Merhabalar dün mülakata girdim ve vizem bugün onaylandı. Sadece önemli yerleri yazıp size rehber olmasını isterim. Saat 8 de randevum vardı içeri girene kadar ıslandık yağmurda ancak yine de cafede beklemek yerine sıramı bekledim ama yinede 7.30-7:45 randevularında olanlar geç gelmesine rağmen sırada öne alındı ve güvenlik kontrolünden geçtik. İçerde veznede bekleyin ödeme yapmanız gerekiyor green kart için dediler üzerimdeki cüzdanı vs herşeyi dışarda bırakmıştım. Bizim evlilik üzerinden green kart case i bizde ödemeleri önceden yapıyoruz dedim yandaki masadaki şişko Greeter'a bana ödeme yapmadan green kart nasıl alacaksın önce ödeme yapmanız gerekiyor dedi. Dedim o zaman izin kağıdı verin gidip kapıdan kredi kartı ve para alayım geleyim sana sadece 15 dk verebilirim diye küstahça konuşuyor. Sonra geldim veznedeki görevli geldi pasaportu verdim sizde ödeme gerekmiyor dedi. Benimle beraber gelenler bitirip gitmiş interviewları.Sonra gittim şişko Greeter a neden insanları yanlış yönlendiriyorsun senin yüzünden en son sıraya düştüm. En azından ödeme yapılıp yapılmayacağını öğrenmiş oldunuz diye sırıtıyor. Oradaki benim gibi olan insanlar bile kızmışlar aptal herife neden gereksiz yanlış bilgilendirme yapıyorsun insanlara diyerek. Görüşmeden önce türk görevli ekranda numaranız yanınca evraklarınızı alıyor.
1 adet fotoğraf
Pasaport
Evlilik cüzdanı ( abd de evlenenlerin orijinal evlilik sertifikası gerçek interviewda soruldu.)
Şimdi yazacaklarım evrakların hepsini en kötü 1 hafta ya da 1 gün önceden yeni tarihli barkodlu edevletten alın götürün. 221g alırsınız yoksa.ben 4 hafta önce aldığım belgeler eski tarihli dendi ona göre yenilerini alın yanınıza. Çeviri istenmiyor. Apostiller vs noter onaylı onaysız tercümeler boşuna yapılıyor. Boşa paranıza yazık. Güncel tarihlileri aldım verdim direk yanımda eski ve yeni tarihliler vardı.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği. Güncel tarihli
Adli sicil kaydı Güncel tarihli
Askerlik durum belgesi askerlik yapıldıysa güncel olmasına gerek yok ama yonede güncel tarihli olsun. Bende sponsorumun I864 ü missing olarak görünüyordu CEAC'ta dedim getirdim yanımda hazır tamam biz yükleriz sisteme dediler. Problemi öyle hallettim. Oysa 221g stickerı yapıştırdı bile içeri gidpi 10 dakika konuştu. Problem yok dediler.İngilizxe mülakat yapmaknistiyorum dedim türk görevli sorunca.
Sonra tekrar aynı sıra numarası ile yan tarafta mülakat sıram geldi. Teksaslı 55-60 larında güler yüzlü abla geldi bana çok sevindim. Günaydın nasılsınız diye hemen girdim lafa doğru söyleyeceğime yemin ettirdi. Sonra Eşimin adını sordu.
Anne babasının adını sordu.
Eşimle nerede ve nasıl tanıştığımı ve nerede evlendiğimi sordu.
Babasının nerede ne iş yaptığını olduğunu sordu. Sponsorunuz kim aynı kişi mi dedi.
Sonra benim orada hangi sektörde ne iş yapacağımı yapmaya düşündüğümü sordu.
Sonra I864 unuz eksikmiş onu biz sisteme yukleyeceğiz dedi.
Fotoğraf istedi verdim toplu aile fotoğraflarında kim kim diye tektek sordu. Sonra istersen evlilikte 2 yıl mayıs sonu dolacakmış ir1 verelim sana dedi. İstersen pasaportunu vereyim turist vizeni de kullanırsın dedi yok dedim turist vizemi iptal edin ben cr1 alayım girişte 2 yıl dolduğunu söyler cr1 alırım ben bu şekilde olduğunu duydum dedim. Kendinden pek emin olmayarak I am afraid you can not. Either you get cr1 or ir1 dedim. Ben size güvenerek ben CR1 olarak vizemin basılmasını isterim dedim tamam dedi sarı kağıdı bıraktı turist vizeme iptal kaşesi bastı. İyi günler vizen onaylandı dedi. Bugünde issued olmuş. Hadi bana hayırlı olsun :)))
Mangoman tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Darısı başınıza. Bu arada mülkata girmeyenler ingilizce yaparlarsa mülakatı Teksaslı Abla sanki daha sakin ve güleryüzlü nedense türkçe mülakat yapan abla biraz daha detaya giriyor çok soru soruyor gibi aklınızda bukunsun ingilizce mülakat görüşmesi yapmak istiyorum deyin mümkünse.
-
@Tugrul-Gokpinar Bence girişte düzelttirin tekrsr tutup rejected falan filan pasaport geldi gelmedi uğraşmaktansa. Başka bir arkadaşın başına gelmiş düzeltmişler eline 10 yıllık GC gelmiş. Forumda var Miami girişliydi abd ye. Bende 10 yıl dolsun diye bekliyorum. Haziran başı gidiyorum. Yazarım size.
-
@bamboo, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@gokcesak merhaba hayirli olsun yeni hayatiniz, biz tampa bolgesinde olacagiz geldigimizde mutlaka tanismak isterim ,floridada olan pek fazla yok .tabi bizim onayimiza epey var

Vero beach tarafındayım. Sanırım sizde oraya gidiyorsunuz Gökçe Sak. Eşim meksikalı tanışsak güzel olur ailece? Doğma büyüme orada yaşamış.
-
@can-bolatbaş Aynen bir whatsup grubu kursak güzel olur. Başlangıçta hem birbirimize yardımcı olur hemde arada ortak biryerde toplanır çiğköfte kebap türk günü yaparız

-
Bugün ups ten pasaportumuz geldi 2 nisan perşembe mülakata girmiştik. 7 Nisanda geldi. Online GTS premium dışında kurye elden ödeme gerekmiyor. Sadece kimlik no sordu verdi gitti. Darısı en kısa zamanda diğer bekleyen arkadaşların başına inşallah en kısa zamanda vizenizi alır gidersiniz.
-
@Esila Sonuçta aynı şey olacak evlilikte 2 yılın dolmasını bekleyip ir1 aldıktan sonra. Vizem cebimde olsun diye düşündüm aldım geçtim. Strese girmeye gerek yok.
-
@Ekto-Oktan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Mangoman Merhaba hocam gerçekten içim sıcacık oldu bunu duyduğuma çok sevindim benim eşim Amerikada doğmuş ama büyüme Meksika maalesef
Amerikada sadece kısa süreli çalışma için bulunmuş çocukluğunda bir kaç sene yaşamış ama hayatının çoğunluğu meksikada geçmiş hani ben diyorum göç ediceğim falan ya ben Green Card aldıktan sonra benim eşimde orada ilk defa tam zamanlı yaşamayı deneyimleyecek
Yani kağıt üstünde vatandaş ama işin özetinde gerçekliğinde o da bir göçmen

Konu Dışı bilgi;
Bu arada konudan bağımsız Meksikada 1 aydır sanırım olmak üzere artık bahsettikleri kadar değil ya böyle canavar gibi anlatıyorlardı bu ülkeyi her yerde karteller silahlar vs o kadarda tehlikeli bir yer değil fakirlik çok bariz ama insanlar mutlu yemekleri lezzetli ve bir normal yaşam var ve araba telefon gibi şeylere ulaşım hala Türkiyeden daha ucuz eleştirdikleri kadar suç yuvası değil Meksika bunu eşime sorduğumda eşim hep şunu diyor Kartellerin kolay kolay dışarıdaki normal insanla işi olmaz onlar daha çok sınır bölgelerinde veya başka tür çıkar çatışmaları için oradalar sokakta durduk yere kolay kolay kimseye zarar vermiyorlar diyor bende onun yalancısıyım ama ben buraya geldiğimden beri hiç olumsuz bir şey ile karşılaşmadım yaBende tanıştığıma çok memnun oldum. Türkiye'de 2 tane daha aile var tanıdığım meksikalı türk kabilesini kuracağız yakında

Meksika'da kural sınırdan uzak ve ghetto mahallelerden uzak durduğun sürece sıkıntı yaşamazsın. Kuzey Meksika kültürüne bayılıyorum özellikle bizim eski Türk aile geleneklerimiz halen devam ettiriliyor. Aşırı yakın buluyorum kendi kültürümüze. Daha Meksika'ya gidemedik ama seneye gidip deneyimleyeceğiz. Çok köklü devasa bir aile 200 ü geçik amca ve 200 ü geçik halaları ve teyzeleri var. Devasa çiftliklerde yaşıyorlar hatta Monterrey valisi bile amcası politikada bile etkililer
En güzel yanı ise aşırı eğlenceli insanlar -
@bamboo bende İndian River tarafı tanışmak isteyene numaramı özelden veririm. Turkish Community kuralım orada varsanız? 🥳
-
@Fatma-Antalya, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Mangoman hayırlı ugurlu ve gecmıs olsun ve gelsın yenı hayat.darısı basımıza:)benım sormak ıstedıgım yanımızda ne olur olmaz dıye k kartı ve para bulunduralım mı?kontrolde sorun olur mu benim vize turum IR1 sormak ıstedım rısk etmeyeyım zaten gergın bır bekleyıs sonrası streslı bır mulakat olayı olunca bılgı verırsenzı sevınırım.ucret odenmeden green card basımı olmuyor ama bu ucretın nereye odendıgı hakkında bılgım yok olan arkadas aydınlatırsa super olur tesekkurler ve herkese bol sans...
Evlilik üzerinden green kaet ücretlerinin tamamı online ödeme yapılıyor. Green kart ücreti green kart vizesinden sonra yine online olacak. Para kredi kartı alıyorlar ama kesinlikle bir ödememiz yok Ir1 ya da CR1 için size vezne sırasına girin derlerse giirin pasaportu verin bakıp sizin ödemeniz yok deyip diğer mülakat sırasına yönlendirecekler. Yanibpara kredi kartı vs almanıza gerek yok girerken. Beni bizim ödemeler online yapılıyor dememe rağmen yanlış bilgi verip yok yerden stres yaptırdılar. Rahat olun. Teşekkürler darısı başınıza inşallah.
Mangoman tarafından gönderilen son iletiler
-
@beykanuser Ben defalarca gittim geldim şöyleki mülakatta daha evlilikte 2 senenin dolmasına 2 ay kalmış osterseniz ben pasaportu vereyim size ir1 alın b1 b2 yi kullanmaya devam edin. Sonra sadece pasaportu gönderin ir1 basıp gönderelim size dedi teksaslı vize memuru. Hiç düşünmenize gerek yok gidin gezin dolaşın. Ben defalarca gidip geldim 20 defa I-130 başvurumdan sonra. Göçmen vizemide aldım.
-
@Tugrul-Gokpinar Bence girişte düzelttirin tekrsr tutup rejected falan filan pasaport geldi gelmedi uğraşmaktansa. Başka bir arkadaşın başına gelmiş düzeltmişler eline 10 yıllık GC gelmiş. Forumda var Miami girişliydi abd ye. Bende 10 yıl dolsun diye bekliyorum. Haziran başı gidiyorum. Yazarım size.
-
@Esila Sonuçta aynı şey olacak evlilikte 2 yılın dolmasını bekleyip ir1 aldıktan sonra. Vizem cebimde olsun diye düşündüm aldım geçtim. Strese girmeye gerek yok.
-
Merhabalar Önemli:
Sudi Arabistanlı bir arkadaş 2 Nisanda Ankarada mülakata girdi herşey tamamdı. Sonra vize administrative processingden Ready oldu sonra mail geldi. 17 Nisanda tekrar mülkata çağrıldı. Sonra tamam vizen onaylandı ama vize basan cuma günü görevli olmadığından 21 i pazartesi vizeni basarlar dendi. Ancak halen vize basılmadı. Congressman e ulaşıp sordurtmuş. Neden halen vizem basılmadı diye. Ilk mülakatta vize red edildi diye yalan söylemişler. Halen Ankarada bekliyor. Ben CR1 aldım inşallah IR1 a çeviririm haziranda girerken. Ancak ir1 için pasaportu bekletmeyi teklif etmişlerdi haziranı beklemediğim için mutluyum. Bilginize. Özellikle yabancıları bekletiyor olabilirler ama süre çok uzun geldi bana. -
Merhabalar Önemli:
Sudi Arabistanlı bir arkadaş 2 Nisanda Ankarada mülakata girdi herşey tamamdı. Sonra vize administrative processingden Ready oldu sonra mail geldi. 17 Nisanda tekrar mülkata çağrıldı. Sonra tamam vizen onaylandı ama vize basan cuma günü görevli olmadığından 21 i pazartesi vizeni basarlar dendi. Ancak halen vize basılmadı. Congressman e ulaşıp sordurtmuş. Neden halen vizem basılmadı diye. Ilk mülakatta vize red edildi diye yalan söylemişler. Halen Ankarada bekliyor. Ben CR1 aldım inşallah IR1 a çeviririm haziranda girerken. Ancak ir1 için pasaportu bekletmeyi teklif etmişlerdi haziranı beklemediğim için mutluyum. Bilginize. -
Bende aynı durumdayım haziranı bekliyorum. CR1 i IR1 a çevireceğiz inşallah.
-
@Can-Sansar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Merhaba arkadaşlar tüm herkese sürecinde kolaylıklar diliyorum.
Ben kız arkadaşımla Amerika'da dil okulundayken tanıştım ve geçen sene beraber Türkiye'ye dönmemiz ve beraber yaşamamız akabinde 1.5 sene sonra evlendik. O şu an burada yüksek lisans yapıyor ve hala beraber yaşıyoruz.
Benim aklıma takılan 3 soru var,
1 - Evlendiğimiz için soyadı değişti fakat pasaportunda hala eski soyadı bulunuyor, I130 formunu doldururken pasaportundaki bilgilere göre mi doldurmamız gerekiyor?2 - Ben Work and Travel ile Amerika'ya gidip öğrenci vizesinden kabul alıp change of status yapmıştım ve bu öğrenci vizesi süresini aşmadan ülkeden çıkış yaptım, bu durum sürecimizi nasıl etkiler?
3 - Work and Travel zamanından kalma, tarihi geçmiş bir SSN numaram var, bunu sisteme yüklemeli miyim?
Yeniden herkese sürecinde kolaylıklar diliyorum.
1)Konsolosluktan evlilik belgesiyle soyadı değişikliğinden dolayı pasaport değiştirin. Abd den sakın başvurma 9 ay sürdü eski pasaportu da aldılar elinden mecbur bekledik. Konsolosluklar çok daha çabuk veriyor yeni pasaportu.
2) hiç problem olmaz overstay yapan var gurupta o bile etkilemez ir1 veya cr1 vizeyi.
3) evet bende de ssn vardı work and traveldan ds260 vs heryere o numarayı vermen gerekiyor. -
@Ekto-Oktan En kolay yöntem ABD ye turist vizesiyle gidip orada evlenip 90 gün sonra AOS Adjustment of statuse başvurmak.
-
@isotti Hayırlı uğurlu olsun. Green kaet ücretini gitmeden ödemeyi unutmayın. Yolunuz açık olsun.
-
@nurgul Sabah 5-6 gibu açılır randevular genelde. İşyerinde herkes böyle aldı. Her gün alarm kurun açıp bakın randevu beklenmedik anda çıkıyor.