Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

  • ⭐⭐⭐

    @loki-boi, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Gelmeden Once Is Bulmaya Calismak

    $5'a skype'tan ABD telefon numarasi almak ve LinkedIn'den konumunuzu ABD'de geleceginiz sehir yapip, aktif is ariyor olarak gozukmek bunun en temiz yontemi. Ben gelmeden once sadece 2-3 gun kadar bu sekilde tuttum profilimi ve inanilmaz fazla is firsati ile ilgili mesaj geldi. Siz yapin eminim size de gelecektir. ABD'deki IT Recruiter'lar yeni birini gorunce Eminonundeki baklava izdihamcilarindan beter oluyorlar.

    ABD'ye geldikten sonra SSN, araba alma, ev kiralama ivir zivirlarini halletmeden is aramaya baslamamaya karar verdigim icin LinkedIn profilimi eski haline dondurmustum ben.

    Linkedinde konumu ABD'de bir şehir yaptık diyelim. Görüşmeler sırasında bunun doğru olmadığı anlaşıldığında ters tepki alan oldu mu acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    new yorkta yaşayan olarak @crazycells biliyorum başka kişiler vardır ama bu konuda var mı bilemiyorum aşağıdaki videonun 4:54 - 5:25 arasını seyredin sizin için yepyeni bir iş kapısı olabilir.


  • @kivo kesin canın sıkılıyor orada 🙂 herkesi çağırdığına göre 😃


  • @keysnambır LinkedIn'de location'inizi X yapmaniz su an X sehrinde yasadiginizdan ziyade, o sehirdeki is firsatlarini degerlendirdiginiz anlamina da geliyor aslinda. Profiliniz o sehir ve cevresindeki recruiter'larin karsisina cikiyor, boylece sizin is onlarin da eleman bulma ihtimali artiyor.

    Bu isi green card basvurunuz onaylandiktan, ya da ABD'ye gelmeye kesin niyetlendikten sonra yapacaginizi dusunursek recruiter ile iletisime gectiginizde 1-2 ay sonra X sehrinde olacaginizi belirtmenin herhangi bir problem yaratacagini dusunmuyorum. Bazi firmalarda relocation assistance benefit'i oluyor. En iyi ihtimal gorusmeler olumlu gecer ve sizi ise alirlarsa (tabi bunun icin once ABD'ye ucurup on-site interview yaparlar diye tahmin ediyorum) tasinma masrafiniz icin belli bir miktar para alirsiniz. Relocation assistance benefit'i yoksa recruiter size "kendi paran ile tasinacaksin degil mi" tarzinda soru sorar ve konu kapanir. Ters tepki gosterilecek bir durum oldugunu dusunmuyorum, basima da gelmedi.

  • ⭐⭐⭐

    @loki-boi teşekkürler, ona göre düzenledim profilimi. 🤞 bu arada eşim asıl talihli ve ufak bebeğimiz var, sürekli git gel yapamayız diye düşünüyorum, o yüzden on-site istediklerinde temelli gideriz herhalde. 😕


  • @keysnambır Eger maddi olur manevi olur herhangi bir sebepten yazilimci olarak (ya da kalifiye diyelim) en kisa surede is bulmak gibi bir zorunlulugunuz yoksa siz de bizim gibi yapabilirsiniz. Simdi LinkedIn bu sekilde kalsin, gelen mesajlara ve is imkanlarina bakin. Hatta bi kac tanesi ile gorusun isinma niyetine. Ciddi sekilde is arama kismina ABD'ye gelince (hatta SSN, ehliyet vs'yi halledince) baslarsiniz.


  • Youtube'da recruiterların sayfaları var. Interviewlar'la, behavioural questions'lara ilgili napmanız gerektiğine dair taktikler veriyorlar. Örneğin şu sayfa. Mesela sizi arayan HR teknik biri değilse onu hemen atlamak için küçük büyük bildiğiniz ne teknoloji varsa anlatın, bilgi bombadımanına tutun diyordu bir videoda. Tıkanırsanız kafanızdan teknoloji uydurun falan diyordu. Maksat HR bu çok şey biliyor kaçırmayayim ben bunu diye düşünsün ve yöneticisine paslasın sizi diye.


  • Bu baslik daha uygun gibi gorundugunden buraya aktarayim istedim. Bootcamp tarzi yerlerde egitim gormek icin kredi tahsis eden bir olusum var.


  • selam herkese; IT ci arkadaşlara bir sorum olacak.network uzmanlığı üzerine sıfırdan kariyer yapmak isteyen biri için nasıl bir yol haritası önerirsiniz.?

  • ⭐⭐

    Merhaba,
    ABD'den bağımsız olarak konuşmak gerekirse core networkçüler için iş alanı daralıyor, daha da hızla daralacak. Veri gizliliği&güvenliği konusunda çok hassas noktalar dışında hemen herkes public cloud'a geçiyor. AWS-GCP-Azure üçlüsüne yeni rakipler gelmekte (Alibaba, Oracle vs) ve emin olun pazar çok büyük ve daha niceleri eklenecek. Klasik hosting firmaları da modellerini bu yönde değiştirmekte.

    Benim önerim, bilgisayar bilimleri&programlama&sistem&network harmanlayarak devops konusuna yönelmeniz. Linklere gözatın isterseniz.

    https://linuxacademy.com/learning-paths/topic/linux/
    yeteneğinize, ingilizcenize ve azminize bağlı olarak haftalık 10-20 saat çalışma ile 2 yılınızı alacaktır.


  • @goblis değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.peki cisco sistemlerinde bir kariyer hakkında ne düşünüyorsunuz ?


  • Merhabalar.

    Ben kendimi şimdilik back-end dev olarak eğitiyorum. Python'u öğrendim, Django'da başlangıç seviyesindeyim. Python ve Django'yu seçmiş olmamın sebebi dünya genelinde talebinin artması(?). Dolayısıyla sorum şu:

    Green Card'la ABD'ye gelecek olan, kendi kendine projeler yapan, diploması olmayan self-taught birisinin Python Software Dev. veya Django Back End Dev. olarak ABD'de(spesifik olarak Austin'de) entry level olarak iş bulma ihtimalleri nasıldır? İlanlardan ve internetteki paylaşımlardan gördüğüm kadarıyla çoğu ilanda diploma şartı koşulmuyor, eğer kişi kendini iyi eğitmişse ve eğitimini pratiğe döküp bir şeyler yaratabilmişse iş bulabilir gibi. Gözlemlerimin, fikirlerimin doğru olup olmadığını sormak istiyorum size. Çünkü biliyorsunuz teori ve pratik her zaman uyumlu olmayabiliyor. Teşekkürler şimdiden.


  • @Haliax Diploma is ilanlarinda oncelikli degil, ilanlarin %50'den daha azinda onsartlar arasinda CS diplamasi vardir.
    Size onerim bolca proje yapin ve bir parca web development disinda da Python calisin. Web-dev burada uveyevlat muamelesi goruyor. AI, ML, DevOps, Data Analysis, Cloud computing konularinda Python daha cok araniyor.
    Python Javadan sonra ilk aranan dil. Eger resume guclu ve temel bilginiz saglamsa interview hazirlanin. Is bulma olasiliginiz artacaktir. Sansiniz javascript developerdan daha yuksek 🙂

  • ⭐⭐

    @Arden
    Core networkten kastım aslında zaten bu. Ve bunun üzerine Cisco, Juniper vb sertifikasyonla uzmanlığı belgeleme. Halihazırda ccie/jncie değilsen ya da bu seviyede bilgi/deneyimin yoksa (ki bu soruyu sorduğuna göre olmadığını tahmin ediyorum), hiç bu alana yatırım yapma ebnce. ccie diyorum yanlış analşılmasın. ccnp bile olsan geri dönmek için geç değil.

    Bu benim görüşüm tabi. Network konusunda kararlı isen önereceğim yol haritası

    1. yıl:
    • ccna kursuna git
    • anlayıp anlamadığına bakmadan hemen dumplarla hazırlanıp sertifikanı al
    • junior olarak bir işe gir
    1. yıl
    • işi işte öğren, bir taraftan da ccnp'ye özümseyerek hazırlan
    • ccnp sertifikanı al
    1. yıl
    • mid-senior olarak bir işe gir. çalış çalış çalış
    1. yıl
    • ccie hazırlanmaya başla
    1. yıl
    • ccie sertifikanı al

  • @goblis kesinlikle öyle konuyla ilgili derinlemesine bir bilgim yok.tam olarak istediğim yol haritası buydu.tekrar çok teşekkür ederim.🙏👍


  • ........


  • @gokcell çok teşekkür ederim.


  • Merhaba. Merak ettiğim bir şey var ve bu konuyla ilgili kendimi aydınlatacak bilgiler bulamadım açıkçası. Ben tercümanlık öğrencisiyim ama IT alanında mutlu olacağıma inanıyorum. Sorum şu; ben tercümanlık okuyorum ve html, css, javascript, phyton vs... kurslarına katıldım öğrenmeye çalışıyorum şu anda. Ben alan dışı bir şekilde kendimi programlama, işaretleme dillerinde geliştirirsem iş bulabilir miyim? Açıkçası software developer olmak istiyorum ve DV2021 için başvuruda bulundum eğer kazanırsam amacım Austin'e gitmek ama tabi çıkmazsa da Türkiye'de IT alanında çalışmak istiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    silikon vadisinde 13 yıldır yaşayan birisi IT konusunda inanılmaz yatırım yapılan geleceğin silikon 2 vadisi olarak planlanan yere taşınıyor. Bence kendisini takip edin austin de yapılan gelişmeler hakkında an be an haber alabilirsiniz.


  • @Melih-Tokal Bulabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum