Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ozgur-tunali, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells bunun için ayrı bir başvuru ücreti ayrı bir case Number VS değilmi? Birleştirip aynı andamı gelir buraya evraklar acaba? Arada yedi ay olacak nerdeyse

    Normalde bu ikisini ayni anda gonderiyorsunuz ve tum islem es zamanli yurutuluyor, fakat sizin durumunuzda ne olacak ben de emin degilim; cunku cok sure gecmis aradan... isterseniz once I-130 doldurup basvuru yapin, dosyalar USCIS'ten NVC'ye aktarilinca sanirim kendilerine mesaj gonderip dosyalari birlestirmelerini rica edebilirsiniz.


  • @crazycells yeniden Form 130 yollarken para yaptırmalıyız acaba? Yoksa mevcut numaramız var onu yazıp mı yollasak?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ozgur-tunali, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells yeniden Form 130 yollarken para yaptırmalıyız acaba? Yoksa mevcut numaramız var onu yazıp mı yollasak?

    Evet, ayri bir I-130 ucreti odemeniz gerekiyor.

    Su konuyu inceleyin isterseniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/250/abd-vatandasi-ile-turkiye-de-evlilik-sonrasi-cocuklar-icin-ir2-cr2-vizesi?_=1587672220515


  • @bonjour Merhaba hayirli olsun NVC den Gelecek email ile case numaraniz ve IV numaraniz ile ceac sistemine giris yaptiginizda yapacaginiz odemeler ve ds260 formu ilk etapta karsiniza cikacaktir.Odeme 325+120 dolar olcak.Odemeleri yaptiktan sonra iki gun sure icinde paraniz onlarin hesabina gectikten sonra sizden sivil dokumanlari talep edecekler bunlar.
    Evlilik cuzdani(yatay olarak yuklenecek)
    Vukuatli nufus kayit ornegi
    Arsivli adli sicil kaydi(e devletten ingilizce aliniyor)
    Terhis Belgesi
    Biometrik foto
    Pasaportunuzun biografi kismi

    Ek dokumanlar olarakta
    Esiniz Amerikadaysa yasadigini destekleyecek tum belgeleri yukleyiniz.
    Tax return belgeleri;W2
    Herhangi bir finansal kaynak bankaniza ait statementlar varsa emlak bilgileriniz arabaniz varsa ona ait dokumanlar.
    Esinize ait certifikalar diplomalari
    Saglik sigortasi var ise ona ait belgeler
    Bunlar;Surucu belgesi,kira kontrati,calisiyorsa bordrolari,birlikte cekilmis resimleriniz,gittiginiz tatillere ait rezervasyon ucak bileti vs,yaratici olabilirsiniz,sizin icin sponsor olacak kisinin yazacagi bir mektup ve sizin kendiniz hakkinda yazacaginiz mektup faydali olacaktir (nasil tanistiginiz vs.) Bu arada dosyalari simdiden hazirlayacaksaniz 2 gb fazlasi yuklenmiyor uygun bir program ile dosyayi kucuktunuz aksi halde yuklemenize izin vermiyor sistem.Sponsorluk belgelerinize doldurup ciktisi alinip imzalanacak ve taratilip tekrar yuklenecek.
    Akliniza gelebilecek herturlu belge destrkleyici olacaktir.Yukleyebileceniz kadar yukleyiniz sinir yok sonrasinda ekleme yapmak isterseniz sistem dosyanizi tekrar en sona attigini okudum yabanci sitelerde o yuzden hazirliklarinizi simdiden tam yapiniz ve sivil dokumanlari yuklerken hatasiz yuklemeye dikkat ediniz sonra duzeltme vakit kaybettirtmesin.


  • @ice bir onceki iletinizi okudum ve aklima bir soru takildi. birlikte cekilmis fotograflar ucak biletleri vs vs bunlari zaten en basta I-130 formuyla birlikte gondermemiz gerekmiyor muydu tekrar mi yollamamiz/sisteme yuklememiz gerekiyor. cunku biz butun belgeler fotolar facebook konusmalarimiz bir kismi hepsiyle birlikte 1kilo 100 gram belge gonderdik amerikaya. diger istenilenlerle birlikte bunlari tekrar yuklemek cok uzun olur gibi geliyor bana ama bilmiyorum tabi henuz o asamaya saniyorum ki 1 yildan fazla zamanimiz var


  • @Mrs-Cakal Bu size kalmis bir durum ek olarak ilaveten eklemeyi isterseniz ozgursunuz gerek gormuyorsaniz zaten uscise gonderdiginiz evraklari NVC ye gonderildigi icin gerek olamayadabilir. bu evraklar additional documents olarak ekleniyor zorunlu belgeler arasinda yok.Biz ilk etapta bu kadar belge yollamamistik ama sonrasinda gerek gorup ilave ettik.


  • @ice İlk öncelikle ayrıntılı bilgilerin için çok teşekkür ederim. Aklıma takılan bir kaç soru var, bunlarıda aydınlatabilirsen çok memnun olurum. Belki de diğer arkadaşlarada faydası olur. Bir forumda ödemeler için Amerika’ da kredi kartı veya banka hesabından ödeme yapmak gerekiyor diye birsey okumuştum. Biz ben ve eşim ikimizde Türkiye'deyiz. USCIS sürecinde Türkiye'deki kredi kartı ile 535 dolar ödemeyi yapmıştık. Şimdi NVC sürecinde yine Türkiye'deki kredi kartı ile ödeme yapamıyor rmuyuz?
    Bu arada ben kocası (US vatandaşıyım) olarak eşime green kart başvurusu yapıyorum. Eşime (bayan) başvuru yaptığım için sanırım benim terhis belgemi yüklememe gerek yoktur. İstenilen belgeler tahminim adına başvuru yapılan kişi içindir. Aynı şekil arşivli adli sicil kayıd bu hem eşimin hem kendimin ikimizinde mi isteniyor? Yoksa sadece adına başvurduğumuz kişi eşimin adli sicil kaydı sadece onumu yüklememizi istiyorlar. Yine aynı durum pasaportunuzun biyografi kısmı sadece başvuru yaptığım kişi eşimin mi yoksa ikimizin demi? Bunlarıda sanırım bilgisayarda taratıp istenilen yere yüklüyoruz tahminim.

    Bir diğer aklıma takılan soru NVC sürecinde hiçbir şekilde posta ile evrak gönderilmiyor denilmişti. USCIS sürecinde fotografcıdan fotograf cektirip göndermiştik. O zaman NVC sürecinde biyometrik fotoğrafıda digital fotoğraf makinası ile çekip milimetrik ayarlamaları yaparak digital fotoğraf yüklememizi istiyorlar sanırım.

    Bir diğer konuda sponsor olarak Amerika’daki bir arkadaşımızı göstermek istiyoruz. Çünkü Türkiyedeki gelirimiz kabul oluyor mu bilmiyorum. Sponsor olarak o arkadaşımız sisteme tax returnlerini mi yüklemesi gerekiyor? Ne yapması gerekiyor tam olarak sponsor olacak kişinin?
    Son olarakta bize sadece gecen hafta mail geldi USCIS süreci approved olmuştur diye. O mailde bize NVC case number ve Invoice ID number iki tane numara yazmışlar. Tahminim birde mektup yollamışlar. Oda bir aksilik olmaz ise 1-2 haftaya ulaşır. O mektubu beklemeye gerek varmı? Bu NVC case number ve Invoice ID number sisteme girip işlemleri başlatmak için yeterli mi acaba?
    Şimdiden çok teşekkür ederim cevapların için


  • @bonjour Rica ederim umarim herkezin isine yarar bu bilgiler.Oncelikle NVC case numaraniz geldiyse sisteme giris yapabilirsiniz artik.Yukleyeceginiz tum sivil dokumanlar bu durumda esiniz adina olacak.Sizin terhis belgenize ihtiyac yok.Bayan olarak vukuatli kaydini alirken dikkat etmeniz gereken 2 husus var birisi ailesiyle olan digeride evlendikten sonra sizin kutugunuze gectiginden sizin ile olan kaydi ayri ayri aliniyor sanirim.Bunuda aklinizda bulundurun.Biometrik fotograf konusunda biz fotografcidan cektirip yukledik kendimiz ugrasmadik.Banka karti hakkinda ise acikcasi bir bilgim yok odemeleri arkadasiniz yapip siz parayi ona bir sekilde gonderebilirsiniz diye dusunuyorum.Daha onceden siz amerikada yasadiysaniz size ait tum belgeleri ekleyebilirsiniz ama pasaport biografi sayfasini vs gerek yok zaten uscis belgeleri arasinda mevcut bir daha belirteyim yukleyeceginiz belgelerin yatay olanlari dikey yuklememeye duzeltip yuklemeye ozen gosteriniz cunku bunun icin duzeltme istiyorlar.Okurken dikeyse sorun yok ama taratinca aslinda yatay olan belge dikeyse duzeltiniz vakit kaybetmemeniz acisindan onemli.Sponsor olacak kisinin tax belgeleride isteniyor bunlari hazirlayiniz ve sponsorluk formunu doldurup imzalamasi gerekiyor.NVC den gelecek mektup bizede hala ulasmadi e mail ile yolladiklari bilgiler varsa giris yapip odemeleri yapabilirsiniz Ds260 formunuda doldurabilirsiniz.


  • Arkadaşlar merhaba,
    CR1 vizemde NVC onay aşamasındayız. Bu süreçte forumda araştırdığıma göre onay 15-20 gün içerisinde çıktığını gördüm ancak https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html burada 2 ay geriden geldiği yazıyor acaba bu timeframes doğru mu? deneyimleyen oldu mu? yardımcı olabilir misiniz? Amacım eşimin doğum gününde yani 27 Haziran da ülkeye giriş yapmak acaba her şey yolunda giderse (konsolosluk açılırsa ve uçuşlar başlarsa) bu tarihte giriş yapabilir miyim? yoksa sitede yazdığı gibi 2 ay sonra onay mı çıkar?
    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EmBus, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar merhaba,
    CR1 vizemde NVC onay aşamasındayız. Bu süreçte forumda araştırdığıma göre onay 15-20 gün içerisinde çıktığını gördüm ancak https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html burada 2 ay geriden geldiği yazıyor acaba bu timeframes doğru mu? deneyimleyen oldu mu? yardımcı olabilir misiniz? Amacım eşimin doğum gününde yani 27 Haziran da ülkeye giriş yapmak acaba her şey yolunda giderse (konsolosluk açılırsa ve uçuşlar başlarsa) bu tarihte giriş yapabilir miyim? yoksa sitede yazdığı gibi 2 ay sonra onay mı çıkar?
    Teşekkürler.

    Bu time frame degisebiliyor, o nedenle 2 ay daha dogru geliyor; lakin su an konsolosluk kapali maalesef, devlet dairelerinin de tam kapasite calismadigini biliyoruz, ayrica konsoloslugun ne zaman acilacagini da henuz bilmiyoruz. Bence 27 Haziran konusunda cok umutlu olmayin, eger sansiniz yaver giderse bence en iyi ihtimal yaz sonuna ABD'de olursunuz. Bol sabirli beklemeler.


  • @EmBus Merhaba bende sizinle ayni durumdayim biz Mart 22 de evraklari yukledik.NVC 2 ayda evraklari onayliyor genelde visa journey isimli yabanci bir portaldan takip ettigim insanlarin hepsi 2 ayda onay almis 6-8 hafta olarak durum.2 ay icindede mulakat tarihi veriliyor.Tabi bizim durumumuzda konsolosluklar eger acilirsa ve ucuslar bu durum belli olana kadar beklemekten baska caremiz yok gibi gorunuyor.


  • @crazycells @ice teşekkür ederim bilgilendirme için 😞 beklemekten başka yapabilecek bir şeyimiz yok malesef 😞 @ice onay çıktığında bizi de bilgilendirirsen mutlu oluruz 🙂


  • @ice merhaba. Yazdıklarından anladığım kadarı ile NVC 2 ay civarında onay veriyor ve 2ay içindede mülakat tarihi veriyor yazmışsın. Yani NVC süreci belgeleri yükledikten sonra toplam 4 ay kadar mı sürüyor?


  • @ice merhaba. Yazdıklarından anladığım kadarı ile NVC 2 ay civarında onay veriyor ve 2ay içindede mülakat tarihi veriyor yazmışsın. Yani NVC süreci belgeleri yükledikten sonra toplam 4 ay kadar mı sürüyor? Elçilikten vizeyi aldıktan sonrada 6 ay içerisinde gitmek gerekiyor sanırım, vizenin kullanım süresi 6 ay diye biliyorum, yanlış mı biliyorum acaba?


  • @bonjour Evet yazdiklarimin cogunu guncel olarak bu sureci tamamlamis insanlarin deneyimlerimden yola cikarak yaziyorum.Nvc 2 ay sonra 2 ay icinde mulakat ve doktor randevusu.Bu sure 2018 yilindan sonra uzadi malesef normalde bu kadar uzun degildi tabi dedigimiz gibi konsolosluk acilmazsa sure dahada uzayacak.6 ay cunku saglik raporu 6 ay gecerli o yuzden vize aldiktan sonra 6 ayda giris yapmali yoksa birdaha saglik muayenesi olmasi gerekiyor.Dogru biliyorsunuz☺


  • @bonjour merhaba,sizin uscis süreci kaç ayda tamamlandı tam olarak ?


  • @bulls merhaba. Bizim Nebraska Service Center da idi. Çok ilginç bir şey oldu. Ben Ağustos 2019 da başvurdum. Benden 5 ay önce Mart 2019 bir arkadaşımda başvurmuştu. Onunda dosya Nebraska Service Centerda idi. 2 ay kadar önce onun dosya başka bir service centera transfer oldu. Sanırım Vermont Service Center tam emin değilim. Daha onun onaylanmadı. Bizim daha yeni onaylandı. Sanırım Nebraska Service Center dan epey dosya transfer edilince diğer service centerlara, Nebraska Service Center hızlandı. O yüzden yaklaşık 8 ay gibi bir süreyi aldı USCIS süreci. Ama dediğim gibi benden 5 ay önce başvuran diğer arkadaşım başka service centera transfer edilince dosyası halen bekliyor.


  • @ice merhaba. Daha önce NVC ye yüklenecek belgeler olarak şunları yazmıştın. Evlilik cuzdani(yatay olarak yuklenecek)
    Vukuatli nufus kayit ornegi
    Arsivli adli sicil kaydi(e devletten ingilizce aliniyor)
    Terhis Belgesi
    Biometrik foto
    Pasaportunuzun biografi kismi.

    Ödemeleri yaptıktan sonra 325+120 dolar. Sanırım bu ödemeleride aynı anda değil ilk önce 325 dolar sonra onay verilince 120 dolar ödemeyide ondan sonra ödeme yapıyoruz demiştin. İki onayıda aldıktan sonra sıra belgeleri yüklemeye geliyor. Bu belgelerden Vukuatli nufus kayit ornegi, Arsivli adli sicil kaydi(e devletten ingilizce aliniyor) bu iki belgede e-devletten alınıyor değil mi. Diğerleri zaten evlilik cüzdanı, biometrik foto ve pasaportun biografi kısmı bu üç belgede elimizde. Bu elimizdeki üç belgeyide scannerdan taratrip yüklersek, diğer iki belge Vukuatli nufus kayit ornegi, Arsivli adli sicil kaydi(e devletten ingilizce aliniyor) e devletten alıp ekledikten sonra geriye bir tek sponsor olacak kişinin tax belgeleri ve sponsorluk formunu imzalayıp onuda yüklüyoruz. Bu arada sponsorluk formu DS 260 mı oluyor? Sponsor olacak kişi US te ise bu sponsprluk formunu imzalayıp scannerdan taratıp bize gönderse yeterli oluyormu?

    Cevapların için çok teşekkür ederim.


  • @bonjour Odemelerin ikisinide ayni anda yapabiliyorsunuz odemeleri almalari 2 gunu buluyor.DS 260 formu basvurulan kisi hakkinda bilgiler sponsorluk formu farkli bir form.Sponsorluk icinI864 form var NVC nin sitesinde size hangisi uyuyorsa hem siz hemde sponsor olacak kisi ayri dolduracak youtubeda bununla ilgili bir cok video mevcut cunku formlar kisinin yeterli geliri varmi yokmu tek sponsormu vs olarak degisiyor bunun icin sitedeki talimatlari okumanizi tavsiye ederim.Imzalanip taratilip yuklenmesi is gorur.Tekrar bahsedeyim yatay olarak gorunen belge tarayicidan taratildiktan sonra NVC gorevlisinin rotate yapmamasi icin duzenleyip yukluyoruz.

    Yukleme sirasinda zaten bu belgeler icin kisimlar acilmis durumda yani rastgele yuklenmiyor.Bu arada esinizin TC Kimlik kartinida ilave dokumanlara yuklemenizi tavsiye ederim.Biz tum sivil belgelerimizin ingilizce tecrumeli halinide yukledik
    ne olur ne olmaz diye zaten konsolosluga giderken tercumeli halini isteyecekleri icin yuklemeleri tr/ing yaptik.Birde NOA2 belgesi varya yukleyiniz bazen bunu bahane edebiliyorlar garanti olsun elinizj korkak alistirmayin yukleyebildiginiz kadar birlikte varsa ortak banka hesaplariniz herturlu belge olabilir yukleyiniz.


  • NVC Timeframes da ki "Current case review time" daki tarih olarak welcome letter'ın yollandığı tarihi mi baz almalıyız yoksa belgeleri yüklediğimiz tarihi mi ? Bilen birisi var mı acaba 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum