-
@Onur-AKYILDIZ düğmeye basıldıgına dair kaynak belirtirsen daha iyi olur onur bey
-
@abdiyos bir sey bilmeden sadece kaos yaratiyorsunuz 70 bilmem kac tane kisitli ulke var o zaman onlarin hepsi mahkemeye basvursun onlar onaylasin ne sacma konusma bu Green Kart herkesi kapsayan bisey sen basvurdun mahkemeye dur sana vereyim gibi bir sey sacmalik ve para kaptirmak icin avukatlara acilan yol onlarda kaos yaratip milletin parasini yiyor sacma sapan seylere inanmayin vermiyorsada vermesinler cokta fifi yani.
-
-
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2021 Bekleme Odası
-
Gelir düzeyine bakılacakmış galiba artık Green Card konusunda yeni kural olarak dün geçmiş yasa, anayasa mahkemesinden geçmiş yani. Benim gibi şu anda ekonomik olarak çok iyi durumda olmayan kişiler, bankada gereken rakamı gösterse bile bu kriteri yerine getirmemiş olacağı için baştan elenmiş olacak kart çekilişten çıkmış olsa bile. Yazık oldu. Bu Trump herkesi mahvetti yahu.
-
@Calibraturbo, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Turkıyenın ıklım kalıtesı ve guzelliğinde bence abd de yer yok
Bence de.
-
@this-time89 Trump a demek lâzım bizi ülkene al ki zengin olma yolumuz açılsın

-
GREENCARD HAKKİNDA YENİ GELİŞME https://www.google.com.tr/amp/s/www.cnnturk.com/amp/dunya/green-card-alimini-zorlastiran-karar-onaylandi
-
@this-time89 Bu haberleri kaynak göstererek paylaşırsanız sevinirim. Asparagas olmadığına kanaat getirebiliriz bizlerde böylece.
-
-
@historian Teşekkürler. Benim haberden anladığım kadarı ile Amerkan devletine herhangi bir şekilde yük olma potansiyeli olan kişilere Green card verilmeyecek.Devlet bütçesine yeni yükler oluşmasını engellemk için atılmış bir adım gibi görünüyor. Çok fazla endişelenecek bir durum yok sanki, morallerinizi bozmayın lütfen

-
@this-time89, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Gelir düzeyine bakılacakmış galiba artık Green Card konusunda yeni kural olarak dün geçmiş yasa, anayasa mahkemesinden geçmiş yani. Benim gibi şu anda ekonomik olarak çok iyi durumda olmayan kişiler, bankada gereken rakamı gösterse bile bu kriteri yerine getirmemiş olacağı için baştan elenmiş olacak kart çekilişten çıkmış olsa bile. Yazık oldu. Bu Trump herkesi mahvetti yahu.
Maddi birikiminizi yeterli bulurlarsa sorun edeceklerini sanmiyorum.
-
@vakkas-altiner Bu "yük olmama" sınırını özellikle göçmen karşıtı olan Trump tayfası belirleyeceği için ben pekte umutlu değilim bu konu hakkında. Kafalarına göre astronomik bir rakam da belirleyebilirler ve her ne olursa olsun bu durum objektif değil subjektif bir karar olacağı için sizi her halükarda devlete yük olabilecek potansiyel biri olarak görerek red verebilirler.
-
@this-time89 $30k gibi bir rakam telafuz ettiklerini varsayalım. Çekilişe katılan insanların %90 a yakını bu rakamı karşılayabilecek durumda olduğunu ben sanmıyorum. Amerika'nın iş gücü açığı var, vasıflı, vasıfsız insanlara ihtiyacı var bunu green card ile sağlamayacaksa o zaman göçmenlik sistemi tamamen değişecek demektir. Ben hala endişe etmemeniz gerektiğini düşünüyorum.
-
Bu gidişle üniversite şartı eklenir.
-
@vakkas-altiner Umarım siz haklı çıkarsınız ama Trump'ın göçmenlere bakış açısını, şuandaki Amerikan politik atmosferini çok iyi araştırmanızı öneririm. Bahsettiğiniz gibi iş gücü vs. gibi şeyler bahsettiğim bu kesim için pek bir şey ifade etmiyor. Onlar hayatlarındaki bütün sorunların göçmenlerden oluştuğunu düşünüyorlar.
-
@vakkas-altiner
İlgili konu başlığı
️
Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı https://yesilkartforum.com/forum/post/115903 -
Hayatımda duyduğum en saçma haber. Amerika vatandaşa ne veriyor ki göçmenler yük olacakmış. Adamlar sapına kadar kapitalist, kendilerini Almanya mı sandılar acaba? Zaten greencard kazananlardan para göstermelerini istiyorlar, bu neyin kafası? Bence endişe edilecek bir durum yok.
-
@reader Zaten alınan bu karar politik bir karar. Gerçeklikle falan alakalı bir durum yok ortada. Tamamen Trump'ın politik manevrası adam göçmenlerden nefret ediyor ve kendisine oy vereceklere mesaj veriyor.
-
@this-time89 evet, o zaman bizim için sıkıntı yok.

-
@reader hayır, sıkıntı var. bu artık bir yasa ve uygulanacak ve nasıl uygulanacak önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak.
-
Kasım ayı mülakatları bu şekilde geçti zaten, sağlık planıyla mülakatlara gidenler oldu. Bazı arkadaşlarımız sponsor bulması için AP ye kaldı fakat tümü vizesini aldı yanlış hatırlamıyorsam. Sonuç itibariyle kasım ayında bu yasayı test etmiş olduk ve kimse red almadı.
-
@this-time89 Bence can sıkacak bir durum yok çünkü bizim ülkemizde de bir çok yeni yasa var karar var ama uygulamaya gelince yıllar yıllar geçmesine rağmen hiç uygulanmayan şeyler var, ama derseniz ki bu ABD bizim ülkemize benzemez hele ki göçmenler ile alakalı diye o zaman da dediğim gibi çekilişle kart alanlara değil de daha çok başka türlü greencard alanlara yoğunlaşırlar diye düşünüyorum( aile, iş...) .Haberi gördüyseniz %66 sı başka yollardan kart alıyormuş bence onlar için zorlaşır çünkü çekilişi kendi yapıyor, kuralını da koymuş şu kadar paran olacak en az lise mezunu fln. Diye en fazla bunu üniversite seviyesine çeker ilerde bir de dil şartı getirir fln. ama diğer türlü alanlar kartı mesela adam evlenmiş bir amerikalı ile onun eşine kart verirken soramıyor senin şu kadar paran var mı diye şimdi onlara da sorabilecek bu yasa ile, yani en fazla onları etkiler bu yasa bizi değil
-
#son98gün
Benzer Başlıklar
135
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.5k