Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Dünyaya yön şekil veren bir devlet olan Britanya nın bu virüse karşı mücadelesi bence daha mantıklı 🤷♂️ Britanya hariç heryerde panik var! Britanya ise bu virüsün halkın %80 nine yayılıp bağışıklık kazanılacağını öngörüyor ! Okulları bile tatil etmediler. Bence Britanya krizle mücadeleyi bilen ve yönetebilen bir toplum.


  • Arkadaslar herkese merhaba.
    Esimle haziran 15 e kadar girmemiz gerekiyor ilk giris olacak ama cok korkuyoruz. Acikcasi bu ABD icinde iyi birsey. Uzatma alma durumunu nasil yapabiliriz? Konsoloslugu arasak yardimci olurlar mi? En azindan haziran ayini temmuz ayi yapabilirmiyiz? Ne olacagi belli degil. Esim cok panik oluyor bu donemde tasinma gercekten kolay degil. Yardiminiza ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim.

  • ⭐⭐

    @Semihmete 1,391 vaka 35 ölüm var Britanya'da ve "Okulları bile tatil etmediler." dediğiniz ülke virüs için paralı denek arıyor 100 pound gibi bir fiyatt yanlış bilmiyorsam kendi halkını denek olarak kullanmak büyük başarı

    Biritanya önlemi:

    Okulların kapatılması ve - yeni bir yasa geçirildikten sonra - öğretmen sıkıntısı varsa daha büyük sınıf boyutlarına izinverilmesi

    Toplu taşıma araçlarının kullanımıyla ilgili kısıtlamalar

    Büyük toplantıları durdurma

    Acil durum servislerini destekleyen birlikler

    En ciddi suçlara odaklanan ve kamu düzenini koruyan polis

    İnsanların karantinada kalmasını sağlayacak yeni yasal yetkiler

    Taslak bu şekilde davam ediyor bugün onaylanması bekleniyor.

  • ⭐⭐

    Panik yapmayın. Psikolojinizi iyi tutun. Günlük egzersiz ve sporunuzu yapın. Elinizi yüzünüzü sık sık yıkayın. Yemenizi içmenizi sağlıklı bir şekilde devam ettirin. Bakin iyi bir psikoloji ile kanseri bile yeniyor insanlar. Ama stres ise cağımızın en büyük hastalığı. Panik aynı zamanda stres demektir. Ne kadar paniklerseniz o kadar hastalanırsınız. Bir çok hastalık psikolojik durumlarımız ile alakalı. Bununla beraber bir de hastalık hastası diye biyo-psikolojik bir hastalık var. Insan hasta değil aslında ama psikolojik olarak hasta olduğuna inanıyor, zamanla vucud hastalık üretmeye yatkin hale geliyor. Bir söz var duvarı nem, insanı gam/tasa/stres yıkar diye. Umarım sağlıklı olursunuz. Zaten bunları sağlıklı olmanızı istediğim için yazıyorum. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim sizlere.

  • ⭐⭐

    @Drywall Teşekkürler bende sizin için Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum

  • ⭐⭐

    @Ramazan Bu arada geceleri saymazsak 21 yaşındayım.


  • @berkpnt Virüs heryerde var ! Neden korkuyorsunuz🤷♂️ Dünyada virüs olmayan ülke yokki heryerde var! Şahsen benim vizem bugün basılsa sabah uçakta olurum.


  • @Semihmete ben korkmuyorum esim korkuyor ve gayet dogal. Biz bir aileyiz cunku. Mantikli karar vermek durumundayiz. Soruma cevap ariyorum sadece.


  • @berkpnt merhaba sizin ile durmumuz ayni bizimde vize suremiz haziran 25 te doluyor normalde ben nisan 1 esimde haziran 1 de giris yapacaktik ama su durumda esim asiri derecede tedirgin..... arabamizi satti kevimizi tasidik isten ayrildik ve bu durumla karsi karsiyayiz su anda surekli planlar yapiyoruz esimle ama cikar yol buamiyoruz sum senaryolar her gecen gun dahada kotulesiyor, musait zamaniniz varsa sizinle de goruselim neler yapailiriz nasil bi anltarnatif olur fikir alisverisi yapalim isterseniz ben istanbuldayim numaranizi dm atin konusalim


  • Bende bilmiyorum. Yani tum dunya olaganustu bir surecten geciyor.
    Bu durumda seyehat tehlikeli gibi duruyor.
    Bizim gibi binlerce insan vardir eminim. Bakalim ne olacak. Konsolosluga ulasabilirmiyiz soru sormak icin acaba ?


  • @civan1453, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    her gecen gun dahada kotulesiyor, musait zamaniniz varsa sizinle de goruselim neler yapailiriz nasil bi anltarnatif olur fikir alisverisi yapalim isterseniz ben istanbuldayim numaranizi dm atin konusalim

    Merhaba bizimle de izleyeceğiniz yolları paylaşır mısınız? teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @civan1453 Haziran 25 e daha 3 ay var. Ben en geç Mayis sonu bu olağan üstü durumun sonlanacagini tahmin ediyorum. Ben olsam telâşlanmazdım.

  • ⭐⭐

    Bugün Acıbadem Maslak Hastanesinden uzman psikolog Simru Kavak açıklama yapmış. Aşırı kaygı ve panikten dolayı Coronofobi diye bir psikolojik hastalık oluştu diyor. Bu psikolojik rahatsızlık coronadan daha tehlikeli bir kaygı bozukluğu olduğunu söylemiş. En hızlı yayılan virüs paniktir diyor.


  • ABD de bazi havaalanlarinda inisden sonra saglik ve passport control islemlerinin, yogunluktan dolayi birkac saat surdugu belirtildi. Hatta Chicago'da 7 saatlik beklemeler olmaktaymis.


  • Ben Britanya ile aynı düşüncedeyim! Koskoca Britanya , dünyaya yön ve şekil veren devlet , akıl ve bilim devleti İngiltere ! Virüs var diye oturup evdemi bekleyecek insanlar? Çin de kontrol altına alındığını kim söylüyor ? Çin’de sadece vaka sayısı düştü 🤷♂️ Hala yayılmaya devam ediyor Çin’de !! Bu virüs yayılacak ve sağlıklı bireylerin vücudu bağışıklık kazanacak ! Virüs lü çocuk doğdu Buda güzel 👍🏾 Doğuştan bağışıklık kazanacak çocuk!


  • @MySea Normal

  • ⭐⭐

    @Semihmete ama Britanya sizin gibi düşünmüyor.

  • ⭐⭐

    Corona ile mücadele edeyim derken psikolojik hastalik sahibi olmayin diyor:
    ⤵
    BBC

  • ⭐⭐

    @Semihmete Biritanya sizin gibi düşünmüyor demiştim.

    Birleşik Krallık'ta Halk Sağlığı İngiltere'nin (PHE) Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) yetkililerine sunduğu rapor ülke medyasına yansıdı.

    Raporda oldukça korkutucu rakamlara yer veriyor, salgının biteceği tarih olarak 2021'i n bahar aylarını işaret eden rapor, nüfusun yüzde 80’inin bu süreçte enfekte olabileceği ve ülkede yaşayan her 100 kişiden 15’inin bu süreçte hastanede bakıma ihtiyaç duyabileceği bilgisine yer veriyor.

    Rapor 12 aylık süre zarfında yaklaşık 8 milyon kişinin hastanelerde tedavi altına alınabileceğini söylüyor.

    Bu raporda bahsedilen en kötü senaryo.

    Bu durumda ülkenin sağlık altyapısının yetersiz kalabileceği belirtiliyor.

    Yani "Koskoca Britanya , dünyaya yön ve şekil veren devlet , akıl ve bilim devleti İngiltere !" Nasıl böyle olur...


  • @berkpnt ben ve forumda bir arkadaşımız daha elçiliğe mail attık. Cevap bekliyoruz . Sizde atmak isterseniz Ankara elçiliğin sitesinde iletişim bölümünden yazabilirsiniz. Belki bir açıklama yayınlama durumuna giderler diye umuyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum