Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Gül-Ağar bizim durumumuz garipti. Sizlere örnek oluşturmamalı. Bence şanssızlığımız oldu, bilmeyen birine denk geldik. Zira ben ilgiliye açıkça, yahu orada yazan şey benim amerikadaki statümle ilgili değil, bu benim vize görüşmemden sonra girmem gereken tarih aralığını gösteriyor bakın aşağıda başka ifadeler var desem de evet anlıyorum ama ben SSN çıkarmak için bir vize validity periyodu girmeliyim sizin pasaportta yazan da bu, ben kafama göre bir şey yazacak değilim dedi. Green card vize başvuru sürecini anlattım ve biz orada SSN istediğimizi belirtirsek zaten beklediğimizde posta ile geliyor ona ne diyorsunuz dedim. O da cevaben onu gönderecek olan da biziz bizde bir kaydınız yok dedi. Anladığım kadarıyla biz USA ya gireli henüz 4 gün olduğu için USCIS social security departmanına biz yazı falan da yazmamış. Öyle olunca ne bizim hakkımızda bir kayıt var ne de bizle ilgilienen kişi greencard süreçlerini bildiğinden yenisi için başvuru yapabildik. Velhasıl yarın yine yine ofise gideceğiz. Ya USCIS'te SSN çıkarılması için SOcial security ye yazı yazılmasını sağlarız ya da Social security de işi bilen birine denk geliriz ve sıfırdan bir başvuru yaparız. Sonucu buradan yazarım. Ancak sizlerin tedirgin olacağı bir şey yok. DS 260'ı doldururken SSN istiyorum şıkkını işaretlemiş olanlar vakitleri varsa beklesin SSN adrese gelecektir. Bir aksiyon almaya gerek yok.


  • merhaba bugün ssn maceramız şöyle devam etti: bir social security administration ofisine gittik ve hiç bir açıklama yaparak suyu bulandırmayalım, bakalım başımıza ne gelecek diye biz diversity vize sahibiyiz ancak ülkeye yeni geldik ssn siz hiçbir şey olmuyor bu yüzden ssn başvurusu yapmak istiyoruz dedik ve orada mevcut bulunan ve daha önce doldurduğumuz formları verdik. Detay ama şunu da ekleyeyim: bunu der demez görevli yine beni şaşırtan bir şey söyledi ve çalışacağınız yerin sponsorluğuyla mı aile sponsorluğuyla mı geldiniz vb gibi başka vize türleri ile ilgili olabilecek şeyler sordu. Ben kimse bize sponsor değli evet burada çalışacağım ama çalışacağım yerin sponsorluğuyla gelmedim benim vizem diversity visa dedim. Green cardın olmadan ve işverenin sana sponsor olmadan ssn veremeyiz çünkü sana vize bu hakkı sağlamaz dedi. Yine bir bilmeze çattığımızı anlayarak başımdan aşağı kaynar sular döküldüyse de canım kardeşim şu vizeyi iyice bir oku bak orada ne yazıyor green card sayılır bu deyince okudu ve anladı. Bir şeyler geveledi ve ok deyip başvuruyu yapmaya başladı. Bir süre sonra bir sorun çıktığını anladım. Sorunun sebebi umduğum şey oldu: siz zaten başvurmuşsunuz ayın 11 inde size numara atanmış dedi. Bu sefer geveleme sırası bendeydi çünkü olayı bulandırmayım diye vize sırasında otomatik başvuru yapmış olduğumuzu söylememiştim. Her neyse, durumu anlattım ve numarayı bize bildirmesini istedim. Numaraları böylece almış olduk. Vizeyi aldığımızda bu kadar sevinmemiştim. Velhasıl yukarıda Gül ve crazycell arkadaşların dediği gibi oldu. Neticeten tavsiyem, Ssn in posta ile gelmesini beklemeyin. Giriş yaptıktan bir hafta sonra gidin ve ben vize başvurusu sırasında ssn istemiştim ve prosedüre göre otomatik olarak bu işlem gereği için size bildirim yapılmış olması gerekir, adıma yaratılmış bri ssn var mı söyleyin de bilelim deyin:) sevgiler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bobdylan o halde hayirli ugurlu olsun sayin bobdylan 🙂 ben de hemen ekleme yapayim... eger arkadaslar girer girmez kendileri gidip SSN basvurusu yapmaya cok isteklilerse bu numarayi formda istemesinler. Boylece ABD'ye girer girmez bir cekince olmadan gidip kendi basvurularini yapabilirler (bilmeyen birine denk gelirseniz ve ikna edemezseniz, baska bir office'e gidip sansinizi deneyebilirsiniz).


  • @crazycells teşekkürler !


  • Merhaba arkadaşlar, Bizim de SSN kartları 7 gün içersinde belirttigimiz adrese posta ile bugün gelmiş, biz evde yokken postacı bırakmış , Eylül 15 de ailecek başvuru yaptık , bize en yakin SSN ofisine giderek pasaportlarimizi vererek işlemi 15 dk.halletik , Eylül 22 de elimize geldi. Bu süreçte bekleyen arkadaşlar vardır diye paylaşmak istedim.


  • SSN' i Ds-260 ı doldururken talep ettik. Bu şekilde yapıldığında ortalama ne kadar sürede elimize ulaşmış olur GC ve SSN?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crknms son zamanlarda okudugum yorumlardan hatirladigim kadariyla su aralar cogunluk icin GC 4-5 haftada, SSN ilk iki haftada geliyor. Tabii cok daha uzun ya da kisa suren durumlar da mevcut...


  • ben daha USCIS fee yi ödemedim 220$ olanı bu yüzden greencard basılmıyor sanırım.Bugün ödeyip pazartesi immigration office e gittiğimde SSN vericeklermidir? Yoksa uscis i ödediğimde immigration office e gitmeme gerek kalmayacakmı? SSN siz hiçbir şey olmuyor burada bir an önce en hızlı nasıl alabilirim onun derdindeyim daha doğrusu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betfair39 Evet, eger USCIS fee odemediyseniz Green Card'inizin islemleri baslamiyor. Su konudan faydalanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle

    SSN hala gelmediyse bir SSA ofise gidip basvuru yapabilirsiniz. Bu konunun ilk post'unda ilgili bilgileri bulabilirsiniz.


  • @crazycells Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    @betfair39 Evet, eger USCIS fee odemediyseniz Green Card'inizin islemleri baslamiyor. Su konudan faydalanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle

    SSN hala gelmediyse bir SSA ofise gidip basvuru yapabilirsiniz. Bu konunun ilk post'unda ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

    Ödemeyi dün yaptım oraya SSN gelmedi tatil sebebi ile immigration office kapalı olduğu için gidemedimde.gittiğim gibi ssn veriyorlarmı elime kağıtta yoksa onuda beklemek gerekiyormu SSN in yaratılması için?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betfair39 odemenin SSN ile alakasi yok pek. Evet, ptesi gunu bir ofise gidip basvuru yapmayi deneyebilirsiniz. Eger adiniza bir basvuru varsa numarayi gorebilirler ve size soyleyebilirler, ama bir basvuru yoksa kartin gelmesini beklemeniz gerekecek. Maalesef kart ofiste verilmiyor, sizin adresinize gonderiliyor.


  • ben DS260 doldururken SSN istiyorum seçmiştim peki bu şekilde işlemler önceden başlamış olabilirmidir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betfair39 evet olabilir, zaten o nedenle adiniza bir basvuru yapilmissa dedim. Genelde o dosyadaki bilgilerin islenmesi zaman alabiliyor, o nedenle SSN basvurusu gecikebiliyor. Siz ofise gittiginizde adiniza basvuru gorunmuyorsa, bir basvuru yaparsiniz.


  • Slm arkadaslar ben adres olarak new york vermistim.Simdi new jersey de yasiyorum.Ssn 1 bucuk ay gecmesine ragmen gelmedi New Jersey de ki Ssn office muracaat edebilir miyim Yoksa New york a mi gitmem gerekiyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brooklyn yasadiginiz yere en yakin SSA ofise gidip basvuru yapabilirsiniz. New York'a gitmenize gerek yok.


  • Bu pazartesi gittim Social Security numarası için başvuru yaptım o gün işleme girdi ertesi gün gidip numaramı öğrendim aynı ofisten.Perşembe günüde posta ile SSN kağıdı elime geldi.


  • Merhabalar,
    Suan Amerikada degilim, arkadasimin adresine green cardlar gelmis, ama ssn numberlardan bi haber yok. Bu asamada ne yapmam gerekiyor?
    Simdiden cok tskler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wahap hicbir sey yapmaniz gerekmiyor.

    Eger ABD'ye girdiginizde hala gelmemis olursa bir SSA ofise gidip basvuru yapabilirsiniz.


  • Selamlar, benim de SSN ile ilgili bir sorum var. Ekim ayında eşim ve kızımla beraber ilk girişimizi yapıp Türkiye'ye döndük. Aralık gibi de kızımın ssn ile üçümüzün green cardları istediğimiz adrese ulaştı ama benim ve eşimin ssn ile ilgili bir haber halen yok, eşimin ve benim öğrencilik yıllarından (2006-07) kartlarımız vardı ama artık geçerli olmadıklarını düşündüğümüz ve farklı bir vize türü ile aldığımız için DS260 formunda yeninden istediğimizi belirtmiştik. Sizce halen beklemeliyim yoksa bir yerle iletişime geçmeli mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anka Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Selamlar, benim de SSN ile ilgili bir sorum var. Ekim ayında eşim ve kızımla beraber ilk girişimizi yapıp Türkiye'ye döndük. Aralık gibi de kızımın ssn ile üçümüzün green cardları istediğimiz adrese ulaştı ama benim ve eşimin ssn ile ilgili bir haber halen yok, eşimin ve benim öğrencilik yıllarından (2006-07) kartlarımız vardı ama artık geçerli olmadıklarını düşündüğümüz ve farklı bir vize türü ile aldığımız için DS260 formunda yeninden istediğimizi belirtmiştik. Sizce halen beklemeliyim yoksa bir yerle iletişime geçmeli mi?

    Bence ofise gidip SSN kartinizi yenileyebilirsiniz. Yeterince zaman gecmis 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum