DV2021 Bekleme Odası
-
@clourpoint, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
ek”
Bu işte bir hayır varsa, savaşları bir süreliğine durdurabilecek olmasıdır belki. (aslında bir savaşın durduğu yok da henüz) Çok üzülüyorum 2020, modern çağ teknoloji devri diyoruz, mensubu olduğumuz din adına, üstelik kendi dininden olanlardan başlayarak kafa kesip can alıyorlar. Kadınlar ve çocuklar hiçe sayılıp yerlerde sürükleniyor. Diğer ilahi dinlere, onlar bizimkilere savaş açıyor, nice insan yerinden yurdundan oluyor. Gidip yaşamaya heveslendiğimiz ülke, hem yanı başımızda komşularımıza, hem uzak coğrafyalarda, afrikada, asyada, hint denizinde ülkelere karşı suç işlercesine savaşlar açıp kendi kafasında kurduğu düzleme çekmeye çalışıyor. Her ülkede, yolsuzluk, haksızlık diz boyu. İdareci olarak seçilenler, halkın parasıyla saltanat kurup servet yapıyor, fakir halk çaresizlik içinde gününü bitirmenin derdinde yaşıyor. Bu savaşlar, soykırımlar, din düşmanlıkları, yolsuzluklar bitmeyecekse virüs salgını da bitmesin. Taaki güç sahipleri terbiye olana ya da ölüp gidene kadar.
-
@clourpoint, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Bu re-entry permit kaç yıllıgına veriliyor?re-entry permit sonrası girişte ungana doktor raporu isteniyormu?
2 yıla kadar veriliyor. Çok bilgim yok ayrıntıları hakkında.
-
@clourpoint Re-entry permit i oradan çıkarken değil, giriş yapıp diyelim 1 ay kalıp geri Türkiyeye dönersen, Türkiyede kaldığın süre kabul edilebilecek süreden uzunsa (14-15 ay gibi) burada konsolosluktan yeniden (RE) giriş (ENTRY) izni (PERMİT) alıp gidilebiliyor tekrar usa ya. Tabi bu re entry permit için makul ve kabul edilebilir bir gerekçe öne sürebilmek gerekiyor. Buradaki konsolosu olduğu gibi girişteki pasaport kontrol görevlisini de buna ikna edebilmek lazım. Doktorla falan bir daha işin olmuyor abi. İlk girişi yaptıktan sonra unganlarla bir daha görüşmüyorsun. Bir detay, Eğer ilk girişte GC kartını fiziki olarak eline aldıysan o kartla girip çıkıyorsun zaten. Eğer fiziki olarak kartı almadan dönmen gerekecekse, ilk girişinde pasaportuna vurulacak giriş damgası ve atılacak 1 yıllık tarih bilgisiyle, GC kartı elinde yokken bu sayfayı göstererek 1 yıl boyunca giriş çıkış yapabiliyorsun.
-
@ibrahimasar bu kadar olumsuzlukta buda bir alternatif olabilir ibrahim.hayırlısı diyelim
-
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
şurada detayları var.
-
@ibrahimasar Ben de zaten yazan kişi için o yorumu yaptım ve o tarz düşünen herkes için de genelledim. 2021 de neler yaşanacağını bilemeyiz belki 2019 da gidenden çok iyi bir konumda olacağız. Demek istediğim şey de tam olarak bu, karamsar düşünerek hiç bir şey elde edemeyiz, boşa kürek çekmek gibi.
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@clourpoint Re-entry permit i oradan çıkarken değil, giriş yapıp diyelim 1 ay kalıp geri Türkiyeye dönersen, Türkiyede kaldığın süre kabul edilebilecek süreden uzunsa (14-15 ay gibi) burada konsolosluktan yeniden (RE) giriş (ENTRY) izni (PERMİT) alıp gidilebiliyor tekrar usa ya. Tabi bu re entry permit için makul ve kabul edilebilir bir gerekçe öne sürebilmek gerekiyor. Buradaki konsolosu olduğu gibi girişteki pasaport kontrol görevlisini de buna ikna edebilmek lazım. Doktorla falan bir daha işin olmuyor abi. İlk girişi yaptıktan sonra unganlarla bir daha görüşmüyorsun. Bir detay, Eğer ilk girişte GC kartını fiziki olarak eline aldıysan o kartla girip çıkıyorsun zaten. Eğer fiziki olarak kartı almadan dönmen gerekecekse, ilk girişinde pasaportuna vurulacak giriş damgası ve atılacak 1 yıllık tarih bilgisiyle, GC kartı elinde yokken bu sayfayı göstererek 1 yıl boyunca giriş çıkış yapabiliyorsun.
Re-entry Permit ile SB-1 Returning Resident Visa'yi karistirdiniz sanirim. Re-entry Permit, Amerika'ya giris yaptiktan sonra basvurup, USCIS'ten alabileceginiz bir dokuman. SB-1 Returning Visa ise, 1 yildan fazla Amerika disinda kaldiginiz icin, yasal olarak gocmenlik statunuzu kaybettiginizde, Turkiye'deki Amerikan konsoloslugundan talep edebileceginiz geri donus vizesi (Almak zor bunu). Konu linkleri asagida.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi?page=1
https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi
-
-
@tuncayarat agresif bir yaklaşım olmuş bence. Burda herkes fikrini ve ön görüleni söylemekte özgür. O düşünceye katılmak zorunda değiliz, ama saygı duymak zorundayız.
-
@pelinbeyazkaya Ben de kendi fikrimi ve öngörümü dile getirdim. Yapamayacağını, belirsizliğin içine atılmanın doğru olmadığını düşünen biri için yapabileceğini ve güveni olan birinin önünü açması fikri
-
Başvuru yaptım ama lise mezunu değilim Arabistan'da çalıştığımdan dolayı onlara sunacak bir iş ispatı SGK tarzı evrakta yok. @crazycells
-
Cekilis haric amerikaya gitmek, calisip hayati orda sürdürmek icin nasil bi options vardir?
-
abdi ibrahim (ilaç firması ) corona ilacını bulmuş arkadaşlar https://m.ensonhaber.com/abdi-ibrahim-korona-ilacinin-uretimine-basladi.html
-
Bu ileti silindi! -
@önder-çalışkan Saglik bakani oyle birsey aciklamadi.
-
Bir çok ülke bulduklarını açıkladı ancak açıkladıklarıyla kaldılar. Geliştirilmesi, pozitif denekte test süreci, iyileştirme oranı bla bla. Öyle kolay değil bu işler. İşkembeden bulduk demek bana komik geliyor.
-
Ablam pharma sirketinde calisiyor (Documentation Team Leader) olarak.. bir ilaci veya hap cikartmak icin kac yüztane test, ondan sonra asamalari giriyor.. 4 asama oluyormus genellikle.. yani öyle biz bisey buoduk yaptik ettik olmuyor malesef.
-
DV2021 talihlisi olursak mülakatlarımız 30 eylül 2021 tarihine kadar sürecek.
Diyelim ki mülakatımız yapıldı ve vizeyi de aldık. 6 ay içerisinde giriş yapma hakkımız var.
En az 1,5 yıllık süreden bahsediyoruz.
Karamsarlığa kapılmaktansa bu süreyi kendinizi geliştirme adına değerlendirin.
İngilizceniz yoksa öğrenin eğer varsa daha da ileri seviyelere (Advanced) taşımaya odaklanın.
TOEFL 110 üstü bir güzel İngilizce ile birçok plazada/şirkette ofis işi bulabilirsiniz Türkiye'de de ofis ortamlarında tecrübeniz varsa.
Kasiyer, Uber/Lyft şoförü olmaya odaklanmayın. Kolaya kaçmayın. Bunlar geçici işler.
Bu geçici işlere güvenerek Amerika'ya gidecekseniz zaten illa corona olmasına gerek bambaşka bir olumsuzlukta da sıkıntı yaşarsınız.
-
@önder-çalışkan corona ilacı felan bulmamış. tedavide yardımcı olabilecek olan hammaddesi klorokin fosfat olan bir ilaç üretimine başlamış. sıtma ilacı sanırım. Daha önceden üretmiş oldukları bir ilaçmış.
-
Benim dusuncem bu sekilde bunun icin dusuncemi belirttim gidin yada gitmeyin demiyorum kimseye. Olumlu yada olumsuz yorum da olacaktir. Hersey gulluk gulustanlik degil malesef.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum