DV2021 Bekleme Odası
-
@this-time89, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Gelir düzeyine bakılacakmış galiba artık Green Card konusunda yeni kural olarak dün geçmiş yasa, anayasa mahkemesinden geçmiş yani. Benim gibi şu anda ekonomik olarak çok iyi durumda olmayan kişiler, bankada gereken rakamı gösterse bile bu kriteri yerine getirmemiş olacağı için baştan elenmiş olacak kart çekilişten çıkmış olsa bile. Yazık oldu. Bu Trump herkesi mahvetti yahu.
Maddi birikiminizi yeterli bulurlarsa sorun edeceklerini sanmiyorum.
-
@vakkas-altiner Bu "yük olmama" sınırını özellikle göçmen karşıtı olan Trump tayfası belirleyeceği için ben pekte umutlu değilim bu konu hakkında. Kafalarına göre astronomik bir rakam da belirleyebilirler ve her ne olursa olsun bu durum objektif değil subjektif bir karar olacağı için sizi her halükarda devlete yük olabilecek potansiyel biri olarak görerek red verebilirler.
-
@this-time89 $30k gibi bir rakam telafuz ettiklerini varsayalım. Çekilişe katılan insanların %90 a yakını bu rakamı karşılayabilecek durumda olduğunu ben sanmıyorum. Amerika'nın iş gücü açığı var, vasıflı, vasıfsız insanlara ihtiyacı var bunu green card ile sağlamayacaksa o zaman göçmenlik sistemi tamamen değişecek demektir. Ben hala endişe etmemeniz gerektiğini düşünüyorum.
-
Bu gidişle üniversite şartı eklenir.
-
@vakkas-altiner Umarım siz haklı çıkarsınız ama Trump'ın göçmenlere bakış açısını, şuandaki Amerikan politik atmosferini çok iyi araştırmanızı öneririm. Bahsettiğiniz gibi iş gücü vs. gibi şeyler bahsettiğim bu kesim için pek bir şey ifade etmiyor. Onlar hayatlarındaki bütün sorunların göçmenlerden oluştuğunu düşünüyorlar.
-
@vakkas-altiner
İlgili konu başlığı ⬇️
Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı https://yesilkartforum.com/forum/post/115903 -
Hayatımda duyduğum en saçma haber. Amerika vatandaşa ne veriyor ki göçmenler yük olacakmış. Adamlar sapına kadar kapitalist, kendilerini Almanya mı sandılar acaba? Zaten greencard kazananlardan para göstermelerini istiyorlar, bu neyin kafası? Bence endişe edilecek bir durum yok.
-
@reader Zaten alınan bu karar politik bir karar. Gerçeklikle falan alakalı bir durum yok ortada. Tamamen Trump'ın politik manevrası adam göçmenlerden nefret ediyor ve kendisine oy vereceklere mesaj veriyor.
-
@this-time89 evet, o zaman bizim için sıkıntı yok.👍
-
@reader hayır, sıkıntı var. bu artık bir yasa ve uygulanacak ve nasıl uygulanacak önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak.
-
Kasım ayı mülakatları bu şekilde geçti zaten, sağlık planıyla mülakatlara gidenler oldu. Bazı arkadaşlarımız sponsor bulması için AP ye kaldı fakat tümü vizesini aldı yanlış hatırlamıyorsam. Sonuç itibariyle kasım ayında bu yasayı test etmiş olduk ve kimse red almadı.
-
@this-time89 Bence can sıkacak bir durum yok çünkü bizim ülkemizde de bir çok yeni yasa var karar var ama uygulamaya gelince yıllar yıllar geçmesine rağmen hiç uygulanmayan şeyler var, ama derseniz ki bu ABD bizim ülkemize benzemez hele ki göçmenler ile alakalı diye o zaman da dediğim gibi çekilişle kart alanlara değil de daha çok başka türlü greencard alanlara yoğunlaşırlar diye düşünüyorum( aile, iş...) .Haberi gördüyseniz %66 sı başka yollardan kart alıyormuş bence onlar için zorlaşır çünkü çekilişi kendi yapıyor, kuralını da koymuş şu kadar paran olacak en az lise mezunu fln. Diye en fazla bunu üniversite seviyesine çeker ilerde bir de dil şartı getirir fln. ama diğer türlü alanlar kartı mesela adam evlenmiş bir amerikalı ile onun eşine kart verirken soramıyor senin şu kadar paran var mı diye şimdi onlara da sorabilecek bu yasa ile, yani en fazla onları etkiler bu yasa bizi değil
-
#son98gün
-
@reader umarım bu yazdığınız gibi olur uygulanışı da. bekleyelim ve görelim.
-
Bazi arkadaslar cok iyimser konusmus bazilarida realist davranmis... ben realistlerdenim ve bu yasa ciktiysa belirtildigi gibi eski usul olmayacak... sadece para gostermeniz degil, turkiyede isiniz varmi yokmu sigortaniz odendimi onada bakilacak cunku trumpin istedigi ve anayasa mahkemesine kabul ettigi konu su; bundan sonra abd ye vasifsiz kendi ulkesinde birsey becerememis insanlar abdye gelmesin zaten abd demek firsatlar ulkesi demek bu demek oluyorki abd ye firsatlari degerlendirebilecek akilli gorulen insanlar gelsin...gc cikti ve gorusmeye gittiniz ama uzun suredir isiniz yok ama 50 bin dolariniz var sakin gc alirim diye dusunmeyin . Alamazsiniz demiyorum almama ihtimali var diyorum... bir de dusuncem su ; cita ust seviyeye cikarildigi icin kotanin iki kati kazaniyorsa normalde, bu sene daha cok kisi kazanir cunku istenilen vasiflardaki insan sayisi azalacaktir...kazanan arkadaslar cok iyi arastirip surece baslasinlar derim cunku belli ki zorlarsacak isler...saygilar herkeze...
-
@historian hocam f2b icin kac sene bekledin
-
Bu ileti silindi! -
@Calibraturbo Daha 1. Yilimdayim, ortalama 4-5 senelik bir süreç.
-
@mbasoguz herkesin hakkında hayırlısı olsun çoğu insan aynı dertten müzdarip haksız sayılmazsınız, bizde eşimle çıkarsa eğer chicago düşünüyorduk ancak kar kış çok uzun sürüyor diye vazgeçmek üzereyiz, sizin kış ile başa çıkma yönteminiz nedir?
-
@reader günler geçmez oldu cidden . Gerçekten ilahi katta hakeden ve gerçekten isteyen kazansın inşallah
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum