Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)


  • Tax return elektronik olarak yapmak icin basvurdum. Pazartesi islem bitmis olacak. Tax return onay maili nasil oluyor Vergi iadem tamamlaninca mail mi beklicem. ilk defa vergi işlemi yapiyorum. Kısaca da olsa özetleyebilecek biri var mi acaba. Tam olarak ne yapmam lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jamel86 Siz sadece vergi beyanı yapın, bu bahsedilen işlemler zaten beyanın parçası. Çok karışık düşünmeye gerek yok. Vergi beyanı ekran görüntülerini ben Vergi konusu altında paylaştım.


  • ben freetaxusa üzerinden 2019 tax return yaptım fakat 2019 gelirim birkacyüz dolar olduğu için sanırım ne borc ne alacak hiçbirşey çıkmadı ve benden banka bilgisi istenmedi. formu tamamlayıp irs e gönderdiğimde de freetaxusa tarafından irs onayladı şeklinde bir e-mail geldi ama irs hiçbir şekilde birşey göndermedi bana. şimdi benim sistemde herhangi bir banka bilgim olmadığı göz önüne alınırsa bu irs sitesindeki non filers formunu doldurmamı önerir misiniz? ''Do NOT continue here if: You have already filed a 2019 federal income tax return.'' ibaresi çekince yarattı bende açıkçası.


  • Bu çekler acaba ne zaman dağıtılmaya başlanacak kesin bir bilgi varmı acaba sevgili forum ailesi


  • @jamel86 Islemi online olarak tamamlayip, submit yapinca, kullandiginiz online websitesi sizin tax return'unuzu IRS'e online olarak gonderiyor.

    IRS genelde 2 veya 3 is gunu icerisinde ya kabul yada red eder. Sizin tax return yaparken girmis oldugunuz email adresinize, kullandiginiz websitesinden bunu bildiren email gelir.

    IRS tax return'unuzu kabul edince, websitesi eyaletinkinide gonderir. Onunla ilgilide yine email alirsiniz.

    Eyaletten refund almak daha hizli olur genelde, onlar daha cabukturlar. IRS ise birkac hafta surebilir.

    Federal refund takibini IRS websitesinden yapabilirsiniz.

    https://sa.www4.irs.gov/irfof/lang/en/irfofgetstatus.jsp


  • @yilmaz Direct deposit olarak banka hesaplarina para gondermeye gelecek haftadan itibaren baslayacaklar.

    Mektup yolu ile check gonderme ise Nisan'in son haftasi baslayacak ve Agustos'a kadar ancak tamamlanmasi bekleniyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @Ryback, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @baha, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    ben freetaxusa üzerinden 2019 tax return yaptım fakat 2019 gelirim birkacyüz dolar olduğu için sanırım ne borc ne alacak hiçbirşey çıkmadı ve benden banka bilgisi istenmedi. formu tamamlayıp irs e gönderdiğimde de freetaxusa tarafından irs onayladı şeklinde bir e-mail geldi ama irs hiçbir şekilde birşey göndermedi bana. şimdi benim sistemde herhangi bir banka bilgim olmadığı göz önüne alınırsa bu irs sitesindeki non filers formunu doldurmamı önerir misiniz? ''Do NOT continue here if: You have already filed a 2019 federal income tax return.'' ibaresi çekince yarattı bende açıkçası.

    Not-filer olmadığınız için o formu doldurmanızı önermem. Sizin adresinize kağıt çek yollamaları gerekiyor bu durumda. Banka hesap bilgisi olmayanlara ay sonu kağıt çek yollamaya başlayacaklar sanırım. Başka bir şekilde banka bilgisini giremiyorsanız sisteme, kağıt çekleri beklemeniz gerekebilir. Banka bilgisi olmayan, ama tax file etmiş kişilerin banka bilgisi girmeleri için bir form varmı onu araştırın bence süreci hızlandırmak için. Kağıt çeklerin gelmesi zaman alıyor. Sizi yanıltmakta istemem bu kritik süreçte. Kendilerine ulaşıp sormaya çalışın bence.

    Aynı durumdan bende mustaribim, turbotax üzerinden beyan yaptım ama banka bilgilerini sormadı. IRS'e kayıt olmak için de telefonla doğrulama isteniyor şuan Türkiye'de olduğum için onu da yapamıyorum. Banka bilgilerini girmek için başka bir yöntem var mıdır?

  • ⭐⭐

    @baha bende taxfreeusa uzerinden yaptim ve banka bilgileri yoktu ,sifir gelir oldugu icin print edip oyle yollamam lazimdi print edince banka bilgilerimin oldugu yeri gordum ama sistemden yapinca asla goremedim. Sonuc olarak elle yazip, ,imzalayip yolladim.


  • @baha @israfil @HockeyUmpire2
    Ben emin olamadim. cevaplarimi sildim o yuzden. Non filer kismini doldurmanizi tavsiye edecektim fakat,

    Do NOT continue here if:
    You receive Social Security, Railroad Retirement, or SSDI benefits. The IRS will automatically send you an Economic Impact Payment.
    You have already filed a 2019 federal income tax return.
    Your 2019 gross income exceeded $12,200 ($24,400 for a married couple) or other reasons require you to file a 2019 federal tax return.
    You were married at the end of 2019 and are not submitting information here with your spouse.
    You were not a U.S. citizen or U.S. permanent resident in 2019.

    2019 icin tax file ettiyseniz devam etmeyin dedigi icin, ben yorum yapamiyorum maalesef. Posta yoluyla cek beklemeniz gerekebilir bu durumda.


  • @israfil sanırım bunun için tek yol irs'e telefon yoluyla ulaşmak ve o da pek mümkün gözükmüyor, birkaç denemede bulundum, alarm kurarak sabah erken saatlerde aramayı denedim fakat başaramadım.


  • @HockeyUmpire2 anladım, ben elektronik olarak submit edebildim dolayısıyla banka bilgilerimi giremedim, bu paranın ileride gelecek olması pek işe yaramaz ama beklemekten başka çare yok malesef.

  • ⭐⭐

    IRS'in sayfasında kullanıcı profılımden girip dosyamı takıp et secenegıne tıkladığımda soyle yazıyor;

    İade Kabul Edildi
    Tebrikler, IRS geri dönüşünüzü kabul etti.

    IRS bu bilgileri işleyecek ve Ekonomik Etki Ödemesi için uygun olup olmadığınızı belirleyecektir.

    Başka bir işlem yapılması gerekmez.

    Henüz yapmadıysanız, kayıtlarınız için geri dönüşünüzün bir kopyasını yazdırmak her zaman iyi bir fikirdir. Not: İadenizi yazdırırsanız, bazı alanlara $ 1 değer eklendiğini görürsünüz. Bu, IRS'nin gönderiminizi işleme koyması için bir gerekliliktir. Bu miktarları göz ardı edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    CNN haberine gore, ilk parti odemeler hesaplara bugun yatirilmis;

    IRS'in twitter araciligi ile kendi aciklamasi;


  • kanada 11bin dolar para veriyormus dogrumudur.?


  • Ben 7 aralik 2019 da greencardla abd ye girls yaptim 9 araliktada calismaya basladim vergi beyanimi elektronik olarak mi yapmaliyim yoksa bir muhasebeci vasitasiylami


  • Çekler ucsis teki adrese mi gelecek ? benim ucsis adresimle ehliyeti alırken verdiğim adres farklıydı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetemre, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Ben 7 aralik 2019 da greencardla abd ye girls yaptim 9 araliktada calismaya basladim vergi beyanimi elektronik olarak mi yapmaliyim yoksa bir muhasebeci vasitasiylami

    Eğer şirket, küçük işletme sahibi değilseniz kendiniz online olarak yapmak en mantıklısı.


  • @israfil, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Çekler ucsis teki adrese mi gelecek ? benim ucsis adresimle ehliyeti alırken verdiğim adres farklıydı.

    Yardim odemesi tax return de belirttiginiz banka hesabina veya adrese gelecek. USCIS ile bir alakasi yok.


  • @MySea anladım, teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum