IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@crazycells Teşekkürler bilgi için,zaten süreç oldukça uzun bir zaman aralığında gerçekleşiyor,bir de bu extreme durum ortaya çıktı :confused_face:
Bu prosedür gerçekten çok uzun (yaklaşık bir yıl ) ülke yasalarına,prosedürlerine elbette saygılıyız ama eşlerin bu kadar uzun süre ayrı tutulmasını anlamak da zorluk yaşıyorum.
Değerli bilgiler için teşekkürler.
-
@bulls, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells Teşekkürler bilgi için,zaten süreç oldukça uzun bir zaman aralığında gerçekleşiyor,bir de bu extreme durum ortaya çıktı :confused_face:
Bu prosedür gerçekten çok uzun (yaklaşık bir yıl ) ülke yasalarına,prosedürlerine elbette saygılıyız ama eşlerin bu kadar uzun süre ayrı tutulmasını anlamak da zorluk yaşıyorum.
Değerli bilgiler için teşekkürler.
Aslinda yasalardan dolayi degil burokrasiden dolayi bekliyorsunuz. Yasalarda "eslerin su kadar beklemesi gerekiyor" demiyor tabii ki :) Burokrasi cok verimsiz bir olgu fakat tum dunya devletleri tarafindan kullanilmasinin bir nedeni var :) cunku butun islerin duzenli bir sekilde yapilmasini ve kaydedilmesini sagliyor. Bu formlar ve belgeler sayesinde bundan 10 yil sonra bile dosyaniza bakip ne cevap verdiginize bakabilecekler.
Tek basvuru yapan siz olmadiginiz icin ve sistemin belli bir kapasitesi oldugu icin maalesef biraz fazla bekliyorsunuz. Ama en azindan, ABD vatandaslarinin esleri icin bir vize kotasi olmadigindan bir de vize numarasi almayi beklemeyeceksiniz. Green Card esleri once kendilerine sira gelmesini bekliyor (yillik vize kotasi var kendileri icin), sonra islemlere basliyorlar... Bir de Trump gecen yillarda bilerek USCIS'in bazi birimlerindeki calisan sayisini azaltmisti, ki bu bekleme sureleri daha da uzasin diye.
Bol sabirli beklemeler.
-
Case numaramizi aldiktan 1 hafta sonra tum istenilen evraklari yukledik ilave dokuman olarakta bir cok belge ekledim.Bundan sonraki surecimizde Dokumanlariniz onaylabdi cevabi bekliyoruz ki en kisa zamanda aliriz.Tahmini 6 ve 8 hafta deniliyor ama bu virus dolayisiyla bununda gecikebilecegini ongoruyorum.Umarim bu surecte ayri bekleyenlere bir oncelik saglanir:(
-
@crazycells cevabınıza istinaden soruyorum; Green card eşlerin bekleme süresiyle,usa vatandaşı eşlerin bekleme süresinde farklılık mı oluyor? ya da şöyle sorayım ; usa vatandaş'ın eşi bu prosedürlerde daha mı az bekliyor? (ne kadar bir zaman farkı olabiliyor? )
-
Arkadaşlar uscıs de ne kadar gecikme yaşanır işlemlerde uscıs şuan açık mı
-
@bulls, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells cevabınıza istinaden soruyorum; Green card eşlerin bekleme süresiyle,usa vatandaşı eşlerin bekleme süresinde farklılık mı oluyor? ya da şöyle sorayım ; usa vatandaş'ın eşi bu prosedürlerde daha mı az bekliyor? (ne kadar bir zaman farkı olabiliyor? )
Evet, uzun bir suredir 1.5 - 2 yil gibi bir bekleme suresi var F2A icin; ama IR1 icin vize kisitlamasi olmadigindan direkt islemlere baslayabiliyorlar.
