Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mexido, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    ABD'nin işsizlik başvurularında büyük bir artışa daha hazır olun. Goldman Sachs rakamların 6 milyona ulaşabileceğini söylüyor, yani geçen haftaki rekorun neredeyse iki katı. Bugün TSİ 15:30 açıklanacak!

    Twitter da TT olmuş 33 milyon diye

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heleniki, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @mexido, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @clourpoint, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaslar herkese iyi günler. Zaman azaldı aklımda bir soru var.Çekilişi kazanıp da Konsolosluğu mulakata cagrilmayan bir arkadas oldumu?bazen bakıyorum da numarasi küçük olduğu halde büyük numaralardan sonra cagriliyorlar.

    Evet boyle kisiler mevcut sanirim. Eger boyle devam ederse ve mulakata hala giremezler ise belki de bu sene eger ki aciklanirsa bir aksilik olmazsa belki kazananlari aza indirgeyip gecen sene kazanan mulakata girmeyen kisileri oncelik verebilirler.

    Ben sizin tam tersinizi düşünüyorum. @crazycells başkanım sizce böyle bir durum yaşansa ne olur? Yani diyelim 5-6 ay daha konsolosluk açılmadı yani ağustos ayına kadar falan.Ama bu 5 mayısta çekiliş yapıldı / açıklandı. Eylül ayından itibaren dv2021 yılı talihlilerine mi mülakat verilir yoksa dv 2020 talihlilerinede verilir mi? Bence dv 2020 talihlilerine dünyada yaşanan pandemiden dolayı yaşananlardan özür dilerler ve dv 2021 e devam ederler diye düşünüyorum.

    Bu dediginiz senaryoda bence de ayni sekilde olur. DV2020 zamani gelince sonlandirilip, DV2021'ye baslanir... Her ne kadar bizim forumumuz icin cesitlilik vizeleri cok onemli olsa da, ABD icin bizim kadar oncelikli bir konu degil. O nedenle 6 aylik resesyon durumunda, ABD'nin halletmesi gereken cok daha oncelikli konular olacaktir... Konsolosluklarin asil gorevi ABD vatandasi olmayanlara vize vermek degil, nasil ki ABD'deki TC konsolosluklarinin asil gorevi TC vatandaslarina hizmet vermekse, Turkiye'deki ABD konsolosluklarinin da asil gorevi ABD vatandaslarina hizmet vermek... Dolayisiyla konsolosluklar bu konuda extra caba gostermek zorunda degiller, ama oldukca profesyonel insanlar oldugundan randevular baslar baslamaz cok yogun calisacaklarina eminim.

    Fakat bu dediginiz senaryonun gerceklesme ihtimali bence cok yuksek degil, tabii hicbirimiz ne olacagini bilmiyoruz... Bu sistemlerin hicbiri 6 ay boyunca calismamak uzerine kurulmamis, ayrica virusun en kotu yaz sicaklarinda kontrol altina alinabilecegini dusunuyorum, eger insanlar hala anlamadiysa yaza kadar cevrelerinde kaybettikleri biri oldugu icin fiziksel uzakligin ve elleri yikamanin onemini anlayacaklar. En kotu yaz aylarinda Kuzey Yarim Kure'de bu isin kontrol altina alinmasi lazim, zaten asiyi sonbahara yetistirmeye calisiyorlar ki gelecek yil da ayni problemler yasanmasin.

    Durum iyilestiginde ulkeler arasi seyahatlar acilirsa Ankara konsoloslugu gorusme yapmasa bile, gorusme yapan konsolosluklara dosyalarin kaydirilmasi mumkun olabilir.


  • @mexido en azından eskiye nazaran daha da zor olacağı kesin gibi.. hem gidebilmek, hem gidildiğinde tutunabilmek..


  • ........


  • @gokcell, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @crazycells Suudi Arabistan sıcaklık 34-35 derecelerde haftaya 39-40 dereceleri göreceğiz. Ve günlük vakalar 100 civariydi, şimdi 170 lere geldi. Tabii saklamiyorlarsa. Yani sıcaklıktan ümidinizi kesin derim.

    Kesinlikle doğru. São Paulo, Brezilya şuanda 30 derece sıcaklığa sahip. Filipinler 36 derece civarlarında. Şili ortalama 30 derece. Fakat bu tarz sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde vaka sayısı nispeten düşük. Bununda sebebi bana göre ya doğru düzgün test yapılmıyor ya da bildirilmiyor. Bence 1'inci.

    Edit: Avustralya varmış. Ortalama sıcaklık 22 derece civarlarında. Vaka sayısı 5,139.


  • Özellikle Türkiye de vatandaşların en fazla nisan sonuna kadar dayanabileceğini düşünüyorum. Bir çok esnafın kirası var, faturaları var, bakmakla yükümlü olduğu ailesi, evi var. Maalesef devletin bu konulara elle tutulur bir çözümü yok. İnsanların cezai işlem bile olsa iş yerlerini açacaklarını düşünüyorum, parasız kalmaktansa az çok iş yapıp cezayı ödemek daha mantıklı.


  • @aysegul zorki hemde ne zor.hemide dolar almış başını gidiyorken.


  • @gokcell evet sıcaklıkla alakası yok.60 dercede virüsün öldüğü söyleniyor.insan vüücudunda dokularım 57 derecede yok olduğumdan virusün çoğalıp üreye bilmesi için için bedenimiz çok iyi bir konak.bu virüsten korunmak için çamaşırların da 60 derece ve üzerinde yıkanması uzmanlarca tavsiye ediliyor.


  • Aşı bulunmadığı sürece bu virüsün kendi kendine yok olacağını düşünmüyorum malesef. Dediğiniz gibi sıcaklığın artmasıyla birşey değişmeyecek. sars ve mers in upgrade edilmiş hali gibi.


  • 16:30 da abd issizlik verileri var.


  • Tedirgin olduğum konulardan bir tanesi de, 2020 sonuçları, Trump'ın yeni göçmenlik yasasından etkilenecek mi?


  • @aysegul, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @mexido en azından eskiye nazaran daha da zor olacağı kesin gibi.. hem gidebilmek, hem gidildiğinde tutunabilmek..

    @clourpoint

    Kesinlikle artik gidip gitmemek de insanlar cok tereddut yasayacaktir. Bu saatten sonra ayakta kalabilmek hele ki bir gocmen olarak cok zor olacak. Bu nedenle bu durumda boyle bir maceraya belirsizligin icine atilmak cok da dogru olmayacak gibi geliyor bana.


  • @pelinbeyazkaya etkilenir hatta 2020lilerde etkilenir


  • @mexido ne kadar zor olursa olsun burdan iyi direnmek lazım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mexido burada herkes hakkında bilgin var mı hangi okuldan mezun oldular yada hangi özellikleri meslekleri var. Bu kadar emin konuşuyorsun. Sen kendine güvenemiyorsan zaten DS260 doldurma gerçektende sen homeless olursun.


  • @ayvalik10 katılıyorum


  • @mexido Bu kadar karamsar ve güvensizseniz bence siz de DS260 formunu doldurmayın ki gerçekten isteyen, başarıcağına inanan kişilerin önü açılsın


  • @mexido Ben bu şekilde düşünmüyorum, ABD den bahsediyoruz dünyanın en güçlü ekonomisi. kendini yıl sonuna kalmadan rahatlıkla toparlayacak bir ülke


  • Arkadaşlar durum her ne kadar vahim ve elim olsada genede bir denemek lazım.en azından ileride tuh be gc cikmisti ben gitmedim dememek icin gidip görmek bir bilgi sahibi olmak lazım.hiç olmazsa ailemizle gidemeşek bile tek başımıza bir yolculukta bazı şeyleri daha anlamamız neden olabilir.Burda youtube den gidenlerin videosunu izlemekle olmaz.İlk etapta gidip bir kaç hafta kalıp geri dönüp 6 ay kazanmış oluruz bu süreçte hesap ve plan yapılabilir. Gitsem mi?kalsammı? Bunun kararını kendimiz ailemizle vermeliyiz.Sunuda söyleyeyim TÜRKİYEDE YAŞIYORSAK ORDA HAYLİ HAYLİ YAŞARIZ. koronaya inat hayattâyim umudum var.........


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum