Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

TOGG - Yerli otomobil

Gündem ve Sohbet
211 41 8.8k 29
  • Yasaklı

@Calibraturbo önceki referans da kötü zaten.. Saab yerine geldi Pininfarina...

• ⭐⭐

Cadillac bls evet aynen..ama bugun tayyibin korumalarinin chevylerine bittim

• Yasaklı

@Calibraturbo vallahi onlar da tırla gidiyor bir yerden bir yere yerli ve milli chevy galiba :)

• ⭐⭐

Bu arabayi tayyip savunsun almanyaya da namusuyla satabilse keske namaza baslarim namaza.sosyal medyada almanyanin vag ci nazi kopekleri bashing propagandasina baslamis bile.rezil olmadan yapsinlar.fail etsinler sadece ic pazara satabilsinler yeterki yapsinlar.passata golfe en cok parayi veren ama en asagilanan ulkeyiz uzuluyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Elektrikli araba gitse bile hız kadranı hep sıfır göstermesi normal mi iknci bir soru Türk halkının alması düşünülmektedir. Fakat bu teknolojide bir aracı satış fiyatı en az 150 200 bin lira olur peki Bu fiyatlarda olan bir aracı hangi Türk vatandaşı alabilir. Orta seviyede olan bir Türk vatandaşı ancak 50 60 bin liraya kadar bir arabayı alabilir Peki bu kadar teknolojik Bir arabayı da Bu fiyatlarda üretebilirler mi

• Bu arada 26'sinda yapılan asgari ücret zammı rezilliginden bir gün sonra gündemi değiştirmeye yönelik bu ağıza bal çalma taktikleri gayet manidar.
    2022'ye kadar geldi gelecek denipte seçime 1 ay kalaya ertelenmez umarım.
    Bir diğer şahsi fikrim tasarım çok iyi ancak bu teknolojiyi alacak paraya sahip insanlardan çok alamayacak kişiler heyecanlanıyor o da ayrı mesele.

• bana hala mantıklı gelmiyor milli araba olayı:) zaten malum kişi araba üretmeden araba üreticisinden fazla kar elde ediyor vergilerle, önemli olan bukadar donanımlı olan aracın fiyatı ne olacak?Asgari ücretli bir birey ne kadar vadede bu arabaya sahip olacak herşey muamma herzamanki gibi

• Bu ileti silindi!

• Pininfarina sadece bir "Car Design" yani tasarim firmasidir, dolayisiyla otomobil uretmez. Alaninda Dunya'nin en iyilerindendir. 1930 yilindan beri otomobil tasarimi yapmaktadir. Pininfarina firmasinin one cikan tasarimlarinda bazilari Italyan Ferrari, Alfa Romeo, Ingiliz Bentley ve Fransiz Peugeot arabalari sayilabilir.

Yahudi esraftan Solomon Efendi Edirne'de tefecilikle ugrasmaktadir ve Edine Valiligine yuklu miktarda borc vermistir. Odeme de aksaklik cikinca Vali Pasa'dan randevu alir ve gider. Solomon Efendiyi bekleme salonuna alirlar ve Pasa'yi haberdar ederler. O esnada tuvaletde bulunan Pasa birazda heyecanla aceleden pantolonunun fermuarini cekmeyi unutur. Solomon Efendiye hosgeldin dedikten sonra sebebi ziyaretini sorar. Sorar ama Solomon Efendinin gozu Pasanin fermuarindadir surekli. Sonunda dayanamaz, Pasam fermuariniz acik kalmis der. Pasa: yahu Solomon Efendi bizde dost basa, dusman ayaga bakar denir. Biz rum ve ermeni ahalinin ayaga bakmasina aliskiniz da sen ikisinin tam ortasina bakiyorsun. Simdi sana ne diyecegiz dost mu dusman mi bilemedim" der.

Turkiye'ye pamuk ipligiyle bile bagli olsa dahi her TC vatandasini heyecanlandirmasi beklenen bir haber basliginda bu denli kinayeli, sarkastik hatta kinci mesajlara ne demeli bende bilemedim. Bazi katilimcilarin gozu surekli ya ayakta, ya fermuarda. Insallah Turkiye bunlari asar.

• ⭐⭐

Arkadaslar pininfarina tasarım yaptı diye arac onların olmuyor ornegin Cadillac Allante var belki bileniniz vardır karoser italyada pininfarinada tasarlanmıstı hatta uretiliyordu ve boeing 747 lerle Michigana gidiyordu ve bu arabanın yuruyenı hakiki amerıkandı 4.9 ve 4.6 northstar. Keza pejo 406 coupe de aynı. Onuniçin ezmeyelim yani keske keske yapılsa da kendini luks diye pazaarlayan özellikle volksvvagen ve opel gibi markalar esas durusa gecsin. Kaşkayi mokka bile 250 bin lirayken. 150 bine kapısılır bu araba.Bızım gıbı garıbanlar 10 liralık arabaya biner alamaz o ayrı. Guzel şeylere sapka cıkarmak lazım ama bu arabaların gerceklesecegini ben dusunmuyorum 2 sene beklemek diye birsey olamaz.İşin aslı insanları boşboş universiteye veya zorla ımamhatipe sokacagına Almanyadakı gıbı lıse sonrası ausbıldung benzerı programlara sokabilmek, teknige yatkın insan yetistirmek,kafası basmayana sut peynır urettırmek para vermek sonra işin Florası bir jenerasyonda olusur

• 2010 dan beri zaten yer yil haberlere gore yerli otomobil uretiliyor!
    Birde bir turlu hala hangardan cikamayan yerli ucak var...

• Vatana millete hayirli ugurlu olsun. Insallah yollarda gorme sansimiz olur.

• ⭐⭐⭐

ülkemiz adına yapılan hiç bir şey eleştirmez aksine başımızın tacı yaparız her türlü desteğide veririz sonuçta Türkiye biziz biz Türkiyeyiz. inanmak güvenmek istiyorum artık lafla sözle icraat değil yaptıkları işle icraat yapmalarını ve Türkiyenin isterse neler başarabileceğini göstermelerini istiyorum. önceki senelerde bilboardlarda yerli ve milli denilen uçağın göklerde diye reklamı yapılması ama sunucunun Başbakana efendim fabrikası nerde sorusuna dalga geçer gibi bende bilmiyorum demesiyle Devlet adamı ciddiyetini kaybetmiştir. sonuç olarak mevcut iktidarın 17 senede gösterdiği yaptığı icraatler ortadadır umarım daha önceki balon haberler icraatler gibi olmaz. duyduğum bir kaç haberi özellikle paylaşmadım konunun amacının dışına çıkmasını istemediğim için bekleyip görecez hep beraber.

• @FreeWoRLD birçok deneme ve katkıyla bu sonuca ulaştıklarına eminim, bende böyle bir organizasyonun içerisinde ufakta olsa bir katkım olsa gurur duyardım, sizide tebrik ederim👏👏👏umarım devrim arabasında olduğu gibi biz bu işleri yapamazukçı insanlar baskın olmaz, böyle olumlu gelişmelerin arkasında olmayı biliriz ve bu süreç devam eder, toplum olarak ne kadar bu tür meselelere odaklanırsak, arkasında olursak yöneticiletimizde burda oy potansiyeli var diye buraya daha çok yönelir belki 😊

• @ayvalik10
    Fatih bey doblo combinin 140 bine dayandığı ülkemizde eğer bu aracı 150-200 bine piyasada görürsek piyasada çok görürüz, bende bu fiyatlara sıfır araç alınmaz diyorum ama yollarda hep sıfır araçlar görüyoruz, insanlar kredi ile çözüyorlar sanırım

Eğer devlet bunu satmak isterse krediyi devlet bankaları ile verip vade oranlarını çok uygun tutacağına eminim

Yeterki araç söylenildiği gibi piyasaya çıksın

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Muhtaradana aynı şekilde kredi ile alıyorlar bir de yedi emincilere gidip bir sorsalar adamlar yalvarıyorlar ne olursun bankalar artık kredi ile araba vermeyin diye. Sadece ayvalık yedi emin de araç tutarı 6 milyon. Edremit vergi dairesi kurulduğundan beri ilk defa sadece bir ayda 70 adet aracı ihaleye çıkardı. Şimdi böylesi de var.

• Barış Özcan ın araç ile ilgili videosu nerede kaldı diyordum, şimdi geldi, izlemeden hemen paylaşıyorum, bilim ve teknoloji ile ilgili bu kadar zengin içerik üreten bir insanın konuyla ilgili ne düşündüğü benim için çok önemli, keyifli seyirler
    https://youtu.be/SKP92Jtr3cQ

• Barış Özcan ın yukarıdaki videosunu izledim ve çok beğendim
    Kendisinin videoda önemle bahsettiği konu batarya konusu,elektrikli araçlarda en önemli farkın pil teknolojisi olduğunu ve en yakın zamanda tesla gibi kendi pil fabrikalarının kurulacağı bilgisinin verilmesinin (henüz böyle bir fabrikanın kurulacağından bahsedilmedi) öneminden bahsetmiş

İkinci bahsettiği konu ise "özgüven" benimde en çok önemsediğim konulardan birisi bu, çünkü ülke olarak bencede bir özgüven kaybımız var, biz bunu yapamayız beceremeyiz deyip bu tür girişimlere hiç başlamamak, hiç denememek en büyük problemimiz, bunun başlıca sebebide özgüvenimizi kaybetmemiz @newman @FreeWoRLD ama inşallah bu tür girişimlerle yavaş yavaş ülkece bu özgüveni tekrardan kazanabiliriz

Videoda en beğendiğim cümle "Güneş yeniden doğacak ve biz yeniden deneyeceğiz"

• @Muhtaradana Barış özcanın açıklamaları gayet mantıklı ve yerinde kayda değer vede kesinlikle izlenilmesi es geçilmemesi gereken bir video ve paylaşım için teşekkürler kardeşim. dediğim gibi herkesin kafasında soru işaretleri var benimde bunuda inşallah zamanla gördüğümüzde inşallah o soru işaretlerini hep beraber gidericez...

• Carviser kanalından Fahir bey aracı incelemiş

https://youtu.be/FP4JX9J7sQU

Benzer Başlıklar

• Domestic violence

Gündem ve Sohbet
    7
    0 Oy
    7 İleti
    250 Bakış
    M
    @John-Hargen @John-Hargen, içinde söyledi: Domestic violence Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım. ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar: Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığı Eğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de: Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilir Bu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir. Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır. Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır. Çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz değerli bilgiler için. Umarım güzel bir sonuç çıkar ve oğlum da vatandaşlık başvurusunu yapar.
  • AMERİKADA TATİL ÖNERİLERİ

Gündem ve Sohbet
    14
    1 Oy
    14 İleti
    859 Bakış
    ATS16A
    @MySea Yolunuz UT, Moab’a düşerse keyifli bir otel olan The Gonzo Inn tavsiye ederim. Sahibi/işletmecisi Türk bir arkadaşımız ve Türk misafirperverliğini yansıtacaktır. Reklam değil, sadece bir tavsiye 😌
  • Kitap Tavsiyeleri

Gündem ve Sohbet
    86
    1 Oy
    86 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    The 3 Body Problem by Liu Cixin - Dizisini Netflix de izledim ama bir de kitabini okuyayim dedim. Bu arada ayni yazarin iki kitabi daha var: Death's End ve The Dark Forest.
  • Sosyal Yardımlar ve Yardımlaşma

Sabitlendi Gündem ve Sohbet
    5
    4 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    Erhan ArkanE
    Merhaba Amerika'da çocuk yardımı var mı? Var ise hangi eyaletlerde ve şarta bağlı mı?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k