-
@hjkkll, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar uscıs de ne kadar gecikme yaşanır işlemlerde uscıs şuan açık mı
USCIS calisiyor ama randevular iptal... gecikmenin ne kadar olacagini kestirmek guc... Suradan takibini yapabilirsiniz ara ara:
-
Bu ileti silindi! -
@hjkkll, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells bizim I 130 formu onaylanalı 5 ay oldu biz onaylandıktan 2 ay sonra I 824 formu doldurduk çünkü evraklarımızı nvc ye göndermemişlerdi aradan 3 ay bitti 4.aya girdik hala Bu başvurunun da cevabı gelmedi . daha ne kadar bekleriz acaba .şuan 10 ay oldu bütün işlemler için çünkü 🥺
Net bilemiyorum maalesef.
Sitede bekleme suresi kac ay olarak gorunuyor? -
@crazycells service center orada gözüken seçenekler arasında değil maalesef
-
@crazycells service center orada gözüken seçenekler arasında değil maalesef
Diger service center'larin ortalamasi ve dagilimiyla kiyaslayin isterseniz...
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells Merhabalar bir soru takildi aklima simdi biz ceac a istenilen tum belgeleri yukledik ama bu belgeleri ayriyetten posta ile NVC posta adresine de yollamamiz gerekiyormuydu?
-
@ice, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells Merhabalar bir soru takildi aklima simdi biz ceac a istenilen tum belgeleri yukledik ama bu belgeleri ayriyetten posta ile NVC posta adresine de yollamamiz gerekiyormuydu?
hayir, bu dediginiz gecen yillardaki yontem. Eskiden sadece posta ile gonderiliyordu, artik sadece online olarak gonderiliyor.
-
Herkese selam CEAC’a istenilen tüm belgeleri yükledikten kısa bir süre sonra geri dönüş yapıldı eksik evraklar olduğuna dair
+Marriage Certificate
+Photographs
+Birth Certificate
+Marriage Certificate (1.st Marriage-Final Divorce Decree)
+Passport Biographic page
+Military RecordsBunların bir kısmı e-devlette olup ordan indirip gönderme imkanımız var mı? ve ingilizce yeminli tercüman gereklimi yoksa türkçe olarak gönderebiliyor muyuz?
şimdiden Teşekkürler... -
@Mustaparta-Totengraber merhaba,zaten belirtmiş olduğunuz evraklar istenilen evraklar bunları siz yükledikden sonra tekrar bu evrakları istedilerse büyük ihtimal yükleme formatında sorun olmuştur diye düşünüyorum. ya da siz tekrar vukaatlı nufüs kayıt örneğini E-devletten çıkarıp tekrar yüklemeyi deneyin. Diğer evraklar zaten sizin elinizdedir diye tahmin ediyorum. ingilizce zorunlu değilmiş,türkçe orjinal dil kabul ediliyormuş.
öteki evrakları bence scan ettirip yüklemeyi deneyin. -
@bulls çok teşekkür ederim valla bende geçmişe dönük yorumları okumaktan kafam bulandı :confused_face: umarım bu sefer kabul olur..
bu arada noter onayı gerekli mi? Evraklarda ben düz scan yaptırdım sadece bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim tekrar teşekkürler -
@Mustaparta-Totengraber, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@bulls çok teşekkür ederim valla bende geçmişe dönük yorumları okumaktan kafam bulandı :confused_face: umarım bu sefer kabul olur..
bu arada noter onayı gerekli mi? Evraklarda ben düz scan yaptırdım sadece bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim tekrar teşekkürlere-devletten indirip yukleyebilirsiniz, ingilizce olmasina gerek yok, Turkce belgeleri de kabul ediyor NVC... Dogru yonde kayit yapip yuklediginize emin olun, sayfanin oryantasyonuna da bakiyor NVC...
Noter onayina gerek yok.
-
@crazycells çok teşekkür ederim gerçekten iyi ki böyle bir platform var her konuda çok yardımcı oluyor..
-
Arkadaşlar merhaba, dün gece donald tump bir tweet atmış,göçmenlik işlemleriyle ilgili...
- ın light of the attack from the ınvisible enemy,as well as the need to protect the jobs of our GREAT American citizens,i will be singing an Exucutive order to temporarily suspend immigration into the united states..!-
şimdi bu eş vizesini de içine alıyor mu ? bizim işlemleri etkiler mi yoksa sadece green card çekilişiyle mi ilgili olur?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum