Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yas limitlerini de yazmayi unutmayalim. Benim gibi 44 yas cok gec oluyor 🙂


  • @crn93 human resources larda benim bildiğim anadilin ingilizce olmalı ve doğma büyüme abdli olmalısın .


  • @crn93 Officer icin vatandas olmaniz gerekiyor. Enlisted olarak girip sonradan OCS'e gecmek icin istek yapabilirsiniz benim yapmaya calisacagim gibi ama enlisted olarak gireni enlisted olarak tutmaya calisiyorlar yani sokaktan direkt OCS'e girmek cok daha iyi bi secenek.

    Benim bildigim kadariyla top secret alabildiginiz surece abd'de dogmus olman lazim diye bi kisitlama yok.


  • Security clearance almak icin dogum sarti yok, ama bircok inceledikleri faktor var:

    Credit history - Finans yonunden bir sorununuzun olmamasi lazim, iflas vb gibi
    Mahkeme kayitlarinizda felony vb suclardan hukum giymemis olmaniz lazim, yani temiz olmaniz lazim
    Yurtdisi baglantilarinizin cok az duzeyde olmasi lazim, cok fazla is harici yurtdisi seyahatinizin olmamasi lazim
    Eger esiniz ve cocuklariniz yabanci kokenliyse, onlarida arastiracaklar
    Yine FBI ve diger bazi devlet kurumlarinda detayli arastirmaniz yapilacak, son 7-10 yil icinde yasadiginiz yerler, calistiginiz isler, islerden ayrilis sebebleriniz, yasadiginiz yerlerden ayrilis sebebleriniz gibi
    Uyesi oldugunuz kurumlar, clubler vb

    Cok genis boyutlu ve uzun bir surec ve sorusturma. Bildigim kadariyla tum officerlar security clearance sorusturmasindan gecmek zorundalar. Hatta federal hukumette herhangi bir kurumda memurluk yapmak isteyenlerde.


  • @tfnsylmz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @crn93 Officer icin vatandas olmaniz gerekiyor. Enlisted olarak girip sonradan OCS'e gecmek icin istek yapabilirsiniz benim yapmaya calisacagim gibi ama enlisted olarak gireni enlisted olarak tutmaya calisiyorlar yani sokaktan direkt OCS'e girmek cok daha iyi bi secenek.

    Enlisted olarak giren aslında askeriye ortamını daha iyi tanıdığından officer olması için gerekli yeterlilikleri sağladığında teşvik edilmesi gerekmiyor mu?

    Acaba komutanların lobisi mi bu? Aşağı sınıf muamelesi mi çekiyor enlisted olanlara elit (!) komutanlar. 🤦♂

    Ben de demokrat başkan adayı Tulsi Gabbard'tan görmüştüm. Kendisi ilk önce enlisted olup Irak'a gönderilmiş. Ardından hızlandırılmış kursla Alabama'da eğitim alıp subay (officer) olmuş. Şu andaki rütbesi de major (binbaşı)


  • @MySea, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    ka

    security clearence için değilde HR için özel bir kriter var.Security clearence la alakası yok.Anadil ingilizce olmalı gibi ve doğum yerin abd olmalı gibi böyle bişeylerdi ama tam hatırlamıyorum.Security clearence a başvurucam vatandaşlık alınca çünkü ordu sonrasında iş bulurken aşırı yardımcı oluyor.


  • @Final-Approach, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    caba komutanların lobisi mi bu? Aşağı sınıf muamelesi mi çekiyor enlisted olanlara elit (!)

    Geçen hafta karantinadayken O-3 (Company Commander ) odama geldi.30-35 Dk sohbet ettik eğer üniversitemi bitirirsem ve OCS için başvurursam destek vericeğini söyledi.Sadece üstüme düşeni yapmamı eğer yaparsam oda yapacağını söyledi.Ben daha fazla kalmayı düşünmüyorum fakat ona birşey demedim.Subaydan subaya değişir ama benim tanıdığım 5-6 subayda çok mütevazı ve yardımcıydı.


  • @Final-Approach Evet enlisted to officer olanlara "Mustang" deniyor ve genelde o sinifin neler cektigini bildiginden daha iyi officer oluyorlar. Benim demek istedigim sey Army sana enlisted egitimini vermek icin $150k civarinda egitim veriyor, dolayisiyla seni orada tutmak istiyor. Yani OCS'e sokaktan uni mezunu olarak girme sansin enlisted to officer'a gore daha yuksek slot sayisi acisindan.


  • Hepinizin cevaplari icin cok tesekkur ederim. Sizde cvp gelirken e mail attim recruiters lara. Bana uni mezunu oldugum icin kartim gelir gelmez officer olarak basvurabilicegimi soyledi. Acaba pozisyondan pozisyona mi degisiyor


  • @crn93 yanlis bilgi vermis. OCS icin halihazirda citizen olmalisiniz ve bu waive edilebilen bir sey degil. pozisyondan pozisyona da degismiyor. sartlar burada var:


  • @tfnsylmz
    — I am on the process of getting my permanent residence and I have just graduated from University in NC. I was wondering, after I receive my permanent residence, if I am eligible to apply officer jobs?
    — Thank you for your GoArmy email.

    Yes, once you receive your Permanent Residency and have at least a Bachelor's Degree you can enlist as an Officer.

    Respectfully,

    Konusmamiz tam buydu. Ama sizin yolladiginiz alenen citizenship ariyor. Ben de boyle bildigim icin sormustum ama cevapla rahatlamistim. Bir recruiterla daha goruseyim en iyisi.


  • @crn93 hemen hemen ayni durumdayiz, hakim oldugum bi konu o yuzden vatandaslik sart. ben de universite mezunu olarak, E-4 (specialist) rutbesinde enlist oldum, vatandasliga basvurdum su an process asamasinda, aldiktan sonra Officer’liga gecmek icin basvurucam. Green card ile direkt OCS mumkunatsiz. Recruiterlar maalesef bazi seyleri bilmiyor ve yanlis bilgi verebiliyor.


  • @tfnsylmz cok tesekkur ederim. Sizin 1. Yil tamamen dolunca mi vatandaslik hakkiniz oldu? Ve uni mezunh olmaniza ragmen o zmn yone 10 kusur haftalik kamp a gittiniz sanirim?


  • @crn93 180 gun active duty olunca basvurabiliyorsunuz.

    Evet 9 hafta BCT (basic combat training) + X hafta AIT (advanced individual training) var. X hafta sectiginiz MOS’e gore degisir. 6 hafta olan da var 1 yildan fazla olan da var.


  • @tfnsylmz basic combat training den sonra mi 180 active duty working day sayilmaya basliyor yoksa training suresi de dahil mi? Uni mezunu olup o kampa coluk cocukla gitmek zor geldi mi? Tavsiye eder misiniz ?


  • @tfnsylmz coluk cocuktan kastim enlistler genelde ya coluk cocuk ya egitimsiz tipler oluyor diye dusundugumden


  • @crn93 training suresi dahil. bct'nin ilk gunun itibaren 180 gun. evet cok salak tipler var yok degil ama yas ortalamasi 17-35 arasi falan. gayet akli basinda isinde gucunde tipler de var, 17 yasinda liseliden mezun cocuklar da var. hic zor gelmedi. ilk birkac gun zaten herkesin hal ve hareketinden ufak tefek cikarim yapip ona gore arkadasliklar ediniyorsun. ben kendi yas grubumdan ya da genc olsa bile duzgun efendi 3-5 kisiyle arkadaslik ettim bi sikinti olmadi.


  • Orduya katılan bireylerin 2017 yılında yapılan değişiklikle vatandaşlık sürecinde yaşadıkları uzun bekleyiş süreleri ve buna karşı açılan davayı konu alan
    yazıyı okumak isterseniz


  • @Muhtaradana guzel ve hakli bir yazi ama bir sey degismedi maalesef.

  • ⭐⭐

    ilgilenen arkadaşlara duyulur.. işe alımlar başladı 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum