@gucarslan teşekkür ederim
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2021 Bekleme Odası
-
DV2021 için başvurduğumuzda 15 bin dolar için 75 bin TL yetiyorken şimdi 107 bin TL oldu, bu süre için çok büyük değişim

-
@Ragnarsona TL Dolar karşısında erimeye devam ediyor. An itibariyle kur 7.15 ve hızla yükseliyor. Şu anda Türkiye'de asgari ücret 325 dolar. Alınan maaşlar yok olup gidiyor artık her türlü birikim yaparım diyenin işi çok zor maalesef.
-
@Yahya-Öztürk Eger amerikada durumu iyi olan bir arkadasınız var ıse sıze sponsor olabılır kalacak yer ve ılk aylarınızı gecırme konusunda o zaman bu para sartı aranmıyor veya amerıkadan bır fırmada bu sponsorluk surecınde sıze destek olmak adına sponsorluk dılecekcesı hazırlıyabılır
-
@clourpoint ekonomi derslerimi vereli çok uzun zaman oldu
sadece okuduğum yorumlardan yola çıkarak şöyle olacakmış diyebilirim; swap piyasası dışında döviz rezervimiz kalmamış, altın da eylüle kadar idare edermiş..
dolar bey an itibariyle 7.16..
4 kişilik bir aile olduğumuza göreee, oohh Allah bereket versin
Neyse çıksın da 
-
Burdan biri çıksa,benim fabrika veya şirketim var,hepinizi işçi olarak çağırıyorum dese artık

-
@nothing34 bilgiler için teşekkür ederim, benim durumuma gelecek olursak Amerika'da durumu iyi olan bir arkadaşı geçtim, tanıdığım kimse yok tabi ki yazılım mühendisi olarak iş yeri sponsorluğu için şansımı deneyeceğim ama ihtimalleri iş yeri sponsorluğuna bırakmamak için herkese birikim yapmasını öneririm.
-
@Yahya-Öztürk Burada yazılanların aksıne amerıka fıkırlere onem veren ve yenı beyınlere destek veren bır yer bır cok fırmaya kurulusa topluluga maıl atın sansınızı deneyın fırkılerınızden projelerınızden ve gecmısınızden bahseden umarım gerı donus alırsınız ve bu surecte sızı desteklemek ısterler
-
@nothing34 iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, herkesin gönlünce olsun. Konuyu derinleştirmek istemiyorum ama forumda Amerika hakkında sizin yazdıklarınızın aksine bir cümle görmedim.
-
@aysegul, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@clourpoint ekonomi derslerimi vereli çok uzun zaman oldu
sadece okuduğum yorumlardan yola çıkarak şöyle olacakmış diyebilirim; swap piyasası dışında döviz rezervimiz kalmamış, altın da eylüle kadar idare edermiş..
dolar bey an itibariyle 7.16..
4 kişilik bir aile olduğumuza göreee, oohh Allah bereket versin
Neyse çıksın da 
Siz de mi 4 kişilik bir ailesiniz?
Bu gelir tablosu,doların durumu ve seyahat ve ikamet ücretleri .... Biz nereye kadar dayanırız. Herhalde GC çıksa bile 6 ay kalmadan sıfırı tüketçez. Ama dediğiniz gibi Hele bi çıksında -
dolar çıktığı yeri unutmaz. brunson günlerine geri döndük gecikmeli de olsa..
-
Bı konuda merakım var aslında 3 kısılık bır aıle herhangı borc harc almadan (cunku konsolosluk bunu sorguluyor bıldıgım kadarı ıle ) 322 bın tl yı nasıl gostermeyi planlıyor acaba hesabında bır ınsan hesabında cash 322 bın lırası var ıse neden bu kadar zor bır surece gırıp sıfırdan baslamak ısterkı ?
-
@nothing34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Bı konuda merakım var aslında 3 kısılık bır aıle herhangı borc harc almadan (cunku konsolosluk bunu sorguluyor bıldıgım kadarı ıle ) 322 bın tl yı nasıl gostermeyi planlıyor acaba hesabında bır ınsan hesabında cash 322 bın lırası var ıse neden bu kadar zor bır surece gırıp sıfırdan baslamak ısterkı ?
para göstersen ayrı dert göstermesen ayrı dert

-
@nothing34 1 asıl talihli, 1 eş, 1 çocuk olarak 3 kişilik bir aileden bahsediyorsak, konuşulan sayı 25 bin dolar oluyor, anlık kur ile 180 bin lira yapıyor. Bu para hesapta olduğunu varsayalım ve gelelim sorunun cevabına; neden sıfırdan başlasın?
Burada 180 bin lira ile alamadıklarını Amerikada 25 bin dolar ile alabiliyor olması,
Burada 180 bin lira gün geçtikçe değersizleşirken orada 25 bin doların olduğu değerde kalması veya değerlenmesi,
Burada eğitim, adalet, özgürlük, torpil vb. konularda sıkıntılarımızın çok olması, gibi daha çok fazla sebep yazılabilir. Zaten bu soru için açılmış bir başlık mevcut, inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/312/amerika-ya-gitme-sebepleriniz -
@Yahya-Öztürk Bunların bılıncındeyım vurgulamak ıstedıgım nokta paranın ımkansız bır sekılde hesapta nakıt bır sekılde olması cunku gunumuz sartlarında green karta umudu baglamıs ınsanın hesabında sızın degımınız ıle yaklasık 200 bın veya 300 bın kusur olması ımkansız bana gore kı ımkansızı basarmıs bırıktırmıs olmus ıse aynı energıyı ıle o parayı 20 bın dolara cevırıp bı araba alıp bırde ev ıcın masraf yapıp sıfırdan baslaması bırının psıkılojık olarak etkıler amerıkada bunun cevabını merak ettım yoksa sızın kastettıgınız uzere kımse amerıkaya gıtmesın ulkemız guzel kafasında degılım
-
ah güzel ülkem ne hallere düştü. inat uğruna sadece ben bilirim zihniyeti ile, liyakat sahibi olmayanların idareci olduğu bir ülke haline geldi.
sonuçu ortada 7,20 üstü 10 lara kadar gidecek bir süreçi fitilini ateşler.ımf şartsız para veriyor sırf ımf den para almadık demek için alınmıyor.
fed ve avrupa swap açmıyor.bu dolar artışı zamlar olarak bize yansıyacak .çalış uğraş bir devalüsyan tüm kazancını eritsin . -
@birumut Şartsız vermiyor, ama diğerlerine göre çok ucuz verdiği kesin. Bunun dışında dediklerinize katılıyorum.
-
@nothing34 yanlış anlaşılma olmasın, siz dahil kimse için bir şeyler kastetmiyorum. Merak ediyorum yazmışsınız, onun için cevapladım. Evet sıfırdan başlamanın, göç etmenin psikolojik etkileri olacaktır, kimisine pozitif, kimisine negatif yönde: Ben bu durum için heyecanlanırken, başka birisi kurulu düzenini bozduğu için negatif etkileniyor olabilir, bunu sadece çocuğunun geleceği için yapıyor olabilir. Herkesin deneyimi farklı olacaktır
-
@Archie mahfi eğilmezin yazmış olduğu bir yazı var detayları yazıyor.tabiki belirli kriterleri şartları var .ülkemizde oluşturulan imf algısı stand by şartları yok.
ihracat düşüyor ,turizm geliri olmayacak yabacı para çıkışı var rezervler bitti .havuza dışardan para girmezse durum daha kötü hale gelecek. -
@birumut Mahfi hocanın İlgili yazısından haberdarım. Sizinle fikir ayrılığım yok. Sadece "şartsız koşulsuz" sıfatına itirazım vardı. Yoksa sizinle aynı şeyleri düşünüyoruz.
-
@nothing34 milyonların olsa ne yazar ki. mutlu ve huzurlu yaşayamadıktan sonra.
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k