Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)
-
@MySea, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)
IRS bazi hatali odemelerin yapildigini ve duzeltmeye calistiklarini belirtti. Bazi para almamasi gerekenlere para gonderilmis. Dogal olarak almasi gerekenlere de para gitmemis.
Bu arada Indiana'da birisine $8 million ve Florida'da baska birisine $8.5 million yanlislikla gonderilmis. 😁
Gurbetci Saban filminde, Saban tum koylerdeki baba ismi "Saban Yildiz" olanlar cocuklari toplayip kendi cocugu olarak gosterip Almanya'da cocuk maasi almisti :D
Bu arkadaslar da bir cinlik yapmis olabilir :D 16.000 tane 'dependent' bulmasi yeterli :D 500 dolardan 8 milyon ediyor :)
-
@katakomp, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)
@crazycells 'in yazdiklarina gore gore biz yararlanamicaz.2019 tax return yapmak yetiyor diye biliyodum fakat 2020'ye kadar 163 gun kaldim:(
O test, vize sahipleri icin gecerli; Green Card sahipleri icin degil...
-
@crazycells Greencardlilar icin resident olarak kalma suresi sarti aranmiyor mu?
-
@katakomp, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)
@crazycells Greencardlilar icin resident olarak kalma suresi sarti aranmiyor mu?
Sanirim o yil icinde Green Card sahibi olduysaniz, IRS sizi otomatik olarak resident olarak kabul edecek ve ona gore vergi odemenizi bekleyecek.
-
@crazycells Soyle Ali bey;2018 talihlisiyim ama gir cik yaptim.2019 temmuzunda ise yerlesip tax'imi odedim ve return yaptim.Beni kapsiyor mu emin olamadim..Saygilar,Saglikla kalin..
-
@crazycells Soyle Ali bey;2018 talihlisiyim ama gir cik yaptim.2019 temmuzunda ise yerlesip tax'imi odedim ve return yaptim.Beni kapsiyor mu emin olamadim..Saygilar,Saglikla kalin..
bu durumda kapsamasi lazim.
-
Bende de payment status not available yaziyo. 2019 vergi bildirimi yaptim hatta 160 dolar return aldim 5 gun once. Yani bilgilerimin dogru sekilde ellerinde oldugunu gösteriyo . Sorun ne anlamadim
-
@berkergn13 bu arada banka hesabıma yattı refund yani banka bilgilerim de var
-
Merhaba herkese, 18 yaşında üniversiteye giden oğlum, IRS yönergeleri gereği 500 dolarlık yardımdan faydalanamadı. 2019 tax return de dependent olarak göstermiştim. Amerika'da bu durumda olan milyonlarca genç var. Şimdi bu cares yasası uyarınca bu genç bireyler herhangi bir yardım alma hakkına sahip değiller mi? Dependent olarak düşündüğümüzde bir haksızlık yok mu? Ya da bu süreçte IRS bu statüdeki gençlerinde bu yardımdan faydalanması için mi non-filers eklentisini yaptı? Kısacası oğlum bu yardımı alabilecek mi? Hak sahibi mi? IRS bir eklenti yapacak mı bu konuda? Önümüzdeki sene 2020 taxi yaparken bana hala bağlı olan oğlumu dependent olarak göstermeye devam edeceğim ama bu sebepten bu tarz yardımlardan mahrum kaldığını görüyorum. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Saygılar
-
@berkergn13, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)
Bende de payment status not available yaziyo. 2019 vergi bildirimi yaptim hatta 160 dolar return aldim 5 gun once. Yani bilgilerimin dogru sekilde ellerinde oldugunu gösteriyo . Sorun ne anlamadim
H&R Block veya TurboTax mi kullandiniz?
-
@mesaha, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)
Merhaba herkese, 18 yaşında üniversiteye giden oğlum, IRS yönergeleri gereği 500 dolarlık yardımdan faydalanamadı. 2019 tax return de dependent olarak göstermiştim. Amerika'da bu durumda olan milyonlarca genç var. Şimdi bu cares yasası uyarınca bu genç bireyler herhangi bir yardım alma hakkına sahip değiller mi? Dependent olarak düşündüğümüzde bir haksızlık yok mu? Ya da bu süreçte IRS bu statüdeki gençlerinde bu yardımdan faydalanması için mi non-filers eklentisini yaptı? Kısacası oğlum bu yardımı alabilecek mi? Hak sahibi mi? IRS bir eklenti yapacak mı bu konuda? Önümüzdeki sene 2020 taxi yaparken bana hala bağlı olan oğlumu dependent olarak göstermeye devam edeceğim ama bu sebepten bu tarz yardımlardan mahrum kaldığını görüyorum. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Saygılar
Evet, bildigim kadariyla 16 yasindan kucuk olmasi gerekiyor +500 dolar icin... Su bilgilere gore oglunuz yardimdan yararlanamiyor maalesef:
https://www.irs.gov/coronavirus/non-filers-enter-payment-info-here
- Have a valid Social Security number,
- Could not be claimed as a dependent of another taxpayer, and
- Had adjusted gross income under certain limits.
-
1200 $lik yardimdan faydalanabilmek icin non filers olarak basvurdum formu doldurup yolladim IRS tarafindan Kabul edildi sonrada "Congratulations, the IRS has accepted your federal return.
Now that your return has been accepted, in 72 hours, you will be able to track your refund at Where's My Refund? on the IRS Web site. See:https://www.irs.gov/refunds.
You will need to enter your Social Security number, filing status and amount of your expected refund." Bu sekilde bir mail aldim ceviri yaptim AMA pek birsey anlamadim bir bilginiz varmidir acaba -
@crazycells credit karma
-
@ahmetemre Aynısı bana geldi, submission ID yollamıstır bide, onunla girip arada kontrol edeceksin. Eğer 2019 da ülkeye giriş yaptıysan yardımı alırsın. 2020 de girdiysen o zaman Züğürt Ağa filminde dendindiği üzere 3'ün 1'ini alırsın anca malesef.
-
@nicely Submission ID ile kontrolü hangi sayfadan yapıyoruz, bayaa bi aradım ama bulamadım.
-
@nicely aralik 2019 da giris yaptim :) bende submission Id ile giris yapacak bir sayfa bulamadim. Birders sey sormak istiyorum bundan sonra herhangi bir islem yapmak gerekmiyor degilmi
-
@crazycells çok teşekkür ederim. O zaman non-filler olarak mı dolduracağız.
-
Bu hafta kagit cekler de gonderilmeye baslayacak.
-
Ben 2019 tax gelirim olmadığı için 0 göstermiştim ama daha hesaba veya posta yoluyla bana ulaşan bir para yok acaba bu hafta gelirmi çekler
-
2019 da tax return yaptiysaniz ve IRS residency sartlarina uyuyorsaniz, gelmesi gerekiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum