Arkadaşlar vizelerimiz onaylandı ayrıntıları 1-2 saate yazayım atlamayayım 
umutmuftahi
@umutmuftahi
umutmuftahi tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Evett… Yazdıklarımı okurken lütfen her dosyanın farklı olduğunu unutmasın.Önce özet eşim abd vatandaşı 4.5 yıllık evliyiz 3 yaşında çocuğumuz var.Eşim 2018 den beri tax formlarını doldurup beyan veriyor.
Saat 7.30 da içeri girdik , çocuk olduğu için bir süre sonra öne geçtik ve girdik içeri.Sıra
Numaramız 305(ilk numara 300 dü) ti.Dedim ki çocuk var bekletmezler
ama öyle olmadı 4 saat bekledik yani inanamadım.
11.40 felan çıktık dışarı.
Mülakat : ben bir türlü ulaşamadığım tax return transcriptlerine pazar akşam ulaştım .Elimde hem tax return hemde account transcript vardı ve mülakatın başında bunlar eksik dedim ve verdim.bende kalabilirmi dedi tabiki dedim
Kaç yıllık evlisiniz
Evlendikten sonra hep birlikte mi oturdunuz
Eşiniz hiç amerikada çalıştımı
Siz hiç amerikaya gittiniz mi
Yurtdışında yaşadınız mı
İlk evliliğiniz mi ikimiz içinde ayrı ayrı sordu
Sponsorun ismimi söyleyip kim nerden tanıyorsunuz dedi
Sponsorun çocuğu varmı
Sponsorda kalacaksınız ( hayır dedim ) nerede diye sordu
Askerlik yaptınız mı
Böyle yazınca uzun gibi geliyor ama aslında 5 dakika felan sürdü başka hiç bir evrak istemedi resim kanıt resmi evrak felan…
İlk girişte oğlumun vukuatlı nufüs kayıt örneğini verdim nufüs müdürlüğünden alınmış apostilli.Ben edevletten aldığım nufüs kayıt örneği , evlilik cüzdanı, adli sicil kaydı(ingilizcesi) , askerlik belgesi verdim tercüme apostil vs yok benim belgelerde.Ustraveldocs çıktısınıda istediler ilk aşamada.
Aklıma gelen şimdilik bu kadar sorularınız olursa yazabilirsiniz.2 yıllık bir sürecin sonu yorucuydu ama pozitif sonuç oldu
-
Günaydın herkese, 23 şubat 2024 i130 başvurusuyla başlayan süreç az önce pasaportlarımızın teslimiyle tamamlandı.Bir avukatla çalışmamıza rağmen bu gruptan öğrendiklerimle çok şey ekledim dosyaya.Ayrıca psikolojik destek te oldu bize bu grup.Herkese ve tabi bu platformu kuranlara teşekkür ediyoruz.Bazı arkadaşların süreçlerini imzalarında paylaşmadığını görüyorum.Emin olun seneler sonra forumu okuyanlar için çok faydalı oluyor.Vaktiniz olursa lütfen imzalarınızı tamamlayın .Cevaplayabileceğim bir soru olursa herzaman sorabilirsiniz iyi günler…
-
@gigi25 panik yok bende aldım şimdi aralık sonuna
doktor randevusu . Bilgilerinizde bir değişiklik gerekli ise değişiyormuş kafamız karışmasın :)) -
Merhaba herkese, oğlumun dosyası daha önce dq olmuştu benim dosya rfe olmuştu.26 haziranda tekrar dosya submit etmiştik nvc ye az önce benim dosya içinde dq maili geldi Nvc den haber bekleyenler için 15 gün sürmüş oldu
Bizde randevu bekleyenlere katılmış olduk :)) -
20 ocak bizede geldi :)) heyecan tekrar başladı
-
@Seyduna Rica ederim … Siz ilk mülakata girenlerden olucaksınız
.Sizin deneyimleriniz bize de faydalı olucak.Hepimiz stresliyiz ama bence güzel olucak sonu -
Tekrar merhaba
Az önce baktık ; oğlumuzun dosyası onaylanmış. Umarım benim dosyamda yakında onaylanır. Bekleyenlere fikir olması açısından bilgi vermek istedim
NOA1 teksastandı onayda teksastan geldi
23 şubat 2024 başvuru -
Bizde katılırız , bencede zararı olmaz mail yollamanın email adresi ve bir şablon oluşursa herkes için daha kolay olur
-
@beta83 biz 3 yaşında ki oğlumuzla bostona gideceğiz.Tabi yanlışlıkla mülakat tarihi felan verilirse
boston da tanıdıklar var davet ettiler. İlk başta yol yordam bilen birilerinin olması çok önemli hele ki çocuklu aileler için… ben eşimle türkiyede’yim ama genede plan program yapamamak üzüyor …
umutmuftahi tarafından gönderilen son iletiler
-
@Can-Sansar Merhaba , i 130 başvurusunu yapacağımız zaman eşimin pasaportunun bitmesine daha 3 ay vardı.Değiştirmedik eski soyadlı pasaportuyla başlattık işlemleri.3 ay sonra konsolosluktan yenilerken isterseniz yeni soyadınızı eklemek zorunda değilsiniz bile demişler (2 soyadı kullanıyor) yani pek takılmıyorlar.Ayrıca süreçtede hiç problemle karşılaşmadık sadece NVC aşamasında bir yazı ile şu numaralı pasaportla başvurduk ama değişti şimdi şu oldu diye belirttik.
Uzun bir süreç bir an önce başlatın zaman kazanın
-
Merhaba , ben green card fee leri ödedim.Gelen mailde ödemenin alındığı tracking id vs gibi bilgiler var.En altta IOE ile başlayan numaralar var .Bu ödeme bu dosyalara uygulanmıştır diye.Bu IOE il başlayan numaralar bizim 2 sene önce başvurduğumuzda verilen numaralar değil.Ödeme yapan arkadaşlarda da böyle mi yoksa yanlış birşey mi yaptım anlamadım…bilgisi olan ??
-
@Mahmut-Can-Yapıcı mülakata girecek olanların vukuatlı nufüs kayıt örneğini istiyorlar .Yüklediğiniz evraklarıda yanınıza alın verirsiniz.Bizde yüklemiştik ama haftalar sonra bakmıştım onaylandı vs yazmıyordu yanlarında hiç sormadılar o evrakları
-
@erncndr ilk girişte sadece pasaport veriyorsunuz sistemde görüyorlar muhtemelen randevuları.İ 864 ü ekranda göremezlerse isterler herkesten istemiyorlar.Ds 260 da aynı şekilde herkesten istenmiyor…
-
@Burak-0 adli sicil kaydınızın arşivli ingilizce olduğunu varsayıyorum.Tax return transcript leride alın yanınıza başka eksik ben göremedim
-
@ceen Günaydın , içeride sebil var suluklarını alırlar mı bilmem ama denesin problem yaratacaklarını sanmıyorum.İçeride yiyecek hiç bir şey yok mutlaka yesinler ve atıştırmalık alabilirsiniz(deneyin ben denemedim).İçeri alım başladığında bir düzen beklemeyin hurraaa diye dalıyor insanlar.Eşiniz içeri girip sıranın en önüne geçsin.Bende öyle yaptım yoksa gereksiz sıra bekler çocuklar soğukta.Bizim randevuda sabah 7.30 daydı 11.20 de çıktık.Birçok kişi 7.30 da girip 9-930 civarı çıkmış ama galiba o günün dinamiklerine göre değişiyor yani kısmet
içeride bol bol çocuk kitabı var.3 saat kitap okumuşumdur 3 yaşındaki çocuğuma.Yani bende çocuk var diye erken çıkarız diye umuyordum herşeye hazırlıklı olsunlar… -
@Aylin-Hodge-0 öncelikle geçmiş olsun, sponsor evraklarını zaten biliyorsunuzdur onları hazırlayın.Eşinizin annesinden onda kalacağınıza dair bir mektup , eşinizde durumunu açıklayan bir mektup yazsın ehliyet banka hesabı da ekleyin. Avukatlar form doldurmada iyiler ama akışı net bilmiyorlar.Banada benzer evraklarımı yüklemeyeceğim dedi bende avukata söylemeden yükledim
işe yaradımı bilmem ama domicile ile ilgili hiç bir şey istenmedi .Dikkatlice evrakları hazırlayın biraz zaman kaybetmiş olacaksınız ama mutlu bitecek süreç… -
@beta83 teb den hesap açarsanız bank of america atmlerinden günlük ücretsiz 300 dolar çekebilirsiniz.ayrıca teb den boa ya para transferide uygun
-
@Mahmut-Can-Yapıcı bizim randevu 7.30 daydı 11.30 da çıktık
hergünün dinamikleri farklı galiba. Bizim gittiğimiz günde çok yabancı uyruklu vardı yani tavsiye etmem erken uçak biletini