Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Sponsorluk için istenen 2020 Federal Poverty guidelines % hesaplanmış tablosu şu linkte mevcut, evet bir değişiklik var

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana Bütün vize türlerinde isler çok zor olacağa benziyor. Konsolosluk görevlilerine başvuranın şartlarının çepeçevre ele alınarak karar verilmesi öneriliyor. Mesela sponsor bulmakta yetmiyor o sponsoru da en az sizin kadar mali yonden yeterliligini inceliyorlar. Soyleki o sponsorun devlet yardımı alıp almadığı, yıllık vergi miktarları, suç analizi vb. durumları incelenerek sponsor kabul veya red edilebiliyor. Aynı zamanda job offer larda inceleniyor. O işyerinin analizi yapılarak karar veriliyor. Kısacası çok düşünüp sağlam adımlarla ilerlemesi gereken hassas bir sürece dönüştü.


  • @Muhtaradana Bu Public Charge olayı, vize görüşmesine giderken 30 günlük sigorta yaptırarak mı gitmemiz gerekiyor ve orda devlet desteği almamamız gerekiyor doğru mu anlamışım ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hudaverdi007 amerikaya girmeden nasıl sağlık poliçesi yaptırabilirsin. Çok yanlış anlamışsın. 2 mart pazartesi gününü bekle çünkü 5-6 kşinin mülakatı var çıkınca yazacakları yazılara göre hareket edicez


  • Herkese merhaba. Nisan'da mulakatimiz var, o yüzden public charge rule ile ilgili olabildiğince bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili yapılan gazetelerde yoksulluk sınırının %250'si gibi bir miktardan bahsediliyor birikim için (burada da arkadaşlar belirtmişler zaten). Benim asıl sormak istediğim örneğin bizim gibi 3 kişilik bir aile için 53k dolar civarında bir rakama denk geliyor bu sınır. Bizde bankadaki birikim+ arabamız bu sınırı karşılıyor. Acaba araba gibi satılması eve göre daha kolay olan bir varlık mülakatta kabul edilecek mi bunu çok merak ediyoruz. Çocuklu ve buyuksehirde yaşayan bir aile olarak arabayı hemen elden çıkartmak da işimize gelmiyor takdir edersiniz. En azından gitmeye 1-2 ay kala satarız ediye düşünüyoruz. Biliyorum süreç belirsiz ve Mart mülakatlarını görmeden bir şey söylemek zor ama yorumlarınız kıymetli gerçekten.


  • @imgey selam bu konuda daha önce tecrübeli arkadaşlar bankalardan kredi çekmişlerdi vize den sonra kapatma yoluna gitmişlerdi ama anlaşmadaki faiz vs ekstra maliyet ne kadar işe yarar tartışılır

  • ⭐⭐

    @imgey Merhaba, yeni uygulamaya göre artik araç ve ev gibi menkul ve gayrimenkulleri de değerlendireceklerini okumuştum. Bence değerini gösteren bir belge ile mülakata gidin. Bakalım ne olacak. Tabi mart ayı mülakat deneyimlerini de takip edin. Bakalım mülakat uygulaması nasil olacak. Herkes merakla bekliyor.


  • @Drywall Kişisel fikrim araba ev arsa vb.Tapular seni ülkene bağlayan şeylerdir bunlar turist vizesi için işe yarayabilir Geri ülkene döneceğini gösterebilir ama Göçmen vizesi için cebindeki paraya bakarlar bence!! Konsolosluk saf değil herhalde 🤷♂️ Forumda kimse evini satıp gitmek istemediğini okuyoruz herhalde konsolosluk çalışanlarıda bunu biliyordur 😊 Bence nakit miktara bakarlar!!

  • ⭐⭐

    @Semihmete Daha önce bende sizin gibi düşünüyordum ama yeni uygulama için böyle bir değişiklik olabilir. Olmaya da bilir. Mülakat sonuçlarının paylasilmasiyla beraber durumun biraz daha netleşeceğini düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.


  • Isler iyice zorlascak anlasilan parasi olana kapilar acilacak gibi duruyor. Durumu iyi olmayanlar icin bir kacis araciydi green card bundan sonra ki seneler icin ise ulasilmasi zor olan bir arac olarak kalacaga benziyor bu nedenle onumuzdeki seneler de green card a basvuru yapmak isteyenler iki kez dusuneceklerdir ve belki de sartlarin zorlasmasindan dolayi basvurularda bir azalma bile yasanmasi soz konusu olabilir. Izleyip gorecegiz.


  • @Drywall Bizim Türkiye’deki malımız mülkümüzün ABD ekonomisine ne katkısı olacak 🤷♂️ Ama cebimizdeki nakiti oraya götürdükmü adamların ekonomisine katkı Sağlar sıcak para girişi olur! Zaten adamlar para ile vize veriyor yatırımcı vizesi vb. Biliyoruz. Kişisel fikrim ABD nakit paraya bakar.Yok ben yazılımcıyım şöyle mesleğim var şu bu vb. Laflar bence boş laf! Mesleğinde iyi olan zaten kendi ülkesinde iyi konumdadır yada ABD ye gitmek için Green Card ihtiyacı yoktur🤷♂️Başka yollarla mesleğinde işinde seçkin olana zaten ABD kapısı herzamsb kolay açılıyor🤷♂️Bence artık Cebine 10k koy git dönemi kapanıyor artık.


  • @Semihmete, haklisiniz.
    Normal sartlarda 1 yillik hic calismadan gecimini saglayabilecekmisin ona bakiyorlar. En kotu aylik 1500-2000$ 1 kisinin aylik toplam masrafi olsa hersey dahil seneye vurdugunda zaten minumum 18-20bin $ yapiyor en az. O yuzden 1 kisi 10-15bin$ nakit gostererek sadece artik cok zor olacaktir. Tabi kisi sayisi arttikta haliyle miktarda articak.


  • @Muhtaradana Paylaştığım paylaşım F2a-F2b kategorisi ile ilgili. Bunu paylaşan kişi konsolosluk görevlisi sözlü olarak da red verdi diye yorum yazmıştı. Normalde bu public charge olayından önce ya ap ye kalır ya waiver olur ama en sonunda vize verilirdi. Şimdi ise bildiğin kestirip atmış konsolosluk görevlisi 😞 sponsorluk için gereken miktarın değiştiğine dair herhangi bir yerde öyle birşeye rastlamadım ancak son mülakatlarda sponsorun şuan çalıştığına dair kanıt istenmiş, ayrıca sponsordan bir mektup yazılması istenerek sponsor olacağı kişiyi nasıl destekleyeceğini belirten bir mektup yazılması istenmiş. Benim eşimin geliri bana yetmediği için bir joint sponsor ayarladım, 33K geliri var. Ayrıca ds5540 formunu da ne olur ne olmaz doldurucam, hesabımda 23K $ göstericem, https://www.healthcare.gov/ burdan bütçeme uygun bir plan belirleyip ds5540 da onu yazıcam gerekirse healthcare ile telefonda konuşup bana sunulan teklifi mail olarak alıcam, bu arada healthcare ile iletişime geçmek isterseniz türkçe destek mevcut orada. İnşallah yapacağım şeyler mülakat için yeterli olur, önümüzdeki hafta konsoloslukta gerekli evrak listesi maili alıcam büyük ihtimalle.


  • merhabalar;
    postlarınızı okuyorum arkadaşlar fakat tabii ki global dünyada hiç bir şey iyiye gitmediğinden ülkeler de nerden koparsam kar diyeceklerdir. abd yönetimi de kendi inanışları ve otoriteleri gereği göçmen karşıtı olsalar da muhalefet ve azımsanmayacak bir çoğunluk göçmene muhtaç durumdalar. programın yöneticisi devlet başkanı olmadığından programın amacı dışına çıkacaklarını sanmıyorum. bu getirilen uygulamalar programdaki açıkları kapatmak gerçekten ihtiyacı olan katma değer katacak zararsız göçmen nüfusu konusunda getirilen uygulamalar olduğunu düşünüyorum. yalan yanlış olmadığı sürece ne gösterilen paranın ne yeni istenen sigorta policesi ve ds5450 formunun anlamının olduğunu düşünmüyorum çekiliş sonrası zaten çok ince elenmiş bir istatistik sisteminden geçiyoruz. ayrıca adamların süper quantum pc leri tarafından gelmişimiz geçmişimiz didik didik ediliyor sonrası konsoloslukta ve belgelerimizdeki tutarlılığa bakacaktır(bekara karı boşamak kolay diyenler biraz haklılar fakat kişisel görüşüm bu ) isteyen hakeden hakkını veren herkese inşallah en kısa sürede piyango vurur ve işlemlerini sorunsuz halleder. zira ülkemiz başta olmak üzere dünya yaşanmaz hale geliyor... özellikle bizim ülkemizde insanların cılkı çıkmış durumda parası olan kesim hep diğerini ezme modunda biraz bilginin tecrübenin değeri yok Allah hepimizi kurtarsın sağlıcakla...


  • @ugurhepoglu cevabınız için teşekkürler ancak bu son bahsedilen formda varlıkların yanı sıra borçlar da sorgulaniyor. Dolayisiyla bankaya olan borç da belirtilmeli diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu çözümün pek bir artısı olmaz gibi.


  • @Drywall evet ben de okudum bu tarz bir bilgi fakat yine de mülakatta ne olacağını kestirmek zor. Bu belirsizlik yüzünden Mart mülakatlarına girecek arkadaşlarin işi hepimizden daha zorlu. Umarım hepsinin mülakatı olumlu geçer. Cevabınız için teşekkür ederim.


  • @imgey, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

    @ugurhepoglu cevabınız için teşekkürler ancak bu son bahsedilen formda varlıkların yanı sıra borçlar da sorgulaniyor. Dolayisiyla bankaya olan borç da belirtilmeli diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu çözümün pek bir artısı olmaz gibi.

    Valla ozaman desenize kredi cekip bankada para gosteririm olayi da bitiyor. Kredi cekince borc a girecek borc sorgusunda belli olucak.


  • Yeni yasa onaylandi mi? Bu konuyla ilgili son gelismeler neler?


  • @mexido evet aynen öyle. Gittikçe zorlaşıyor şartlar maalesef.


  • @Erkangeziyor, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

    Yeni yasa onaylandi mi? Bu konuyla ilgili son gelismeler neler?

    evet onaylandi. diger basliklardan takip edebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

47
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum