Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emre-Kalafat B1 seviyesinde Almanca sertifikasını alırsan ve denklik kurumundan denkliğini alırsan 6 ay iş arama vizesi alabilirsin. Bu konuda youtube`da Berlinden Mektup kanalına bakmanı tavsiye ederim çok faydalı bilgiler var.

  • Avrupa bölümünden taşındı  crazycells crazycells 

  • Mart 2020](/forum/post/122994)

    @Calibraturbo lutfen kiskirtici ve ayristirici ifadelerden kacinin. 👉🏼
    Kanimca siz azinlik olmaktan bahsediyorsunuz, X ya da Y ulkesine ya da milletine ait olmaktan degil...
    Merhaba. Almanya işçi alımına devam ediyor mu? Turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum acaba beni alırlar mı? İngilizcem de var. Otellerde çalışma tecrübem var.


  • ben almanyadan nitelikli iş göçü için oturum ve çalışma izni aldım sorusu olanlar forumdan sorabilir. özel mesaj atmayın başkalarıda faydalansın.


  • @DustyBlue tebrik ediyorum, başarılar dilerim bu süreçte. Mesleğiniz nedir acaba? Bu en sonki çıkan puanlı sistemden mi aldınız


  • hayır şans kart değil benim ki. şans kart çalışma izni değil bur arada iş arama vizesidir.


  • @DustyBlue hayırlısı olsun bizlerde eşim ile birlikte almanyaya gitmek istiyoruz ama çok fazla.bie forum sayfası yazı olmadığı içinde açıkçası çokta iyi bir bilgi alamıyoruz çok fazla reklam ve bilgi kirliliği var siz bir şirket ile calismiysmiydiniz peki


  • @DustyBlue Kayda geçesi açısından sürecinizi kendi bulunduğuınuz durumu birkaç paragraflık bir yazıyla musait olduğunuzda yazabilirsiniz aslında.


  • Evet 2020 yılındaki yasa tekrar güncellenecek ve bu sefer çok fazla kolaylıklar sağlanacak deniyor. Binlerce insan için kapı aralanabilir. Acaba forumda bu konuda bilgisi olan veya Almanya'da yaşayan kimseler var mı? Mavi kart, fırsat kartı ve hatta hatta turist vizesi ile gelip iş bulabilmek veyahut Dil okulu ile gelip çalışabilmek ve devamında orda kalabilmek gibi. Abd'deki sisteme benzetmeye çalıştılar herhalde. Forumda bilgili arkadaşlar varsa yeşil kartı forum mavi kart foruma da dönüşebilir.😎


  • Almanya ile ilgili her konuda bilgi almak isteyenler 30 yıldan fazla gazetecilik yapan Yüksel Bey'in kanalını ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirler.


  • Almanya her ne kadar göç edebilmesi zor bir ülke gibi görünse de , aslında en kolay oturum ve çalışma izni alınabilecek ülkelerin başında geliyor. Çeşitli sektörlerde en az 1.5 milyon çalışan eksiği olduğu söyleniyor. Bundan dolayı yeni gelen hükümet Almanya ya göç ve çalışmak için gelmek isteyenlere yasalarda kolaylık sağlıyorlar. Almanya'nın en büyük handikapı Almanca. Avrupa'nın 1 numarası, Nüfusu 83 milyon olmasına rağmen dünya ekonomisinde ABD( 332 milyon ),Çin ( 1.4 milyar ) ve Japonya (125 Milyon ) dan sonra 4. büyük ekonomik güce sahip. Kuralları olan, doğası güzel, yeşil ,şehirleşme ve demografik dağılımı süper, alım gücü çok yüksek ,
    güvenlikli yaşanabilir ülke. Almancam olsaydı çoluğu çocuğu toplayıp çoktan göç etmiştim ama 62 yaşından sonra Almanca dil çalışmak zor. Bir ara kendi kendime denedimde ama evde hepimizin ingilizcesi iyi olduğu için dümeni hep Amerikaya GC'a doğrulttuk. Araştırmalarım sonucu kişisel kanaatimde Amerika-Almanya karşılaştırmasında Almanya çok daha ağır basan taraf. Tabii bu benim kişisel çıkarımım. Aklımın bir köşesinde her zaman takılı duran Almanya'ya şartları olgunlaştırdığımda Ankara antlaşması ile göçebilirim, olmazsa lise çağlarında olan 2 oğlumun üniversite eğitimleri için mutlaka yurt dışı göç amacındayım.


  • @DonTurcos Daha once 4 yil Almanya'da yasadim. Hem yasamak hemde gezmek icin oldukca guzel bir ulke. Basit bazi kelimeler haricinde Almanca ogrenme ihtiyaci hic duymadim. Cogu Alman zaten Ingilizce biliyorlar. Geriye kalanlar da orada yasayan Turkler 🙂 Eger duzgun ve duzenli bir isiniz yoksa, yasam orada biraz zor olacaktir. Sehirleri ve sokaklari her zaman civil civil olan hareketli bir yer. Kucuk yerlesim yerleri ise her zaman yesiller icinde. ABD ile karsilastirma konusunda bana gore ABD daha agir basiyor. Tabii ki herkesin tercihi ve beklentileri farklidir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum