North Carolina
-
Charlotte bolgesine yerlesenler icin en cok turk urunu bulabileceginiz ve ayrica mukemmel temizlikte, mukemmel bir musteri hizmeti ile bence en mukemmel olan yeri paylasmak isterim;
ZAYTUNA HALAL MARKET
https://g.page/Zaytunahalalclt?shareCharlotte civarinda alisveris yapmadigim international store kalmadi desem abarti olmaz. Kendi deneyimlerime gore Zaytuna en iyisi, tavsiye ederim.
-
Merhaba arkadaşlar. Eyalet ve şehir seçme konusunda kafamızda çok soru işaretleri var. Texas Houston ve North Carolina Charlotte arasinda bi seçim yapmayı düşünüyoruz. Kafamızda en cok istediğimiz yer olan Charlotte var. Fakat sizce green cardla yeni bir başlangıç yapacak kişiler için sizce nasıldır? Özellikle iş bulma konusunda, yaşam şartlarınini öğrenmede yardımlarınıza ihtiyacımız var. Çok teşekkür ederiz şimdiden her türlü düşünceniz için.
-
-
@ayvalik10 siz nerede ikamet ediyorsunuz ?
-
@maestro balıkesir edremit
-
@Mehmetturkan9185, içinde söyledi: North Carolina
Merhaba arkadaşlar. Eyalet ve şehir seçme konusunda kafamızda çok soru işaretleri var. Texas Houston ve North Carolina Charlotte arasinda bi seçim yapmayı düşünüyoruz. Kafamızda en cok istediğimiz yer olan Charlotte var. Fakat sizce green cardla yeni bir başlangıç yapacak kişiler için sizce nasıldır? Özellikle iş bulma konusunda, yaşam şartlarınini öğrenmede yardımlarınıza ihtiyacımız var. Çok teşekkür ederiz şimdiden her türlü düşünceniz için.
NC da Raleigh de dusunulebilir bence. Charlotte'a gore daha acik fikirli ve modern oldugu soyleniyor. Tabii ikisinin arasi sadece 2 saat, digerinde is bulursaniz tasinmak zor degil.
NC nin dezavantaji Turkiyeye direkt ucus olmamasi. Once Atlanta ya oradan Turkiye gidiliyor genelde.
Bir de burada Turkler arasinda cok sicak iliskiler, dayanisma yardimlasma olayi duymadim ben. Ingilizceniz idare edecekse ve cok yardima ihtiyaciniz olmayacaksa bence NC daha iyi. Ama Turk ailelerle bir arada olmak onemliyse, esiniz ingilizce bilmiyorsa, adapte olmakta zorlanacaksa etc. Texas daha iyi olabilir. -
Teşekkür ederiz bilgiler için haziran ayında 1 ay bir aksilik olmazsa NC gelicem bu bilgiler çok yararlı oldu
-
@Mehmetturkan9185 merhaba, mesleginiz, kriterleriniz, yasam tarziniz vb. etkenler cok onemli tabiki secim icin. Ben iki eyalet de yasamis biri olarak nc yi tavsiye ederim. Burada guzel bir AtaNC https://www.ata-nc.org/ isimli Turk dernegi var ve sayisi azimsanmayacak sayida Turk var. Turkler genellikle universitelerde akademik personel, IT sektoru ve bankacilikta.
Guzel bir Turk marketi mevcut http://www.turkuazmarketnc.com/ her turlu ihtiyacinizi karsilayabileceginiz. Ucusler icin Washington Dulles i kullaniyoruz. Oradan THY nin direk ucusu var. Burdan Dulles havalimani 4-4.5 saat arasi arabayla.
Texas eyaletine gore artilari ise, oncelikle daha nezih bir yer. Egitim kalitesi cok yuksek. Is imkanlari guzel ve bol. Ayrica ilerisi icin yatirim planlari var (Microsoft ve Apple gibi) Mesafeler kisa ve yollar guzel. Bol yesil, her yer orman havasi ve temiz. Inanilmaz guzel daglari, dogal golleri (Texas da genellikle biriktirme ile ya da tasima suyla suni goller vardir), nehirleri var. Mevsimler guzel ne cok asiri sicak ne de cok soguk. Kisa mesafe de gezebileceginiz yerler cok cesitli (Florida, Washington, Atlanta, New York, Tennessee, Virgina..) mesafeler 2.5 ile 8 saat arasinda degisiyor. Ev vergileri dusuk ve gorece uygun fiyatli.
Sonuc olarak daha sakin, dogayla ic ice, daha huzurlu bir hayat ariyorsaniz burasi dogru adres. Sorunuz olursa seve seve cevaplarim.
-
Eşim ve ben fizyoterapistiz. Bizi Nc ye çeken en büyük etmen doğası, iş imkanları ve sakin yerler olması. Ama bir yandan da hiç tanıdığımız, zor durumda kaldığımızda yardım isteyebilecek kimsemiz yok. Bizi en çok tedirgin eden nokta da amerikaya ilk giriş için mantıklı bir karar olup olmadığı. Herkese teşekkür ederim ilginiz için.
-
@luna merhabalar. Eşim ve çocuklarım ile birlikte 2020 gc lotoya başvurduk. Çıkarda gelebilirsek ben Georgia-Agustayı düşünüyordum ama şimdi burada okuduklarım ile charlotte da çok cazip gelmeye başladı. Sizden ricam charlotte bölgesinde otel sektöründe iş imkanları konusunda bilginiz varsa paylaşabilir misiniz acaba? Saygılarımla.
-
@TheÇoban linkedin monster gibi sitelere bir göz atın
-
@TheÇoban selamlar, umarim gonlunuzce olur hersey. tam olarak uzmanliginizi, isinizi bilemiyorum fakat, arama yapinca indeed de charlotte da 800 den fazla acik pozisyon gorunuyor. tabi icinde teknik hizmetler, resepsiyonist, housekeeping, yonetici vs. gibi cok farkli pozisyon ve maas mevcut. saatlik 9-11 dolardan basliyor gorunuyor, mudur pozisyonu icinse yillik 50k ile 170k arasinda maas skalasi veriyor. tabi yine bunlar otel markasina, buyuklugune gore degisiyor.
asagida ki linklerden kendinizde inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.
-
@ayvalik10 çok teşekkür ederim yardımınız için.
-
@murattoirimazu çok teşekkür ederim yardımınız için.
-
Aksi belirtilmedikce, asagidaki hiz limitleri tum NC eyaletinde gecerlidir. Herhangi bir hiz tabelasi olmadiginda bu hiz limitlerine uyulmasi gerekiyor.
Yerlesim birimlerinde 35 MPH
Kirsal bolgelerde 55 MPH -
Bu arada, Aclik Oyunlari (The Hunger Games) North Carolina eyaletinde ve cogunlukla Charlotte bolgesinde cekilmistir.
Film hayranlari icin, su linkte detaylari verilen turlar halen duzenlenmektedir.
-
Herkese merhaba.
Birkaç konuda yardımınıza ihtiyacım olacak. Ailem ile birlikte Amerika North Carolina bölgesine göç etmek istiyoruz. Turistik vizem var ve geldikten sonrada E2 vizesi almayı düşünüyorum. North carolina bölgesini tercih etmemizin sebebi yaptığımız iş ile Bağlantı olması. Türkiye’de mobilya çanta kırtasiye ve Ayakkabı sektörlerine suni deri ve kumaş (ham madde, yarı mamül) üretimi yapan bir ihracat müdürlüğünü yapıyorum. High Point bölgesi mobilyanın başkenti diyorlar. Fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olurlar ise eğer bize çok büyük iyilik edeceklerdir. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. -
Merhabalar arkadaşlar,
Umarım iyisinizdir ve sağlıklısınızdır. Malum Covid19 sebebi ile çoğu eyalet çeşitli kısıtlamalara gitti ve uygulamalar devreye koyuldu. North Carolina özelinde durumlarla ilgili; nasıl sosyal yaşam, iş durumları, insanların genel yönelimi(yasaklar kalksın/biraz daha devam edelim), neler değişti? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Takip edebileceğimiz tek medya Twitter üzerinden Gov. Roy Cooper oluyor. Orada yaşayanlar olarak nasıl değerlendiriyorsunuz bu süreci North Carolina özelinde?
Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın :)
-
@Stickezz, içinde söyledi: North Carolina
Merhabalar arkadaşlar,
Umarım iyisinizdir ve sağlıklısınızdır. Malum Covid19 sebebi ile çoğu eyalet çeşitli kısıtlamalara gitti ve uygulamalar devreye koyuldu. North Carolina özelinde durumlarla ilgili; nasıl sosyal yaşam, iş durumları, insanların genel yönelimi(yasaklar kalksın/biraz daha devam edelim), neler değişti? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Takip edebileceğimiz tek medya Twitter üzerinden Gov. Roy Cooper oluyor. Orada yaşayanlar olarak nasıl değerlendiriyorsunuz bu süreci North Carolina özelinde?
Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın :)
Charlotte icin konusmak gerekirse;
Uzun suredir ilk defa Charlotte merkezinde dun araba turu yaptim ve neredeyse hayalet sehir havasi vardi. Insanlar hala tedirgin ve tedbirli. Fakat, Charlotte etrafi kucuk kasabalar icin ayni seyleri soyleyemem. Berberler artik acilsin tarzi dusuncelerdeler. -
1950’lere ait turizm amaçlı çekilen North Carolina tanıtım videosu;
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum