Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • @air_technic Radyoyu açık mı unuttum acaba diye kontrol etmek için kulaklığı takıyorum. O esnada dinleyicilerden gelen mesaj okunuyor. Tahmin edin iki cümlelik mesajın konusu ne ? 🙂


  • Hayatın hiçbir yerde toz pembe olmayacağını az çok herkes bilir ancak adalet olsun, verilen emeğin karşılıksız kalmasın her şey rayına oturur zamanla.

    Ben her türlü işi yaparım ögrenciyken de çalıştım asla gocunmam ama gel gelelim hak yeniyor. 13 saatten fazla çalıştırıp 8 saat parası veriyorlardı sözde kurumsal firma ama alacağım yoktur diye de her hafta çizelge doldurtuyorlarlardı imzalamayanları çıkartıyorlardı işten ya da işten kendi çıkması için mobbing uyguluyorlardı. 170 i arayıp mesai olayını anlatınca bize zorla imza attırıyorlardı deyince yapacak bir şey yok alamazsıniz diyordu görevli. Kimse memnun değil ancak bir iş buldum ondan da olmayayım diye susuyor hakkını arayamıyor insanlar. Haftalık çalışma saati en yüksek ülkelerden biriyiz zaten bunun ispatı istatistikler.

    Yani işin özü Amerika'nın bana toz pembe bir hayat sunmasına gerek yok hakkım olanı emeğimin karşılığını versin ben 2 işte yaparım 3 işte.


  • @air_technic evet abi bu benim de çok sık gelmeye başladı başıma.


  • Arkadaslar,

    Amerika'da bir suredir yasayan biri olarak size acikca bir konudan bahsetmek istiyorum.

    O toz pembe degil, buralar zor, yapamazsiniz, filmlerde gorundugu gibi degil, biz cektik sizde cekersiniz vs vs vs soylemleri kesinlikle dikkate almayin ve o insanlardan uzaklasin. Turkiye'de eger bir seyler yapabildiyseniz ki bu bir is kurmak olabilir, bir isyerinde bir yerlere gelmis olmak olabilir, bir meslek, zanaat sahibi olmak gibi bir cok yol olabilir. Ne olursa olsun eger Turkiye gibi kurtlar sofrasi, acimasiz, vahsi bir ortamda birseyler basarabilmisseniz, burada cok cok daha fazlasina erisebilirsiniz.

    Bu ulkede amaciniza ulasmanizi engelleyecek sadece 2 sey var. Eger bunlari atlatirsaniz, yolunuz apacik.

    1. Dil
    2. Ozguven

    (Amerika'da olmazsa olmaziniz Durustluk olmasi gerekiyor. Sozde "uyaniklikla" bir yerlere cok cabuk yoldan gelirsiniz. Evet bu konuda ciddiyim cunku Amerikada yasayan insanlar pek kurnazligi, uyanikligi bilmezler ve bu acik noktayi gorup hemen heveslenebilirsiniz ve faydalanabilirsiniz de AMA bir sure sadece. Muhakkak ama muhakkak sistem sizi bir gun enseleyip eleyecektir)


  • Merhaba arkadaşlar bugun nisan ayını bitirdik ve berat kandiliyle mayıs ayına gireceğiz , herkesin kandili mübarek olsun ve tüm dualarının kabul olmasını diliyorum. , bu ay bizim için çok anlamlı , ayın ortasında hayatımızı komple değiştiricek bir çekiliş mevcut, Umarım bu geceyle birlikte hayırlı ve güzel bir mayısa girmiş oluruz.. Herkese iyi akşamlar.


  • Herkesin gecesi hayırlı olsun tekrardan. Dua etmeyi unutmayın arkadaşlar.


  • değerli @crazycells, @goodluck , @heleniki bu konuyla bağlantılı olarak benim de bir sorum vardı ve forumda da rastlamadım. Sorum şu; USA'da engelli çocuklara, sağlık imkanları, özel eğitim, maaş ve sosyal haklar olarak ne gibi olanaklar var? Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?


  • @paw-of-eagle direk konu olarak açarsanız daha iyi olur, hem daha çok ilgi çeker ve görülür , hemde daha sonra sizin gibi arayan arkadaşlara da yardımcı olur 🙂
    Bu arada http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/38/262/2341.pdf böle bişiy buldum belki işinize yarayabilir.


  • @vecihi teşekkür ederim, çok sağolun.


  • @paw-of-eagle
    Cocugunuz okul yasinda mi ve agir engelli mi? Fiziksel ve ya zihinsel mi?
    Okul yasindaysa, diger cocuklarla birlikte ayni okula gider, engelinin derecesine gore normal sinifta veya ozel sinifta egitim alir. Agir engelli cocuklar icin SSI denilen bir maas baglanabiliyor ama green cardlilar yararlanabiliyor mu emin degilim, muhtemelen vatandas olana kadar beklemek gerekir.


  • sayın @guropeth ben de gc'a neden ve nasıl başvurduğumu anlatsam, herkes copy/paste yaptığımı düşünür. Çok güzel yazmışsınız. Dileğimiz gerçekleşir inşallah.



  • @senay-sirin öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Kızım 9 yaşında fiziksel ve zihinsel engelli (CP-Cerebral Palsy ve Epilepsi) ama destekli yürüyebiliyor ve dediklerimizi gayet net anlıyor. Haftanın 3 günü fizik tedavi ve bireysel eğitim görüyor, 3 günü de devletin özel eğitim/iş okuluna gidiyor.


  • @ehehehe teşekkür ederim.


  • Mübarek gecede Allah herkesin dualarını kabul etsin, herkesin gönlüne göre versin. Sadece green card konusunda değil her konuda.

    Amerika ile ilgili daha önce yazdığım gibi ilk defa bu yıl başvurdum ve o günden beri deli gibi Amerika hakkında araştırma yapıyorum. Makaleler okuyorum, giden kişilerin videolarını izliyorum. Aklımda oluşan düşünce şu şekilde; utangaç değilseniz, üşengeç değilseniz, ben şu okulu bitirdim ama bu işi yapmam demezseniz kolay kolay işsiz kalmazsınız. Ben arkeoloji mezunu, ingilizce, almanca ve biraz yunanca bilen biri olarak; asgari ücretle üniversitenin öğrenci yurdunda yöneticilik yapıyorum. Burada asgari ücretle alım gücüme bakıyorum, Amerika'ya gidebilsem orada adaptasyon sürecini atlatana kadar hizmet sektöründe yine asgari ücretle çalışsam alabileceklerime bakıyorum. Arada dağlar kadar fark var. Üstelik orada dili ilerletip, kültürü öğrendikten sonra işimde yükselme ya da daha yüksek maaşla daha iyi işler bulma şansım var. Burada ise yerimizde sayıyoruz ve hiçbir şeyin garantisi yok. O yüzden her şeye hazırlıklı olmalı ama karamsar da olmamalıyız. Gerçekten bu ülkenin zor şartlarında iyi kötü bir şeyler başarmış bireyler, egolarından arınıp 1-2 yıl sabrederse Amerika'da ortalama bir hayat standardı yakalar diye düşünüyorum.


  • @paw-of-eagle öncelikle Allah şifa versin.Umarım küçük kardeşimizin kısmetiyle bu çekilişi kazanırsınız ve çok mutlu bir hayatınız olur..


  • @paw-of-eagle DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    sayın @guropeth ben de gc'a neden ve nasıl başvurduğumu anlatsam, herkes copy/paste yaptığımı düşünür. Çok güzel yazmışsınız. Dileğimiz gerçekleşir inşallah.

    İnşallah 🙂 ve inşallah bu forumdan birkaç kişi bile olsa iyi haberini alırız da en az kendimize çıkmış kadar seviniriz.


  • @paw-of-eagle DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @senay-sirin öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Kızım 9 yaşında fiziksel ve zihinsel engelli (CP-Cerebral Palsy ve Epilepsi) ama destekli yürüyebiliyor ve dediklerimizi gayet net anlıyor. Haftanın 3 günü fizik tedavi ve bireysel eğitim görüyor, 3 günü de devletin özel eğitim/iş okuluna gidiyor.

    Cerebral palsy olan biriyle amerikada ilk karsilasmam, 18 sene once master yaparken ayni dersi aldigimiz bir ogrenciyleydi. Tekerlekli sandalyede, konusmasi ve hareketleri cok cok sinirliydi. O zamanlar turkiyeden yeni geldigim icin, boyle agir engelli birinin master seviyesinde bir ders almasina sasirdigimi hatirliyorum. Bundan bahsetmemin sebebi, cocugunuzun zihinsel engelli olup olmadigini anlamak cok zor cunku kendini ifade edemiyor ve muhtemelen ogrenmek icin diger cocuklarin imkanlarina sahip olmadi.
    Green card cikarsa insallah, okula kesinlikle zihinsel engelli demeyin, birakin sadece epilepsisi ve CP var diye dusunsunler, ve ellerinden geleni yapsinlar. Ogrenci basarisi ogretmenin beklentisi olcusunde olur. Ogretmen "zaten anlamayacak" diye dusunurse daha az cabalar.

    Amerikada bazi eyaletler ozel egitimde iyi, bazilari cok geri seviyede. Ozel egitim masrafli oldugu icin, genelleme yapacak olursak daha zengin (pahali) eyaletlerde daha cok hizmet var. mesela new york, massachusetts gibi.

    Hangi eyalette olursaniz olun, Cocugunuz servisle, normal bir okula tum gun gider, gunun buyuk kismini ozel sinifta gecirir. Muzik resim beden egitimi gibi derslerde, oglen yemeginde ve teneffuslerde normal ogrencilerle kaynastirma amacli bir arada olur. Her 1-2 agir engelli ogrenci icin birebir ilgilenen, Gun boyunca her isine, Yemek yemesine, teneffuslerde diger ogrencilerle kaynasmasina yardimci olan bir ogretmen olur. Okulun sagladigi ucretsiz golge ogretmen diye dusunebilirsiniz.
    Okula gelen fizik terapist haftada 1-2 saat terapi yapar ama bu cok yetersiz oldugu icin, bazi eyaletlerde saglik sigortasini kullanip ilave saat terapi aldirabilirsiniz.
    Fizik terapi, occupational terapi, konusma terapisi, birebir golge ogretmen gibi seyleri "ugrasmadan" almaniz, eyaletten eyalete, ve sehirden sehire degisiyor.

    Ayrica, Engelli cocuklara ucretsiz saglik sigortasi her eyalette var.


  • @FreeWoRLD uzun zamandır söylemek isteyip söylemediklerime tercüman olduğunuz için teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum