Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @morpenguen Sizin adınıza çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun.Darısı mutlu haber bekleyen diğer arkadaşların başına.Tebrikler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatma7, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    Merhaba
    Ben b2 turistik vize başvurusunda bulunmuştum. 25 aralıkta gerceklestirdigim mülakat sonucu vizem onaylandı. Ancak 2 aralıkta idari sürece yapıldığına dair mail aldım. 4 aralıkta 15yillik seyahat geçmişimi ve adres kayıtlarımi soran formu doldurup gonderdim. Sistemde son güncelleme 29 kasım olarak gorunuyor.
    Isminin populerliginden bunun başıma gelmis olabileceğini okudum ancak anladığım kadarıyla genelde göçmen vizesi basvurucularina ölüyormuş benimki turistik vize idi. Turistik vizede daha hızlı sonuçlanıyor olabilir mi bir bilgisi olan var mı acaba?

    hayir, maalesef oyle bir kural yok. B1/B2 basvurusu icin 1 yil idari islemde bekleyen kisiler mevcut.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ybi04, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    Merhaba, dün konsolosluktan aldığımız e-posta ile eşimin de AP sürecine kalmış olduğunu öğrendik. Açıkçası bizim için süpriz oldu.
    Eşimin durumu için gelen bilgi alttaki gibidir.

    Status: Processing Pending
    Documents and/or Actions Required: None

    Bu ana kadar eşimden herhangi bir ilave evrak istenmedi. Ayrıca eşimin pasaportu halen Büyükelçilikte.
    Bugün benim ve çocukların vizeli pasaportları elimize ulaştı.
    @crazycells bu bölümden okuduklarımdan herhangi bir aksiyona geçmeden Büyükelçilikten gelecek bilgilendirmeyi beklememiz gerektiğini anlıyorum. Sizin yorumunuzu da alabilir miyim?
    Umarım süreç en kısa sürede olumlu olarak sonuçlanır.

    dogrudur. Kisa surecegini dusunduklerinden gondermemis olabilir. Dediginiz gibi bir belge gondermenize gerek yok.


  • @crazycells sürenin 6aydan fazla sürmesi durumunda konsolosluğa mail atılarak dosyayı işleme almaları saglanabiliyormus. O bir yıl bekleyenler mail atmadı mi hiç acaba

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatma7 işleme alınmadığını nereden biliyorsunuz ki işleme aldırmak için mail atasanız. Biraz garip geldi. Sonuçta soruşturmaya düştüğünüz andan itibaren ne aradıklarını bilmiyoruz ki herkes çok farklı konular konusunda düşüyor. Çok gezmekten düşen de var. Gittiği ülkeler sakıncalı yada uzun süreli kalanlarda yada adı soyadı dolayı araştırmaya bile giren var. Bence bu aldığınız bilgi direk konsolosluktan gelmedi ise yalanmış gibi geliyor. @roccorocco 2 defa arka arkaya AP kaldı birisi var green kart için değil başka bir vize türü için de 9 aydır bekliyor. Dediğin gibi mesaj atsa bile hala araştırmanız devam ediyor maili geri dönüyor


  • Evet an itibari ile bende bu işten sıyrıldım 4.5 ay sürdü. bugün pasaportunuzu gönderin maili geldi. Ben beni unuttular atladılar sanıyordum. Hiç tribe girmeye gerek yokmuş. Eninde sonunda o mail gelecek.


  • @Mehmet-Akif-Yanık Tebrikler...Vize başvuru türünüz neydi?


  • @sadoshaq turist vizesiydi


  • @fatma7 Ap ye kalma durumlari kisinin gecmis seyahat durumlari, kriminal durumlar, ad soyad benzeme durumu veya orneklem yontemiyle rastgele sistem tarafindan secilmesiyle olabiliyor. Amerikada tanistigim bir kac amerikan vatandasi kisi absurd sebeple veya sebepsiz sekilde her seferinde pasaport kontrol de sorun yasadigini anlatmisti bana. Memurlarin soyledigi ise Sizin kisisel bilgilerinizi sisteme girdigimizde ekranda kirmizi isik yanip sonuyor bunun sebebini anlamamiz ve sizi aklamamiz gerekiyor gibi birseyler soylenmis. Ve bu sorun yasayan kisiler hep sorunla karsilastiklari icin mahkemeden veya yetkili yerlerden temiz kagidi alarak seyahat ettiklerini soylemislerdi. Hatta bir kisi amerikan pasaportu olmasina ragmen Kanadaya bile alınmamis. Sebebi ise adinin aranan bir teroriste benzemesiymis. O kiside gidip temiz kagidi alip oyle seyahat ediyormus. Maalesef Ap sonuclanma surecini ve ne kadar zaman alacagini islemi yapan memur bile bilemiyor. Bazen 1 gun bazen 1 yil suruyor. Ozetle Ap sureci bazen kisinin gecmisi bazende tesaduf eseri baslayabiliyor. Ben 2 defa ustuste kalmistim Ap’ye. Birincisi 1.5-2 ay surdu. Bekleme surecinde benden Hic bilgi formu falan istemediler. Mulakatta parmak izimi almayi unutmuslardi. İkinci defa kalmamin sebebi oradaki memurun bilgisizliginden oldu diye dusunuyorum cunku yine mulakata cagirdilar ve yine ayni sorulari sordular. Sonra 2 ay daha bekledim. Bekleme sureclerinde 2-3 defa durum bilgisi icin mail atmistim. Her cevap ayniydi. İsleminiz devam ediyor dosyaniz inceleniyor diye kalip bir cevapti.
    Biz akdeniz insanlari maalesef beklemeyi sevmiyoruz. O anda hemen hersey sonuclansin bitsin istiyoruz. Ama amerikalilar bizimle ayni fikirde degil. Buraya gelince amerikalilarin veya bu kulture hemen alismis diger ulke vatandaslarinin beklemekten zevk aldiklarini anladim 😀 Bu insanlar hata yapmamak veya sureci prosedurune uygun olarak yapmak icin double double check yaparak ilerliyorlar.
    Sizinki kisa surede sonuclanir insallah.


  • @ayvalik10 cok ilginc bir durum cidden. Ben avukatim ve sicilim de temiz. Şu zamana kadar da yalnızca avrupa ülkelerine seyahat ettim. Ayrıca eşimin abd vizesi var ve daha önce amerikada bulundu. Bu yüzden sanıyorum ki ismimin populerliginden böyle bir şey basima geldi. Umarım kısa zamanda hallolur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatma7 daha önce amerika da bulunduysa sizden eminim amerika ile ilgili ıncığına cinciğine kadar her şeyi bilgi olarak istemişlerdir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatma7, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    @crazycells sürenin 6aydan fazla sürmesi durumunda konsolosluğa mail atılarak dosyayı işleme almaları saglanabiliyormus. O bir yıl bekleyenler mail atmadı mi hiç acaba

    Boyle bir durumun oldugunu sanmiyorum. Bu surece sizin etki etmeniz mumkun degil.


  • @roccorocco teşekkür ediyorum bilgilendirme için. @ayvalik10 a da yazdığım gibi sebeplere baktığımda yalnızca isim benzerliğinden ap ye kalmış olabileceğimi düşünüyorum. Nisan ayı için tatil planlıyorduk daha sonrasında sağlık sebepleri yüzünden herhalde bir kaç yıl gidemem. O yüzden umarım 1-2ay içerisinde sonuçlanır. Gerçekten de ilginç bir prosedür. Önceden yalnızca arap ülkelerin vatandaşlarına uygulamıyormuş şimdi bizlerde de sık yaşanması tuhaf bir durum.
    ..........
    @ayvalik10 aslında mülakatta hiç bir şey sormadılar direkt vize onay kağıdı aldım. Orada anında onayladılar. Vize merkezi ile çalışmıştım onlar da şaşırdı bu duruma zaten.


  • @ayvalik10 bu süreç tamamen bürokratik bir süreç. Ve bürokraside işler her zaman yavaş yürür. Emin olun ABD, benim sicilimin temiz olduğunu çok kısada sürede öğrenebilir. Idari işlem değil uzun süren, idari işleme almaları uzun sürüyor. Dosyalar öyle bekliyor ve belli ki bir sıralama da yok. Biraz şans işi. Dosyasi önce değerlendirilen erken "completed" oluyor. Tabi teror orgutleriyle gercekten bir baglantisi olmus olanlarin durumu farklidir ve uzun surer. Ancak ben zaten vize onayı aldım evragimda ya da gelirimde eksik yok. Eşimin de benim de kendi işimiz var kaçak olmayacagimiz da belli. Salt isim benzerliğini ABD nin çözümlemesi 6 ay veya 1 yıl sürmez emin olun. Dosyayı beklettikleri için öyle uzun sürüyor. Artık bundan sonrası kısmet. Yapacak bir şey yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @ayvalik10 Siz benim soruma cevap yazmışsınız bilginiz kadar, ben de size cevap yazdım bilgim kadar. Ne bilmişligi ne ukalaligi. 6 ayi gecerse mesaj atın diye bizzat konsolosluktan bilgi aldım. Ayrıca abd nin kendi sitesinden ve diğer ulkelerin konsolosluk sitelerinden ingilizce ve ispanyolca kaynaklara baktim. Kaldi ki hukukcu oldugum için prosedür biliyorum. Bilgimi paylaştım. Siz bilgi paylasinca paylaşımcı, başkası paylaşınca bilmiş mi oluyor. Lütfen yapmayın böyle. Kibarca bilgi alışverişinde bulunuyorduk. Pek tabi vizem çıktıktan sonra bu siteye girmeyeceğim. Turistik vizeye başvurdum hepi topu. Seyahatini gerçekleştirebilmek tek amacım.


  • Bu sitenin en güzel yanı, kimin ne kadar sürede vize aldığını görebilmek. Üye oluş sebebim de vizemi aldığımda buradan yazıp başkalarının süreç hakkında fikir sahibi olmasını sağlamaktı. Ancak boyle bir diyalogtan sonra daha fazla sitede kalmamaya karar verdim. Umarım herkesin idari işlemi en kısa zamanda sonuçlanır. Iyi günler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatma7, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    Önceden yalnızca arap ülkelerin vatandaşlarına uygulamıyormuş

    bu cumlenin dogru olmadigina eminim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 forum kurallarina uyuldugu surece bu sekilde bir ayrim yapmayin lutfen. Sonucta forumdaki tum surecler insanlar ve kurumlar tarafindan yonetilen ve zamanla degisebilecek surecler, bu degisiklikleri ve guncellemeleri ancak ve ancak yeni uyelerin katkilariyla ogrenebiliriz.


  • Büyükelçilikten eşimin pasaportunun kuryeye verildiği bilgisini aldık. Bize bu süre içinde Büyükelçilikten bir soru sorulmadı. Heyecanla bekliyoruz, bu aralar yoğunluktan kurye servisinde gecikmeler oluyor. Umarım en kısa sürede iyi haberi alacağız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum