Teşekkürler. İyi bayramlar
-
..solohart devam.
....Adnan ben boyle isler yapmiyorum ama bir kac arkadasim var deyip arkadaslarini aramaya basladi,bilgi aldi,,,,,amcaaa eeeee,,,,, yeni kazan ve paneller koymanin maliyeti size 6400 dolar,700 dolarda devlet yardim ediyormus,yok devenin gozu, 11 yilda panelmi gider, gitti iste,,,ne yapalim ne yapalim derken, en iyisi elektrikli su kazani koymaya karar verdik maliyet 3000 dolar filan,,,,,Oglum sucu tesisatci arkadasini aradi, tamam sali gunu gelip kazani koyariz dedi,300 litrenin ustunde kazan off peak calisir yani bazi saatlerde elektrik gelir ve su isitmasi daha ucuza gelir.
.....Sali gunu iki eleman geldi evin yan tarafina mutfakdan borular cikardilar 10 veya 12 milimlik bakir borular,bir araba geldi kazani getirdi, kazanyerine kondu altina kucuk saglam beton block kondu,biraz zaman gecti bir araba daha geldi, iki kisi bunlarda elektrikciymisler, elektrik saati ve sigortalar kutusu yakindaydi ordan elektrik alip kazana bagladilar,...
..Sali ogleden sonra sicak suyumuz oldu.....Gun persembe, iki gun sonra evde bes kisi var iki kisi odalarinda evden calisiyor, torun odasinda uni dersleri calisiyor, ben alt katta tv izliyorum, hatun ust katta tv izliyor,ogle saatleri tak diye ceyran kesildi, herkes odasindan cikiyor baba elektrik kesildi diyecekler,torun odasinin kapisini aciyor, yukardan asagi sular akiyor,eyvah evi su basiyor,suyun aktigi yerde klima kontrol kutusu var,gomme dolap icinde su buraya gelince,kutunun icine girmis,elektrik ve su beraber oluyor, evi aldigim zaman emniyet switch koydurmustum en ufak tehlikede elektigi kesiyor,cok faydasi oldu, sokaga cikip ana musluktan suyu kapattim. tavandanbir hayli su akiyor,allah allah,kizim kazan koyan yapan adami aradi, tamam yarim saate kadar elemanimi gonderiyorum dedi,yerde hali var bayagi islanmis,havlular bezler islakliklari temizledik.
.....bir bakir boru asagidan yukari sicak su paneline cikiyor,su tanki panellerden daha yuksekde,isinan su da su tankina gidiyor, su tankindanda bir bakir boru asagiya iniyor ve su kullanilan bolgelere dagiliyor,,,,,kazan koymak sucular gelinde butun musluklari actik, ve catida kazanda hic su kalmadi, adam panellere giden boruyu kesmis ve uclarini ezdikten sonra lehimlemis,,kazandan asagi gelen boruyuda kesmis alt kismini ezip lehimlemis,kazandan asagi gelene bir sey yapmamis,bir yerde hakli kazanda su yok ve kazana suda gitmiyor......kazani koyan adam geldi merdivenle tavan arasina cikti borulara bakiyor, kizimda yolda ana muslugun basinda telefonla konusuyorlar,kizim yavas yavas muslugu aciyor su filan gelmiyor. neyse adam ucu acik borunun ucunu ezip lehimledi, her sey okay dedi.....elektrik supurgem var su da cekiyor alip tavan arasinda kalmis sulari temizledim, haliyi baya emdirdim....
..olmiyacak sey oluyor, her halde panellerde bir miktar su kalmis,panel asagida oldugu icin bosaltma imkani yok,sicak bir gundu her halde gunes enerjisiyle panelde kalan su isiniyor ve kazana gidiyor kazandanda tavan arasina akiyor,hic akla gelmiyecek bir sey,sucu gelmeden evvel tavan arasina cikip bakmistim ucu acik olan borudan sicak su damliyordu.
.kalin saglicakla
-
...NESA.....NSW EDUCATION STANDART AUTHORITY........Bizim nsw eyaletinde yabanci ogretmenlerin buraya gelip ogretmenlik yapmalari icin bu kuruma basvurmalari lazimmis,,,,,, australia nesa diye siteye girebilirseniz tabi ingilizceniz yeterliyse cok bilgilere ulasabilirsdiniz....
-
Merhaba, 491 nolu vize için eş lerden de dil puanı isteniyor mu
-
australya hukumeti yabanci talebelere kolaylik gosteriyor,dil ogrenmek isteyenler icinde problem cikacagini zannetmiyorum.tabiki dil ogrenmek icin gitmek istediginizi kanitlamak lazimdir,normal bir fabrika iscisi ben australyaya dil ogrenmeye gidiyorum derse red alir.
-
teşekkür ederim.
-
Bu vize galiba yalan oldu bekleme süresi 1200 gün olmuş uzun süredir vize alan Türk yok.
Avustralya bilerek bu vize başvurularıyla ilgilenmiyor bakalım ne olacak ben hala başvurmadım artık başvursam mı eminde değilim. -
@Taurus bir bilgim yok o konuda
-
@sir-altan merhaba, aramıza tekrardan hoşgeldiniz.
deneyimlerinizi uygun başlıklarda aktarmasız bizler için de çok değerli.son dönemde cok fazla talep gören ülkelerin başında geliyor.
sizin yerleşme sureciniz nasil oldu acaba?
bu başlıkta aktarirsaniz cok memnun oluruz -
..derdinizi anlatacak ve karsinizdakini anliyacak kadar ingilizce bilmeniz yeterlidir,,,okul olarakda lise veya yuksek tahsil olabilir,tahsil disinda gecerli bir meslek sahibide olmaniz yeterlidir diye dusunuyorum,wat bir sefer verilir,zannedersem 30 yasini gecmis olmiyacak
-
-
Teşekkürler. İyi bayramlar
Work and Holiday Vizesi - Dil Koşulu
-
Merhabalar, bir süredir araştırdığım Work and Holiday vizesi için bir konu kafama takıldı. Avustralya hükümetinin resmi sitesinde dil koşulu ile ilgili şöyle bir ifade var. Alıntılıyorum;
''To prove you have functional English, show us evidence that: you completed a degree, a higher degree, a diploma or a trade certificate in an institution in or outside Australia that required at least two years of full-time study and all instructions were in English''
Şimdi buradan anladığım kadarıyla Avustralya'da veyahut Avustralya dışında en az 2 yıl full-time ingilizce eğitim veren bir yerden alınan diploma vs geçerlidir diyor. Fakat ben birkaç kişiye sorduğumda '' bu kural eski illa ki ielts vb. bir sınava girip oradan belge alman gerekli. '' dediler. Halbuki hükümet sitesi güncel. Ben durumu pek anlayamadım, konu hakkında bilgisi olan birileri yardım edebilirse çok sevinirim. İyi forumlar
-
@Athelstan, içinde söyledi: Work and Holiday Vizesi - Dil Koşulu
Merhabalar, bir süredir araştırdığım Work and Holiday vizesi için bir konu kafama takıldı. Avustralya hükümetinin resmi sitesinde dil koşulu ile ilgili şöyle bir ifade var. Alıntılıyorum;
''To prove you have functional English, show us evidence that: you completed a degree, a higher degree, a diploma or a trade certificate in an institution in or outside Australia that required at least two years of full-time study and all instructions were in English''
Şimdi buradan anladığım kadarıyla Avustralya'da veyahut Avustralya dışında en az 2 yıl full-time ingilizce eğitim veren bir yerden alınan diploma vs geçerlidir diyor. Fakat ben birkaç kişiye sorduğumda '' bu kural eski illa ki ielts vb. bir sınava girip oradan belge alman gerekli. '' dediler. Halbuki hükümet sitesi güncel. Ben durumu pek anlayamadım, konu hakkında bilgisi olan birileri yardım edebilirse çok sevinirim. İyi forumlar
isterseniz Avustralya konsolosluguna yazin. Sizin dediginiz gibi anlasiliyor bu yazilandan, eger universite dili ingilizceyse sorun yasamamaniz lazim.
-
@crazycells tamamdır çok teşekkür ederim yazacağım en kısa zamanda
Eğer geçerli ise boş yere 1100 lira vermek istemiyorum -
..derdinizi anlatacak ve karsinizdakini anliyacak kadar ingilizce bilmeniz yeterlidir,,,okul olarakda lise veya yuksek tahsil olabilir,tahsil disinda gecerli bir meslek sahibide olmaniz yeterlidir diye dusunuyorum,wat bir sefer verilir,zannedersem 30 yasini gecmis olmiyacak
Benzer Başlıklar
131
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k