Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ugurksknbck Sizin özelinizde bir konuya açıklık getireyim. Soru işareti bende belirmiyor. İnsanların ısrarla arkasında bir neden aramalarının nedenini işaret etmek istemiştim.

  • Yasaklı

    @Sui, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG Doktara kan tahlilini göstermeyip kendiniz yorumladığınızı yazmadınız mı? Yanlış bir şey mi okudum, gözümden kaçan bir şey mi var? Çok bariz ki kan tahliline de ihtiyacınız yok aslında.

    Yani burada kan tahlilinede ihtiyacınız yok derken amacınız olayı lakırtıya indirmek. Bu bariz açık. Bence alay etmeye çalışıyorsunuz ama neyse.

    Bu defalarca kan şekerini ölçtürmek zorunda kalan ve sınırlarıda vücüdunuda bilen birinin sonucu gördüğünde aaa iyi iyi kendime dikkat etmişim 105 bak iyi demesi gibi bişey.

    İleri seviye spor yapan herkes bunu yapar. Vücut değerlerini ve kan tahlillerini okumayı öğrenir ve düzenli olarak bunu uygularlar. Alay etmenizi gerektirecek nir durum yok. Kah tahlili yaptırıp doktora göstermeye gerek duymamam anormal bir durum değil sizin düşüncenizin aksine.


  • @Ping-PONG Tabii ki lakırtıya vuruyorum konuyu ama gerçeklik payı da var dediklerimin. Neden sonuç ilişkisi kurduğunuz değerleri sizin gibi ileri derece spor yapmış birinin görmesine gerek yok. Yediğinden de hissettiğinden de vücudunun tepkilerinden de anlıyor olması lazım. Bir de aynaya önce bakıp sivilceleri gördükten sonra karaciğer yağlanmasına baktırmak daha olası bir sıralama olmalı.

  • Yasaklı

    @MySea, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG Carb alimina ve sekere dikkat ettiginiz surece, neyi ne kadar yerseniz yiyin. Bir de spor ve exercise duzenli yapin.

    Benim yas 49, yolun yarisina 1 yil kaldi. Hala iki gunde bir en az 1 saat tempolu yuruyus ve hergun hafif agirlik calisiyorum. Masa tenisi oynuyorum. Haftasonlari parklarda yuruyus yapiyorum. Tavsiye ederim.

    Maşallah Abi, yolun yarısını da baya mütevazi belirlemişsin. Ben bildiğin kalbimi yoracak seviyede spor yapıyordum abi 2 sene öncesine kadar. Bacağımdan bir ameliyat oldum spor kısa bir süre yasaklandı. Sonra tembelliğe vurdum. Sadece keyif aldıklarımı yapmaya başladım. Koşuyu felan bıraktım. Su sporlarına devam ettim. Snowboard a sarmak istedim ama bu sene sadece 1 kere yapabildim. Toplamda da 3 zaten 🤣🤣🤣 ama çok eğlenceli düzenli spor olarak yapmaya başlayacağım. Bu sene kesinlikle bütün yaz koşu, kürek , rucking ve bootcamp yapıcam eğer kötü bişey yaşamazsam. 🙃


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Sui, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG Doktara kan tahlilini göstermeyip kendiniz yorumladığınızı yazmadınız mı? Yanlış bir şey mi okudum, gözümden kaçan bir şey mi var? Çok bariz ki kan tahliline de ihtiyacınız yok aslında.

    Yani burada kan tahlilinede ihtiyacınız yok derken amacınız olayı lakırtıya indirmek. Bu bariz açık. Bence alay etmeye çalışıyorsunuz ama neyse.

    Bu defalarca kan şekerini ölçtürmek zorunda kalan ve sınırlarıda vücüdunuda bilen birinin sonucu gördüğünde aaa iyi iyi kendime dikkat etmişim 105 bak iyi demesi gibi bişey.

    İleri seviye spor yapan herkes bunu yapar. Vücut değerlerini ve kan tahlillerini okumayı öğrenir ve düzenli olarak bunu uygularlar. Alay etmenizi gerektirecek nir durum yok. Kah tahlili yaptırıp doktora göstermeye gerek duymamam anormal bir durum değil sizin düşüncenizin aksine.

    Bende her 3-4 ayda bir kan ve idrar testi yaptiran birisiyim. Kan verdikten 2-3 gun sonra websitesinden girip, tum degerlerime bakarim. Hepsini okumayi ve ne anlama geldiklerini hem doktorlara sorarak hemde google arama yaparak ogrendim.

    Doktorlar beni genelde 1 hafta sonra ararlar. Benim onceden ogrenmis oldugum seyleri aynen bana tekrarlarlar.

  • Yasaklı

    @Sui
    Ayna olayını espri olsun diye söyledim. Evet bende bundan bahsediyorum. Sadece benim olayı spor ve sağlıklı bireye göre değilde sağlık problemi yaşayan insanlarıda içine koyarak yorumladığımı düşündüğünüz için uzun uzun açıklama gereği duydum. Ben doktor değilim sonuçta ve böyle insanların sağlığını, hayatını etkileyecek konularda bilmişlik yapmayı sevmem. Hatta nefret ederim. 🙃

    Şu an anlıyorum ki lakırtınız sohbet seviyesinde, forumda olaylara kavga etmeye yer arar gibi yaklaşan insanların varlığından dolayı, artık ne anlayacağımızı şaşırdık. Kusura bakmayın 🙃

  • Yasaklı

    @MySea

    Aynen Abi, tam olarak öyle oluyor. 🤣
    Bir de benim sağlık sigortam baya kapsamlı ve iyi ama neden gereksiz yere para ödesin ki. Sonuçta bana hizmet eden bir kurum. İhtiyacım olmayan bir şey için ödeme yapmasını istemem. Bazen eğer zamanım varsa ve üşenmezsem kan tahlilinide gidip sigortanın anlaşmalı olduğu yere veririm hatta. Onlar sonuç ile maili atarlar. Tamam bişeyiniz yok diyip kağıdı önüme atan doktorada 150-200 lira muayene ücreti ödememiş olur sigortam. 🙃


  • @Ping-PONG Gece gece manyak mıyım tanımadığım insanlara sarayım. Gerçi üç günde kim kimdir ne değildir hafiften anlamaya başladım ya neyse. 🙂

    Bugün de böyle geçti. Madem gün sayıyoruz, raconuna göre olsun. Baba yatar şafak atar 😂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sui ilk green kart 2000 yılında başlamış bir sistem ozaman ki başvuru veya kazandığını öğrenme gibi ilerleyişi incelersen ozaman bu sorunun cevabını bulacaksın 21 yıldır hiçmi değişmedi bu zaman işleyişi @knnrn dediği gibi HAYIR HİÇ DEĞİŞMEDİ. Ayrıca aşağıdaki listeye bakarsan bu listeye WAT ve green kart yok. Bu kadar çeşit vize bir de başvuru sayısını da ekle. Üstüne de çalışma hızlarını da koy nasıl hemen açıklasınlar. DV lottery önce KCC yani amerika işlemleri yapıyor. Orada ki çalışma hızını da biliyorsun. Onay verdikten sonra ankaraya gönderiyor

    Resmi ve Diplomatik Vizeler (A-G)
    Turizm, Ticari ve Tıbbi Tedavi Vizeleri (B)
    Transit Geçiş Vizesi (C)
    Mürettebat Vizesi (D)
    Yatırımcı veya Tüccar Vizesi (E1/E2/E3)
    Dil Öğrencisi veya Akademik Öğrenci Vizeleri (F/M)
    Mesleki veya Akademik Olmayan Eğitim Vizeleri (F/M)

    Sadece green kart için gözden geçireceği kişi sayısı aşağıdaki linkten bakabilirsin


  • Başvurular bittikten sonra sonuçlar 1 ay içinde açıklansaydı bir sonraki senenin başvurusunu yapmak için 11 ay civarı bekler miydiniz? Bence gayet iyi süreler. İnsanların bu süreler içinde kendi durumlarını iyileştirmesi açısından vesayre
    Edit: tabi zaten 2 başvuru arasında 1 sene var ama mayısta kazanmadığını görünce kasıma kadar beklemek daha kolay oluyor bence


  • @ayvalik10 Yazdıklarımı contexten ayrı aldığınız için biraz aptalca bir soru sormuşum veya bilmiyormuşum gibi görünmüş. İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkürler, verdiğiniz linki de inceleyeceğim.

    Forumda yeniyim, daha önceki başvurularımda google aramaları sonucu siteye ziyaretçi olarak uğrayıp okuyup çıkmışlığım çok olmuştu. Hazır evden de çıkmıyoruz, bu seneki bekleme odası heyecanına ortak olmak istedim. Kayıt olduktan sonra muhabbete ortadan dalmamak adına önceki 30 sayfayı da okudum. Ancak bazen öyle cevaplar, öyle yaklaşımlarla karşılaştım/karşılaşıyorum ki garibime gitti/gidiyor/gidecek. Yine öyle bir tartışmanın ortasına bıraktığım bir yorumdu aslında 🙂

    Konuyla ilgili kendi yorumumu da paylaşayım isterim. Dediğiniz gibi geçmişten gelen bir sistem var, o zamanki teknolojinin kapasitesi doğrultusunda bir süreç hazırlanmış ancak gelişen teknoloji sonrasında bunu bir takım nedenlerle yeni teknolojiye adapte etmemişler. Amerikada bulunan göçmenlerin videolarından gördüğüm kadarıyla da bazı kurum ve kuruluşlarda otomasyon ve/veya online sistemler yerine eski usul çalışmaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde "Pürüzülü Mükemmelik" adında bir kitap okudum, kısaca şunu anlatıyor; hızlı bir süreç her konu için olumlu sonuçlar doğurmuyor. Bu nedenle sürece yapay veya görsel pürüzler koyularak hizmetin/ürünün kişi gözündeki değeri arttırılıyor.

    Bugün başvur, yarın sonuç açıklansın gelecek hafta da vize onayın belli olsun gibi 10 günlük bir süreç ile şu anda içinde bulunduğumuz süreç tümüyle farklı sonuçlar doğuruyor, hem başvuran hem de Amerika için. Bu teknolojie sahip olunsa bile yapmak isteyeceklerini sanmıyorum.


  • Şahsen çekiliş ne kadar sürerse sürsün, bizdeki milli piyango çekilişindeki gibi standın arkasından bir dayının topu elle uzatması gibi bir rezillik olamayacağını bildiğim için içim rahat 😃
    Olayı hemen hemen herkes hatırlayacaktır, yetkili henüz butona basmaden ne hikmetse kazanan sayımız belirleniyordu.
    Yine de sorgulamak, merak etmek iyidir. Bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarayacak mantığıyla bakmamak gerek.
    "Evrende en büyük ziyan,sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." 🙂

  • Yasaklı

    I don’t want to write “I am a fucking messed” at 8 May. 😭


  • Rezervemizi yapalım.


  • Forumda Kocaeliden çekilişe katılan varmı acaba?


  • Arkadaşlar sonuçta yılda bir gerçekleştirilen bir çekiliş,bu sebeple tüm yıla yaymaları hem çekilişin popülaritesini artırıyor,uzun süreler beklerken,başvuru yaparken vs. Green cardı konuşuyoruz,bu da demek oluyorki Amerika'nın gündemde kalmasını,insanların ilgisini daha fazla çekmesini sağlıyor.


  • @Melih-Tokal trol olduğumu nerden çıkardın anlamadım forum dediğimiz şeyin amacı zaten birbirimize danışmak , akıl almak . Ha bu arada seni ilgilendiren bir şey yok ahkam kesmek sana düşmez. Forumun kurucusu sen değilsin kimseyi asılsız suçlamalarınla da suçluyamazsın . Ben foruma yardım almak için kaydoldum . Ping pong veya seni ilgilendirmiyor ne dediğim . İşine bak


  • @ayvalik10 eyw abi sağol . Abi bu arada ismi lazım değil bazı arkadaşlar neden rahatsız oluyor soru sormamdan . Forumun amacı soru sormak , akıl danışmak değil mi ?? Ben mi yanlış biliyorum yoksa ????

  • Yasaklı

    Bismillahirahmanirrahim
    vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.
    Allahümmağfirli zenbi ve ezhib ğayza kalbi ve ecirni mineş şeytani euzü billahis semiıl alimi mineş şeytanir racim.


  • @Ping-PONG bilader anlamadım forumun kaç yöneticisi var burası forum bende sorularımı soruyorum . Zaten konu hakkında bilgisi olan kişilerden yardım istiyorum senden ya da diğer yan sanayinden değil . Forumun amacı ne olabilir başka merak ettiklerimi sorup yardım almayacaksam . Hepiniz saçma sapan şeyler yazmışsını altı üstü bir soru sordum be sizden de yardım istemedim bu kadar üstünüze almanıza gerek yok . Sende benim gibi basit bir forun kullanıcısısın sana veya diğerlerine laf düşüceğini sanmıyorum. Supercell bey gerekeni yapabilir eğer hatam varsa .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum