Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)


  • Kızım Amerika doğumlu 3. yaşında şimdi. Biz Türkiye'deyiz ama onada verirler mi? 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Alper-Çankaya, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Kızım Amerika doğumlu 3. yaşında şimdi. Biz Türkiye'deyiz ama onada verirler mi? 🙂

    Para cocuga degil ebeveynlere veriliyor. Ebeveynlerin SSN'si yoksa alabileceginizi sanmiyorum.


  • @ahmetemre Tam olarak dediğim gibi oldu demekki, sevindim 🙂


  • @nicely evet oyle oldu gercekten:) bekleyen arkadaslarda istedigi Sonuca ulasirlar insallah


  • @arnblt adresimi greencard ve ssn icin verdigim resident adresimi girdim. Sizden adres bilgisi istiyor yani vermeden doldurulamayacagini dusunuyorum tabi sahsi fikrim.


  • @yboran Bence bir sorun olmaz banka hesabininizin olmamasi sadece uzun surec gerektirebilir. Adresinize check yollayacaklarini dusunuyorum. Umarim en kisa zamanda alirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damladav, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @crazycells, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Stimulus check konusunda diger mecralarda yazilanlara goz gezdirdim, anladigim kadariyla guncelleme yapayim... Oncelikle IRS, bu surecle ilgili her seyi duzene oturtmus ve bu konuda yonerge yayimlamis degil; o nedenle hala bazi bilinmeyenler mevcut.

    Fakat ABD'de olup vize sahibi olup check alanlar da mevcut, almayanlar da... Daha once ilk yasa aciklandiginda yasada vize sahiplerini ayirmadigini ve "taxpayer" diye gectigini soylemistik. O nedenle vizeye sahip olanlarin da eger hukumete vergi odedilerse alacagini tahmin ediyorduk, ki aynen o sekilde oldu...

    IRS'in ilk baktigi sey, sizin bir SSN sahibi olup olmadiginiz. Eger SSN'niz varsa taxpayer kabul ediliyorsunuz. O nedenle ABD'de turist olarak bulunan arkadaslar dogal olarak bu check'ten yararlanamazlar. SSN sahibi olmanin disinda resident olmaniz da onemli. Bu konuda daha once formulu vergi konularinda yazmistik, IRS'in yonergelerini incelerken hatirladim... IRS'e gore, eger 2019 yilinda en az 31 gun ABD'de bulunduysaniz ve 2017, 2018 ve 2019'da toplamda en az 183 gun ABD'de bulunduysaniz (bu formul soyle: 2019'da bulundugunuz gunlerin tamami + 2018'de ABD'de bulundugunuz gunlerin 1/3'u + 2017'de ABD'de bulundugunuz gunlerin 1/6'si 183 gunu gecmeli) o durumda IRS sizi 'resident' kabul ediyor. IRS, buyuk ihtimal bu sartlara bakarak odeme yapiyor.

    Ayrica anladigim kadariyla onemli olan 2019'daki cocuk sayisi... yeni dogan cocuklar icin buyuk ihtimal +500 dolar alamayacaksiniz; ayrica eger 2019'daki cocugunuzu henuz IRS'e vergi bildirimlerinde bildirmediyseniz o durumda bu 500 dolari cok buyuk ihtimalle ayri bir check olarak almaktansa 2020 vergi bildirimlerinde 'tax credit' olarak alacaksiniz, eger 2019 yilinda az kazandiysaniz ve 2018 yilinda cok kazandiysaniz ve dogal olarak size 1200 dolardan az check verildiyse, o durumda arada kalan miktari yine 'tax credit' olarak vergiden dusebileceksiniz. Sanirim ayni durumda fazlaliklar icin de gecerli, yani size fazla odeme yapildiysa o durumda 2020 vergi bildirimlerinde bu hesaba katilarak size vergi borcu cikarilabilir. En basta da dedigim gibi IRS'in henuz her soruyu cevaplayan bir yonergesi yok.

    Eger IRS'ten henuz check'i almadiysaniz o durumda ve stimulus check'e uygun bir bebeginiz varsa o durumda en mantikli yapilacak sey hizli bir sekilde 2019 vergi bildirimini yapip, IRS'in buna gore check gondermesini saglamak. IRS, 2. kez check gondermeyip, aradaki farki tax credit olarak size verebilir.

    2019da Wat yapmış olan bazı kişiler check aldığını iddia etmiş eksisozlukde. Doğru mu acaba, bana pek inandırıcı gelmedi.

    Bu konuda bazi bilgiler gordum... ekleme yapayim...

    Normalde non-resident olan J1 vizesi sahiplerinin (WAT'cilarin) vergi bildirimi yaparken non-resident'lar icin hazirlanmis 1040NR formunu doldurup IRS'e gondermeleri gerekiyor. Fakat bu formu elle doldurup gondermeniz gerekiyor, cunku Turbotax, H&R block gibi siteler bu formu degil, bunun resident'lar icin olan 1040 versiyonlarini gonderiyor IRS'e. Eger hizlica siteler uzerinden gonderirseniz resident'lar icin olan 1040 veya 1040EZ formunu gondermis oluyorsunuz... IRS, bu form yanlisligindan dolayi WAT yapmis olan kisilere stimulus check gondermis...

    IRS'in bu konuda ne yapacagini kimse bilmiyor, normalde bu kisiler almamasi gereken bir parayi almis oluyorlar cunku non-resident'lar, ama IRS bu konuda bir sey yapmamayi da tercih edebilir, bu kisileri teker teker inceleyip uygunsuz bulduklarini geri de alabilir... Sizin de bildiginiz gibi IRS'in isi su an basindan askin... Belki daha sonra bir aciklama yaparlar.


  • @crazycells Yanlis gonderilen cekler konusunda mutlaka islem yaparlar ama su anda olmayabilir. Genelde boyle durumlarda oldu bittiye birakmazlar.

    Eger almamalari gerektigi halde yanlislikla cek almis olanlar varsa, o parayi birgun geriye odemeleri gerekebilecegini dusunerek hareket etsinler. Genel bir kural olarak, son centine kadar takip ederler.

    Su anda IRS'in onceligi tum stimulus ceklerini yollamak ve ayni zamanda henuz daha devam eden tax return islemlerini yapmak. Genelde audit ve yanlisliklari duzeltme islerini tax return zamani bitince, is yuku azalinca yaparlar. Bu durumda Temmuz ayindan sonraya birakmis olabilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @crazycells Yanlis gonderilen cekler konusunda mutlaka islem yaparlar ama su anda olmayabilir. Genelde boyle durumlarda oldu bittiye birakmazlar.

    Eger almamalari gerektigi halde yanlislikla cek almis olanlar varsa, o parayi birgun geriye odemeleri gerekebilecegini dusunerek hareket etsinler. Genel bir kural olarak, son centine kadar takip ederler.

    Su anda IRS'in onceligi tum stimulus ceklerini yollamak ve ayni zamanda henuz daha devam eden tax return islemlerini yapmak. Genelde audit ve yanlisliklari duzeltme islerini tax return zamani bitince, is yuku azalinca yaparlar. Bu durumda Temmuz ayindan sonraya birakmis olabilirler.

    Dogrudur, lakin once IRS'in bu yanlisliklari anlamasi gerekiyor sanirim; ABD'deki resmi kurumlar arasindaki bilgi paylasimi Turkiye'deki kadar comert degil... IRS, ne USCIS'in, ne SSA'nin, ne de DOS'un bilgilerine sahip degil, dolayisiyla X kisisinin statusu suymus, aslinda boyle yapmasi gerekiyormus gibi bir cumleyi kolay kuramazlar. Sorunun nedeni bu zaten...


  • Son 2 gündür check my payment yaptıgımda aşağıdaki hata mesajını alıyorum. Geçen hafta bakabiliyordum aynı girdiğim bilgiler ile anlamadım. Başına gelen var mı acaba? (Non-Filer olarak doldurdum formu ve tebrikler mailini aldım 13 gün önce) alt metni

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nicely Girilen bilgiler uyuşmuyor, bende de en başta adres yüzünden bu hata çıkmıştı, daire numarasını "Apt 168" şeklinde girmiştim, meğer sistemde "#168" olarak girmek gerekiyormuş. Sistemde görünenden farklı girdiğiniz bir şey olmalı.


  • @knnrn Güzel bir ayrıntı, yarın tekrar deneyeceğim, teşekkürler.


  • @crazycells paycheck protection programı hakkında olsada, federal hükümetin bu tür yanlış beyanla haksız yardımlardan faydalanan kişilerin 10 yıl boyunca peşini bırakmayacağından bahsedilmiş igtv yayınında

    Aynı şekilde bu yardımın peşine düşülür mü bilmem ama, ahlaken eğer bu tür bir yanlışlık yapılmışsa bile iade edilmesi lazım
    Sonuçta o para birilerinin vergisi


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @crazycells paycheck protection programı hakkında olsada, federal hükümetin bu tür yanlış beyanla haksız yardımlardan faydalanan kişilerin 10 yıl boyunca peşini bırakmayacağından bahsedilmiş igtv yayınında

    Aynı şekilde bu yardımın peşine düşülür mü bilmem ama, ahlaken eğer bu tür bir yanlışlık yapılmışsa bile iade edilmesi lazım
    Sonuçta o para birilerinin vergisi

    Kesinlikle ayni fikirdeyim. Eger yanlislikla o parayi alanlar varsa, herseyden once bunu almaya haklari olmadigini biliyor olmalari ve geregini yapip, IRS'e geri iade etmeleri gerekir. Sayin @Muhtaradana 'nin da belirttigi gibi o para sonucta vergi odeyenlerin parasi. Zaten dini inanislara gore de hak etmedigini almak "haram" olan bir durumdur saniyorum.


  • Arkadaşlar ben de 18 Nisanda non-filer olarak doldurmuştum. Şuan banka hesabıma para yattı, bilginiz olsun.


  • Benimkide bugun yatti ama 8 aylik oglum icin herhangi bir para yatmamis sadece esim ve bana yatmis nedense

  • ⭐⭐

    @ahmetemre bizde de aynı durum var. Bizim oğlan 11 yaşında, dependent olarak yazmama rağmen sadece eşim ve bana yattı.


  • Ben biraz arastirdimda 800 829 1040 numarasini aramak gerekiyor galiba. Yarin iyi ingilizce bilen bir arkadasima aratmayi dusunuyorum

  • ⭐⭐

    Bende durum hala ayni 10 Nisanda non filer olarak doldurduk. Sorgulatinca ayni hatayi veriyor. Sanirim artik yatmaz 😔


  • Bana, eşime ve 15 yaşında oğluma yattı. Kızım 17 yaşında, onun için yatmamış.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

33
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum