Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10, içinde söyledi: North Carolina

    @Good-Luck-Charm dediğin olay ilgili aşağıdaki linkler var zaten sen sadece bulamadın galiba bu linkleri tek tek incelersen her sorunun cevabını bulabilirsin.

    @ayvalik10 Bilgi ve link paylaşımı için teşekkür ederim.

    Gönderdiğiniz bu linklerdeki başlıkları görmüş ve başlıkların altında yazılanları okumuştum. Spesifik bir konu hakkında birden fazla başlık gezip her yazılanı okumaktansa, esas konunun olduğu başlıkta bilgi olması daha iyi olur diye düşünmüştüm, benim gibi bütün sayfaları ve bütün başlıkları gezip, okumak zorunda kalmasın insanlar. Özetle empati kurdum. Yoksa "ufak bir bilgi kırıntısı bile olsa işe yarayabilir" mantığıyla zaten bu forumdaki bütün yazıları okudum ve YouTube'deki bütün videoları izledim. Destek olmak amacıyla, bir videosunu bile izlemediğim halde videonun yayınlandığı kanala da abone oldum. Yaşadığı yer hakkında bilgi paylaşmaktansa hayatından naklen yayın yapmaya çalıştığını, attığı videonun başlığından anladığım Youtube kanallarına bile abone oldum ki kendilerini orada, yalnız, unutulmuş ve gittiği için kendi ülkesinin insanları tarafından dışlanmış hissetmesin diye.

    Hangi şehirde Türk ürünü satan market var, ülkeye girişte veya uluslar arası havalimanında ne gibi şeylerle karşılaşılabilir, tutunamayıp geri dönmek zorunda kalanlar gibi şeyler evet yazıyor ama benim sorduğum soruların tam olarak cevabını bulamadığım için, tek bir eyalete ilişkin net sorular sormak zorunda kaldım. Yoksa bende Türkiye'yi bilmeyen birine çok yüzeysel bir bilgi veririm veya İstanbul'u hiç görmemiş, hiç bilmeyen birine pahalı yerleri de var ucuz yerleri de var deyip geçiştirebilirim. Mesela Etiler, Maslak, Levent, Bebek, Ortaköy, Florya, Ataköy ve Sarıyerle Beykozun boğaz kısmı elittir ama bir o kadar da pahalıdır, Kadıköy, Ataşehir, Acıbadem, Sahrayıcedit de nezihtir ama nispeten daha ucuzdur, ama Alibeyköy, Eyüp, gibi yerler .... diye devam edebilirim bilgilendirmeye.

    Amerika'da bulunduğum şehirde Türk ürünü satan market aramaktansa, telefonumda Google var nasılsa, HALAL FOOD diye yazarım eğer varsa öyle bir yer illaki çıkar ve navigasyano yönlendiririm bulduğum adresi. En olmadı Koşer (Kosher) gıda diye aratırım Google bulur. Yahudiler bizden çok daha önem veriyorlar gıdanın sağlıklı ve helal olmasına. Onların dinine göre gıdanın helal olma şartları, bizim dinimizdekinden çokta farklı değil, o yüzden onların ürünleri de tercih edilebilir.
    İyi günler.

  • ⭐⭐⭐

    @Good-Luck-Charm, içinde söyledi: North Carolina

    Merhabalar North Carolina eyaletinde yaşayan sevgili YeşilKartForum üyeleri. Sizlerden ricam beni yaşadığınız şehre ve hatta hangi şehrin hangi bölgesinde yaşadığınızı belirterek bilgi aktarmanız. Merak ettiğim şeyler evlerinizin açık adresleri değil, sadece oralarda nasıl ve ne yaşadığınız ki o şehre ve o şehirdeki o bölgeye ilişkin bir fikir sahibi olabilmem... Eğer sorularım sizlere girilmemesi gereken özel konular olarak gelirse, cevap vermemenizi veya yorumsuz bırakmanızı anlarım. Satılık veya kiralık evlerin fiyatlarını merak etmiyorum çünkü trulia'dan bakarak fiyatlara ilişkin fikir sahibi oldum.
    Sorularım:
    Soru-1: Yıllık ödediğiniz vergilerin adı ve yıllık toplam tutarı

    Soru-2: Yaşadığınız şehrin genel olarak insan profili (ırkçı-ayırımcı veya değil, insanların eğitim ve bilinç seviyesi, sokakta, kamuya açık alanlarda ve trafikte sergiledikleri veya tercih ettikleri tutumlar, Örnek: çoğu kurallara uymadan araba kullanıyor veya çoğunluk kurallara riayet ediyor gibi...)

    Soru-3: Genel olarak ilkokul, orta okul ve lise puanları yüksek mi yoksa sadece nezih ve pahallı muhitlerdeki okulların mı puanları yüksek?

    Soru-4: Charlotte, Cary, Raleigh, Chapel Hill, Durham bunlardan hangisi sizin deneyimlerinize ve zevkinize göre hangi sebeple tercih edilmeli veya hangi şehir hangi dokuya sahip? Mesela şehrin dokusu çölü çağrıştırıyor bana veya insanların çoğu medeniyet seviyesi düşük veya yüksek..Türkiye ile eşleştirme yaparak da izah edilebilir belki.. Mesela İstanbul kadar kalabalık, pahalı, gürültülü veya Eskişehir gibi öğrenci ve eğitim odaklı şehir,

    Soru-5: Yaşadığınız yerdeki iklim ve doğa nasıl?? Türkiye ile eşleştirme yaparak da izah edilebilir belki.. Mesela Urfa-Mardin kadar sıcak ve kurak veya daha da sıcak ve kurak, Antalya kadar nemli veya daha nemli, Karadeniz bölgesi kadar yeşil ve yağmurlu veya daha yeşil ve daha yağmurlu, Erzurum kadar soğuk, karlı ve uzun kışlar... vs gibi.
    Soru-6: Yasal yollardan herhangi biriyle Türkiye'den Amrika'ya göç eden birinin, kendi alanında kalıcı iş bulup veya eğitimini tamamlayıp düzenini kurana kadar yani ilk etapta çalışacağı geçici işlerin (Uber, lyft, McDonald's, Walmart vb.) hacmi nedir?? Mesela Uber Charlotte veya Chapel Hill'de çok kazandırmaz çünkü herkes kendi aracıyla seyahat ettiği için Uber kullanımı yaygın değil.. gibi

    Soru-7: Ticarete yeteneği olan veya profesyonel mutfak şefi olan biri, olaki dükkan kiralayıp mağaza, bakery, cafe&bistro, restoran türlerinde bir iş kurmayı düşünen biri için vereceğiniz bilgi ve tavsiye ne olur?? Dükkan kiralarını veya iş kurmanın maliyetini açıklayan bir link veya adres var mı mesela trulia gibi ??

    Eğer sabır ve anlayış gösterip de buraya kadar okuyabildiyseniz teşekkür ederim çünkü biraz fazla soru sordum ve spesifik cevaplar istedim 💫 ...
    Cevap vermemekte özgürsünüz tabi ama bildikleriniz kadarıyla cevap vermeye çalışırsanız soru işaretlerimi azaltmış olursunuz ve bende musmutlu olurum, sonrasında da hafiflemiş bir şekilde hayatlarımıza kaldığımız yerlerden devam ederiz 🕊 umarım 🙂

    Becerebildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışayım;

    1. Federal, eyalet ve FICA vergileri veriyorum (şirket çalışanıyım). Geçen hafta aldığım bordroya göre, senenin bu gününe kadar 3 kişilik bir aile olarak $12bin vergi ödemişim. 401k ve sağlık sigortası hariç.
    2. Charlotte, NC'da yaşıyoruz. Bir kaç hafta önce yeni bir adrese taşındık ve ortalama geliri daha yüksek olan bir alana geçmiş olduk (median household income yaklaşık $96bin). Bu alan güzel ve genel olarak Charlotte küçük ama modern bir şehir. Fakat Charlotte dışına çıkıldığında o alanlar hemen bir güney eyaleti olduğunu hatırlatıyor size. Gelir ve eğitim seviyesi düşük ve beraberinde gelen bir çok problem. Mesela çalıştığım işyerine yakın bir şehir Amerika'nın en çok opioid kullanımı olan bir yer.
      Trafik ile ilgili ciddi bir problem yaşamadım. Fakat makasçılar ve yakın tampon seviciler burada da mevcut 🙂
    3. Sadece nezih ve pahalı muhitlerde iyi okul puanları mevcut ki zaten pahalılığı getiren en büyük etken okul puanları. Fakat gayet mantıklı fiyatlara ortalama 9 puanlı okullara sahip evler bulmak mümkün. ($250bin ile güzel, modern ve yüksek okul puanlı evler mevcut)
    4. Charlotte harici diğer şehirler ile ilgili derin deneyimlerim olmadığı için bu soruyu cevaplayamıyorum.
    5. Eskişehir'li bir aile olarak Mayıs-Eylül arası sıcak ve aşırı nemden dolayı dışarı aktivitelerini çok zevkle gerçekleştiremiyoruz. Klimasız hayat imkansız. Eskişehir'in havasını bazen çok arıyorum.
    6. O tarz işler en azından Charlotte alanında bir hayli yoğun. Kesinlikle geçimi idare edeceğini düşünüyorum.
    7. Kiralar veya maliyet açısından bilgim yok.
      Fakat özellikle Charlotte için konuşmak gerekirse saydığınız kategorilerde büyük bir açık ve potansiyel var. Örnek olarak adam akıllı bir akdeniz mutfağı restaurantı yok. Ara sıra acaba bu boşluğu dolduracak ileriye yönelik bir plan yapsam mı acaba diye düşünmüyor değilim.
      Charlotte merkez finans üzerine kurulu - NYC'den sonra en büyük 2.ci finans merkezi. Aşırı Amerika içi göçmen alıyor sürekli. Bir yazıda okuduğuma göre, Charlotte'da yerli sayısından daha fazla ABD içi göçmen var. Dolayısı ile potansiyel yüksek. (Örnek olarak; tam Bank of America merkezinin olduğu gökdelenin dibinde bir food truck işleten şahıs var. Halal food truck. Muhtemelen adam köşeyi dönmüş durumda çünkü doğru düzgün bir rakibi yok ve dehşet iş yapıyor)

    Son söz olarak;
    Charlotte ve civarı iyi mi? Gayet iyi. Her türden iş imkanı var mı? Kesinlikle her türden iş imkanı var. Yaşanır mı diye sorarsanız, gayet yaşanır. Daha iyisi var mı, elbette var - fakat unutmayalım Amerika'nın çok büyük bir bölümü için aynı bu cevabı verebilirsiniz.

    Şahsen, çoğunluğu liberal olan eyaletleri ben daha çok tercih ederim ki ileriye yönelik planlarım bu şekilde. Colorado, Washington, NY, CA, NJ, Oregon, Massachusetts gibi eyaletler çok daha sıcak geliyor bana. Güney kültürüne saygı duyuyorum fakat çok benimsediğim ve senelerimi geçirmek isteyeceğim bir tarz değil. Mesleğim ve işim gereği her seviyede insanlarla iletişim içinde olabiliyorum ve iyi bir değerlendirme yapma imkanım var diye tahmin ediyorum.

    Ne kadar Türkiye'deki yaşamlarımız hakkında bolca problemlerimiz olmuş olsada, gayet modern olan şehirlerimiz ve hayatlarımız var aslında ve Amerika'da güney kültürü beni biraz zaman makinesinde geriye gitmiş gibi hissettiriyor. Kimisine avantaj elbette.

    Bildiklerim bu kadar. Umarım daha detaylı cevap verebilecek deneyime sahip başka arkadaşlar vardır ve yardımcı olurlar. Bol şanslar.


  • @FreeWoRLD Sorularımı cevapladığınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 🙂

    1- 3 kişilik aile olarak yılın 10uncu ayına kadar $12bin vergi ödediğinizi söylemişsiniz, eşiniz de çalışıyor mu yoksa ailede tek çalışan siz misiniz? Ödediğiniz emeklilik ve sağlık sigortası primleri, ödediğiniz vergiden düşürülüyor mu? Yıl sonu beyan edilen gelir ve harcamalar, ailede çocuk olması ve eşin de çalışıp gelir elde ediyor olması durumlarına göre, ödenen vergide iade olup olmayacağı belirleniyor diyenler vardı, o yüzden sordum.

    5-Yaz mevsimindeki sıcak ve nem açısından İstanbul'da da durum farklı değil. Sanki şehir kalabalıklaştıkça nem ve ısı daha da yükseliyormuş gibi hissettiriyor bana.

    7- Umarım bir gün Charlotte'de akdeniz mutfağının lezzetli yemeklerini sunan bir restoran açma planınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bir ara araştırmıştım ve öğrendiklerimden anladığım kadarıyla, ister food truck ister restoran açmak ve işletmek olsun, her ikisinde de alınması gereken izinler, sahip olunması gereken sertifikalar çok uğraştıran ve çok masraflı şeylerdi.

    Geçen ay izlediğim bir videoda Amerika'da yurt içi ve yurt dışı göç alan ve hızlı büyüyen 10 eyalet sıralamasında 10. sıradaydı North Carolina. Sebebinin de yumuşak bir iklimi olması, temiz olması, yaşam maliyetlerinin makul seviyede olması ve son yıllarda teknoloji alanında gelişmeler ve iş olanaklarının artması denmişti.

    Çoğunluğu liberal olan saydığınız eyaletlerden bizim de asıl istediğimiz eyaletler var (1. MA, 2. WA, 3. CA) ama bu eyaletlerin pahalı yaşam giderleri, yüksek miktarlı vergileri ve bazılarının kışın çok soğuk olması insanları mecburen vazgeçmek zorunda bırakıyor.

    Başkanlık seçimi zamanı yayınlanan Youtube videolarının altındaki yorumları okumuştum ve oradan bir fikir edinebilmiştim, yanlış bilmiyorsam redneck diyorlar sizin bahsettiğiniz türden insanlara ve bunların eğitimlisinin de eğitimsizinin de pek matah birşey olmadıklarını anlayabilmiştim ama bu durum bizim ülkemizde de farklı değil benim gördüğüm ve yaşadığım kadarıyla. Bizde de şu partili bu partili olmak, sağcı solcu olmak, ırk, dil, mezhep, cinsiyet ve hatta memleket ayırımı fazlasıyla mevcut maalesef ve bu durumların birçok ülkede mevcut olduğunu düşünüyorum. Taraflara ve gruplara ayrılmış toplumlarda her taraf veya her grup sadece kendini ve kendisi gibi olanları üstün ve kusursuz görür, kanunların tanıdığı hakların ve ülkenin asıl sahiplerinin kendileri olduğunu düşünür. Bu tarz insanların olumsuz söylem veya hareketlerine maruz kalmak hayatı zorlaştıran en büyük etkenlerden tabi. Okumamış veya okumuş cahiller dünyanın her yerinde mevcut maalesef. Dilerim çok yakın zamanda insanlar arasındaki tek ayırım noktası, iyi insanla kötü insan arasındaki fark olur.. Birbirimizi sevmesek bile birbirimize saygı göstermeyi başarabilmemiz güzel olurdu...

    İş ve eyalet konusunda her şeyin gönlünüzce olur inşallah 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Charlotte ve civarinda yasayip iyi bir dis hekimi arayanlar icin bir yer paylasmak istiyorum.
    Yeni tedaviye basladim ve olagan ustu iyi bir dis doktoru kendisi. Cok memnun kaldim ve tavsiye ediyorum;


  • @luna Merhaba, 13-14 dolara kiraladığınız aracın firmasını bilgilerini yazabilir misiniz ? İlk gittiğimde ben de böyle bir şey düşünüyorum.

    Ayrıca şehir merkezine yakın nereyi önerirsiniz ? Ben south park ve university area civarına bakmıştım ve gayet nezih idi. Ancak fiyatlar 1 bedroom yer için 1400 USD civarı idi. Bir çok yer gezdim açıkçası 1.000 USD'ye çok aradığım yeri bulamadım.


  • Selamlar @caglarcan. Yazın kiralık araç fiyatları gayet uygundu, ancak su donemde günlük ortalama 20 dolar. Hotwire.com uzerinden de bazen daha uyguna arac kiralama yapabilirsin. Charlotte icindeki her kiralık arac firmasını denemisizdir, hepsi hemen hemen aynı. Sigorta konusu önemli. Yakın zamanda bizde araba aldık kiralama maliyeti gercekten artmıştı. Begendigimiz bir aracın ikinci elini finance ile aldık. Sehire yakın commonwealth ta oturuyoruz burası da oldukça güzel, genc calısan kesimin oturdugu bölge. Bana kalırsa southpark gereksiz pahalı. Bu tarafları da degerlendirebilirsin.


  • @luna Teşekkürler süper bilgiler. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Microsoft Announced $47.5 Million Expansion In NC – Creating Over 500 Jobs

  • ⭐⭐⭐

    Charlotte bolgesine yerlesenler icin en cok turk urunu bulabileceginiz ve ayrica mukemmel temizlikte, mukemmel bir musteri hizmeti ile bence en mukemmel olan yeri paylasmak isterim;

    ZAYTUNA HALAL MARKET

    Charlotte civarinda alisveris yapmadigim international store kalmadi desem abarti olmaz. Kendi deneyimlerime gore Zaytuna en iyisi, tavsiye ederim.


  • Merhaba arkadaşlar. Eyalet ve şehir seçme konusunda kafamızda çok soru işaretleri var. Texas Houston ve North Carolina Charlotte arasinda bi seçim yapmayı düşünüyoruz. Kafamızda en cok istediğimiz yer olan Charlotte var. Fakat sizce green cardla yeni bir başlangıç yapacak kişiler için sizce nasıldır? Özellikle iş bulma konusunda, yaşam şartlarınini öğrenmede yardımlarınıza ihtiyacımız var. Çok teşekkür ederiz şimdiden her türlü düşünceniz için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmetturkan9185



  • @ayvalik10 siz nerede ikamet ediyorsunuz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @maestro balıkesir edremit


  • @Mehmetturkan9185, içinde söyledi: North Carolina

    Merhaba arkadaşlar. Eyalet ve şehir seçme konusunda kafamızda çok soru işaretleri var. Texas Houston ve North Carolina Charlotte arasinda bi seçim yapmayı düşünüyoruz. Kafamızda en cok istediğimiz yer olan Charlotte var. Fakat sizce green cardla yeni bir başlangıç yapacak kişiler için sizce nasıldır? Özellikle iş bulma konusunda, yaşam şartlarınini öğrenmede yardımlarınıza ihtiyacımız var. Çok teşekkür ederiz şimdiden her türlü düşünceniz için.

    NC da Raleigh de dusunulebilir bence. Charlotte'a gore daha acik fikirli ve modern oldugu soyleniyor. Tabii ikisinin arasi sadece 2 saat, digerinde is bulursaniz tasinmak zor degil.
    NC nin dezavantaji Turkiyeye direkt ucus olmamasi. Once Atlanta ya oradan Turkiye gidiliyor genelde.
    Bir de burada Turkler arasinda cok sicak iliskiler, dayanisma yardimlasma olayi duymadim ben. Ingilizceniz idare edecekse ve cok yardima ihtiyaciniz olmayacaksa bence NC daha iyi. Ama Turk ailelerle bir arada olmak onemliyse, esiniz ingilizce bilmiyorsa, adapte olmakta zorlanacaksa etc. Texas daha iyi olabilir.


  • Teşekkür ederiz bilgiler için haziran ayında 1 ay bir aksilik olmazsa NC gelicem bu bilgiler çok yararlı oldu


  • @Mehmetturkan9185 merhaba, mesleginiz, kriterleriniz, yasam tarziniz vb. etkenler cok onemli tabiki secim icin. Ben iki eyalet de yasamis biri olarak nc yi tavsiye ederim. Burada guzel bir AtaNC https://www.ata-nc.org/ isimli Turk dernegi var ve sayisi azimsanmayacak sayida Turk var. Turkler genellikle universitelerde akademik personel, IT sektoru ve bankacilikta.

    Guzel bir Turk marketi mevcut http://www.turkuazmarketnc.com/ her turlu ihtiyacinizi karsilayabileceginiz. Ucusler icin Washington Dulles i kullaniyoruz. Oradan THY nin direk ucusu var. Burdan Dulles havalimani 4-4.5 saat arasi arabayla.

    Texas eyaletine gore artilari ise, oncelikle daha nezih bir yer. Egitim kalitesi cok yuksek. Is imkanlari guzel ve bol. Ayrica ilerisi icin yatirim planlari var (Microsoft ve Apple gibi) Mesafeler kisa ve yollar guzel. Bol yesil, her yer orman havasi ve temiz. Inanilmaz guzel daglari, dogal golleri (Texas da genellikle biriktirme ile ya da tasima suyla suni goller vardir), nehirleri var. Mevsimler guzel ne cok asiri sicak ne de cok soguk. Kisa mesafe de gezebileceginiz yerler cok cesitli (Florida, Washington, Atlanta, New York, Tennessee, Virgina..) mesafeler 2.5 ile 8 saat arasinda degisiyor. Ev vergileri dusuk ve gorece uygun fiyatli.

    Sonuc olarak daha sakin, dogayla ic ice, daha huzurlu bir hayat ariyorsaniz burasi dogru adres. Sorunuz olursa seve seve cevaplarim.


  • Eşim ve ben fizyoterapistiz. Bizi Nc ye çeken en büyük etmen doğası, iş imkanları ve sakin yerler olması. Ama bir yandan da hiç tanıdığımız, zor durumda kaldığımızda yardım isteyebilecek kimsemiz yok. Bizi en çok tedirgin eden nokta da amerikaya ilk giriş için mantıklı bir karar olup olmadığı. Herkese teşekkür ederim ilginiz için.


  • @luna merhabalar. Eşim ve çocuklarım ile birlikte 2020 gc lotoya başvurduk. Çıkarda gelebilirsek ben Georgia-Agustayı düşünüyordum ama şimdi burada okuduklarım ile charlotte da çok cazip gelmeye başladı. Sizden ricam charlotte bölgesinde otel sektöründe iş imkanları konusunda bilginiz varsa paylaşabilir misiniz acaba? Saygılarımla.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TheÇoban linkedin monster gibi sitelere bir göz atın


  • @TheÇoban selamlar, umarim gonlunuzce olur hersey. tam olarak uzmanliginizi, isinizi bilemiyorum fakat, arama yapinca indeed de charlotte da 800 den fazla acik pozisyon gorunuyor. tabi icinde teknik hizmetler, resepsiyonist, housekeeping, yonetici vs. gibi cok farkli pozisyon ve maas mevcut. saatlik 9-11 dolardan basliyor gorunuyor, mudur pozisyonu icinse yillik 50k ile 170k arasinda maas skalasi veriyor. tabi yine bunlar otel markasina, buyuklugune gore degisiyor.

    asagida ki linklerden kendinizde inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

    Indeed ilanlari
    Glassdoor ilanlari
    Simplyhired ilanlari


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum