brunson günlerine geri döndük gecikmeli de olsa..

• Bı konuda merakım var aslında 3 kısılık bır aıle herhangı borc harc almadan (cunku konsolosluk bunu sorguluyor bıldıgım kadarı ıle ) 322 bın tl yı nasıl gostermeyi planlıyor acaba hesabında bır ınsan hesabında cash 322 bın lırası var ıse neden bu kadar zor bır surece gırıp sıfırdan baslamak ısterkı ?

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Başvuru Sayısı

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    177
    1 Oy
    177 İleti
    10k Bakış
    MasdaM
    Bu konu "Sayılarla DV2021" başlığı altında tartışılsaydı daha iyi olurdu ...
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k