adanalılara geçmiş olsun
Son Dakika Türkiye Gündem Haberleri - Adanada otomobil içerisinde sele kapılan 5 kişi itfaiye ve AFAD ekiplerince kurtarıldı....
Ara 24, 2019 / YaşamHaberin devamı...
Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım.
ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar:
Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı
Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı
Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığı
Eğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de:
Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir
USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir
Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilir
Bu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir.
Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır.
Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır.
Bitişik Yazılan Birleşik Kelimeler
-a, -e, -ı, -i, -u, -ü zarf-fiil ekleriyle bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle yapılan tasvirî fiiller bitişik yazılır: düşünebilmek, sevebilmek; alıvermek, gülüvermek; uyuyakalmak; gidedurmak, yazadurmak; çıkagelmek, süregelmek; düşeyazmak, öleyazmak vb.
Kurallı birleşik eylemler her zaman bitişik yazılır.
Yeterlik (Yeterlilik) Fiili:
“-ebilmek” fiiliyle yapılır. Fiile “gücü yetme, başarma” anlamı katar. İzin isteme, izin verme, olasılık gibi anlamlar da katabilir.
Arabayı tek başıma itebilirim. (Gücü yetme)
Gidebilir miyiz? (İzin isteme)
Gidebilirsiniz, (izin verme)
Bugün yağmur yağabilir. (Olasılık)
Bu birleşik eylemin olumsuzluğu değişik biçimlerde yapılabilir:
gelebilirim: gelemem, gelmeyebilirim, gelemeyebilirim
görebilirsin: göremezsin, görmeyebilirsin, göremeyebilirsin
Bu kullanımlarda bazen isteğe bağlı, bazen istek dışı olasılık anlamı görülebilir:
Yarın, bir işim çıkarsa gelemeyebilirim. (İstek dışı olasılık)
Bu konuya değinmeyebilirim. (İsteğe bağlı olasılık)
https://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/bitisik-yazilan-birlesik-kelimeler/
Yolunuz UT, Moab’a düşerse keyifli bir otel olan The Gonzo Inn tavsiye ederim. Sahibi/işletmecisi Türk bir arkadaşımız ve Türk misafirperverliğini yansıtacaktır. Reklam değil, sadece bir tavsiye 😌
@OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım.
Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
....desenize adamlari kapidan kovuyorlar,bacadan iceri giriyorlar, buyuk rakkamlarla deportlar yapilmis,bir zamanlar 11 milyon illegal gocmen var diye duymustum,her yil 100 bin atsalar kolay kolay temizliyemezler,eh koca amerikada bazi isleri yapacak elemanlarda lazim onuda kacaklar yapiyorlardir.
Trump'in Agenda47 planlamasindaki gocmenlikle ilgili ana maddeler:
1- Milyonlarca yasadisi kacaklari toplu sinirdisi etmek.
2- ICE (Immigration and Customs Enforcement) agentasinin hem calisan sayisini hemde butcesini yukseltmek.
3- Santuary sehirlerin federal butceden aldiklari fonlari kesmek eger gocmenlik konusunda isbirligi yapmazlarsa.
4- Meksika sinirindaki duvari tamamlamak.
5- Yenilenmis guvenlik teknolojilerini sinir guvenliginde kullanmak.
6- Ozel sektoru de sinir guvenligi konusuna dahil etmek.
7- Iltica konusundaki yururlukteki kurallari gozden gecirip yenilemek.
8- Meksika ile sinir guvenligi konusunda daha fazla isbirligi yapmak.
9- Iltica konusundaki basvuru kriterlerini azaltmak ve islemleri zorlastirmak.
10- Sinir guvenligi icin butceden daha fazla fon ayirmak.
11- Askeriyenin degisik birimlerini sinir guvenligine dahil etmek.
12- Sifir-tolerans politikasini getirip uygulamak, ozellikle sinirlarda.
13- Dogumla otomatik olarak alinan vatandasligi sonlandirmak.
14- Liyakata (puanlamaya) dayali gocmenlik sistemini getirip uygulamak.
15- Vize ihlali yapanlara daha yuksek ve etkili cezalar vermek (visa overstay etc)
16- Vize kullanimlarini biometrik kontrol ve izleme sistemi ile daha etkin izleme (ulkeye giris cikislari)
17- Insan kacakcilari ile daha etkin mucadele etmek.
18- Kacaklara ve cocuklarina saglanan koruma programlarini (DACA vb) kaldirmak.
19- DACA korumasi altindakilere sinirdisi etme yolunu acmak.
20- E-verify sistem uygulamasini ise alimlarda mecburi hale getirmek.
21- Kacak calistiranlara yuksek miktarda cezalar kesmek.
@Ayşenur-Zaza 2006 da Türkiye Antalya da izlemiştim. Bu gün Montreal de açık bir havada izledik ve gerçekten etkileyiciydi. Güneş in ve aydınlığın çok kıymetli olduğunu hissettim. Ve nedense geçmiş çağlarda tutulmalara yüklenen anlamlar (anlık kararma ve ortamın ısı ve ışık değişikliği ) kimbilir bilmeyenler için çok ürkütücü gelmiştir diye düşündüm🫣
@MySea, içinde söyledi: USA-TURK.com ve Forumuna Ne Oldu?
Eskiden birde Mezun Forum vardi. Ona ne oldu bilgisi olan var mi?
Benim green card başvurumu onlar yapmışlardı 10 dolar ücret alarak.
@crazycells Mükemmel bir arşiv. Fotoğraflara bakarken merak edip başka bilgilere de ulaştım. Çok teşekkürler...
Geçen sene aralık ayında yayınlandıktan "Generative AI" alanında bir çağ başlattı resmen. Sadece içerik üretiyor, içeriği özetliyor vs. için küçük çaplı öneriler veriyor diye düşünmeyin. Yazdığım kodu input olarak verdiğim zaman gözümden kaçan hataları vs. tespit edip bunları düzeltip bir çıktı sağlıyor. Eksikleri var mı? Tabi ki. Bazı durumlarda sonucu değiştirmeye çalışırsanız "halüsinasyon görmek" dediğimiz duruma geçip kafasına göre cevaplar üretebiliyor. Bu haliyle bile inanılmaz bir araç. Yayınlandıktan sonra eski yöneticim şöyle demişti: "Arkasında çalışan tüm teknolojileri biliyoruz, ancak halen nasıl çalıştığını anlayamıyorum"
Yapay zeka geliştirilmelerinin durdurulmasını desteklemiyorum. Çünkü bence sorun bu geliştirmelerin geldiği/geleceği nokta değil, insanlığın buna ne kadar hazır olduğu. Yanlış hatırlamıyorsam ChatGPT'nin yayınlanmasından birkaç hafta sonra OpenAI bir yazı yayınlamıştı, "Elimizde GPT-4'ten de çok karmaşık ve yüksek parametreli modeller var, ancak insanlık buna etik açıdan hazır olmadığı için yayınlamaktan çok uzaktayız" diye. Maalesef linkini şu an bulamadım.
@Amedh Eski sayfalar arasında bulup merak ettiğim bu kahve halen aynı kalitede ise bulup denemek isterim. Önerdiğiniz bir site var mı öğrenmek isterim 🙂
Evet bu spor gerçeten maliyetli bir spordur. Çok büyük hacimlere çıkacaksanız.
Sağlığımız için iyidir ve sizin fiziksel yorgunluğunuzu aldığı kesindir. Çok yoğun bir iş gününden sonra kendinizin spor salonuna girerken ki bitkinliğinizi ve o spordan çıktığınızdaki enerjinizi hissedince çok şaşıracaksınız. Oysaki mantıken içeride muazzam performans ile kendinizi daha çok yoracak olacakken işler hiç de böyle olmuyor. Kendinizi daha maskülen ve stresten arınmış olarak bulacağınıza garanti veririm. Amacınızı doğru belirlemeniz şarttır. Yarışmalara katılmayacaksanız günlük öğünlerinizin bir tık üstüne çıkarak ideal görünümü yakalayacaksınızdır. Tabi bunda en büyük etkenlerden biri de fiziki yatlınlığınız.
Spor candır ve mutlaka herkes yapmalıdır.
Dipnot: Lütfen spor günlerinzin birinde mutlaka 15 -30 dk arası kardiyo ile kalp sağlığınızı da destekleyin. Bu kas gelişiminizi de doğrudan etkilecektir.
amerika'da sakın diş çektirmeyin arkadaşlar
484 dolarmış 
Ot cop para grip olmak bile para asslinda abd yi sevmemek icin baslica bir sebep
Ben geçenlerde baya bir araştırarak sigortasız olarak 20lik dişimi çektirdim. Arap kökenli bir diş doktoru Türk olduğum için indirim yaptı $120 dedi, pazarlıkla $100'e anlaştım. başka ucuz bir yer ise $270 çıkardı bana.
@Plus19 Disinizi avukat mi cekti? 
@Edelweiss Ne de olsa arap - Türk her işi yaparım mantığı oraya da gitmiş. Akrabası olabilir 

@Edelweiss Aldırma arap güzellemesi yapıyor.
Başka bir konu başlığında paylaşmıştım,Amerikada sağlık harcamaları ve sigorta ücretleri çok önemli bir konu olduğu için burada da paylaşayım.
Aşağıdaki linkte yaşadığınız eyalete tıkladığınızda bulunduğunuz şehir yada yakınındaki ücretsiz veya ucuz olan diş kliniklerini gösteriyor.
Birde yüksek ücretli sigortalara alternatif sistemler var.
Aşağıdaki kuruluş büyük ölçüde Houston birazda San Antonio da örgütlenmiş.
Kendi sayfalarından çalışma sistemleri:
"All you have to do is present your membership card to a Dentex provider to receive discounts on fees. You’ll then pay your discounted balance to the Dentex provider at your appointment. Dentex can be used as a supplement, depending on each individual provider and office.
No Waiting Period
No Limit on Benefits
All Pre-Existing Conditions Covered
Orthodontics Included within Network
Cosmetic Dentistry & Teeth Whitening Included
All Specialists Included within Network with 25% Discount
No Deductible
No Claims Forms and No Insurance Companies to Deal With
No Age Limit
Freedom of Choice within Network
Dentex is not an insurance program. Instead, it was developed to provide significant service savings benefits to members. These savings would not be possible if Dentex were structured like an insurance program. Because the Dentex plan wasn’t created for that purpose, there are absolutely no co-payments. You will receive savings benefits from your dental provider at the same time service is provided to you!"
Üyelik planları;
https://www.dentex.net/member-plans.html
Kendi ağındaki doktor ve kliniklerde ödeyeceğiniz ücretler;
https://www.dentex.net/assets/docs/Fee-Schedule-2018.pdf
Yıllık üyelik yapmaya bile gerek yok gibi,eğer çok acil değilse tabii ,bir diş problemi olduğunda aylık üye olunup sonrasında ağdaki bir doktor yada kliniğe gidilebilir.
NJ'de Turk disci varmis evinde discilik yapiyormus. Bu durum yasal mi degil mi bilemem ama musterisi cokmus ve bir arkadasim randevusuz gidemiyorsun diye anlatmisti.
ekrem benim hastanede diş çekimi yapılıyor 
@Oktay-İbiş, içinde söyledi: Amerika'da diş çektirmeyin 
ekrem benim hastanede diş çekimi yapılıyor
senin hastaneye hemşire alımı var mı peki 
@Edelweiss Ya avukatlarla uğraşırken neden diş doktoru yerine avukat yazmışım. Mazur görün 
@DonTurcos Eğer arayıp bulabilirseniz sigortasız nakit olarak daha uyguna yapan yerler çıkabiliyor.
Mesela Dentex D7230 Removal of impacted tooth - partially bony için üye olanlara $195 fiyat vermiş. Ben o işlemi uygun dişçi bulup biraz da pazarlıkla $100 ödeyerek yaptırdım.
Eğer uyguna bulamasaydım ben de üyelik yapmayı planlıyordum.
@Rhonster, içinde söyledi: Amerika'da diş çektirmeyin 
@Oktay-İbiş, içinde söyledi: Amerika'da diş çektirmeyin
ekrem benim hastanede diş çekimi yapılıyor
senin hastaneye hemşire alımı var mı peki
vardır herhalde ben hastanemle pek ilgilenemiyorum 
allahdan abd deyken hiç dişim ağrımadı şanslıymışım
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum