Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 Tax return(turbotax)

• Öncelikle böyle bir imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim...
    Öğrenebildiğim kadarıyla eğer j1(non-residence) (1 sene) vizesiyle abd'de bulunursaniz tax returnu "non residence tax return" sunan bir platformdan yapilmasi gerekiyormus ve galiba residence platformdan bildirmek illegalmis.Turbotax 1040NR forumu sunmuyormus.Greencard process'ini zararı oluyor mu? Çok merak ettim...

*edit
    iyi çalışmalar dilerim

• @Burak-Erdoğan, içinde söyledi: J1 Tax return(turbotax)

Öncelikle böyle bir imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim...
    Öğrenebildiğim kadarıyla eğer j1(non-residence) (1 sene) vizesiyle abd'de bulunursaniz tax returnu "non residence tax return" sunan bir platformdan yapilmasi gerekiyormus ve galiba residence platformdan bildirmek illegalmis.Turbotax 1040NR forumu sunmuyormus.Greencard process'ini zararı oluyor mu? Çok merak ettim...

*edit
    iyi çalışmalar dilerim

Sayın @Burak-Erdoğan,
    Sorularınızı cevaplayıp Türk cemiyetine yardımcı olabilmek beni çok sevindiriyor. Yabancıların vergisi genelde detaylara göre sonucun değişebildiği çok kompleks bir konu. Vergi konuları için ABD vatandaşı olmayan herkes “yabancı” sayılıyor. Buna yeşil kartlılar da dahil. Yabancılar ise kendi aralarında vergi hukuku açısından ABD’de oturan ve ABD’de oturmayanlar olarak ikiye ayrılıyor. IRSin 519 sayılı yayını öncelikle hangi alana girdiğinizi belirlemede yardımcı oluyor. https://www.irs.gov/forms-pubs/about-publication-519 Linke baktığınızda bu konuyu belirlemenin hayli karmaşık olduğunu göreceksiniz. Örneğin yeşil kartlı olmasanız bile vergi hukuku açısından ABD’de oturan yabancı sayılabilirsiniz ve vergi vermekle yükümlü olursunuz. Turbotax ile ilgili hiç bir bilgim yok. Yalnız bildirimlerin yeşil kart surecine olumsuz etkisi olabilir. Ancak vatandaşlık surecine kesinlikle çok ciddi olumsuz etkisi olur. ABD vatandaşlığını almak icin hic bir vergi borcu olmadığınızı cok detayli kontrol ediyorlar ve vergi borcunuzu ödemeden sizi ABD vatandaşı yapmıyorlar.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: J1 Tax return(turbotax)

@Burak-Erdoğan, içinde söyledi: J1 Tax return(turbotax)

Öncelikle böyle bir imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim...

*edit
    iyi çalışmalar dilerim

Sayın @Burak-Erdoğan,
    Sorularınızı cevaplayıp Türk cemiyetine yardımcı olabilmek beni çok sevindiriyor. Yabancıların vergisi genelde detaylara göre sonucun değişebildiği çok kompleks bir konu. Vergi konuları için ABD vatandaşı olmayan herkes “yabancı” sayılıyor. Buna yeşil kartlılar da dahil. Yabancılar ise kendi aralarında vergi hukuku açısından ABD’de oturan ve ABD’de oturmayanlar olarak ikiye ayrılıyor. IRSin 519 sayılı yayını öncelikle hangi alana girdiğinizi belirlemede yardımcı oluyor. https://www.irs.gov/forms-pubs/about-publication-519 Linke baktığınızda bu konuyu belirlemenin hayli karmaşık olduğunu göreceksiniz. Örneğin yeşil kartlı olmasanız bile vergi hukuku açısından ABD’de oturan yabancı sayılabilirsiniz ve vergi vermekle yükümlü olursunuz. Turbotax ile ilgili hiç bir bilgim yok. Yalnız bildirimlerin yeşil kart surecine olumsuz etkisi olabilir. Ancak vatandaşlık surecine kesinlikle çok ciddi olumsuz etkisi olur. ABD vatandaşlığını almak icin hic bir vergi borcu olmadığınızı cok detayli kontrol ediyorlar ve vergi borcunuzu ödemeden sizi ABD vatandaşı yapmıyorlar.
    Teşekkürler.

değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim olabildigince kısa sürede irs'e bunu bildirmem gerekiyor anladigim kadariyla umarım sonucları greencarda görüsmesine kötü bir şekilde yansımaz.

• Edit**

ileri zamanlarda benim gibi bu hatayı yapan herhangi birisi olursa j1 lar için yasal vergi iadesi platformu var hepinize vize sponsorları zaten e-mail yoluyla bildirmiştir "sprintax.com" veya "taxback.com" ben taxback'i kullandim ikiside ayni firma iade işlemlerini bildirmek için irs'le bağlantıya geçiyorlar işlem başı "144$dollar" hem federal hem state başvurulacağı için 288 ödüyorsunuz ve fazla aldığınız tax returnu ödüyorsunuz... Ayrıca penalty durumuda var böyle bir durumlar dikkatsizlikten veya bilgisizlikten oluyor. Irs size ulaşmadan bunu çözerseniz sizin amerika için geleceğinize etkisi olacaktır.Greencard görüşmem olumlu veya olumsuz sonuçlanırsa buradan bildireceğim sizlere...
    sayın @MySea ve sayın @Claudia-J-Muslu 'a yardımları için ayrıca teşekkürü borç bilirim.
    bol şans hepimize...

• Sayın @Burak-Erdoğan ,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    5 İleti
    326 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Johny-Bravo, içinde söyledi: J1 (Trainee) vizesiyle 2. iş yapmamın EB3 sürecine etkisi nedir ? Merhabalar, 2023'un basinda J1 (trainee) vizesiyle Abd'ye geldim. Daha once de 3 defa Work And Travel programiyla gelmistim. Suan trainee olarak calistigim sirketin greencard icin bana sponsor olma durumu soz konusu. Normalde WAT yaptigim zamanlar J1 vizesiyle 2. is yapabiliyorduk. Ben buradayken Turkiye'de deprem oldu ve ailemde bundan etkilendi. Ben de o an detayli arastirma yapmadan J1 vizesine guvenerek aileme maddi destek saglamak adina haftasonlari 2. is yapmaya basladim. Eger sirket bana sponsor olursa, greencard surecinde yapmis oldugum 2. isin olumsuz etkisi olur mu ? 18 ay vizem var suan 7. ayin icerisindeyim ve 2.5 aydir 2. is yapiyorum. (Yapmak zorundayim. ) Sirket sponsor olmayi kabul ettigi takdirde, islemleri vize surem dolmadan ne kadar once baslatmamiz gerekir ? Bu konuda benim onlari yonlendirmem lazim. Sirket Florida'da, sizin hukuk firmanizla calismak icin Florida lisansli bir avukat olmaniz zorunlu mu ? Sirketi, islemler icin size yonlendirebilir miyim ? Surecin bir avukatla takip edilmesi gerektigini biliyorum. Sayin @Johny-Bravo, sirket sponsor olursa genelde bir an once sureci baslatmaniz uygun olur ancak J-1inizin veya onceki J-1lerinizin 2 yil ulkenize donus mecburiyeti var ise oncelikle o sarti kaldirmaniz iyi olur. Gocmenlik icin ABDnin herhangi eyaletinde ruhsatli bir avukat ile calisabilirsiniz. Eger vizeniz 2. ise izin vermiyorsa, J-1 anlasmanizda boyle bir bilgi var ise, o zaman ABDde statu degisikligi yolu ile yesil kart almama ihtimaliniz cok artar.
  • J1 vize

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    398 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cnpist, içinde söyledi: J1 vize Tesekkur ederim Sayin Muslu. J1 daki 2 yil kuralini kaldirma ve J1 vizesinin H turune degisimi konusunda firmaniz yardimci olabiliyor degil mi ? Tesekkurler Sayin @cnpist, evet genelde olabiliyoruz.
  • Economic Impact Payment for J1

2
    1 Oy
    2 İleti
    120 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Arda-Yıldız, içinde söyledi: Economic Impact Payment for J1 Merhabalar, ben j1 vizesiyle 1 ocak 2020 de amerika'ya geldim. Economic impact payment nonfiller document`a basvuru yaptim ve basvurum aonaylandi 1200 dolarlik ucreti aldim ama J1 ile gelenlerin bu odemeyi almamasi gerektigini ogrendim simdi parayi geri iade etmek istiyorum herhangi bir yaptirimi ya da cezai islem olur mu merak ediyorum. Cunku alamayacagimi bilmiyordum ve parayi geri gondermek istiyorum. Sayın @Arda-Yıldız, Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku acısından stimulus çeki almak public charge ( devlet desteği olmadan geçimini sağlayamayacak göçmenler kategorisi) sayılmayacaktır. Yeşil kart başvurusu bu konuda olumsuz etkilenmeyecektir. Ancak her J-1 bu çeki alamaz. Vergi acısından duruma bakmanız gerekir. Çünkü vergi problemleri vatandaşlık ve yeşil kart surecini etkiler. Özetle bazı J-1ler stimulus çeklerini alabilirler ancak bunun için ABD’de belli bir suredir yaşıyor olmaları (IRSin substantial presence testini geçmeleri gerekir ki bu ABD’de yasama suresi ile ilgilidir), başkasının vergi formunda birine bağımlı görünmüyor olmaları, sosyal sigorta numaraları bulunmalı ve ABD’de ikamet eden yabancı kategorisinde olmaları gerekmektedir. Parayı geri vermeniz gerekiyor ise aşağıdaki linkte bunu nasıl yapabileceğiniz açıklanmıştır. Stimulus çeki ile ilgili vergiyi ilgilendiren bütün konularla ilgili bilgi linkte bulunmaktadır. https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center#more Özellikle 11. Sorunun cevabi sizi ilgilendirmektedir. İngilizcesini aşağıya kopyalıyorum: Q11. A person who is a nonresident alien in 2020 is not eligible for the Payment. A person who is a qualifying resident alien with a valid SSN is eligible for the Payment only if he or she is a qualifying resident alien in 2020 and could not be claimed as a dependent of another taxpayer for 2020. Aliens who received a Payment but are not qualifying resident aliens for 2020 should return the Payment to the IRS by following the instructions about repayments. Teşekkürler.
  • J1 2 yil kurali ile I-485 yardim

2
    0 Oy
    2 İleti
    326 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Reggie-Temir, içinde söyledi: J1 2 yil kurali ile I-485 yardim Merhabalar, Ben Amerika ya J1 traineeship vizesi ile staj yapmaya geldim. Hiç bir kuruma bağlı olarak herhangi bir burs veya yardım fonu kullanmadığım halde, vize kuralları gereği 2 yok kuralına dahil edildim. Vizem 30 Kasım’da bitiyor, 12 ekimde evlendim ve bu kuralı kaldırmak için herhangi bir girişimim olmadı. Çünkü bilmiyordum formda sorulduğunu. 24a sorusunda özellikle bu konu üzerine soru var. Waive işlemi 4-6 ay sürmekte ancak benim vizem 20 güne bitiyor. Herhangi bir waive başvurusu yapmadan I-485 i göndersem sorun yaşar mıyım? Başvuru aşamalarında ilk aşama case nosu alıp öyle büyükelçilik ve department of states e başvuruluyor. Online case no alıp, dilekçe yazıp göndersem hoş karşılarlar mı? Sayın @Reggie-Temir , Bazen iki yıl kuralına tabii olmasanız da pasaportunuza iki yıl kuralına tabiisiniz gibi yalnız bir ibare yazılabilmektedir. Genelde ABD veya Türk kaynaklı burslar kullananlar bu kurala bağlıdır. İlk aşamada bu kurala gerçekten tabii olup olmadığınızı bilmek önemlidir. Sizin durumunuzda Department of Stateden bir görüş alıp (advisory opinion) bu kurala bağlı olup olmadığınızı teyit etmek yararlı olabilir. Size ilgili linki gönderiyorum. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/advisory-opinions.html Waivere tabii iseniz I-485i sonuçlandıramazsınız ve sorun yasarsınız. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k