@Tugrul-Gokpinar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Tugrul-Gokpinar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Merhaba herkese,
İnterview tarihim 13 marttaydı ve onay aldım, pasaportumu 2. Evlilik yıldönümümüzden sonra göndermem için 221(G) formu ile geri verdiler. Şimdi pasaportumu gönderme zamanım geldi. İstanbul’daki Vfs ofisine gittim ama sadece İstanbul başvuruları için evrakları aldıklarını söylediler. Ankara için ya Ankara Vfs ye elden teslim etmem gerekiyormuş yada premium servis kullanabilirmişim. 221(G) formundaki yönergeleri takip ederek Vfs’nin premium servis sayfasına geldim orada benden UID numarası istiyor ilerlemek için, case number’ı denediğimde kabul etmedi. Ds-260 ekranında omb control number var onu denedim ilerledim bu şekilde fakat sonrasında soyisim yazılan ekranda ustraveldocs üzerinde imzalanmadığı için ilerleyemedim. Usdoctravel sitesine 2 sene önce turistik vize başvurusu yaparken kaydolmuştum orada çıkacak uid numarası ir-1 ile bağlantılı olacak mı onu da bilmiyorum. O numara üzerinden kayıt oluşturup göndersem sıkıntı olur mu? Bu konuda nasıl ilerleyebilirim?
Şöyle bir güncelleme yapayım. Ben ustraveldocs.com da göçmen vizesi için profil oluşturmamıştım. Dediğim gibi göçmen vizesi için oluşturmuştum. O hesabıma girip başvuru kapat yeni başvuru yap dedim. Sonrasında göçmen vizesi için yeni başvuru oluşturabiliyordum fakat onda da şöyle bir problemim oldu, kayıtlı pasaport numaram eski pasaporta aitti, değiştirmeye de izin vermediğini görünce yeni hesap açıp yeni pasaportla başvuru oluşturdum ve uid numarama ulaşmış oldum. Anladığım kadarıyla sonrasında da https://vfs.gtspremium.com/ dan uid numarası işe kargo kayıdı oluşturup gönderimi gerçekleştireceğim.
Güncelleme:
Şu an vize durumu bu şekilde gözüküyor. Korkutmuyor değil ama beklemeye devam.
Güncelleme:
İlk administrative processing oldu

Bugün de issued olarak gözüktü. Artık sadece gitmek kaldı 🥳