Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ice sponsor olacak kişi için şu bilgi yazıyor:I-864P, 2020 HHS Poverty Guidelines for Affidavit of Support
    Use the HHS Poverty Guidelines to complete Form I-864, Affidavit of Support Under Section 213A of the INA.

    These poverty guidelines are effective beginning Mar. 1, 2020.

    Burada 4 kişilk bir aile için 32.750 dolar olarak listeleniyor. Bu durumda sponsor olacak kişinin en bu kadar (32,750 dolar)geliri olması gerekiyor bu durumda sanırım. Birde sponsor olacak kişinin son 2 yıl mı tax formaları lazım yoksa en son yıl doldurduğu yılmı gerekiyor?

    NOA2 dediğin USCIS approved ettikten sonra bize gönderdikleri ikinci mektup mu? O mektuptan mı bahsediyorsun? Daha o mektup gelmedi, sadece e-mail geldi.


  • @bonjour Biz son yila ait tax iadesini yolladik geliri yeterinden yuksekti sizin durumunuzda daha iyi bilen birilerine danismanizi oneririm.


  • @bonjour 8 ay çok uzun bir tarihmiş,uscis sitesinde 6 ay yazıyor. sanırım ortalama bir tarih yazmışlar (minumum 6 ay ) ...

    bizim henüz yaklaşık 6 ay oldu,beklemedeyiz bakalım...


  • @bulls merhaba. Benim mart 2019 da başvurup ilk önce Nebraska ServiceCenter da belgeleri 1 sene bekleyip sonra başka bir service centera gecen ve halen işlemleri onay bekleyen arkadaşım var. Yani 15 ay olacak nerede ise halen USCIS süreci onayını bekliyor. Tabi bu süreç değişik service centerlarda zaman olarak değişiyor.


  • @ice merhaba. Sponsorluk için 2 soru aklıma takıldı. Birincisi sponsor Amerika'da yaşayan US citizen veya green card lı olmalı ve kendisi ve bakmakla yükğmlü olduğu kişilerde dahil sponsor olacağı ailenin family size ne ise onuda toplayarak artık toplam kaç kişiye denk geliyorsa o gelirin üzerinde geliri olması gerekiyor diyor. O gelir düzeyleri tabloda var. Sormak istediğim hem sponsor I-864 formunu hemde petitioner olarak bende I-864 formunu her ikimizde doldurup submit ediyoruz değil mi?

    Bir ikinci sorumda, bir arkadaşım Türkiyede kendisi green cardlı, oğluna sponsor olup green card çıkartırken Türkiye'deki evini göstererek NVC sürecinde kabul ettiler dedi. Kendisi Türkiye'de çalışıyor ve her yıl US e gidip geliyor. O zaman Türkiye'de yaşayan US vatandaşları ev, araba, artık para ne varsa sponsorluk için gösterebilir sanırım. Belki bu durumda US te bir sponsor bulmaya bile gerek kalmayabilir. Arkadaşım hiç US ten sponsor göstermeyerek Türkiye'deki mal varlıklarını göstererek kabul edildi dedi.


  • @bonjour 15 ayda nedir öyle... 8 ayı anladım da 15 ay sadece uscis süreci...! 15 ay bekleyen arkadaşa sabırlar diliyorum,çok zor bir durum...


  • @bulls sizin ne kadar surdu uscis sureciniz?


  • @bonjour merhaba ben ABD bulundugum ve calistigim icin ben I864 formunu doldurdum abim I864a formunu doldurdu acikcasi burada oldugum icin sizin durumunuzla alakali ayni formlarin mi doldurulmasi gerekiyor bilemiyorum.
    Bizde tr mallarimizin toplaminin vs belirttik yani 0 a 0 olmadigimizi en azindan birazda olsa varligimiz oldugunu belirtmek iyi bir destekleyici.Arkadasinizin kazanci tek sponsor olarak yetiyorsa baska bir sponsora gerek duymamis olabilir.


  • @ice merhaba. Dediğim gibi ben ve eşim ikimizde Türkiye'deyiz. Anladığım kadarı ile sen ve sponsorun ikinizde US te siniz ve sen I-864 formunu, sponsorun olan kişide I-864 A formunu doldrmuş. Bizde bu durumda ben petitioner olarak I-864 ve sponsor olacak US teki kişi I-864 A formunu dolduracak, aynen sizin durumda olduğu gibi.


  • @Mrs-Cakal merhaba,bizim sürecimiz hala devam ediyor,6 ay oldu ve 2. mektubu bekliyoruz.herşey hazır ama uscis süreci hala bitmedi.

    uscis web sitesine bakmakdan yorulduk artık...


  • @bulls daha çok bakarız çalışıyoruz halka açık olmayan işlerde diyorlar ama yalan.. Arıyorsun teli bile açmıyorlar 8 ay geçti ses seda yok. Benden bir ay önce Almanya vatandaşı eşi ile evlenen arkadaşım işlemler başlar başlamaz gidecek herşeyi hazır. Biz daha çok aylar bekleriz çok. Eşim hamile doğum için birkaç günlüğüne gitmemize bile vize yok buraya getirticem mecburen sonra eş özlemine birde çocuk özlemi eklicez.Ve artık gerçekten sıkmaya başladı bu belirsizlik.. Aile birliğine bu kadar saygısı olmayan bir yer daha yoktur sanırım


  • @Ozgur-tunali merhaba,haklısınız yazılacak ve söyleyecek çok şeyimiz var ama susuyoruz mecburen... her ülkenin kendi kuralları olması doğal fakat bu kadar uzun sürmesi anormal...
    elbette usa çok büyük bir ülke ve dünyanın heryerinden göç alıyor ve işlemlerin uzamasına sebep olabiliyor. fakat amerika belirli ülke vatandaşlarının evraklarını daha bir titiz incelediğini,aile fertlerinin ve bütün akrabalarını çok ince detay bir araştırma yaptıklarına eminim...( bunun nedenlerini hepimiz biliyoruz ) almanyadan ya da fransadan başvuranlar bu kadar inceleniyor mudur bilemiyorum.
    haklısınız almanya ya veya fransaya başvuru yapmak ve başvurunun sonuçlanması en fazla 1-2 sürüyordur diye düşünüyorum..
    son amerika başkanının imzalamış olduğu kararname sonucu bizim işlemleri etkilemiyor ( eşim usa vatandaşı ) usa vatandaşı olmayıp işlemleri başlatanları etkilemesi mümkün..
    ama buna da emin olamıyoruz ki,işlemlerimiz sürüyor mu sürmüyor mu .....

    ŞU YAZIYI GÖRMEKTEN YORULDUK ; In Process;
    Your benefit request has been accepted and is under review.


  • @bulls bazı ülkeler hariç ki biz bu gruba asla tabi değiliz detaylı incelemeyi bir kenara bırakın işi resmen ağırdan alıyorlar. Bizi etkilemiyor tabiki aile bağı ile ilgili başvuru yapmışız bizler ancak dediğim gibi sözde etkilemiyor bence.. Kime nasıl derdinizi anlatacaksınız bilinmeyen başlangıcı sonucu süresi belirsiz bir süreç işletiyorlar.. Söylenecek çok şey var ama neyse herkese sabır diliyorum. Özellikle bu belirsiz süreli süreci sevdiklerinden ayrı yaşayan herkese..


  • @Ozgur-tunali bebeginiz dogum yolu ile anneden fayda ile abd vatandasi olabiliyormu?Sartlari saglayabiliyormu?Eger vatandas olabiliyorsa dogum icin Abd ye gitmesine gerek yok.En azindan TR den vatandas olabiliyorsa sadece sizin belgeleri beklemeniz gerekecek.


  • mart 2019 da başvurum başladı hala nvc onay sürecindeyim.. bekle bekle bekle.. yapacak bir şey yok malesef.. nvc süreci oldukça yavaşlattı sanırım çünkü bekleme süresi sitede neredeyse 3 aya çıktı 1 haftada 2 gün ilerliyorlar. Allah yardımcımız olsun 😞


  • @ice evet anne veya babadan birisi US vatandaşı ise US dışında bile doğsa çocuk US vatandaşlığı alır. Bir kaç şart var US vatandaşı kişi çocuk doğmadan fiziki olarak 5 yıl US te yaşamış olduğunu ispatlaması lazım. vergi formları W2 diploma ve transkript gibi belgeler ile. Bu belgeler ile hangi ülkede ise toplayacağı diğer doğum belgesi gibi belgeler ile US eliçiliğine başvurarak çocuğun vatandaşlığını alabilir. Çok kısa sürede de max 1 ay gibi bir sürede çocuğun US pasaportu gelir. Bununla ilgili şartları ve belgeleri internetten bulabilir.


  • @bonjour @ice evet öyle bir hak var doğrudur. Ancak şunu söylemeliyim ki Max 1 ay dediğiniz eskidendi. Bir ayda falan pasaport gelmiyor. 2 ayı geçen bir süre. Artı her gün yeni bir icat çıkardıkları için artık güvenemiyoruz


  • @EmBus Allah sabır versin sizede daha buraya intikal süresi de var iki yıla tamamlamadan yollmıyorlar artık kimseyi anlaşılan


  • @Ozgur-tunali merhaba, hiç vize almayı denediniz mi? Kısa süreliğine giriş çıkış yapabilmek için


  • @berfin-pektas büyükelçiliğe durumu anlatan bir mesaj yolladım bana bir süre sonra durumunuza baktık devam eden bir göçmen davanız var göçmenlik bekleyenler ziyaretçi olarak vize alamaz gibi bişey yolladılar. Olmuyor yani anlıcanız


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 50
  • 15
  • 4816
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum