DV2021 Bekleme Odası
-
dolar çıktığı yeri unutmaz. brunson günlerine geri döndük gecikmeli de olsa..
-
Bı konuda merakım var aslında 3 kısılık bır aıle herhangı borc harc almadan (cunku konsolosluk bunu sorguluyor bıldıgım kadarı ıle ) 322 bın tl yı nasıl gostermeyi planlıyor acaba hesabında bır ınsan hesabında cash 322 bın lırası var ıse neden bu kadar zor bır surece gırıp sıfırdan baslamak ısterkı ?
-
@nothing34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Bı konuda merakım var aslında 3 kısılık bır aıle herhangı borc harc almadan (cunku konsolosluk bunu sorguluyor bıldıgım kadarı ıle ) 322 bın tl yı nasıl gostermeyi planlıyor acaba hesabında bır ınsan hesabında cash 322 bın lırası var ıse neden bu kadar zor bır surece gırıp sıfırdan baslamak ısterkı ?
para göstersen ayrı dert göstermesen ayrı dert :D
-
@nothing34 1 asıl talihli, 1 eş, 1 çocuk olarak 3 kişilik bir aileden bahsediyorsak, konuşulan sayı 25 bin dolar oluyor, anlık kur ile 180 bin lira yapıyor. Bu para hesapta olduğunu varsayalım ve gelelim sorunun cevabına; neden sıfırdan başlasın?
Burada 180 bin lira ile alamadıklarını Amerikada 25 bin dolar ile alabiliyor olması,
Burada 180 bin lira gün geçtikçe değersizleşirken orada 25 bin doların olduğu değerde kalması veya değerlenmesi,
Burada eğitim, adalet, özgürlük, torpil vb. konularda sıkıntılarımızın çok olması, gibi daha çok fazla sebep yazılabilir. Zaten bu soru için açılmış bir başlık mevcut, inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/312/amerika-ya-gitme-sebepleriniz -
@Yahya-Öztürk Bunların bılıncındeyım vurgulamak ıstedıgım nokta paranın ımkansız bır sekılde hesapta nakıt bır sekılde olması cunku gunumuz sartlarında green karta umudu baglamıs ınsanın hesabında sızın degımınız ıle yaklasık 200 bın veya 300 bın kusur olması ımkansız bana gore kı ımkansızı basarmıs bırıktırmıs olmus ıse aynı energıyı ıle o parayı 20 bın dolara cevırıp bı araba alıp bırde ev ıcın masraf yapıp sıfırdan baslaması bırının psıkılojık olarak etkıler amerıkada bunun cevabını merak ettım yoksa sızın kastettıgınız uzere kımse amerıkaya gıtmesın ulkemız guzel kafasında degılım
-
ah güzel ülkem ne hallere düştü. inat uğruna sadece ben bilirim zihniyeti ile, liyakat sahibi olmayanların idareci olduğu bir ülke haline geldi.
sonuçu ortada 7,20 üstü 10 lara kadar gidecek bir süreçi fitilini ateşler.ımf şartsız para veriyor sırf ımf den para almadık demek için alınmıyor.
fed ve avrupa swap açmıyor.bu dolar artışı zamlar olarak bize yansıyacak .çalış uğraş bir devalüsyan tüm kazancını eritsin . -
@birumut Şartsız vermiyor, ama diğerlerine göre çok ucuz verdiği kesin. Bunun dışında dediklerinize katılıyorum.
-
@nothing34 yanlış anlaşılma olmasın, siz dahil kimse için bir şeyler kastetmiyorum. Merak ediyorum yazmışsınız, onun için cevapladım. Evet sıfırdan başlamanın, göç etmenin psikolojik etkileri olacaktır, kimisine pozitif, kimisine negatif yönde: Ben bu durum için heyecanlanırken, başka birisi kurulu düzenini bozduğu için negatif etkileniyor olabilir, bunu sadece çocuğunun geleceği için yapıyor olabilir. Herkesin deneyimi farklı olacaktır
-
@Archie mahfi eğilmezin yazmış olduğu bir yazı var detayları yazıyor.tabiki belirli kriterleri şartları var .ülkemizde oluşturulan imf algısı stand by şartları yok.
ihracat düşüyor ,turizm geliri olmayacak yabacı para çıkışı var rezervler bitti .havuza dışardan para girmezse durum daha kötü hale gelecek. -
@birumut Mahfi hocanın İlgili yazısından haberdarım. Sizinle fikir ayrılığım yok. Sadece "şartsız koşulsuz" sıfatına itirazım vardı. Yoksa sizinle aynı şeyleri düşünüyoruz.
-
@nothing34 milyonların olsa ne yazar ki. mutlu ve huzurlu yaşayamadıktan sonra.
-
4 kişilik aile olarak green card versinler 300k tl yi gözümü kırpmadan veririm.sıfırdan başlamak zorda olsa
burdaki hayattan daha iyi olma ihtimali ve çocukların daha iyi eğitim alması için bir bedel olarak düşünürüm.
Türkiye vatadaşlığı için 250 k dolar istenildiği unutulmamalı. -
@clourpoint gerçek enflasyonu açıklamadıkça enflasyon üzerinden faizi arttırmadıkça dolar viop piyasasında değerlenecektir.. yabancı tc borsasına güvenmiyor dolar getirip yatırım yapmıyor... dolar çıktıkçada swap işlemi ile parasını alıp çıkıyor.. fakat faiz arttırsalar o zaman durur hatta düşer ..
-
@EmreGdk, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@drrocky, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Austintx f1 konusunda katılıyorum. aklıma new york Qeens bölgesi yattı. hatta kiralik oda falan da baktım 500$. dil okulu şeysi 3 aylık 1500$ ekadar var buldum web de.
f1 için neden kalabalık yer olmalı onu anlamadım ama qeens dedigine uygundil okulu için bende new york düşünüyordum,fikirlerinizi alabiliriim,sizin kadar araştırma yapamadım :))
Kısaca araştırdıklarımdan anladıklarımı anlatim.
Turistik girişlerde istisnai durumlar hariç 6 ay izin veriliyor I-94 formunuza. Ama göçmenlik bürosu, siz ülkeye girer girmez F1'e başvurma izini vermiyor. Yanılmıyorsam 3 ay geçtikten sonra başvurabiliyorsunuz (Sen tatile gelmemişsin, statünü değiştirmek için kullanmışsın turist vizeni diye düşünüyorlar. O yüzden 3 ay beklemeniz lazım). F1 statüsü, elinizde yasal, geçerli I-20 olduğu sürece ülkeden çıkmamak şartıyla devam ediyor. Uzatabiliyorsunuz I-20iniz kaçağa düşmüyorsunuz okula devam ettiğiniz sürece. Ama bu işlemlere başvurmadan önce turistik vizenizi (ülkede kalma izni) uzatma başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Zira statü değişiklik kararı çıkana kadar (belli bi süre verilmiyor. 2 ay da sürebilir 1 sene de) turist statünüzü de kaybetmeyip, kaçağa düşmemeniz lazım.
Okul da göçmenlik bürosu tarafından kabul edilmiş bi okul olması lazım. Başvurularınız kabul edildikten sonra yasal olarak ülkede bulunma hakkınız olacak ama çalışma hakkınız olmayacak. Ehliyet de alabiliyorsunuz.
Bazı okullar belli bi saati geçmemek şartıyla kampüsde çalışma fırsatı sunabiliyorlar. Ama bu size yeterli olacak bi para olmayacaktır.
Bu işlemlerin hepsi para ve tabi üstüne ''ben bunları tek başıma halledemem'' derseniz, bir de avukat bulmanız gerekecek. Bence bu maceraya başlamadan önce en az GC mülakatında istedikleri para miktarı kadarını sizin de giderken elinizde bulundurmanız lazım. Üstünde kafa patlatmanız gereken husus da kaçak çalışmaktan çok nasıl yasal olarak çalışabilirim olmalıdır. Evlilik veya yatırımcı vizesine yoğunlaşmanız daha sağlıklı olacaktır. Tabi nacizane anlatırken kendi görüşlerimi de dile getirdim.
Forumda aşağıda verdiğim başlığı incelemenizi öneririm. Saygılar -
@Austintx teşekkürler fikirlerin için.sen dil okulu mu düşünüyorsun ilk aşamada ?
-
@EmreGdk Evet 6 haziranda olumsuz bi sonuç alırsam bütün yazı para denkleştirmeye adicam. Ne tatil ne de küçük bi kaçamak bile yapmicam. Elimde ne varsa paraya çevirmeye çalışırım. Temmuz sonu gibi de Eylül veya ekim için bilet alırım. Umarım bunları yapmak zorunda kalmam tabi..
-
@Austintx şunu da unutmayalım ki o kadar şeyi konuşuyoruz falan ama vize Tr de vize alımı bile çok zor yani her şeyi yaptık falan ama vermeyebilir,greencard ile alakalı olmasa bile vize almak zorlaşmış gerçekten..
-
@EmreGdk Neyse ki benim 2023e kadar turist vizem var.
-
@Austintx sen onu değerlendir kaçırma :D
-
acaba turist vizesi mi öğrenci vizesi mi almak daha basit..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum