Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    5 İleti
    367 Bakış
    B
    @Claudia-J-Muslu Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ediyorum : Hukuka aykiri bir kalma suresi olmadi hep statum vardi
  • Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    315 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @karakuso, içinde söyledi: Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu Merhaba Claudia Hanım ,öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Waiver süreci başlatabilmem için hangi koşulları sağlamam gerekiyor ? Waiver süreci olumlu sonuçlansa dahi tekrardan vize başvurusu yaptığım takdirde olumsuz sonuçlanması muhtemel olmuyor mu çünkü canceled visa sonrası sadece waiver süreciyle yasak kaldırmış olan birisi olmuş oluyorum . Ayrıca ; Canceled olan vizem pasaportumda durduğu için diğer ülke vize başvurularımda sorun oluşturacağını düşünüyorum.Bu sebeple pasaportumu yenilemeyi düşünüyorum.Pasaportumu yenilemem abd konsolosluğu ile olan ilişkilerim için bir sorun teşkil eder mi ? (Waiver süreci için) veya yapmam gereken bir işlem var mıdır ? Sayin @karakuso, bazen waiver surecini baslatabilirsiniz bazen ise beklemeniz gerekebilir. Durumunuza detayli bakmadan waiveri tavsiye etmiyoruz. Waiverdan olumsuz sonuc alirsaniz yine zaman gecince tekrar basvuru yapmaniz mumkundur. Pasaportunuzu degistirebilirsiniz. Butun kayitlar elektronik oldugu icin ABD acisindan pasaportta degistirme yapip yapmamaniz sonucu olumsuz etkilemez. ABDye basvurmdan once Schengen vizesi alip seyahat yapmaniz ABDden olumlu sonuc alma ihtimalinizi artiracaktir.
  • Revoked Vize Sonrası Yeni Vize Başvurusu

3
    1 Oy
    3 İleti
    466 Bakış
    R
    Merhaba @Claudia J. Muslu, Benim anlamadığım nokta ise waiver başvurusunu herhalburkarda yapmam gereklimidir.? Çünkü toplamda 355 gün kaldım. Bana verilen süre ise 6 aydı. yani süre dışından 175 gün kalmış oldum. Bu da 3 yıllık ban anlamına geliyor benim ki. Bu arada Amerikadan 2018' in Kasım ayında ayrılmıştım. Geçenlerde tekrar körfez bölgesinde ki konsoloslukta görüşmeye gittim. Ama kriterleri karşılamıyorsunuz diye vize reddi verildi bana. Ben bundan bana waiver başvuru yapmamam gerektiğini çıkarıyorum. Acaba doğrumudur.? Teşekkür ederim.
  • J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari

3
    4 Oy
    3 İleti
    387 Bakış
    crazycellsC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari @crazycells, içinde söyledi: J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari Merhabalar sevgili Muslu Hukuk Burosu, Forumdaki yonlendirmelerden emin olmak adina bir soru sormak istiyorum. J1 "2 year home residency" kurali normalde H,L,K gibi gocmenlige giden ya da dual intent olan vizelere ya da Green Card basvurularina bir engel. Peki H2A ve H2B vizeleri icin de ayni sekilde engel teskil ediyor mu? Sanirim resmi yonlendirmelerde "H" vizeleri diyor, o nedenle iceriyor diye dusunuyorum; fakat H2A ve H2B, H1B'den amac ve tanim olarak farkli oldugundan emin olmak istedim. Tesekkurler. Sayın @crazycells, İlgili kanun maddesi INA 212 (e)dir. Buna göre J1 2 year home residency kuralına tabii olan birinin başka bir göçmen vizesine geçebilmesi, statü değiştirme (adjustment of status) yapabilmesi veya başka bir göçmen olmayan vize türüne geçmesi için (A, G ve 3 yıllık waiver alan H-1B doktorları hariç) kendi ülkesine veya en son ikametgâhının olduğu ülkeye iki yıl dönmesi gerekir. Bu durumda bütün H vizeleri buna engel teşkil edebilir. Yine de emin olmak için ve bazen 2 year home residency kuralı yazılsa bile aslında kişi buna tabii olmadığı icin Department of Stateden advisory opinion (danışma görüşü) alınıp kişinin vizesine göre J1 2 year home residency kuralına tabii olup olmadığı kesin olarak öğrenilebilir. Department of Stateden alınan cevaba göre gerekli işlemler yapılabilir. Teşekkürler. bilgilendirme icin tesekkurler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k