Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    1. alternatif uçuş planım MIA Miami International- YYZ Toronto Pearson Uluslararası Air Canada
      YYZ Toronto Pearson Uluslararası-LHR Londra Heathrow Air Canada
      LHR Londra Heathrow-IST İstanbul British Airways

    ABD -Kanada uçuşta ve Kanada -İngiltere uçuşta GC lılara transit vize greekiyormu ?

    Green card elinizde ise Kanada için online eTA almak gerekiyor. https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta.html


  • @RuslanDeCondrat 20200113_174842.jpg

    Kaynak⬇

    Ayrıca ⬇

    https://yesilkartforum.com/forum/post/19610

    Forumdaki başka deneyimlerdende anladığım kadarıyla transit vizede en çok zorluk çıkartan kısım aslında Türkiyeden çıkış kısmı, eğer uygun olmayan bir vize türü ile seyahat durumunda ilgili havayolu şirketine ciddi yaptırımları olduğundan havalimanında ki görevliler temkinli davranıyor olabilir, yoksa ilk girişini kanada aktarmalı yapan bir arkadaşımız için bile transit vize istenmediği gibi örnekler mevcut

    Olur da belki elinizdeki pasaportta koca harflerle immigration visa yazısının ne demek olduğunu anlamayan görevliler çıkarsa, hem yukarıdaki Almanya konsolosluğunun sayfasındaki yazının çıktısını, hemde⬇

    Bu yazının çıktısını yanınızda bulundurun isterseniz

    Gerçi bu seyehati sıkıntısız atlatan arkadaşlar yorum yapmış, ama işgüzar bir memur moralinizi bozmasın diye bu önlemleri alabilirsiniz


  • Birde arkadaşlar bu bilet alma sitelerinde bilet alırken uçak kalkış ile iniş yerlerine göre arama yapılıyor. Bu bilet alma işlemi esnasında eğer aktarmalı uçmak istersek aktarmanın yapılmasını isteğimiz havalimanını seçme şansımız varmı. Farklı farklı sitelerden de baktım ama bu şekilde bir filtreleme seçeneği göremedim yada varsa da ben bulamadım. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.


  • @ayvalik10 çok teşekkür ederim cevabın için. İçim rahatladı resmen:)


  • @knnrn çook Teşekkür ederim:)


  • @Muhtaradana Çok doğru tespit etmişsin, en zoruda Türkiye'den çıkmaktır. Yinede garantye almak için gönderdiğin linklerin çıktısını alıp yanımda tutacağım. Bilgi için çok teşekkür ederim dostum:)


  • @optimistic Skyscanner'de uçuş seçerken ''çoklu uçuş'' seçerek yapabilirsin.



  • @redsat2000, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Şubat sonu Aeoflot ile MIA Miami International- SVO Moskova Sheremetyevo-Istanbul uçuşu planlıyorum. Moskova'da transit vize ve /veya ABD geliş nedeniyle herhangi bir giriş zorluğu olan var mı ? Bu hattı kullananlar varsa cevap verirse sevinirim.

    Hocam TR bağlantınız 24 saati aşmıyorsa sorun olmaz. Bilet çıktınız ve uçuş kartınız olduktan sonra sorun yok.

  • ⭐⭐⭐

    Merhabalar,
    Biletimizi uzun araştırmalar sonucunda dün alabildik. Gidiş-dönüş aldık fiyat daha uygun olduğu için. 8 Nisan İstanbul Havalimanından direkt olarak Jfk’ya kişi başı 3.610 TL. Bileti Thy’nin kendi sitesinden aldık. Bileti alırken gidiş uçuşu için ücretsiz olarak koltuk seçebildik. Sadece acil çıkışlar ve ön tarafta ilk koltuklar ücretliydi koltuk seçiminde.
    Aktarmalı mı yoksa direkt mi gitmek hakkında çok düşündük bu süreçte. Gerçekten fiyat neredeyse yarı yarıya farkediyordu ama hem ilk girişimizin olması hemde bu virüs olayından çekindiğimizden direkt almanın daha mantıklı olacağını düşündük.
    Hakkımızda hayırlısı 🙂

  • ⭐⭐

    @bolatmali iyi yolculuklar şimdiden


  • @bolatmali hayırlı olsun Mehmet Ali bey iyi uçuşlar✈🌉


  • Merhaba THY ları yeni bir uygulamaya başlamış. Seyahat planınız tam kesinleşmesiyse ve yakaladığınız ucuz biletide kaçırmak istemiyorsanız fiyat koruma uygulamasını kullanabilirsiniz. Deneyimlediğim birşey değil ama belki birilerinin işine yarar. Açıklamalar linkte.

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @bolatmali hayırlı olsun Mehmet Ali bey iyi uçuşlar✈🌉

    Darısı başınıza 🙂


  • @bolatmali Adınıza çok sevindim, şimdiden iyi uçuşlar dilerim 🙂


  • @bolatmali amin


  • @mindi, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    KLM firması ile Ocak ayına gidiş, şubata dönüş bileti alacağım. Amsterdam üzerinden aktarma veriyor New York için. Aktarma süresi 1 saat. Valizim yok, sadece sırt çantam olacak. Süre yeterli mi sizce? Fiyat olarak da gidiş dönüş 410-420 dolar arasında gösteriyor... Ne önerirsiniz?

    Belki bu şekilde uçmak isteyen birileri çıkar; yol göstermek adına yazayım. Klm + pegasus ile Amsterdam aktarmalı uçtum. Tek sorun check in yapamamakta oldu, KLM sabiha Gökçen uçuşlarında sadece havaalanında check in yapılmasına izin veriyor. Bu sebeple uçuşuma 3-4 saat kadar evvel gitmek zorunda kaldım, yolculuğun en kötü yanı buydu. Onun dışında aktarma konusunda hiç telaş etmeyin, zaman fazlasıyla yetiyor. Amsterdam'da uçaktan indiğinizde transit geçişe yönlendiriliyorsunuz. Burada ikinci bir güvenlik kontrolü yapılıyor tekrar, xray'den geçiyorsunuz yine. Ama çok kalabalık olmuyor ve görevliler de güler yüzlü ve neşeli davranıyor. Sonra transit uçuşun yapılacağı gate'e geçip bekliyorsunuz. Yemek fena değil ama porsiyon THY gibi büyük değil. İçecek servisi ise beklediğimden çok daha iyiydi. Yolculuk konforunu arttırmak için yastık, basit bir battaniye ve kulaklık veriliyor. Görevliler sıklıkla gelip bir isteğiniz olup olmadığını soruyorlar, özellikle gece uyku problemi yaşıyorsanız benim gibi, durum eğlenceli bir hal alıyor 🙂

    İyi yolculuklar dilerim herkese

  • ⭐⭐⭐

    @bolatmali, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhabalar,
    Biletimizi uzun araştırmalar sonucunda dün alabildik. Gidiş-dönüş aldık fiyat daha uygun olduğu için. 8 Nisan İstanbul Havalimanından direkt olarak Jfk’ya kişi başı 3.610 TL. Bileti Thy’nin kendi sitesinden aldık. Bileti alırken gidiş uçuşu için ücretsiz olarak koltuk seçebildik. Sadece acil çıkışlar ve ön tarafta ilk koltuklar ücretliydi koltuk seçiminde.
    Aktarmalı mı yoksa direkt mi gitmek hakkında çok düşündük bu süreçte. Gerçekten fiyat neredeyse yarı yarıya farkediyordu ama hem ilk girişimizin olması hemde bu virüs olayından çekindiğimizden direkt almanın daha mantıklı olacağını düşündük.
    Hakkımızda hayırlısı 🙂

    Hayırlı olsun hocam iyi uçuşlar 👋


  • Merhaba İst - Lax uçuşu pahalı olduğundan İst - Londra - Lax uçuş var. Londra sanırım transit vize istemiyor. Bu şekilde gidilirse sıkıntı çıkma olasılığı olur mu ? Lax den ise - San Diego gitmem gerek, altarnatif uçuş destinasyonlarınız var mıdır ? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @Manwe6265, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Her ne kadar uçak güvenli, konforlu ve hızlı olsada Türkiye'deyken eğer acil değilse kullanmıyorum çünkü fobim var paylaşmak istedim benim gibi hem korkup hem de mutlulukla uçapa binecek olan var mı veya herhangi bi tavsiye verebilecek olan 🙂

    hocam bu videoya bakmadıysanız tavsiye ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum