• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. can bolatbaş
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 90
    • En İyi 58
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

can bolatbaş

@can bolatbaş

101
    İtibar
    222
    Profil Görüntülemeleri
    90
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

can bolatbaş Takip etme Takip Et

can bolatbaş tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@umutmuftahi Bu forumun en önemli kuralı imza tamamlamaktır. Çünkü söylediğiniz gibi ne kadar zaman geçerse geçsin insanlar o tarihlere bakıp fikir sahibi oluyor. Daha önce buradan bu konuyla ilgili uyarı yapmıştım, hatta bir çok kişiye özelden yazıp hazır format da gönderdim. Buna rağmen hala değiştirmemek de ısrar edip benimle inatlaşan bazı boş insanlar vardı ama neyse onları geçelim şimdi 🙂 Bu konuya tekrar değindiğiniz için teşekkür ederim. İmzası eksik olanların tekrar kontrol edip tamamlaması herkesin yararına olacaktır. Nasıl değiştirileceğini bilmeyen varsa nasıl yapılacağını da anlatabiliriz o da hiç problem değil.

Ayrıca sizin nezdinizde son dönemde vizesini almış herkesi tebrik ederim arkadaşlar yeni hayatlarınızda başarılar dilerim 👏🏻

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      can bolatbaş
      can bolatbaş
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

I-130 Onayımız tam 1. yılında onaylandı. Eşimle Vietnam'daydık dönüşte büyük sürpriz oldu 😅

can bolatbaş
      can bolatbaş

@Mangoman Ekim ve Kasım aylarından bekleyen @Bircan @Alternative12 ve şubat ayından bekleyen ben varım

can bolatbaş
      can bolatbaş

@Ekto-Oktan Yaklaşık 2 yıldır forumu takip ediyorum, ayrıca son 2.5 3 yıla ait her mesajı okudum süreçlerle ilgili detaylı bilgi sahibi olabilmek için. İlk süreçte yani I-130 sürecinde 20 ay bekleyen de oldu 6 ayda alan da oldu ama ortalama 14-16 aydı. Uscis inanılmaz iyi ilerliyordu ama şu an sadece 1-2 ay yavaşladığı için sürekli bir olumsuz havadasın, belki bu onayını aldıktan sonra konsolosluk süreci uzayacaktı ki umarım öyle bir şey olmaz ama bunları bilemiyoruz maalesef, keşke bilebilsek.

Önceki dönemki kalabalık grupta olsaydın ne yapacaktın çok merak ediyorum, o kadar insan 7 8 ay sadece konsolosluk randevusu beklediler ve bazılarından sadece bir hafta önce dq olanlar mayısta mülakata gittiler, onlar ise ocağa şubata kadar beklemek zorunda kaldılar ve tam bir belirsizlik içinde yaşadılar bu kötü durumu. Sen de gördün inanılmaz zor bir süreçti onlar açısından. Şu an konsolosluk o kadar müsait ki tüm vize kategorileri çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Düşün bizim kategoriye martta 2 defa mülakat tarihi dağıttılar. Yani sen ilk onayını alınca sonraki süreç çok hızlı olabilir. Ayrıca bence bu sürece başlayan herkes ortalama 20-24 ay beklemeyi göze alıyordur diye düşünüyorum. O yüzden senin Uscisin sadece 1 2 ay yavaşlamasından kaynaklanan durumunu biraz büyüttüğünü düşünüyorum ki sen de buna yakın şeyler söylüyorsun zaten.

Hem sen IR-1 istemiyor muydun 🙂

can bolatbaş
      can bolatbaş

@gokcesak Kesinlikle denemeye değer. Bu süreçteki en büyük umut ışığım sizsiniz 🙂 Çünkü K3e başvuran çok kişiye denk gelmedim burada. Umarım bizim sürecimiz de sizinki gibi hızlı olur.

can bolatbaş
      can bolatbaş

@gokcesak @patrisi @Mangoman @bamboo Bir Florida grubu lazım gibi 😄

can bolatbaş
      can bolatbaş

@Fatma-Antalya https://www.doctorun.com/tr
      Randevuyu buradan alabilirsiniz. Ben dün randevu alacaktım ama mayıs ayı henüz açılmadığı için almadım yarın tekrar kontrol edeceğim. Nisan ayı bomboştu.

can bolatbaş
      can bolatbaş

Herkese selamlar,

Çarşamba 9'da Unganlarda muayene randevum vardı. Gitmeden önce dışardan fotoğraflarına bakmanızı tavsiye ederim çünkü girişi biraz tuhaf dışarda tabela vs yok, kafelerin yanında iş hanına girer gibi giriyorsunuz. Daha önce bir arkadaşımız fotoğraf paylaşmıştı geçmiş mesajlardan kontrol edebilirsiniz.

Ben tüm belgeleri yanımda götürdüm fakat girişte eğer varsa aşı kartlarınız ve pasaport haricinde hiç bir belge istenmiyor. İlk başta 2152 TL'lik bir ödeme yapılıyor. Daha sonra 1 tüp kan alınıp akciğer filmi çekildikten sonra hızlandırılmış bir doktor muayenesi yapılıyor. Burada kobay faresi gibi 5 aşı vurulduktan sonra 18186 TL'lik ödemeyi yapıp işlemler tamamlanıyor. İlk ödeme noktasında yabancı kartlar geçiyor fakat diğer yerde geçmiyor, Amerika işlemlerini yapan sağlık kuruluşunda Amerika banka kartlarının geçmemesi ayrı bir olay tabi 🙂

Normalde çok uzun sürmeyecek işlemler için her yerde gereksiz bekliyorsunuz.9'daki randevum çalışanların rahatlıklarından dolayı 10'a doğru başladı. Muayene odasında bile en az 15 20 dk doktor bekledim. Ben ilk olduğum için işim 11'de bitti toplam 2 saat sürdü, büyük ihtimal benden sonra gelenlerin biraz daha uzun sürmüştür.

Herhangi bir sorun çıkma ihtimaline karşı saat 15:00'e kadar şehirden ayrılmamanızı söylüyorlar. Neyse ki benim öyle bir durumum yoktu yürüyerek eve döndüm 😅Bir sonraki gün mail ile belgeleri gönderdiler.

can bolatbaş
      can bolatbaş

Herkese Selamlar,

Vizemi aldım, gelelim benim için gergin geçen vize görüşmesine...

7:15 gibi konsolosluğa gittim ama görüşmem 08:30'da olduğu için polis barikatlarının oradaki sıraya girmedim, boşuna siz de erkenden orada beklemeyin. Benim çok erken gitme amacım trafikte beklemeyim, herhangi bir sorun olmasın diyeydi. Az ilerideki Starbucks'ta kahvaltımı yaptım. Saat 8:10 civarı kapıdaki sıraya girdim. Güvenlik kontrolünü geçtikten sonra biraz yürüyüp ana binaya giriş yaptıktan sonra soldaki masada bulunan görevliden sıra numarası alıp beklemeye başladım. Numaram yanınca ilgili bankodan bir hanımefendi benden 1 adet fotoğraf, pasaport, evlilik cüzdanı, askerlik belgesi, nüfus kayıt örneği ve sicil kağıdımı istedi. Son bir ayda yurt dışına çıkıp çıkmadığımı, daha önce evlenip evlenmediğimi ve mülakatı hangi dilde istediğimi sordu, ben Türkçe dedim.

Sonra tekrar oturdum beklemeye başladım, çok geçmeden numaram tekrar yandı ve bu sefer mülakat için bankoya ilerledim.

Aslında sakin geçmesi gereken ama benim için gergin olacak süreç burada başladı. Önce sağ elimi kaldırıp yemin ettim, daha sonra parmak izim alındı. Görevli beyefendi bunları benden Türkçe konuşarak istemişti. Sonrasında İngilizce konuşarak bana İngilizce biliyor musun diye sordu. Ben ise biraz biliyorum ama Türkçe daha iyi olur benim için dedim. Orada bir şey söyledi tam hatırlamıyorum şu an ama tam karşılığı ben seni yemem merak etme anlamında bir şey olabilir😅 Ben Türkçe görüşme yapacağımı beklerken başladı bir anda takır takır İngilizce konuşmaya 😅

+Eşin Türkçe biliyor mu?
      -Hayır bilmiyor
      +Peki Eşin Türkçe bilmiyorsa eşinle nasıl konuşuyorsun, nasıl anlaşıyorsunuz?
      -Yani ben İngilizce biliyorum ama burada şu an kendime güvenmiyorum o yüzden Türkçe daha iyi olur dedim size. İlk zamanlarda İngilizce seviyem çok azdı sonra zamanla daha fazla öğrenmeye çalışıyorum.
      +Eşinle ne konuşuyorsun?
      -Her gün konuşuyoruz face timeda
      +Peki ne konuşuyorsunuz?
      -Günlük rutin şeyler hakkında konuşuyoruz.
      +Mesela ne tür şeyler konuşuyorsunuz?
      -Eşimin işi hakkında gibi
      +Eşin ne iş yapıyor
      -Optician olarak çalışıyor.
      +Daha önce Amerika'ya gittin mi?
      -Hayır gitmedim.
      +Eşin buraya kaç defa geldi?
      -4 defa geldi, her 6 ayda bir geliyor.
      +Buraya geldiğinde kaç gün kalıyor?
      -Genelde 2 hafta kalıyor. Buraya geldiğinde sürekli başka ülkeye gidiyoruz.
      +Hangi ülkelere gittiniz?
      -Kıbrıs, Azerbaycan, 2 defa Mısır en son da Vietnama gittik.
      +Eşinle nerden tanıştın?
      -internetten sosyal medya.
      +Hangi tür sosyal medya? İnstagram facebook vs
      -Tinder
      +Çocuğun var mı?
      -Hayır.
      +Daha önce evlendin mi?
      -Hayır.
      +Eşin daha önce evlendi mi?
      -Evet, bu da boşanma kağıdı.
      +Eşin nerede doğdu?
      -Florida
      +Eşinin çocuğu var mı?
      -Evet
      +Şu an onunla mı yaşıyor?
      -Evet ama bu sene üniversiteye gidecek.
      +Onunla yüz yüze tanıştın mı?
      -Hayır ama face timeda bir kaç defa konuştuk.
      +Vizen onaylandı sana mesaj gelecek.

Dedi ve anında arkasını döndü dosyamı arkada bir yere koydu ve gitti.

Son sorulara doğru sürekli ekrana bir şeyler yazdı. Ve son sorular sırasında QR barkodlu belgelerimi sırasıyla telefonu ile kontrol etti ve tek tek geri bana verdi.

Yani arkadaşlar bu forumdaki son 3 yılda yazılan belki de her şeyi tek tek okumuşumdur. Ama ben bu kadar çok soru sorulan bir görüşme örneği daha hatırlamıyorum. Normalde çok rahat birisiyimdir ama görüşme İngilizce olduğu için inanılmaz gerildim. Aslında en baştan bu kişiyi istiyordum mülakat için, çünkü sesini duyuyordum Türkçe görüşmelerde klasik bir kaç soru soruyordu sadece. Sanırım canı benimle İngilizce konuşmak istedi 😅

İçerdeki görevli herkes çok yardımsever, güler yüzlü. Benim en dış kapıdan içeri girip çıkmam toplam yaklaşık 1 saat 10 dk sürdü.

Şu an sistemden kontrol ettiğimde Administrative Processing olarak güncellenmiş. Bayram olduğu için sonraki hafta teslim alırım diye düşünüyorum. Ben Ankara'da yaşadığım için Vfs globalden teslim almayı seçtim, herhangi bir ücret ödemesi yapmadım.

Detaylı anlattım çünkü geçmiş mülakatları okusak da her dönem ve kişinin mülakat tecrübesi farklı oluyor. Ve inanın buraya yazdığınız her bilginin inanılmaz faydası oluyor. Bu süreçte bir çok kişinin yazdıklarını okudum, özelden konuştuklarımız oldu, imzasını tamamlamadığı için kavga ettiklerim de oldu tabi o ayrı😅 Ama gerçekten ''buraya yazacağım ama soracağım soru çok salakça acaba yazmasam mı'' ya da süreç içinde başınıza gelen bir olayı ya da öğrendiğiniz bir bilgiyi ''aman şimdi buraya yazacağım da ne olacak'' gibi düşünmeyin. Soracağınız ne varsa sorun ya da yazın. Bir çok kişi bu süreci benim gibi avukatsız hallediyor. Sadece bu forum sayesinde, bu harika bir şey. Eğer bir özel durumunuz yoksa kimseye avukatla veya danışmanla çalışmasını yani kısaca binlerce dolar kaptırmasını önermiyorum.

Son olarak imzası eksik kişiler; Bu forumun en büyük özelliğinden biri, kimseye bir şey sormadan bile sadece kişilerin imzasına bakarak süreçlerin hangi tarihlerde ve ne kadar sürede tamamlandığını öğrenmemizdir ya da imzaya göre soracağımız sorulardır. İmzası eksik olanlar profili düzenle kısmında en altta imza düzenle alanı var. Herhangi birinin imzasını kopyalayıp kendi tarihlerinize göre düzenleyebilirsiniz.

Herkese bu uzun yolda bol sabır diliyorum, umarım hepinizin süreci kurduğunuz hayale kavuşmak ile biter.

can bolatbaş
      can bolatbaş

@Hakan-Türkoğlu kimse işini görememiş demişsiniz ama bu yanlış bir söylem olmuş. Çünkü hem burada hem de redditte bu vize türüne başvurup süreleri kısalan bir çok mesaj okudum. Siz denemişsinizdir olmamıştır o ayrı ya da başvurup süresi kısalmayan da bir çok insan vardır bu da doğal ama k3e başvuran kimseye faydası olmamıştır gibi bir söylemi buraya yazmak doğru değil. Bu forumu bir çok insan okuduğu için bu tür bilgiler verirken dikkat etmek gerekiyor. Biz I-130dan 2 ay sonra başvurduk şu an ikisi de farklı eyaletlerde devam ediyor gözüküyor. Süreç kısalır kısalmaz bilemeyiz ama kaybedecek bir şeyimiz yok ve başvuru için ekstra bir şey de yok bu vize türünde. O yüzden bence başvurmayı düşünen kişilerin I-130 başvurusundan hemen sonra buna da başvurması gerektiğini düşünüyorum. Genelde okuduğum kadarıyla çoğu kişi sürecin sonuna doğru başvurduğu için bir faydası olmadığını düşünüyor. Ama dediğim gibi kaybedilecek bir şey yok bence başvuruda. Özellikle yeni başvuru yapanlar için.

can bolatbaş
      can bolatbaş

can bolatbaş tarafından gönderilen son iletiler

@Can-Sansar Rica ederim. Mühür ve imzaların olduğu yani ilk 5 sayfa, bu arada bizim tercüman ayrıca apostilletmişti.

can bolatbaş
      can bolatbaş

@Esila Tebrik ederim, gözünüz aydınn🙏🏼

can bolatbaş
      can bolatbaş

@Can-Sansar I-130 sürecinde evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini çeviri yaptırmıştık. Nvc aşamasında ise hiç bir belgeyi çeviri yapmanıza gerek yok boşuna para harcamayın. E-devletten alınan bazı belgeler ingilizce alınabiliyor onlar yeterli. Evlilik cüzdanını da normal yüklemeniz yeterli.

can bolatbaş
      can bolatbaş

@Ekto-Oktan Eyvallah Ekto, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Umarım sizin süreç de hızlanır ve bir an önce sevdiklerinizle hayalini kurduğunuz hayatı yaşarsınız.

can bolatbaş
      can bolatbaş

@umayy çok teşekkür ederim🙏🏼Yani aslında Türkçeyi seçmek hepimizin hakkı ama canı zorlamak istedi sanırım

can bolatbaş
      can bolatbaş

Herkese Selamlar,

Vizemi aldım, gelelim benim için gergin geçen vize görüşmesine...

7:15 gibi konsolosluğa gittim ama görüşmem 08:30'da olduğu için polis barikatlarının oradaki sıraya girmedim, boşuna siz de erkenden orada beklemeyin. Benim çok erken gitme amacım trafikte beklemeyim, herhangi bir sorun olmasın diyeydi. Az ilerideki Starbucks'ta kahvaltımı yaptım. Saat 8:10 civarı kapıdaki sıraya girdim. Güvenlik kontrolünü geçtikten sonra biraz yürüyüp ana binaya giriş yaptıktan sonra soldaki masada bulunan görevliden sıra numarası alıp beklemeye başladım. Numaram yanınca ilgili bankodan bir hanımefendi benden 1 adet fotoğraf, pasaport, evlilik cüzdanı, askerlik belgesi, nüfus kayıt örneği ve sicil kağıdımı istedi. Son bir ayda yurt dışına çıkıp çıkmadığımı, daha önce evlenip evlenmediğimi ve mülakatı hangi dilde istediğimi sordu, ben Türkçe dedim.

Sonra tekrar oturdum beklemeye başladım, çok geçmeden numaram tekrar yandı ve bu sefer mülakat için bankoya ilerledim.

Aslında sakin geçmesi gereken ama benim için gergin olacak süreç burada başladı. Önce sağ elimi kaldırıp yemin ettim, daha sonra parmak izim alındı. Görevli beyefendi bunları benden Türkçe konuşarak istemişti. Sonrasında İngilizce konuşarak bana İngilizce biliyor musun diye sordu. Ben ise biraz biliyorum ama Türkçe daha iyi olur benim için dedim. Orada bir şey söyledi tam hatırlamıyorum şu an ama tam karşılığı ben seni yemem merak etme anlamında bir şey olabilir😅 Ben Türkçe görüşme yapacağımı beklerken başladı bir anda takır takır İngilizce konuşmaya 😅

+Eşin Türkçe biliyor mu?
      -Hayır bilmiyor
      +Peki Eşin Türkçe bilmiyorsa eşinle nasıl konuşuyorsun, nasıl anlaşıyorsunuz?
      -Yani ben İngilizce biliyorum ama burada şu an kendime güvenmiyorum o yüzden Türkçe daha iyi olur dedim size. İlk zamanlarda İngilizce seviyem çok azdı sonra zamanla daha fazla öğrenmeye çalışıyorum.
      +Eşinle ne konuşuyorsun?
      -Her gün konuşuyoruz face timeda
      +Peki ne konuşuyorsunuz?
      -Günlük rutin şeyler hakkında konuşuyoruz.
      +Mesela ne tür şeyler konuşuyorsunuz?
      -Eşimin işi hakkında gibi
      +Eşin ne iş yapıyor
      -Optician olarak çalışıyor.
      +Daha önce Amerika'ya gittin mi?
      -Hayır gitmedim.
      +Eşin buraya kaç defa geldi?
      -4 defa geldi, her 6 ayda bir geliyor.
      +Buraya geldiğinde kaç gün kalıyor?
      -Genelde 2 hafta kalıyor. Buraya geldiğinde sürekli başka ülkeye gidiyoruz.
      +Hangi ülkelere gittiniz?
      -Kıbrıs, Azerbaycan, 2 defa Mısır en son da Vietnama gittik.
      +Eşinle nerden tanıştın?
      -internetten sosyal medya.
      +Hangi tür sosyal medya? İnstagram facebook vs
      -Tinder
      +Çocuğun var mı?
      -Hayır.
      +Daha önce evlendin mi?
      -Hayır.
      +Eşin daha önce evlendi mi?
      -Evet, bu da boşanma kağıdı.
      +Eşin nerede doğdu?
      -Florida
      +Eşinin çocuğu var mı?
      -Evet
      +Şu an onunla mı yaşıyor?
      -Evet ama bu sene üniversiteye gidecek.
      +Onunla yüz yüze tanıştın mı?
      -Hayır ama face timeda bir kaç defa konuştuk.
      +Vizen onaylandı sana mesaj gelecek.

Dedi ve anında arkasını döndü dosyamı arkada bir yere koydu ve gitti.

Son sorulara doğru sürekli ekrana bir şeyler yazdı. Ve son sorular sırasında QR barkodlu belgelerimi sırasıyla telefonu ile kontrol etti ve tek tek geri bana verdi.

Yani arkadaşlar bu forumdaki son 3 yılda yazılan belki de her şeyi tek tek okumuşumdur. Ama ben bu kadar çok soru sorulan bir görüşme örneği daha hatırlamıyorum. Normalde çok rahat birisiyimdir ama görüşme İngilizce olduğu için inanılmaz gerildim. Aslında en baştan bu kişiyi istiyordum mülakat için, çünkü sesini duyuyordum Türkçe görüşmelerde klasik bir kaç soru soruyordu sadece. Sanırım canı benimle İngilizce konuşmak istedi 😅

İçerdeki görevli herkes çok yardımsever, güler yüzlü. Benim en dış kapıdan içeri girip çıkmam toplam yaklaşık 1 saat 10 dk sürdü.

Şu an sistemden kontrol ettiğimde Administrative Processing olarak güncellenmiş. Bayram olduğu için sonraki hafta teslim alırım diye düşünüyorum. Ben Ankara'da yaşadığım için Vfs globalden teslim almayı seçtim, herhangi bir ücret ödemesi yapmadım.

Detaylı anlattım çünkü geçmiş mülakatları okusak da her dönem ve kişinin mülakat tecrübesi farklı oluyor. Ve inanın buraya yazdığınız her bilginin inanılmaz faydası oluyor. Bu süreçte bir çok kişinin yazdıklarını okudum, özelden konuştuklarımız oldu, imzasını tamamlamadığı için kavga ettiklerim de oldu tabi o ayrı😅 Ama gerçekten ''buraya yazacağım ama soracağım soru çok salakça acaba yazmasam mı'' ya da süreç içinde başınıza gelen bir olayı ya da öğrendiğiniz bir bilgiyi ''aman şimdi buraya yazacağım da ne olacak'' gibi düşünmeyin. Soracağınız ne varsa sorun ya da yazın. Bir çok kişi bu süreci benim gibi avukatsız hallediyor. Sadece bu forum sayesinde, bu harika bir şey. Eğer bir özel durumunuz yoksa kimseye avukatla veya danışmanla çalışmasını yani kısaca binlerce dolar kaptırmasını önermiyorum.

Son olarak imzası eksik kişiler; Bu forumun en büyük özelliğinden biri, kimseye bir şey sormadan bile sadece kişilerin imzasına bakarak süreçlerin hangi tarihlerde ve ne kadar sürede tamamlandığını öğrenmemizdir ya da imzaya göre soracağımız sorulardır. İmzası eksik olanlar profili düzenle kısmında en altta imza düzenle alanı var. Herhangi birinin imzasını kopyalayıp kendi tarihlerinize göre düzenleyebilirsiniz.

Herkese bu uzun yolda bol sabır diliyorum, umarım hepinizin süreci kurduğunuz hayale kavuşmak ile biter.

can bolatbaş
      can bolatbaş

@Fatma-Antalya Yaşadığınız durum için üzüldüm geçmiş olsun, umarım bir an önce halledersiniz. Sponsorunuzun yıllık geliri ne kadardı ki ek sponsor istediler?

can bolatbaş
      can bolatbaş

Herkese selamlar,

Çarşamba 9'da Unganlarda muayene randevum vardı. Gitmeden önce dışardan fotoğraflarına bakmanızı tavsiye ederim çünkü girişi biraz tuhaf dışarda tabela vs yok, kafelerin yanında iş hanına girer gibi giriyorsunuz. Daha önce bir arkadaşımız fotoğraf paylaşmıştı geçmiş mesajlardan kontrol edebilirsiniz.

Ben tüm belgeleri yanımda götürdüm fakat girişte eğer varsa aşı kartlarınız ve pasaport haricinde hiç bir belge istenmiyor. İlk başta 2152 TL'lik bir ödeme yapılıyor. Daha sonra 1 tüp kan alınıp akciğer filmi çekildikten sonra hızlandırılmış bir doktor muayenesi yapılıyor. Burada kobay faresi gibi 5 aşı vurulduktan sonra 18186 TL'lik ödemeyi yapıp işlemler tamamlanıyor. İlk ödeme noktasında yabancı kartlar geçiyor fakat diğer yerde geçmiyor, Amerika işlemlerini yapan sağlık kuruluşunda Amerika banka kartlarının geçmemesi ayrı bir olay tabi 🙂

Normalde çok uzun sürmeyecek işlemler için her yerde gereksiz bekliyorsunuz.9'daki randevum çalışanların rahatlıklarından dolayı 10'a doğru başladı. Muayene odasında bile en az 15 20 dk doktor bekledim. Ben ilk olduğum için işim 11'de bitti toplam 2 saat sürdü, büyük ihtimal benden sonra gelenlerin biraz daha uzun sürmüştür.

Herhangi bir sorun çıkma ihtimaline karşı saat 15:00'e kadar şehirden ayrılmamanızı söylüyorlar. Neyse ki benim öyle bir durumum yoktu yürüyerek eve döndüm 😅Bir sonraki gün mail ile belgeleri gönderdiler.

can bolatbaş
      can bolatbaş

@Esila Bildiğim kadarıyla en son ben mülakat tarihi aldım. Sonra yazan görmedim

can bolatbaş
      can bolatbaş

@isotti Tebrik ederim, gözünüz aydın 🎉

can bolatbaş
      can bolatbaş