DV2019 bekleme odası
-
@Yuesey mimar arkadaşınız hangi meslek gruplarında iş aramış acaba
-
@gurelo sağol arkadaşım nyc new york mu oluyor? Gerçi ben çıkarsa oradan ziyade texas taraflarını düşünüyorum malum daha ucuz old için ama en azından başlangıçta fikir verebilir orada yaşayan biri en azından internetten nasıl ev bulunur fln. Diye.
Tabii ki bütün kalbimle gerçekten böyle bir vizeye ihtiyacı olan herkese çıksın diye dua ediyorum Allah'a. Kandil günü Allah dualarımızı kabul eder inşallah. -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
bu mubarek gunde herkese cıkar insallah, girip girip okuyordum, dayanamadım kayıt oldum. bir dua da benden olsun dedim hepimiz icin...
-
Mübarek günün duası kabul olur hayallerimiz gerçek olur inşallah. @arnblt Daha önce aşçı olarak çalışmadım (vaktim yoktu) ama temel eğitim aldım. Seri bıçak kullanabiliyorum. Amerikada gıda sektörü diğer bir çok sektöre göre çok daha gelişmiş. Uzun bir araştırmam oldu. Bu yüzden mesleki olarak çok fazla bir endişem olmuyor. Herhangi geçerli bir mesleği olmayan, gidince ne yapacağım ben diyen gc kazanacak arkadaşların da bu sektörü denemesini tavsiye ederim. Bu işin yaşı yok. 50 yaşında aşçı olan insanlar da tanıyorum. Her işte olduğu gibi insanın içinden gelmesi lazım biraz da. Bu arada iyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim. @totoro Burada tartıştığım insanlar dahil tek bir kişinin bile kötü insan olduğunu düşünmüyorum. 1 aydır falan buradayım ve aile ortamı gibi oldu burası. Diğer forumlara da göz ucu ile baktım hiç bir yer burası gibi değil. Cümleten iyi kandiller.
-
Geçmiyor günler nasıl olcak bu iş :( Kafa dağılsın diye başka şeylerle uğraşmaya çalışıyorum yine de bi yerden geliyor aklıma .yolda bütün plakalar GC denk geliyo nası bi algı oluştuysa artık :D
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@air_technic Radyoyu açık mı unuttum acaba diye kontrol etmek için kulaklığı takıyorum. O esnada dinleyicilerden gelen mesaj okunuyor. Tahmin edin iki cümlelik mesajın konusu ne ? :)
-
Hayatın hiçbir yerde toz pembe olmayacağını az çok herkes bilir ancak adalet olsun, verilen emeğin karşılıksız kalmasın her şey rayına oturur zamanla.
Ben her türlü işi yaparım ögrenciyken de çalıştım asla gocunmam ama gel gelelim hak yeniyor. 13 saatten fazla çalıştırıp 8 saat parası veriyorlardı sözde kurumsal firma ama alacağım yoktur diye de her hafta çizelge doldurtuyorlarlardı imzalamayanları çıkartıyorlardı işten ya da işten kendi çıkması için mobbing uyguluyorlardı. 170 i arayıp mesai olayını anlatınca bize zorla imza attırıyorlardı deyince yapacak bir şey yok alamazsıniz diyordu görevli. Kimse memnun değil ancak bir iş buldum ondan da olmayayım diye susuyor hakkını arayamıyor insanlar. Haftalık çalışma saati en yüksek ülkelerden biriyiz zaten bunun ispatı istatistikler.
Yani işin özü Amerika'nın bana toz pembe bir hayat sunmasına gerek yok hakkım olanı emeğimin karşılığını versin ben 2 işte yaparım 3 işte.
-
@air_technic evet abi bu benim de çok sık gelmeye başladı başıma.
-
Arkadaslar,
Amerika'da bir suredir yasayan biri olarak size acikca bir konudan bahsetmek istiyorum.
O toz pembe degil, buralar zor, yapamazsiniz, filmlerde gorundugu gibi degil, biz cektik sizde cekersiniz vs vs vs soylemleri kesinlikle dikkate almayin ve o insanlardan uzaklasin. Turkiye'de eger bir seyler yapabildiyseniz ki bu bir is kurmak olabilir, bir isyerinde bir yerlere gelmis olmak olabilir, bir meslek, zanaat sahibi olmak gibi bir cok yol olabilir. Ne olursa olsun eger Turkiye gibi kurtlar sofrasi, acimasiz, vahsi bir ortamda birseyler basarabilmisseniz, burada cok cok daha fazlasina erisebilirsiniz.
Bu ulkede amaciniza ulasmanizi engelleyecek sadece 2 sey var. Eger bunlari atlatirsaniz, yolunuz apacik.
- Dil
- Ozguven
(Amerika'da olmazsa olmaziniz Durustluk olmasi gerekiyor. Sozde "uyaniklikla" bir yerlere cok cabuk yoldan gelirsiniz. Evet bu konuda ciddiyim cunku Amerikada yasayan insanlar pek kurnazligi, uyanikligi bilmezler ve bu acik noktayi gorup hemen heveslenebilirsiniz ve faydalanabilirsiniz de AMA bir sure sadece. Muhakkak ama muhakkak sistem sizi bir gun enseleyip eleyecektir)
-
Merhaba arkadaşlar bugun nisan ayını bitirdik ve berat kandiliyle mayıs ayına gireceğiz , herkesin kandili mübarek olsun ve tüm dualarının kabul olmasını diliyorum. , bu ay bizim için çok anlamlı , ayın ortasında hayatımızı komple değiştiricek bir çekiliş mevcut, Umarım bu geceyle birlikte hayırlı ve güzel bir mayısa girmiş oluruz.. Herkese iyi akşamlar.
-
Herkesin gecesi hayırlı olsun tekrardan. Dua etmeyi unutmayın arkadaşlar.
-
değerli @crazycells, @goodluck , @heleniki bu konuyla bağlantılı olarak benim de bir sorum vardı ve forumda da rastlamadım. Sorum şu; USA'da engelli çocuklara, sağlık imkanları, özel eğitim, maaş ve sosyal haklar olarak ne gibi olanaklar var? Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?
-
@paw-of-eagle direk konu olarak açarsanız daha iyi olur, hem daha çok ilgi çeker ve görülür , hemde daha sonra sizin gibi arayan arkadaşlara da yardımcı olur :)
Bu arada http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/38/262/2341.pdf böle bişiy buldum belki işinize yarayabilir. -
@vecihi teşekkür ederim, çok sağolun.
-
@paw-of-eagle
Cocugunuz okul yasinda mi ve agir engelli mi? Fiziksel ve ya zihinsel mi?
Okul yasindaysa, diger cocuklarla birlikte ayni okula gider, engelinin derecesine gore normal sinifta veya ozel sinifta egitim alir. Agir engelli cocuklar icin SSI denilen bir maas baglanabiliyor ama green cardlilar yararlanabiliyor mu emin degilim, muhtemelen vatandas olana kadar beklemek gerekir. -
sayın @guropeth ben de gc'a neden ve nasıl başvurduğumu anlatsam, herkes copy/paste yaptığımı düşünür. Çok güzel yazmışsınız. Dileğimiz gerçekleşir inşallah.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum