Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k
  • ⭐⭐

@MySea bir yılda 3 ülke gezmeyi bile düşündürüyor hatta yaptırıyor amerika anladığım biz yazın kendi ülkemizde tatile gidemiyoruz :((

• Günaydın arkadaşlar gününüz güzel geçer umarım.

• atarsa honolulu günaydın .d

• Herkese günaydın. Beklemedeyiz.

• ⭐⭐

Günaydın arkadaşlar.

• ⭐⭐⭐

@haymatlos_, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@MySea bir yılda 3 ülke gezmeyi bile düşündürüyor hatta yaptırıyor amerika anladığım biz yazın kendi ülkemizde tatile gidemiyoruz :((

@haymatlos_ Kanada, Türkiye ve Portekiz aynı cümlede ve seyahat planında, keşke benim olsa dedirtiyor. Belki bir gün biz de 😊
    @MySea takipteyiz 🎉

• ⭐⭐

@Hyller eheheh hepimiz toplaşıp birlikte giderdik :)

• Şafak Bartın, atarsa Şırnak. Hayırlı cumalar!

• Arkadaşlar günaydın.şu an Tlc kanalında usa da kuponla ilgili market alışverişi ilgili bir program var.700 dolarlık alışverişi bedavaya getirdi.böyle şeylerde var galiba.hayret

• @clourpoint Bu programdakiler biraz hastalık modu Turgut abi. Günde 16 saat kupon kesiyorum her gün diyor. Aylarca kupon kesip 600 dolar indirim almış. Girip mesaili ise çalışsa her hafta o kadar para kazanır. Eşim işsiz kaldı 1 yıldır diyor. Adam madde bağımlısı gibi bir tip. İş yapamiyormus. Uber de mi yapamıyor. Sorunlu tipler bunlar. O kuponları toplarken harcanacak zamanda adam gibi çalışırsa 10 misli para kazanır.

• @clourpoint fiyat avantajı sağlayan kupon olayı çok varmış evet, ama izledikleriniz yani yüzlerce doları bedavaya getirenler bu işi hastalık derecesine taşımış kupon delileri, hasta stokçular 😏

• ⭐⭐

@aysegul aynı üründen 50 tane niye alayım ki adam gibi ev alışverişi yapmak varken :)

• ⭐⭐

Kupon işini tek geçim kaynağı ve meslek haline getirmek değil de, bir ek gelir olarak yapılabilir aslında. En azindan aylık mutfak harcamalarına dahi bir nebze katkısı olsa fayda faydadır. Ben hastalık derecesinde olmasına sıcak bakmıyorum ama ev ekonomisine 1$ katkısı olacaksa dahi önemlidir. Minimal yaşam artık revaçta. Küçük tiny house tarzı, karavan tarzı yaşamlar ve bu oranda minimal harcamalar Amerikada yaygın bir kültür. Amerikada yani kapitalizmin merkezinde paranın kıymetini bilmek lazım. 1 dolar dahi kucumsenmemesi gereken bir paradır. Sadece kupon olayı değil, cam ve metal içecek kutularının toplanarak otomatlarda paraya çevirme işini yapanlar var. Yani geri dönüşüm sektörü. Ayrıca ışıklarda su ve içecek satanlar var. Sokaklara bırakılan veya craigsliste yayınlanan esyalari takip edip hem evine lazim olanlari kullanan ve hem de bunlari satarak butcesine katki saglayanlar var. Bu ve benzeri işleri yapanlarin bir işi var zaten ve bunu boş zamanlarında ek iş olarak yapıyorlar. Azımsanmayacak miktarlarda bütçelerine destek sağlıyorlar. Aylik faturalarınızı dahi ödeseniz katkı katkıdır. Nasıl ki israf kültürü varsa tasarruf kültürü de var. Sadece paraya ihtiyaçları olan insanlar değil ihtiyacı olmayan yüksek gelirli ama kültürlü ve bilinçli insanlarda bu minimal yaşam ve tasarruf kültürünü benimsiyorlar. Aslında takdir edilecek üst düzey kaliteli bir yasam biçimidir.

• @Drywall Tasarrufa, geri dönüşüme, ufak tefek nüanslara zaman ve emek ayırıp biraz kar etmeye tabi ki bir şey dediğimiz yok. Hatta minimal yaşam tarzını, keşke burada da ihtiyaç ve arzu oranımızı kısıtlayabilip uygulayabilsek. Amerikada bu tarz tutumluluk elbette çok daha gerekli, mutfaktaki sarı bez gibi bir kırmızı çizgi. Fakat bu programlarda gösterdikleri en uç noktalar. Yoksa kapımıza gelen bir dergi ve ya gazetedeki bir kaç kuponu alışverişte kullanıp 8-10 dollar kara geçmeyi, bu parayla başka bir ihtiyacımızı karşılamayı bizler de isteriz.

• ⭐⭐

@ibrahimasar Haklisiniz. Her şeyin aşırısı makul değildir.

• TLC kanalında seyrettiğime göre bu tür insanlar sadece depolama amacı ile değil sosyal sorumluluk amacıyla da yapıyorlar. Mesela pek çok içeceği veya yiyeceği bir aşevine veya spor kulübüne bağışlıyorlardı.

• ABD'de kupon olayi cok yaygin ve hemen hemen tum storelarin kuponlari var. Siz member oldugunuz takdirde veya onlarin alisveris kartlarini aldiginizda, her ay size ya email ile yada posta ile kuponlari gelir. Kimisi % olarak indirim sunar, kimisi ise $ olarak. Bizim en siklikla alisveris yaptigimiz yerlerden genelde email olarak geliyor. Genelde store icinde kasiyerde odeme yaparken, cep telefonundan scan ettirip kullaniyoruz veya online alisveris yaparsak orada kullaniyoruz.

Ben $400 lik montu 3 yil once kupon ve yuzdelik indirimleri kullanarak $30'a almistim. Yine bir defasinda $500 lik bir elektrikli vacuum supurgeyi de esim kupon ve yuzdelik indirim kullanarak $80'e almisti.

Kasim ayinda Portekiz'e 6 gecelik bir tatile gidecegiz. 5 yildizli otelde 6 gece, kahvalti dahil, ucuslar dahil, kisibasi $700 odeyecegiz. Indirimli olarak buldum.

Ayrica birde kupon ve indirim kitapciklari var, her hafta posta ile gelir. Bazilari surekli bunlari takip ederler ve bir yere gittiklerinde ceplerinde onlarca kuponla gezerler. Iste sanirim bu programda anlatilmak istenenler bu tip insanlar.

• ⭐⭐

Millet altın çıldırdı 😱😱😱

• @asilelif biraz gerileyecek daha sonra 400 TL ye kadar çıkacak diye bir duyum aldım, çalıştığım bankacılardan duyurulur :)

• ⭐⭐

@MySea YAAA 700 dolar falan bedava uçak bile sadece o kadar tutar kişi başı sayenizde hepimiz daha fazla istekli oluyoruz bilginiz olsun :)

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Police Certificate İle İlgili Problem Yardımm

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -3 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    crazycellsC
    @mhmmdkvnci yeni baslik olusturmadan sorularinizi surada sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k