Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 Tax return(turbotax)

• Öncelikle böyle bir imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim...
    Öğrenebildiğim kadarıyla eğer j1(non-residence) (1 sene) vizesiyle abd'de bulunursaniz tax returnu "non residence tax return" sunan bir platformdan yapilmasi gerekiyormus ve galiba residence platformdan bildirmek illegalmis.Turbotax 1040NR forumu sunmuyormus.Greencard process'ini zararı oluyor mu? Çok merak ettim...

*edit
    iyi çalışmalar dilerim

• @Burak-Erdoğan, içinde söyledi: J1 Tax return(turbotax)

Öncelikle böyle bir imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim...
    Öğrenebildiğim kadarıyla eğer j1(non-residence) (1 sene) vizesiyle abd'de bulunursaniz tax returnu "non residence tax return" sunan bir platformdan yapilmasi gerekiyormus ve galiba residence platformdan bildirmek illegalmis.Turbotax 1040NR forumu sunmuyormus.Greencard process'ini zararı oluyor mu? Çok merak ettim...

*edit
    iyi çalışmalar dilerim

Sayın @Burak-Erdoğan,
    Sorularınızı cevaplayıp Türk cemiyetine yardımcı olabilmek beni çok sevindiriyor. Yabancıların vergisi genelde detaylara göre sonucun değişebildiği çok kompleks bir konu. Vergi konuları için ABD vatandaşı olmayan herkes “yabancı” sayılıyor. Buna yeşil kartlılar da dahil. Yabancılar ise kendi aralarında vergi hukuku açısından ABD’de oturan ve ABD’de oturmayanlar olarak ikiye ayrılıyor. IRSin 519 sayılı yayını öncelikle hangi alana girdiğinizi belirlemede yardımcı oluyor. https://www.irs.gov/forms-pubs/about-publication-519 Linke baktığınızda bu konuyu belirlemenin hayli karmaşık olduğunu göreceksiniz. Örneğin yeşil kartlı olmasanız bile vergi hukuku açısından ABD’de oturan yabancı sayılabilirsiniz ve vergi vermekle yükümlü olursunuz. Turbotax ile ilgili hiç bir bilgim yok. Yalnız bildirimlerin yeşil kart surecine olumsuz etkisi olabilir. Ancak vatandaşlık surecine kesinlikle çok ciddi olumsuz etkisi olur. ABD vatandaşlığını almak icin hic bir vergi borcu olmadığınızı cok detayli kontrol ediyorlar ve vergi borcunuzu ödemeden sizi ABD vatandaşı yapmıyorlar.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: J1 Tax return(turbotax)

@Burak-Erdoğan, içinde söyledi: J1 Tax return(turbotax)

Öncelikle böyle bir imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim...

*edit
    iyi çalışmalar dilerim

Sayın @Burak-Erdoğan,
    Sorularınızı cevaplayıp Türk cemiyetine yardımcı olabilmek beni çok sevindiriyor. Yabancıların vergisi genelde detaylara göre sonucun değişebildiği çok kompleks bir konu. Vergi konuları için ABD vatandaşı olmayan herkes “yabancı” sayılıyor. Buna yeşil kartlılar da dahil. Yabancılar ise kendi aralarında vergi hukuku açısından ABD’de oturan ve ABD’de oturmayanlar olarak ikiye ayrılıyor. IRSin 519 sayılı yayını öncelikle hangi alana girdiğinizi belirlemede yardımcı oluyor. https://www.irs.gov/forms-pubs/about-publication-519 Linke baktığınızda bu konuyu belirlemenin hayli karmaşık olduğunu göreceksiniz. Örneğin yeşil kartlı olmasanız bile vergi hukuku açısından ABD’de oturan yabancı sayılabilirsiniz ve vergi vermekle yükümlü olursunuz. Turbotax ile ilgili hiç bir bilgim yok. Yalnız bildirimlerin yeşil kart surecine olumsuz etkisi olabilir. Ancak vatandaşlık surecine kesinlikle çok ciddi olumsuz etkisi olur. ABD vatandaşlığını almak icin hic bir vergi borcu olmadığınızı cok detayli kontrol ediyorlar ve vergi borcunuzu ödemeden sizi ABD vatandaşı yapmıyorlar.
    Teşekkürler.

değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim olabildigince kısa sürede irs'e bunu bildirmem gerekiyor anladigim kadariyla umarım sonucları greencarda görüsmesine kötü bir şekilde yansımaz.

• Edit**

ileri zamanlarda benim gibi bu hatayı yapan herhangi birisi olursa j1 lar için yasal vergi iadesi platformu var hepinize vize sponsorları zaten e-mail yoluyla bildirmiştir "sprintax.com" veya "taxback.com" ben taxback'i kullandim ikiside ayni firma iade işlemlerini bildirmek için irs'le bağlantıya geçiyorlar işlem başı "144$dollar" hem federal hem state başvurulacağı için 288 ödüyorsunuz ve fazla aldığınız tax returnu ödüyorsunuz... Ayrıca penalty durumuda var böyle bir durumlar dikkatsizlikten veya bilgisizlikten oluyor. Irs size ulaşmadan bunu çözerseniz sizin amerika için geleceğinize etkisi olacaktır.Greencard görüşmem olumlu veya olumsuz sonuçlanırsa buradan bildireceğim sizlere...
    sayın @MySea ve sayın @Claudia-J-Muslu 'a yardımları için ayrıca teşekkürü borç bilirim.
    bol şans hepimize...

• Sayın @Burak-Erdoğan ,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Sharian, içinde söyledi: J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için; 1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir? 2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor? Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu? Sayin @Sharian, sirketin size hangi tur vize veya yesil kart icin sponsor olacagina bagli olarak izlenecek surec farkli olacaktir. Genelde sirket kendi avukatini secer ve siz onunla calisirsiniz. Bu surec vize turune veya yesil kart basvuru kategorisine gore degisik zamanlarda tamamlanir. Bazi kategorilerde ekstra ucret odeyerek 2 hafta icinde cevap alabilmek de mumkundur (premium processing).
  • 1 Oy
    2 İleti
    243 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @yukojo01, içinde söyledi: Greencard çıkması j1 vize görüşmesini olumsuz etkiler mi? Merhaba, Eğer greencard çıktıysa j1 vize görüşmesini olumsuz yönde etkiler mi? hatta alma şansın 0 gibi bir şey dediler. ne düşünüyorsunuz bu durumda? ds formunu türkiyedeki konsolosluğa göre doldursam , vizeyi almak için mecburen buraya gelmek zorunda kalacağım için j1 için görüştüğümüz vize memuru olumlu bakar mı? Veya hiç doldurmadan mı görüşmeye gitmeliyim? Sayın @yukojo01, j1 vizesi göçmen niyeti olmayan bir vizedir. Bu vize türünde siz ülkenize döneceğinizi belirtiyorsunuz. Yeşil kart ise ABDde daimi kalış niyeti içerir. Ancak DV yolu ile kazanılan yeşil kartı alma garantili olmadığı için j1 ile çelismediğine dair bazı iddialarda bulunulabilir. Yine de DS 260 formunu doldurursanız j1 görüşmeniz olumsuz etkilenebilir. Çünkü bu formu doldurmak göçmenlik niyetini bildirmek demektir. En iyisi j1i aldıktan sonra DS 260 formunu doldurmak -yinede ABDye girişte problem yaşayabilirsiniz- veya yapabiliyorsanız ABDden adjustment of status yolu ile yeşil kartı almaya çalışmak olacaktır. Bu durumda DS 260 formunu doldurmanıza gerek olmaz. Direkt ABDden başvurunuzu I-485 formu ile yaparsınız ( eğer 2 yıl TCye dönüş şartınız yok ise eğer var ise waiver yapmanız gerekecektir.)
  • J1 vizesi hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
  • Economic Impact Payment for J1

2
    1 Oy
    2 İleti
    120 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Arda-Yıldız, içinde söyledi: Economic Impact Payment for J1 Merhabalar, ben j1 vizesiyle 1 ocak 2020 de amerika'ya geldim. Economic impact payment nonfiller document`a basvuru yaptim ve basvurum aonaylandi 1200 dolarlik ucreti aldim ama J1 ile gelenlerin bu odemeyi almamasi gerektigini ogrendim simdi parayi geri iade etmek istiyorum herhangi bir yaptirimi ya da cezai islem olur mu merak ediyorum. Cunku alamayacagimi bilmiyordum ve parayi geri gondermek istiyorum. Sayın @Arda-Yıldız, Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku acısından stimulus çeki almak public charge ( devlet desteği olmadan geçimini sağlayamayacak göçmenler kategorisi) sayılmayacaktır. Yeşil kart başvurusu bu konuda olumsuz etkilenmeyecektir. Ancak her J-1 bu çeki alamaz. Vergi acısından duruma bakmanız gerekir. Çünkü vergi problemleri vatandaşlık ve yeşil kart surecini etkiler. Özetle bazı J-1ler stimulus çeklerini alabilirler ancak bunun için ABD’de belli bir suredir yaşıyor olmaları (IRSin substantial presence testini geçmeleri gerekir ki bu ABD’de yasama suresi ile ilgilidir), başkasının vergi formunda birine bağımlı görünmüyor olmaları, sosyal sigorta numaraları bulunmalı ve ABD’de ikamet eden yabancı kategorisinde olmaları gerekmektedir. Parayı geri vermeniz gerekiyor ise aşağıdaki linkte bunu nasıl yapabileceğiniz açıklanmıştır. Stimulus çeki ile ilgili vergiyi ilgilendiren bütün konularla ilgili bilgi linkte bulunmaktadır. https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center#more Özellikle 11. Sorunun cevabi sizi ilgilendirmektedir. İngilizcesini aşağıya kopyalıyorum: Q11. A person who is a nonresident alien in 2020 is not eligible for the Payment. A person who is a qualifying resident alien with a valid SSN is eligible for the Payment only if he or she is a qualifying resident alien in 2020 and could not be claimed as a dependent of another taxpayer for 2020. Aliens who received a Payment but are not qualifying resident aliens for 2020 should return the Payment to the IRS by following the instructions about repayments. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k