Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)


  • @MySea peki Green karti eylul ayinda aldigim icin sadece eylul ile aralik arasi mi gelir beyani yapicam yoksa tum senemi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @travelwithdrone, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor

    @MySea peki Green karti eylul ayinda aldigim icin sadece eylul ile aralik arasi mi gelir beyani yapicam yoksa tum senemi

    Göçmen statüsü kazandığınız tarihten itibaren, yani ABD'ye ilk giriş tarihinizden itibaren olan gelir için beyan yapacaksınız.


  • @knnrn turbotax ile tamamladim gonderdim. Bakalim neler olucak 🙂 Chekler gelirse tekrar bilgi veririm. ilgi ve alakaniz icin tesekkur ederim


  • @travelwithdrone Sadece merak ettigim icin: Foreign income gosterdiginizde vergi olarak alacaklimisiniz yoksa borclumu?


  • @MySea 3 aylik maas beyani yaptim 3 aylik pek birsey tutmadigi icin ne verdim ne aldim 🙂 16bin dolar ve uzeri yaziyordu sanirim CA icin


  • @travelwithdrone Anliyorum, tesekkurler!


  • Şubat ayında giriş yaptım. Henüz çalışma fırsatım olmadı, birkaç ay daha çalışmak zor gibi görünüyor. Bize galiba bir şey yok öyle mi 😕

  • ⭐⭐⭐

    @Nycugur, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor

    Şubat ayında giriş yaptım. Henüz çalışma fırsatım olmadı, birkaç ay daha çalışmak zor gibi görünüyor. Bize galiba bir şey yok öyle mi 😕

    Biz de aynı durumdayız 😞

  • ⭐⭐⭐

    Official olmasada son haberlerdeki okuduğum detaylara göre;

    • Nisan ayı içerisinde para yatırılacak (3 hafta içinde)
    • Herhangi bir form doldurma veya başvuru gerekmeyecek
    • IRS’te banka hesap numaranız var ise, ödeme direk hesaba yapılacak. Mümkün değilse son bilinen adresinize çek yollanacak (hesap numaranız ve adresiniz tax return esnasında IRS’e bildirilmiş oluyor)
    • Sadece vatandaşlar değil, green card ve çalışma vizesi sahibi olan ve resident alien statüsüne sahip kişilerde programa dahil olacak

    Fakat yinede IRS’ten detayları beklemekte fayda var. İlgili duyuruların yapılacağı link;

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    şimdi denk geldim çok detaylı bir yazı

    2019 veya 2018 yılında Resident olarak Vergisine başvuran herkese $1200 Corona Virüs Yardımını Trump imzalayarak kesinleştirdi

    💚💚 En önemlisi eğer bu sene $1200 yardımı alamamış olursanız, önümüzdeki yıl 2020 yılının vergi iade başvurusunda bu $1200 yardımı alacaksınız. Yani hakkınız kaybolmuyor.
    Resident olarak başvuran herkes bu parayı alacak.

    🥳 Kişi başı $1200, çocuk başına $500 yardım gelecek. Anne baba 2 çocuk sahibi bir aile $3400 yardım alacak demek.

    ✅ Herhangi bir ek başvuru yapmıyorsunuz. IRS'te 2019 veya 2018 vergi kaydınız varsa $1200 yardımı alacaksınız.

    ❓ 2019 Yılında geliriniz sıfır olsa bile vergi iade başvurunuzu yapabilirsiniz.

    💙 2019 yılı başvurusunda kullandığınız Banka hesaplarına 3 hafta içinde yatacak muhtemelen.
    Eğer 2019 yılında başvurmadıysanız, 2018 yılındaki vergi başvurunuza bakacaklar.

    ❓ 2018 yılında çalıştıysanız 2019'da başvuruyorsunuz bu 2018 vergi iadesi oluyor.
    ❔ 2019 yılında çalıştıysanız 2020'de başvuruyorsunuz bu 2019 vergi iadesi oluyor.

    💙 Adresiniz yurtdışında olsa da banka hesabınıza $1200 ödemeyi yapacaklarmış.

    💛 Eğer banka hesaplarınız iptal olduysa adresinize kağıt çek yollayacaklar. Ama kağıt çek gelmesi 10 haftayı bulabilir.

    💛 Banka hesaplarınız kapandıysa ya da değiştirmek istiyorsanız şurada yazdığım adımları uygulayarak IRS'i telefonla arayıp banka hesabınızı değiştirin.
    Yurtdışından ücretsiz arama yöntemleri de yazıyor blogda.

    💛 Bu banka hesap değiştirme işlemi normal federal iadenizi almak için fayda sağlamıyor. Sadece ek $1200 almak için işe yarayacak.
    IRS hatları aşırı yoğun olduğu için ulaşma imkanınız baya zayıf. Sürekli denemeniz lazım.

    🖤 2018 yılında resident olarak vergi iadesine başvurmuş ama 2019 yılında henüz başvuru yapmamış arkadaşlar banka hesaplarınız kapandıysa önce yukarıdaki şekilde banka hesabınızı değiştirmeye çalışın ardından adresiniz değiştiyse $1200 çeki adresinize alabilmek için IRS sisteminde adresinizi güncellemeniz gerekiyor. Amerikan adresi kullanın.

    🖤 Adresinizi güncellemek için bu formu doldurup formda yer adreslerden hangisi size uygunsa oraya postalamanız gerekiyor.

    💚 IRS'e borcunuz olsa dahi bu $1200 eksiksiz olarak yatacakmış. Yani borcunuz olması bu parayı almanıza engel değil.

    ❤️ Eğer bir banka hesabına birden fazla iade başvurusu yaptıysanız, yapılan her başvuru için gelecek $1200 yardım yine aynı hesaba yatacak.
    Tabi bankanızın reddetmemesi lazım bu gelen paraları. Eğer red olursa o zaman adresinize çek yollayacaklar.

  • ⭐⭐

    2019 da ilk girisimizi yapmistik ve hic geliri olmayan yapabilir deniyor nasil yapabilirim .yardimci olurmusunuz 😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 yazmistim sabah ama simdi yine sordum. Tesekkur ederim

  • ⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 Sifir gelir olarak tax return yapmaniz gerekiyor. Bir an once tamamlayip elektronik olarak yolarsaniz iyi olur.
    Ucretsiz olanlari kullanabilirsiniz (freetaxusa, creditkarma, taxslayer vs). Kendim sifir gelir icin denemedim fakat tahminim bu siteler sifir gelirle beyana izin veriyordur.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @FreeWoRLD tesekkur ederim. Dediginiz gbi freetaxusa sitesinden kullanici olusturup,aile be cocugumu ekleyip, bilgileri girdim. 0 gelir oldugu icin eyalet vergisi vermenize Gerek yok dedi. Tum sayfalar bittikten sonra ciktinisi alip ,imzalayip Austin'de bulunan IRS adresine postalayin dedi site. Sizin yazdiginiz gibi elektronik ortamda nasil yollayabilirim ?


  • Merhaba. Ekim 2019 da giris yaptim ve Christmas oncesi mall de gayri resmi olarak calistim. Subat 2020 itibariylede resmi olarak baska bir yerde calismaya basladim Bu durumda 2019 vergi beyanini nasil yapmam gerekir. Resmi olarak calismadigimiz icin 0 gelir mi gostermeliyiz yoksa resmi olarak calismasakta kazandigimiz paraya beyan edebiliyor muyuz. Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.


  • New Jersey de türk muhasebeci varmi. tax returns yapicam ve 1.200 yardim icin adres bilgisi guncellemesi yapicam.

  • ⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor

    @FreeWoRLD tesekkur ederim. Dediginiz gbi freetaxusa sitesinden kullanici olusturup,aile be cocugumu ekleyip, bilgileri girdim. 0 gelir oldugu icin eyalet vergisi vermenize Gerek yok dedi. Tum sayfalar bittikten sonra ciktinisi alip ,imzalayip Austin'de bulunan IRS adresine postalayin dedi site. Sizin yazdiginiz gibi elektronik ortamda nasil yollayabilirim ?

    Şimdi bende bu sayede öğrenmiş oldum;

    Eğer kazanç sıfır ise, IRS elektronik olarak tax return edilmesine izin vermiyor. Mutlaka posta yolu ile gönderilmesi gerekiyor.

    Bu durumda sanırım posta ile göndermek tek seçenek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mihmandar, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor

    Merhaba. Ekim 2019 da giris yaptim ve Christmas oncesi mall de gayri resmi olarak calistim. Subat 2020 itibariylede resmi olarak baska bir yerde calismaya basladim Bu durumda 2019 vergi beyanini nasil yapmam gerekir. Resmi olarak calismadigimiz icin 0 gelir mi gostermeliyiz yoksa resmi olarak calismasakta kazandigimiz paraya beyan edebiliyor muyuz. Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.

    gayri resmi olarak calismak nedir? calisma izni olmadan calismis olmak mi? Yoksa self-employed olarak calismaktan mi bahsediyorsunuz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum