Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!


  • @tfnsylmz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Betfair39 recruiterlar siz duymak isterseniz onu soylerler... bu degisiklik de son 1-2 sene icinde oldu ondan once hep basicti o kisilerin bilgileri guncel degil demek ki. Su anda benim company’de benle birlikte vatandaslik surecinde olan 5 arkadas daha var, hicbirimiz basicten sonra olamadik cunku artik 180 active duty days isteniyor. Hatta forumumuzdan Richmond’a da sorabilirsiniz. En olmadi deneyip gorebilirsiniz ne diyeyim.

    Deneyip görmeye gerek yok zaten 6 ay giripte vatandaşlığı alıp çıkmak diye bir olay yok.Mecburen en kısa kontrat 2-3 sene.Her şekilde vatandaş olup çıkılıyor.
    Recruitların verdiği bilgi %100 doğrudur demedim o yüzden zaten arayıp sormak daha mantıklıdır diyorum.
    Recruiter lara kalsa non citizenlar tüm herşeyi seçebiliyor ama 25V de öyle bir şey yok dediğimde aa bilmiyorduk oluyorlar.
    Bu yüzden non citizenlara iyi meslekler kalmıyor army de ( hele air force çok daha karışık meslek seçmek yok 10 tane yazdırıyorlar ama sadece yazıyorsunuz gönlünüz olsun diye)


  • @Betfair39 Kanunu değiştiler.En güncel bilgimle söylüyorum.Askeriyede 180.günü tamamladığınızda vatandaşlık işlemlemlerine başlayabiliyorsunuz.180 gün öncesinde Colonel (O-6) size belgeyi verse bile 180 gün dolmadan yollamamanız gerekiyor.BCT esnasında First sergeant (e-8) bizi topladı ve eskiden vatandaşlık işlemlerinin bct de başladığını fakat insanların suistimal etmesinden dolayı 180 gün hizmet şartını getirdiklerini ve artık BCT de vatandaşlık işlemleri yapılmadığını söyledi.

    Meslek olarakta ben 91J yani mechanic im kısaca.Tufanda 88m. Yani genel olarak büyük askeri araçları kullanan biri. Basic e gittiğinizde farkediyorsunuzki sizden zeka olarak çok daha geride insanlar sizlerden çok daha iyi MOS lerde olabiliyor.Bu bana artık çokta önemli gelmiyor.Çünkü asıl önemli olan sizin şansınız.Eğer iyi bir bölüğe denk gelirseniz rahat edersiniz ,kötü bir bölüğe gelirseniz helak olursunuz.


  • Evet is oyle ya da boyle your mileage may vary’e geliyor... ben su an Kore’deyim ve bu virus olayi olmasa cok rahat geciyordu her sey. Su an disari gidip gelemiyoruz gezemiyoruz falan o ayri ama onun disinda burasi cok rahat hatta ben 1 sene daha kore’yi uzatmayi bile dusunuyorum memnun oldugum icin. ama belki de baska bi base’de olsaydim su an lanet ediyor da olabilirdim...


  • Merhabalar.. @Richmond @tfnsylmz surekli yazdiklarinizi takip ediyorum. Greencardi ile gelmeme az kaldi. Geldigimde orduya basvuracagim active duty olarak benefitler ve vatandaslik icin. Hazirlik icin playstore Dan ASVAP test uygulamalari buldum oradan calisiyorum, ingilizcem yetersiz bu arada. ordu basvurusu oncesi hazirlik icin Sizin tavsiyeleriniz nelerdir ?


  • ben hic bir seye hazirlanmadim, asvab’e de calismamistim. seviyen ne durumda bilmiyorum ama vatandas olmadigin icin asvab’den 100 de alsan seceneklerin cok kisitli olacak zaten. Fiziksel olarak ne durumdasin bilmiyorum ama o da yogunlasman gereken bir konu.


  • @MySea asker

  • ⭐⭐

    @tfnsylmz siz ne seçtiniz meslek olarak?


  • @LordBolton 88M Motor Vehicle Operator.
    Truck driver yani. Sivilde de CDL vardi truck driving yapiyordum o yuzden onu sectim. Dedigim gibi green card ile clearance alinmadigi icin cok secenek olmuyor zaten. Yoksa cok guzel MOS’ler var.


  • Bu konuda donup dolasip dil konusunda takiliyorum. Konusma ve karsidakini anlamada ortalama olunca girebilir miyiz. Yoksa illa ki akiskan bir dile mi sahip olmak gerekiyor ?

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @tfnsylmz greencardı alıp Abd ye gittiniz CDL yi yapıp military e mi başvurdunuz? Bu arada gecen sürec ne idi? Şimdi Korede oldugunuza göre vatandaslıga basvurma süresi(5yıl) 'dan düşmüyormu? Ben de eger gidersem bir iki sene Military bir işte görev yapmak(truck driving olabilir)- hatta almanya düşünüyorum özellikle. Ve sonrasında kazandıgım parayla Abd ye gidip yeni bir bachelor bölümü bitirmek istiyorum... Bu hayale geçerli bişey denilirmi?Almanca ingilizcem akıcı sıkıntısız


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Ve sonrasında kazandıgım parayla Abd ye gidip yeni bir bachelor bölümü bitirmek istiyorum... Bu hayale geçerli bişey denilirmi?Almanca ingilizcem akıcı sıkıntısız

    US Militar ye girebilmek için oturum sahibi olmanız gerekli.Önceden öğrenci vizesi vs. ile başvuruluyordu ( MAVNI Programı ) malesef bu iptal edildi artık.
    Zaten Army den çıktıktan sonra G.I bill alırsınız 100bin dolara kadar okul yardımını kapsıyor bu.


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz greencardı alıp Abd ye gittiniz CDL yi yapıp military e mi başvurdunuz? Bu arada gecen sürec ne idi? Şimdi Korede oldugunuza göre vatandaslıga basvurma süresi(5yıl) 'dan düşmüyormu? Ben de eger gidersem bir iki sene Military bir işte görev yapmak(truck driving olabilir)- hatta almanya düşünüyorum özellikle. Ve sonrasında kazandıgım parayla Abd ye gidip yeni bir bachelor bölümü bitirmek istiyorum... Bu hayale geçerli bişey denilirmi?Almanca ingilizcem akıcı sıkıntısız

    Evet bir sure trucking isindeydim sonra Army’e basvurdum. Benim 5 yilim dolmak uzere Army’de olmasam da tam bu ay 3 ay erken basvurulabildigi icin basvuruyor olacaktim zaten. Benim icin cok farkeden bir sey olmadi vatandaslik konusunda. Ha belki 8-9 ay beklemek yerine 3 ayda falan alabilirim diye umuyorum. Ilk gorev yerini secemezsiniz ama 2 yil kontrat yapip re-enlist yapmaya karar verirseniz 2. Kontratinizda gorev yerinizi secebilirsiniz. Almanya 3 yil. Olmayacak bir sey degil. Ben su an Kore’deyim ve burasi 1 yil. Eger devam edecek olsam re-enlist yapip almanya’ya gecebilirdim ama ben cok buyuk ihtimalle devam etmeyecegim. Officer’a gecmeye calisicam ama benim gpa cok dusuk oldugu icin o ihtimal de zor benim icin. O yuzden cikip veteran olarak sivilde devam edicem buyuk ihtimalle.


  • Peki ya ROTC? Enlisted'ten subaylığa geçerken neler oluyor? Bildiğim kadarı ile BCT'yi bitirenler ROTC'nin ilk 2 senesini atlıyor. ROTC'ye geçebilmek için bir üniversite öğrencisi olmak mı gerekiyor? Reservesden nasıl üniversiteye görev yapmaya devam ederken geçebiliriz?


  • @LtEmirhan bir fikrim yok malesef ama sanırım üniversite şart


  • @LtEmirhan Green to Gold deniyor o programa, benim halihazirda uni. mezunu oldugum icin arastirmadim o konu hakkinda ama Green to Gold diye arastirma yaparsaniz bulabilirsiniz cevaplari.


  • @tfnsylmz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @LtEmirhan Green to Gold deniyor o programa, benim halihazirda uni. mezunu oldugum icin arastirmadim o konu hakkinda ama Green to Gold diye arastirma yaparsaniz bulabilirsiniz cevaplari.

    pekala anladım. Bilgi için teşekkürler


  • Arkadaşlar bilmiyorum konusu geçti mi, bayağı yazı yazılmış ama bu konuda yazılmadıysa ben de kısa bilgi paylaşayım. Sadece army olarak bakmayın, bir de National Guard (Ulusal Muhafızlar) var, orda hangi eyaletin muhafızıysanız orada görev yapıyorsunuz. Ulusal Muhafızlar anladığım kadarıyla bizdeki jandarma kuvvetlerine benziyor. Normalde bulunduğunuz eyalet içi görev yapıyorsunuz, diğer durumlarda eyalet hatta sınır dışı görevlere de çağırılma ihtimaliniz var. ASVAB adlı bir test ve basic training denen bir fiziki yeterlilik testine tabi tutuluyorsunuz (detaylar www.nationalguard.com da mevcut) Ben 10 soruluk kısa bir ASVAB testi yaptım, basit lise 1 ortalaması sorularla karşılaşıyorsunuz makineler, matematik, paragraf ve mantık soruları var çoğunlukla, tabi sorular İngilizce, aşina olmak da lazım. ASVAB ve basic training de başarı gösterenler kontrat ile orduya katılmış oluyor. Green Card sahibi olmak yeterli diye belirtmişti recruiter, tabi kesin olarak bir cevap almak lazım. Farklı sınıflar var, ASVAB testi hangi sınıf ve konu üzerinde yeteneğiniz olduğuna dair fikir veriyor (ben intelligence çıkmıştım, yabancı diller ve askeri polislik uygun çıkmıştı bana 😃 ) İmkansız değil, Green Card'a sahipseniz katılabilirsiniz.


  • arkadaslar green cardla sadece enlisted mi olabiliyoruz. mesela uni mezunuyum ve human resource officer isi gordum available. basvurabiliyor muyum. yoksa herhangi bir officer isine basvurmak imkansiz mi. army, navy, national guard herhangi birinde


  • @crn93 Officer olabilmek icin egitim sartinin yaninda vatandas da olmaniz gerekiyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum