Selamlar herkese, az önce mülakat mailimizi aldık
bekleyen herkese sabır diliyorum, darısı başınıza.
Esila tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@Ekto-Oktan Vakit ayırıp bu kadar detaylı bir cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Özellikle koruma kalkanı ve statünün şahsımıza ait olması detayı gerçekten çok önemli bir bakış açısı. Ben sadece evrak işi diye düşünüyordum ama işin hukuki ve güvenlik boyutu çok daha kritikmiş. Tavsiyenizi kesinlikle dikkate alacağız. Mülakattan sonra Temmuz sonuna sadece 1,5 ay gibi kısa bir süre kalıyor. Bu süreyi Türkiye'de bekleyip riske girmeden IR1 statüsünü hedeflemek bizim için de çok daha mantıklı geldi. Mülakat günü memura da durumu çıtlatacağım, belki dediğiniz gibi pasaportu bekletme teklifinde bulunurlar. Değerli tecrübe ve önerileriniz için tekrar çok teşekkürler. Yolunuz açık olsun.
-
@isotti sponsorunuz formu imzalayıp size taratarak gönderdiyse, o belgenin çıktısını alıp götürebilirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar, bugün mülakatıma girdim ve vizem onaylandı
mülakat oldukça kısa ve rahat geçti. Bana şu sorular soruldu:- Nasıl tanıştınız?
- Eşinizle ne sıklıkla görüşüyorsunuz?
- Eşiniz ne iş yapıyor?
- Eşiniz nerede yaşıyor?
- Daha önce evlilik yaptınız mı?
- Çocuğunuz var mı?
- Daha önce Amerika’ya gittiniz mi?
- Başka ülkelere gittiniz mi?
Daha sonra fotoğraflarımıza bakmak istedi. Fotoğrafları inceledikten sonra vizemin onaylandığını söyledi. Süreci bekleyen herkese bol şans diliyorum
-
@umayy siz halen mülakat tarihi almadınız mı ?
-
@umayy Allah sabır versin, inşallah biranönce alırsınız
bizde 25 Martta DQ olduk sizi görünce panikledim, artık psikolojimiz bozuldu 
-
@umayy Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... Bu belirsizliğin ne kadar yorucu olduğunu bizzat yaşıyorum. Dosyalarımız farklı olsa da bekleyişimiz ve kurduğumuz hayaller aynı. Umarım o kapı sizin için de en kısa zamanda açılır, dualarım sizinle. Lütfen ümidinizi asla kaybetmeyin.

-
@umayy Çok teşekkürler
️ darısı başınıza inşallah (amin) 

-
Merhaba arkadaşlar, eşimle birlikte CR1 vizesi sürecindeyiz. Mülakatımız 2 Haziran'da. Evlilik tarihimiz Temmuz 2024. Yani Temmuz 2026'da tam 2 yılımız dolacak.
Pasaportumuzda vize türü CR1 olarak basılacak olsa bile, ABD'ye girişimi Temmuz 2026 tarihinde yaparsam sınır kapısındaki memurdan statümü IR1 olarak işlemesini talep edebilir miyim? Bu şekilde 2 yıllık koşullu kart yerine doğrudan 10 yıllık kart alan var mı aranızda? Girişte memura bunu nasıl hatırlatmalıyım ve sistemde IR1 olarak güncellendiğinden nasıl emin olabilirim? Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. -
@Mangoman Selamlar, tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun. 2 yılın sonunda yapacağımız I-751 başvurusu sonrası verilen o mektubu (uzatma belgesi) araştırıyorum, bizim de durum birebir aynı, mülakat 2 Haziran, yıldönümü Temmuz. Aslında Temmuz sonuna kadar Türkiye’de beklemek istemiyorum, bir an önce gidip düzen kuralım diyoruz. Ama kafamızı kurcalayan tek şey şu eğer CR1 ile girersek 2 yıl sonra alacağımız o uzatma mektubu (I-797) seyahatlerde veya Amerika içindeki resmi işlerde (ehliyet, işe giriş vs.) bize gerçekten ne gibi sorunlar çıkartır?
Bazı yerlerde havalimanlarında veya memurlarla uğraştırabildiğini okuyoruz, beklemeye değer mi yoksa nasılsa yasal hakkımız var, bir şekilde halledilir diyip geçmeli miyiz? Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?
Esila tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileriMuslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
@Can-Sansar biz başvuru yapmadan önce herhangi bir sorun çıkmaması adına yeni soyadım ile pasaportumu yenilemiştim.
-
@Can-Sansar biz evlilik cüzdanını tercüme ettirmedik, cüzdan zaten uluslararası bir belge bu şekilde kabul edildi. Türkiye’de verilen uluslararası evlenme kayıt örneği / evlilik cüzdanındaki çok dilli format genelde ayrıca tercüme gerektirmez. Özellikle Formül B (Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği) zaten çok dilli düzenlendiği için ABD işlemlerinde çoğunlukla kabul edilir. Bizimki bu şekilde kabul edildi.
-
Merhaba arkadaşlar, bugün mülakatıma girdim ve vizem onaylandı
mülakat oldukça kısa ve rahat geçti. Bana şu sorular soruldu:- Nasıl tanıştınız?
- Eşinizle ne sıklıkla görüşüyorsunuz?
- Eşiniz ne iş yapıyor?
- Eşiniz nerede yaşıyor?
- Daha önce evlilik yaptınız mı?
- Çocuğunuz var mı?
- Daha önce Amerika’ya gittiniz mi?
- Başka ülkelere gittiniz mi?
Daha sonra fotoğraflarımıza bakmak istedi. Fotoğrafları inceledikten sonra vizemin onaylandığını söyledi. Süreci bekleyen herkese bol şans diliyorum
-
@Mangoman bende sizin gibi yapmaya karar verdim ama kafam karıştı iyicene

-
@eyuphanyl Merhaba, bahsettiğiniz mülakat sonrası onayların bekletilmesiyle ilgili yeni düzenleme Amerika dışından vize alacak olanları da kapsıyor mu, yoksa bu sadece Amerika içindeki AOS statü değişikliği yapanlar için mi geçerli? Ankara'dan vize alıp girmemizde bir aksama yaratır mı? Teşekkürler.
-
@Tugrul-Gokpinar Geçmiş olsun, gerçekten karmaşık bir süreçle uğraşıyorsunuz. Ben bu kurye trafiğiyle ve UID karmaşasıyla uğraşmamak için mülakatta vizenin CR1 olarak basılmasını isteyeceğim. Ama Amerika'ya girişimi 2. yıl dönümünden sonraki bir tarihte yapmayı planlıyorum. Bu sayede vize kapısında memur evliliğin 2. yılının dolduğunu görüp statümü doğrudan IR1 (10 yıllık) olarak güncelleyebiliyormuş.Bence sizin durumunuzda da pasaportu gönderip beklemek yerine, elinizdeki vizeyle girişi yıl dönümünden sonraya planlamak çok daha pratik bir yol olabilirmiş. Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür, hayırlı olsun.
-
@Ekto-Oktan Vakit ayırıp bu kadar detaylı bir cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Özellikle koruma kalkanı ve statünün şahsımıza ait olması detayı gerçekten çok önemli bir bakış açısı. Ben sadece evrak işi diye düşünüyordum ama işin hukuki ve güvenlik boyutu çok daha kritikmiş. Tavsiyenizi kesinlikle dikkate alacağız. Mülakattan sonra Temmuz sonuna sadece 1,5 ay gibi kısa bir süre kalıyor. Bu süreyi Türkiye'de bekleyip riske girmeden IR1 statüsünü hedeflemek bizim için de çok daha mantıklı geldi. Mülakat günü memura da durumu çıtlatacağım, belki dediğiniz gibi pasaportu bekletme teklifinde bulunurlar. Değerli tecrübe ve önerileriniz için tekrar çok teşekkürler. Yolunuz açık olsun.