Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Mübarek kandil günü sana, numarası yüksek olan arkadaşların en kısa sürede vize tarihi almaları;çekiliş günü ekranda you have been randomly yazısını görmek isteyenlerin dualarını kabul eyle yarabbim.Kandiliniz mübarek olsun.Aklımızdaki ve gönlümüzdeki hakkımızda hayırlı olsun.


  • @Yuesey bu biraz sizin konfor balonunuz ve nelerden vazgeçeceğiniz ile ilgili.Bir çoğumuz buradaki şartları orada bulamayacağız.Çünkü ilk başlarda dil en önemli sorun.Dolayısyla ilk başlarda hizmet sektöründe işler bulunacaktır diye düşünüyorum.eğer çalışma bu işleri ilk başlarda yapma niyetiniz yoksa ve ya ben Türkiye de müdürdüm ya da şöyleydim,böyleydim arkasına sığınılırsa o arkadaş gibi sonuç hüsran olur.Hatta ilk başlarda belki 2 işte çalışılacak.Amerika da öyle toz pembe değil.


  • Tabi ki kimse gel buyur müdür koltuğunuz demeyecek. (Hakedip almanız bayağı zaman alacak. )Tabi ki hizmet sektöründen hayata gireceğiz. Buna rağmen olur mu olumsuzluk diye de insan kendisini alamıyor. NEYSE Olumlu düşünelim. ABD toz pembe değil.(Özgür ile amerika basa basa söylüyor ve olumsuzlukları vurguluyor.) Kimse de aksini iddia etmiyor zaten. 10 yıl gurbet deneyimim var zaten. Halen de gurbetteyim. Gurbetten başka gurbete geçme kararı da kolay olmuyor...


  • Günaydın, hayırlı kandiller olsun😊
    Son👉15👈 gün arkadaşlar.


  • @ikizbabasi Hoş bulduk. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz. Umarım hepimiz için iyisi olur.
    @Yuesey merhaba. Bence bu sana bagli. Ben avustralya da yaklaşık 7 ay temizlik işinde çalıştım. (Ki cok mutluydum ve ucret olarakta saatlik 22 dolar aliyordum). Kesinlikle hicbir gün demedim ki ben üniversite mezunuyum neden burdayım niye bu işi yapıyorum. Aynı şekilde mühendislik okumuş arkadaşlarım vardı. Bu maalesef bizim egomuzdan, iş beğenmemezligimizden kaynaklanıyor.
    @reader Günaydın.

  • ⭐⭐

    Hiç bir yer toz pembe değil. Bu forumu uzun zamandır takip ediyorum yorumları mı da ara sıra yazıyorum. Ama artık yazamadan yapamayacağım bir duruma geldim. Bunlar tamamen benim düşüncemdir onu baştan söyleyeyim.
    Arkadaşlar burada bir şey olamıyorsanız değil ABD de dünyanın neresine giderseniz gidin başarılı olamazsınız. Herkes kendine göre bir gitme nedeni buluyor. Herkes kendine göre haklı olabilir biraz da kendimize bakalım. Benim uğradığım haksızlıkları yazsam buradan (İstanbuldan) memleketim Antalya'ya yol olur. 🙂 Başka birinize sorsam onlarda bir çok şey yazar şöyle oldu böyle oldu diye. Bunlar oldu diye kendi kendimizi gaza getirip bu ülke şöyle bu ülke böyle demenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Allah bu vatanı sahipsiz, bizleri de bu vatansız bırakmasın.
    Bu ülkeden gideceksek eğer bunu kaçma düşüncesi ile yapmayalım. Sn @Yuesey tabiki kimse gel buyur buranın başına geç demeyecek. Ama burada bir yerlere gelmiş adam da gidip orda uber şöförlüğü yapmaya razı olmasın. Vizeyi alsın, kendini geliştirsin hiç değilse bir programla dili öğrensin, sertifika alsın ne bileyim bir şeyler yapsın ama körü körüne gitmesin.
    Şunu da unutmayın,
    Eğer baba iseniz çocuğunuzda varsa, çocuğunuzun gözünde bir baba profili var. Sizi rol model olarak kendine örnek alması durumu var. Burada ona örnek oluyorken orada gözünden düşecek işler yapmayın. (Tabiki zora düşünce insan çocuğu için pazarda limon satar hiç bir iş ayıp değil ama burada konu o değil.)
    Koca iseniz karınız sizi burada nasıl biliyorsa orada öyle bilsin. Bir şirkette müdür iseniz orada en azından aynı sektörde bir uzman olarak görsün. Nasılsa çalışıp yine müdür olursunuz ama Central parkta fayton süren biri olarak görmesin. O kadar da değil.
    @hsndmn burada aşçılık da iyi isen orada da en iyi olman için gitmeni isterim. @reader bence EU da 2019000001 case numarasını senden fazla hakeden yoktur. İki aydır ne yaptığını bilmiyorum ama kalan 15 günde sanki çıkacakmış gibi kendini geliştirmeye başla.Çıkmazsa da sen geliştirmeye devam et.
    Umarım bu mübarek günde yapacağınız dualar kabul olur. Umarım hepinize çıkar.


  • Amerikada bir tanidiginizin olmasi cok onemli bir nokta.sizi 1 2 haftaliguna agirlayabilecek , ev araba islerinde yardim edebilecek, neyin nasil isledigini anlatacak is bulma konusunda yardim edecek , dil sorununuz varsa size ilk zamanlarda tercuman olacak ilk indiginizde sizi alacak bi akraba ,tanidik , arkadasinizin olmasi cok onemli bence.ama hic bir tanidigi olmadan giden ve basaran duzenini kuran insanlar biliyorum.


  • @arnblt kesinlikle yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Açıkçası burda o günleri sayarken birşey öğrendim o da bana çıkıp çıkmamasının o kadar da artık bir öneminin olmadığı, önemli olan şu ki insan her yerde aynı ve ne kadar sevilse de sevse de aslında her birimiz yalnızız. Çoğu insan bu gerçeği kabul etmek istemese de bence her koyun kendi bacağından asılır, maalesef. Dediğiniz gibi insan her yeni günde bir önceki gününden daha ileride olmalı. Ben her gün daha önce bilmediğim bir şey öğrenmeye gayret ediyor ve kendi aklımca değerlendiriyorum. Bir insan kendisine saygı duyarsa nereye giderse gitsin saygı görür, başarılı olur bence. O yüzden GC nin çıkmasını çok istiyorum ama çıkmazsa da başka yerde şansımı denerim diyorum, kısmet bu işler. Bir de arkadaşlar insanın gözünü hep açık tutması gerek eşzamanlılıklara dikkat edin beğenmediğiniz şeye hemen burun kıvırmayın. E yorlamam bu kadar😁


  • @metert Valla benim kimsem yok. Bir iki takip ettiğim youtuber var ama onlarla iletişime geçebilir miyim geçsem de yardımcı olurlar mı bilemiyorum. Açıkçası çok da önemli değil Allah kerim gitmeden olmazsa airbnb dan bir yer tutarız adres için sonra da bakarız artık.


  • @ikizbabasi amin.


  • @yuesey vallaha toz pembe değil buralar diyorlar ama ne olumsuzluk olduğunu ben anlamıyorum sadece burası toz pembe değil diyorlar 🙂 iş bulmak mı zor? bulduğun işlerde seni eziyorlar mı? fazla çalıştırıp az para mı veriyorlar? ya da çalıştırıp para mı vermiyorlar? orada yok ama buna benzer hani normal çalıştırıp asgari ücretlimi gösteriyorlar (yok öle bir sistem ama örnek hani) ? ya da yabancısın diye seni eziyorlar mı? yabancılara iş mi vermiyorlar? yani bu konu çok net değil burada çok çalıyorsun çalışmayana ekmek yok onun zor diyorlar. Çalışmayana nerede ekmek var ki ana babası bakmıyorsa 🙂


  • @reader benim abla nyc de bana çıkarsa inşallah seve seve yardımcı olurum... benim içinde dua et olurmu 😀 selamlar ...


  • @Yuesey mimar arkadaşınız hangi meslek gruplarında iş aramış acaba


  • @gurelo sağol arkadaşım nyc new york mu oluyor? Gerçi ben çıkarsa oradan ziyade texas taraflarını düşünüyorum malum daha ucuz old için ama en azından başlangıçta fikir verebilir orada yaşayan biri en azından internetten nasıl ev bulunur fln. Diye.
    Tabii ki bütün kalbimle gerçekten böyle bir vizeye ihtiyacı olan herkese çıksın diye dua ediyorum Allah'a. Kandil günü Allah dualarımızı kabul eder inşallah.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • bu mubarek gunde herkese cıkar insallah, girip girip okuyordum, dayanamadım kayıt oldum. bir dua da benden olsun dedim hepimiz icin...


  • Mübarek günün duası kabul olur hayallerimiz gerçek olur inşallah. @arnblt Daha önce aşçı olarak çalışmadım (vaktim yoktu) ama temel eğitim aldım. Seri bıçak kullanabiliyorum. Amerikada gıda sektörü diğer bir çok sektöre göre çok daha gelişmiş. Uzun bir araştırmam oldu. Bu yüzden mesleki olarak çok fazla bir endişem olmuyor. Herhangi geçerli bir mesleği olmayan, gidince ne yapacağım ben diyen gc kazanacak arkadaşların da bu sektörü denemesini tavsiye ederim. Bu işin yaşı yok. 50 yaşında aşçı olan insanlar da tanıyorum. Her işte olduğu gibi insanın içinden gelmesi lazım biraz da. Bu arada iyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim. @totoro Burada tartıştığım insanlar dahil tek bir kişinin bile kötü insan olduğunu düşünmüyorum. 1 aydır falan buradayım ve aile ortamı gibi oldu burası. Diğer forumlara da göz ucu ile baktım hiç bir yer burası gibi değil. Cümleten iyi kandiller.


  • Geçmiyor günler nasıl olcak bu iş 😞 Kafa dağılsın diye başka şeylerle uğraşmaya çalışıyorum yine de bi yerden geliyor aklıma .yolda bütün plakalar GC denk geliyo nası bi algı oluştuysa artık 😃


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum