Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Normalde 04.22.2017 tarihinde expire olan NY ehliyetimi 04.22.2019 tarihine kadar (2 yıl süre içinde) yenileyebiliyorum. Ancak NY'da ki adresim artık geçerli değil.
    Kasım 2018 de TX'da yeni adresimde olacağım. TX DMV'ye eski ehliyeti NY'da yenileyip mi gitmem gerekir, yoksa böyle bir hakkım olduğu için farketmez yine değiştirirler mi? Çok teşekkürler.

    Once New York ehliyetinizi yenilemeniz gerekiyor. New York ehliyetini yenilerken bir adrese gerek yok, ben New York'taki yenileme deneyimlerimi 33 nolu iletide yazmisim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak/33?page=2

    Gecersiz bir ehliyeti diger eyalette degistirmek isterken cok buyuk ihtimal sorun yasarsiniz, o nedenle oncelikle New York ehliyetinizi yenilemenizi sonra da TX'ta yeni ehliyet ile degistirmenizi tavsiye ederim.


  • Hemen orada hazırlayıp verseler tamam da "Daha sonra yeni kartinizi posta adresinize gonderecekler." demişsiniz. Farklı eyalette bir adres verince kabul ediyorlar mı, siz nasıl yaptınız o kısmını? Yeni ehliyetin üzerinde hangi adres yazıyordu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Hemen orada hazırlayıp verseler tamam da "Daha sonra yeni kartinizi posta adresinize gonderecekler." demişsiniz. Ehliyetin üzerindeki adrese gönderirler bence. Yeni verilen ehliyete geçerli olmayan adresi yazmazlar, Başka bir eyaletteki adresi hiç yazmazlar. Farklı eyalette bir adres verince kabul ediyorlar mı, siz nasıl yaptınız o kısmını? Yeni ehliyetin üzerinde hangi adres yazıyordu?

    Evet, bu durumda hangi adrese gondereceklerini ben de bilmiyorum ama MV-44 formunda yasadiginiz yer ile posta adresi ayri ayri soruluyor. O nedenle sanirim New York'ta yasadiginiz adresi verip, New York'ta guvenilir baska bir adresi posta adresi olarak verebilirsiniz diye tahmin ediyorum.


  • Hem Texas, hem New York DMV'lerine yazıp sordum bakalım ne cevap verecekler. Çok teşekkürler.


  • Rhode island'da ehliyet almakla alakalı bilgi vereyim. Providence'taki DMV'ye randevu almadan gittik. Sitesinde, yazılı testi istediğiniz zaman alabilirsiniz randevu almak gerekmemektedir diye yazıyordu. Green card, pasaport ve ssn kartını verdik girişimiz yapıldı. (Yanımda adres kanıtı ile alakalı bankanın adresime gönderdiği statment'ı götürmüştüm ama istemediler. Siz yine de yanınızda adres proof ile alakalı bir belge bulundurun, ne olur ne olmaz). Girişimiz yapıldıktan sonra numaratörden numara aldık ve bekleyişimiz başladı, yaklaşık 1-1.5 saat sonra sıra geldi. Göz testi yapıldı ve fotoğraf çekildi. 6.50 dolar ödeme yaptım. Test için gerekli evrakları aldım ve testin yapılacağı odaya gittim. Test 40 soru ve oldukça kolay. Diller kısmında Türkçe yoktu bu arada İngilizce girdim. Test bilgisayar üstünden alınıyor. Bilemediğiniz soruları atlayıp tekrar dönme şansınız var, aynı zamanda süreyle alakalı bir kısıtlama yoktu. Sınava başlamadan önce örnek test seçeneği de var, isterseniz önce onu çözüp sonra asıl sınava başlayabilirsiniz. DMV Rhode Island sitesindeki kitapçığı indirip örnek testleri çözerseniz çok rahat geçersiniz. Testi geçtikten sonra da en erken 1 ay sonrasına driving testi için randevu alabiliyorsunuz. Diğer eyaletlerde uygulama nasıl bilmiyorum ama burada 1 ay sonrasına almak oldukça can sıkıcı. Ama bu süre zarfında 1 yıl araba kullanabileceğiniz permiti alıyorsunuz. O belgeyle de yanınızda biri olmadan kendi başınıza trafiğe çıkabiliyorsunuz. Daha driving testine girmedik onu da aldıktan sonra detayları ve güzergahı paylaşırım. Şimdilik bu kadar yardımcı olduysam ne mutlu.
    Sürüş testi ile alakalı da bilgilendirme yapayım. Kiralık araba kabul etmiyorlar. Araç Rhode Island'a kayıtlı olması şartıyla sizin yada bir tanıdığınızın arabası ile girebilirsiniz. Araç size ait değilse araç sahibi test sırasında orada olmalı. Aracın insurance ve register'ı yanınızda olsun. Green card, ssn kartı ve adres belirten bir belge de yanınızda olsun. Bir de kredi kartı kabul ediyorlar ama bazen sistemlerinde sıkıntı oluyormuş nakitle gitmekte fayda var. Eğer Sınavı Providence'da alıyorsunuz 325 Melrose St.'deki DMV Road site'da aracı içeri park edin. Binanın içine girip kayıt işlerini hallettikten sonra eğitmen insurance ve register'ı kontrol ediyor sıkıntı yoksa araca geçip rutin kontroller yapıyorsunuz. (Sinyaller, uzun kısa farlar, ve fren lambaları). Aracınızda sorun yoksa Melrose St boyunca aracı kullanıyorsunuz, Lenox Ave. dönüp belli bir süre sürdükten sonra sağa çekiyorsunuz. Geri geri kaldırıma paralel gelip sonra da k-turn yapıyorsunuz. Lenox ave'den tekrar melrose'a çıkıyorsunuz. Atlantic Ave. dönüyor ve Elmwood Ave. boyunca cadillac drive'a kadar sürüyorsunuz oradan dönüp tekrar DMV Road site'a geliyorsunuz. Oldukça kısa bir güzergah. Yoldaki stop sign'lara dikkat ederseniz (3 saniye hareketsiz durmanız gerekiyor) hiç bir sıkıntı yaşamadan ehliyetinizi alırsınız. Ehliyetiniz posta ile 1 hafta içinde de geliyor. Şimdiden gireceklere hayırlı olsun.


  • Ehliyet alırken bir saglik raporu isteniyormu bizim burdaki gibi? isteniyorsa nerden nasil temin ediyoruz ve nelere bakıyorlar.
    Bende kisme renk korlugu var. Ishihara testini gecemiyorum bu sorun olurmu ehliyet alirken ?
    ishihara testi: https://www.google.com.tr/search?q=ishihara+testi&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWhYvHr5vcAhXMXhQKHU5ODwMQ_AUICigB&biw=1234&bih=798

    tesekkurler


  • Bu ileti silindi!

  • @yalta ben sorumda nerden lens alirim diye sormadim! teste bununla ilgili bi asama varmi diye sordum. Tekrar oku istersen, tam idrak edemedin sanirim.


  • @Gkhn-CLKKN evet haklısın idrak edememişim.


  • @gkhn-clkkn Njde arkadasım ehliyet aldı herhangi bir doktordan saglık raporu istememişler . kendi ofislerinde göz için kontrol yapmışlar okadar .


  • @yekta Anladim, peki Ishihara testi yani su renklerin icindeki gizlenmis rakamlar olan testten yapmislar mi goz icin bi bilginiz varmi? tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhn-clkkn Texas'ta renk körlüğü için bir test yapılmadı.


  • Merhabalar ben New Jersey de yasiyorum. Turk ehliyetim varsa direksiyon sinavi almam gerekiyor mu?


  • @yeşilkart-forum Merhabalar Ben New Jersey de yasiyorum. Turk ehliyetim varsa direksiyon sinavi a girmem gerekiyor mu


  • @resho selam turk ehliyeti olan arkadaslarimiz new jersey eyaletinde yalnizca yazili sinav ile ehliyetlerini aldilar.


  • @resho eger onceki sayfalari okursaniz ayrintili yazdim


  • @knnrn tesekkur ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bigsmoke Şurada ehliyet ile ilgili bilgi var: https://dmv.ny.gov/driver-license/exchange-out-state-driver-license

    "You can drive in New York State with a valid driver license from another country. You don’t need to apply for a New York State driver license unless you become a New York State resident." Yani "resident" olana kadar ehliyet almanıza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civil_engineer elinize saglik, surus testi deneyiminizi de aktardiktan sonra ilk iletiye bilgileri tasiyacagim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @resho Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    @yeşilkart-forum Merhabalar Ben New Jersey de yasiyorum. Turk ehliyetim varsa direksiyon sinavi a girmem gerekiyor mu

    gerek yok.

    ilk iletide de belirtiliyor zaten sorunuzun cevabi, New Jersey yazisinin altindaki bilgileri okuyup sonra konudaki diger new jersey deneyimlerini okuyun. Daha sonra aklinizda olan sorulari yine bu konuda sorabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum