Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaslar surecle ilgili guncel bilgiler vermek isterim.

    Biliyorsunuz ki, surecin ilk asamasi olarak ece veya dengi bir kurulustan diplomaniz, dersleriniz ve notlarinizla ilgili bir rapor almaniz gerekiyor.

    Biz gecen yil ece'den raporu ev adresimize kargo olarak gondermistik. Aradan neredeyse 1 sene gecti ve esim sinava hazirlanirken yeni birsey ogrendik. ece raporu kargo olarak eve degil, elektronik olarak Jcnde'ye gonderilmesi gerekiyormus.
    Bu sefer elektronik olarak gonderip sinav gunu alma sansini elde ettik. eger bos gun olursa onumuzdeki aylarda esim sinava girecek. Sinav sonrasi bilgileri de ayrica aktaririm.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @schadow simdiden basarilar.


  • @schadow Bol şans diliyorum


  • @schadow Bol şanslar diliyorum..


  • İyi dilekleriniz için teşekkürler


  • @schadow başarılar dilerim burada ece veya dengi bir kuruluştan diplomanız ve notlarla ilgili rapordan bahsetmişsiniz ben Marmara üniversitesinden mezun oldum bu durumda diploma ve transkriptim yeterli oluyor mu veya başka bir kurumdan mı almalıyım pek anlayamadım teşekkür ederim şimdiden kolay gelsin


  • @mutenahi süreç bizimle aynı işleyecek. 1. Adım ece. Sayfasında ne istediği yazıyor.

    Özetle, Transkript(kapalı zarfta hem lise hem üniversite) diploma fotokopisi

    https://accounts.ece.org/DocumentRequirement/206


  • Arkadaşlar merhaba , ben Ağustos ayından itibaren eşimin görevi nedeniyle 3 seneliğine Virjinya eyaletinde Virginia Beach şehrinde yaşayacağım.2005 Ankara Üniversitesi mezunuyum ve 2015'te periodontoloji uzmanlığını bitirdim. Oraya gittiğimde denklik almam için başvurabileceğim fakülte Richmond şehrinde ve 3 saatlik bir mesafede. Norfolk Şehrinde Dental Hijyenistlik fakültesi mevcut ve 20-25 dakikalık bir mesafede.Dental hijyenistlik eğitimini tamamlayıp çalışma şansım olabilir mi?Bir de Türkiye'den gitmeden fakülte diplomamı, uzmanlık diplomamı ve transkriptimi İngilizce'ye çevirtip mi gitmem gerkiyor?Bu çeviri olayını Ankara'da yaptıran var mı?Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


  • @dentistsebo her eyaletin kuralları farklı araştırıp bulmanız gerekiyor. Mesela florida’da hijyenistlik kolay, texasta böyle bir uygulama yok.
    Uzman olup niye hijyenistlikle yetiniyorsunuz ki?
    Çoğu eyalette 2 yıl okul ve 2-3 sınavla genel diş hekimi olarak çalışabiliyorsunuz.

    Bu arada eşim nbde part 1 i malesef 1 puanla geçemedi.
    75 olan geçer not 74 geldiği için birdaha sınava girecek. Ama soruları zorlamışlar sınav sistemini değiştirecekleri için.


  • @schadow teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için;bu sınavlara hazırlık aşamasında ders notları ya da hazırlık kursları var mı?Nasıl temin ediyoruz bunları?


  • @dentistsebo merhaba , Aynı fakülteden mezun bir ağabeyin ve periodontolog olarak, hayırlı olsun diyorum. Green card ın yoksa çalışma iznin olmaz. Hijyenistlik eğitimi alabilirsin ama çalışma iznin olmayacağı için ne derece fayda sağlar bilinmez. Diploma, transkript, uzm. diplomanı Sakarya cad deki yeminli tercüme bürolarına tercüme ettir ve onaylattır, elinde bulunsun. Bol şanslar.


  • merhabalar ben virginia eyaletinde denkliğin alınmasının 1 senelik eğitimle mümkün olabileceğini okumuştum da forumlardan birinde.
    Eyaletteki 3 fakülteye de mail attım fakat olumlu bir sonuç alamadım bir bilgisi olan var mıdır acaba?


  • Merhaba arkadaşlar, ben Amerikan vatandaşıyım ve Türkiye'de 3.sınıf diş hekimliği öğrencisiyim. Amerika'ya geri gitmek istiyorum ama nasıl yol izlenmeli onu bilmiyorum. Araştırıyorum her gün ama her öğrendiğim bilgiyle yeni sorularım oluyor. Bu forumu buldum ve size sormak istedim. Öncellikle nbde sınavlarına çalışmam gerektiğini biliyorum ama Türkiye'de bu mümkün mü? Bildiğim kadarıyla kaynak/özel ders/dershane yok, nasıl çalışabilirim? Bir de bu sınavlara ne zaman girilmeli mesela mezun olduktan hemen sonra mı yoksa Türkiye'de kalıp hem çalışmak hem de diş hekimi olarak burda biraz deneyim kazanıp gitmek mi? Dental hiyjenist olarak çalışın demişsiniz, Amerika'ya gidip hem çalışmak hem de sınava hazırlanmak mı daha mantıklı? Son olarak Türkiye'de uzmanlık ya da doktora yaparsam izlemem gereken yol değişiyor mu? Burda doktora yaparsam Amerika'da nasıl geçerli oluyor değeri var mı? Bu aralar kafam çok karışık yardımcı olunursa çok sevinirim :((


  • MERHABALAR acaba diş protezle ilgi bilgisi olan varmi teşekurler


  • @studentist türkiyeden nbde ye hazırlanabilirsiniz ama sınavlara burada girmelisiniz. kaplan, cracknbde gibi online kurslar var, eşim cracknbde kullanıyor. 6 aylık 150$ gibi bişey ödemiştik.


  • @sChAdOw merhaba eşiniz bir daha sınava ne zaman giricek bilgi veririr misiniz ve gerçekten çok mu zor yeterince çalıştı mı ? son olarak sınavlara hazırlanırken geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz cevaplarsanız sevinirim teşekkürler


  • @ege221 şuan babasının sağlık problemi için türkiyede. tekrar başlayacak ama kolay bir sınav değil. 2 ay sonra girer diye tahmin ediyorum. ben çalışıyorum eve bakıyorum


  • @Senay-Sirin, içinde söyledi: Amerika'da diş hekimliği

    @schadow
    Dave Ramsey'nin 1 milyon dolar dental school student loan borcu olan birisi hakkindaki videosu 😐 Tabii, bu arkadas biraz abartmis

    Bu biraz abartilmis gibi ama medical doktorlar burada genelde $300K-400K gibi borcla tip okullarini bitiriyorlar. Oglumun doktorunun genc bir stajeri vardi ve bir keresinde sormustum okul borcunun ne kadar oldugunu, daha 1 yilim var bitirmeye ama simdiden $270K falan oldu demisti.


  • @MySea youtube videolarını çok dikkate almayın. eşimin arkadaşı nj de 2 yıl için 250k$ borçlandı. ama kendisi gc lı değil. gc lı olsa ücret çok daha azı olacaktı.


  • Dave Ramsey'nin videosundaki tabii ki de ortalamayi yansitmiyor. Asiri uc oldugu icin boyle bir videoya konu olmus. Videoda verilmek istenen mesaj daha onemli bence. Ogrenim kredisi ozellikle de yasi kucuk birisi icin, sanki sonsuz bir kaynaktan bedava para aliyormus gibi hissettirebilir. Heryil eklenen faizle birlikte borcunuz hizli bir sekilde artiyor. Ogrenim kredisi faizleri yillik yaklasik 5% ile 10% arasi diye dusunurseniz, bir de Amerikadaki cok dusuk enflasyonu da hesaba katarsaniz (2.5% civariydi bir ara), en azindan planlar ona gore yapilir. Videodaki adam yanlis hatirlamiyorsam, okul parasina ilaveten ailecek gecinme masraflarini da krediyle oduyordu, izleyeli cok oldu, yaniliyor olabilirim.
    Kendi cocugumdan ornek verecek olursam (computer science okuyor), ilk sene out-of-state olarak $35bin loan aldik, 2. sene in-state oldugu icin ve ufak burslarla $10bin civari loan aldi. 3. ve 4. sene de $10bin diye hesaplarsak, $65bin civari loan almis olacak, arti faiz eklenecek. Allah mezun olup odemesini kolaylastirsin. Kendi aldigina faiz, mezun olduktan 6 ay sonra islemeye baslayacak, ebeveynin aldigina faiz aninda islemeye basliyor. Allahtan lisans icin cekilen kredi faizi 4-5% civari. Yuksek lisans faizleri daha yuksek. Genel bir fikir verir diye paylasiyorum rakamlari (NC eyaleti).


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum