• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ecetinus
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 5
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 51
    • En İyi 19
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

ecetinus

@ecetinus

53
    İtibar
    194
    Profil Görüntülemeleri
    51
    Takipçiler
    5
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Toccoa Georgia

ecetinus Takip etme Takip Et

ecetinus tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba,
      Viyana mülakat deneyimimi paylaşmak için yazıyorum. Ancak mülakat deneyimi gayet klasik, forumda yazılan birçok ileti ile aynı. Ben o sürece gelene kadar farklı deneyimler ve sistemsel problemler yaşadım. Belki bunlar forum arşivi için kıymetli olabilir diye paylaşmak istiyorum.
      Kanada'da yaşadığım için mülakat yerim buradaki Montreal konsolosluğu idi. Beni dosya taşımadan, sorunsuz olarak burada mülakat alacağım bir sürecin beklediğini düşünüyordum. Ancak durum öyle olmadı KCC dosyamı atladı ve benden sonraki dosyalara mülakat vermeye başladı. Bunun gibi sorun yaşayan olduysa buradaki paylaşımımı inceleyebilir, tekrar etmek istemiyorum. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/18079?_=1756945759643
      Bu iletideki süreçten sonra schengen başvuru sonucunu beklemeye başladım. Schengen 3 hafta sonra sonuçlandı ve 31 Ağustos 2025 e kadar vize almıştım. Hemen Viyana konsolosluğuna dosya taşımak istediğimin onayını yazdım, tarih olarak haziran ortasıydı. Viyana Temmuz Ağustos mülakatlarının dolduğunu eylül ayı için planlama yapabileceklerini yazdı! Hahaha vizem ağustos sonu bitiyordu! Ben vizemin ve pasaportumun fotoğrafını ekledim ve tekrar resmen yalvaran email ile destek rica ettim. Sürecimin zaten çok geciktiğini, sistemsel bir sorun yaşadığımı kibarca yazdım. Sonrasında Viyana'dan bu yanıtı alarak yine yıkıldım. Viyana’da KCC ile görüştüğünde aşağıdaki yanıtı almış:
      we inquired with KCC and this is their reply:
      This case has not been completely processed and will not be available for August scheduling.

KCC dosyamı işleme almıyor. Tip 1 cevabı alıyorum 4 aydır current durumdayım. Sistemde de dosyam hala KCC de gözüküyor. KCC aylardır aşağıdaki gibi dönüyor:
      Your DS-260 has been processed. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month.

Viyana benim görüşmemi Ağustos'a planlamayı kabul etmiş ama KCC dosyamı yine göndermiyor. Derken forumdan ve telegramdan konuştuğum 2 farklı kişi aynı gün "dosyanı açmayı denemek ister misin?" diye sordu. Bir anda aylardır hiç aklıma gelmeyen bu olasılık doğdu. Kaybedecek bir şeyim yoktu ve hemen dosya açma talebini KCC ile paylaştım. Aynı gün KCC'ye Viyana'ya dosyamı iletmemişsiniz ne sorun var dosyamda diye bir mesaj daha gönderdim. Bunlarla da yetinmedim üstüne mülakat yerimi ve tarihimi sorduğum bir mesaj daha gönderdim. KCC benim yaşadığım şehirden 3 saat önde. Genelde orada mesai başladığında bizde sabah 5 gibi otomatik uyanıp emaillerimi kontrol etmeye başlardım. Yine öyle oldu. KCC den bir çok yanıt almıştım, dosyamı açmışlar ve diğer emaillerime gelen aynı yanıt "mülakatınız Viyana'da 12 Ağustos'ta planlanmıştır!!!!!! Neeee! dosyamda bir düzenleme, değişiklik bile yapmadım. Sistem bir şekilde düzelmişti. Hemen Viyana'ya KCCden gelen mesajı gönderdim ve teyit etmelerini rica ettim. Sonrasında güzel haber 2 kez sorguladık bir sorun yok görüşmeye bekliyoruz diyerek prosedürler ile ilgili dönüş yaptılar.
      Benim sanki mülakatım o gün bitmişti. 3-4 aydır sürüncemede kalan durumum netleşmişti. Evraklarımız zaten hazırdı. Birkaç düzenleme yaptık ve yolculuk hazırlığına başladık. İşte aşağıda da normal geçen sağlık muayenemin ve mülakatımın özetini paylaşıyorum.
      Molnar Sağlık Muayenesi:
      Molnar ofisi ile muayeneden önce birkaç kez email trafiğimiz oldu. Kanada’dan geleceğimizi ve eksik bir evrak, aşı vb olması durumunda telafimizin çok zor olacağını açıkladık. Destek oldular, hızlı dönüş yaptılar. Bizim önceliğimiz aşılar oldu. Türkiye’de yaşamadığımız için çocukluk aşılarımızı kanıtlayabileceğimiz bir belge alamıyorduk. Antikor testi ile olmamız gereken aşıları belirledik ve 2024 sonunda aşılarımızı tamamladık. Antikor testi ile kanıtlayamadığımız aşıları da (polio gibi) tekrar Kanada’da olduk. Kanada’daki aile hekimimizden bize aşı kartı düzenlemesini istedik, o da bizden bir tablo talep etti. Bunu Molnar’dan rica ettik ama onlar bir liste gönderdi tabloları olmadığı için ben Kanada Toronto’daki Green card sağlık muayenesini yapan doktorun web sitesinde paylaştığı tabloyu aldım, Molnar’ın gönderdiği aşı listesini de ekleyerek ikisini aile hekimime verdim o bizim aşı kartımızı oluşturdu. Daha sonra bu belgeyi Molnar’a göndererek eksik aşımız olup olmadığını teyit ettim. Tam aşılanmışsınız sorunsuz görünüyor teyiti aldık. Ayrıca Viyana deneyimlerinde gözlük kullananlardan reçete istendiğini okumuştum. Reçetelerimiz Türkçeydi, bunları da gönderdik. Yine Molnar’dan onay aldık ama görüşme sırasında bize göz muayenesi hakkında bir işlem yapılmadı, reçete istenmedi.
      Muayenemiz sorunsuz geçti. Forumda yazılan her deneyim gibiydi. Aşı kartlarımız mülakat günü sabahı email ile gönderildi.

Mülakat Deneyimi
      Evraklarımızı alan memur yavaş ama dikkatliydi. Önce asıl adayın yani benim tüm evraklarımı aldı, ardından eşimin tüm evraklarını aldı. Parmak izlerimiz alındı.
      Bende sırasıyla lisans- master of science - lisans diplomaları vardı. Sadece son lisans diplomamı aldı. Master en yüksek derece olması sebebiyle özellikle sordum, ihtiyaç yok dedi. Diploma aslını, siyah beyaz fotokopisini ve barkodlu e devlet çıktısını verdim. Mülakat esnasında diploma aslını iade ettiler. Diploma çift dilli olduğu için tercüme ettirmedim.

2009-2010’da Fransa’da 10-11 ay civarı yaşamıştım. Polis kaydını forumda bulduğum bir link ile kazandığımı öğrendiğim zaman almıştım. Üstünden bir buçuk yıl geçtiği için hatırlayamadım ama e mail ile belli bir süre girebileceğiniz bir link gönderiyorlar. O linkte adli sicil kaydınıza ait evrak oluyor, indirmeniz gerekiyor çünkü belirlenen tarihten sonra evrağa ulaşamıyorsunuz. Bana 2-3 gün içinde dönüş yapmışlardı Fransa’dan.
      Görevli adli sicil kaydını istediği sırada bu detayı belirttim, 1 yıldan az yaşadığımı ama polis raporu aldığımı söyledim, teslim aldı. Belge Fransızca olduğu için tercüman onaylı İngilizce tercümesini de yaptırmıştım onu da teslim ettim. Mevcutta Kanada’da yaşadığımız için Türkiye, Kanada ve Fransa için adli sicil kaydı verdim.

Banka hesabıma ait mevcut varlıkları gösteren evrağı aldı. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren evrağımın da olduğunu belirttim, ihtiyaç olmadığını söyledi. Bence bu önemli, demek oluyor ki eğer hesabınızda toplu göstereceğiniz para hesabınıza son gün bile girse sorun yok. Sadece toplam bakiyeyi ve varsa aynı bankaya ait kredi kartı borcunuzu görüyorlar. Ben Kanada bankasından aldığım için İngilizceydi, ama Türkçe evrağı da hatta TL bakiye gösteren evrakları da kabul ediyorlar.

Konsolosluğun gönderdiği evrak listesinde olmayan ama başka konsoloslukların talep ettiğini okuduğumuz, lazım olursa diye hazırladığımız birçok evrak vardı yanımızda. Konsolosluktan gelen emailde belirttikleri evraklar dışında hiçbir ek belge istemediler. E devletten çıkan barkodlu belgeleri Türkçe alıyorlar. Tercümeye ihtiyaç yok. Belgeleri tek nüsha aldılar. Bazı deneyimlerde evrakların ayrıca fotokopisini de aldıklarını okumuştum ama ihtiyaç yok.
      Parmak izlerimizi verdik ve ilk adım tamamlandı.

Asıl adaydan alınan belgeler:
      Son diploma fotokopisi ve e devlet mezun belgesi (aslını gördüler ve iade ettiler)
      Formül A
      Formül B (ek olarak evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi hazırlamıştım ihtiyaç yok, sormadılar)
      Adli sicil kaydı (yurt dışında yaşadıysanız oraya ait de alınmalı)
      Banka mevcut bakiye durumu, varlıklar
      2 adet Amerika vizesi boyutlarına uygun fotoğraf

Eşten alınan belgeler:
      Formül A
      Formül B
      Adli sicil kaydı (yurt dışında yaşadıysanız oraya ait de alınmalı)
      2 adet Amerika vizesi boyutlarına uygun fotoğraf

Evrakları teslim ettikten sonra yönlendirdikleri vezneden kişi başı 330$ ödemeyi yaptık ve görüşmeyi beklemeye başladık.
      5-10 dakika sonra görüşmeye çağrıldık.
      Görüşme soru cevap bölümü sırasıyla aşağıdaki gibi gerçekleşti
      Yemin etme
      Tekrar kimlik doğrulama için parmak izi verme.
      Sorular:
      İkinizin de ilk evliliği mi?
      Fransa’da yaşamışsınız doğru mu?
      İkinizde Türk vatandaşı mısınız?
      Kanada’da yaşıyorsunuz doğru mu?
      Kanada’da ne iş yapıyorsunuz?
      Amerika’da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
      Amerika’da nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
      Tebrikler vizenizi onaylıyorum dedi ve bayrak teslimi!!!

Vizemizin hazır olduğunu ertesi gün sabah 10'da gelen email ile öğrendik ve öğleden sonra gidip teslim aldık. Gerçekten sorunsuz ve rahat bir görüşme geçirdik. Eğer belgeleriniz tam ise bir sorun yaşama imkanınız yok gibi.

Kanada’dan o kadar yol gitmişken biraz tatil yapalım istedik. Kanada’ya Ağustos ayının son haftası döndük. USCIS ücretlerini bu süreçte (24 Ağustos) ödedik. 2 Eylül’de yaşadığımız şehir olan Vancouver’dan arabamızla Seattle’a gitmeye karar verdik. 1 gün konaklama planladık ve sınırda evraklarımızı teslim ederek prosedürü başlattık. Forumda kara yoluyla giriş konusunda çok deneyim olduğunu düşünmüyorum. Kısaca bu süreci de aktarmak istiyorum.

Kara sınırından geçerken ilgili memura göçmenlik vizemiz olduğunu ve Amerika’ya ilk girişimiz olduğunu, evraklarımızı teslim etmek istediğimizi söyledik. Vizelerimizin olduğu pasaportu ve sarı zarflarımızı verdik. Ekrandan birkaç işlem yaparak pasaport ve evrakları bize geri verdi ve ikinci bölüme yönlendirdi. İlgili bölümde araçtan çıktık anahtarı içinde bırakmamızı pencereleri açık tutmamızı istediler. Araçta neler olduğunu sordular ve biz işlemleri yapmaya ofise gittiğimizde aracımızı aradılar.

İlgili bölümde yine memura giriş nedenimizi açıkladık. Sarı zarfları açtı, bazı bilgileri inceleyerek ekrana giriş yaptı. Arabamızda neler olduğunu sordu (yasak olan meyve, sebze, yumurta vb sorguladı), Kanada’da ne iş yaptığımızı, nerede kalacağımızı, kaç gün kalacağımızı sordu. Burda onları şaşırtan 1 günlüğüne giriş yapmamız oldu. Biz de süreci başlatmak istediğimizi ve bu dönemde iş arayacağımızı, bu yıl bitmeden Amerika’ya taşınma planımızın olduğunu açıkladık. 1 yıl içinde mutlaka taşınmamız gerektiğini söylediler. Green cardın gönderileceği adresi kontrol etti ve bize doğrulattı. Pasaportumuza 1 yıl süreli damgayı vizemizin olduğu bölüme bastı ve güler yüzle uğurladı.

Memurlar çok titizdi ve gerçekten önem vererek işlerini gerçekleştirdiler. Sorduğu soruları da bizi bilgilendirmek ve prosedürde yanlış bir şey yapmamamız için olduğunu da belirtti.

Bir gün sonra Kanada’ya döndük. Burda da ilgili memura Green card ile Kanada vizemiz olmadan Kanada’yı ziyaret edip edemeyeceğimizi sorduk. Giriş yapabileceğimizi söyledi, artı bilgi olarak da bunu paylaşmak istedim bazı arkadaşların bu konuda kafası karışıktı.

Sistemsel bir hata yüzünden bizim için zorlayıcı bir süreç oldu. Dosya taşımak, sistemsel hatayı bir şekilde kaldırmamıza sebep oldu yada dosyayı açtırmak. Bundan emin olamıyorum. Dosya taşımanın çeşitli kurallara bağlanması kararı bu açıdan da beni çok üzdü. KCC sisteminde dosyamın takılı kalması sorununu çözemeseydim bu şansımı kaybedecektim. İletişimde olduğum benzer durumu yaşayan 4-5 arkadaş var ve benzer yöntemle çözdüler. Umarım KCC sistemlerini de revize ederler, iyileştirirler.
      Sorusu olan herkes bana ulaşabilir. Tek dileğim herkesin sürecinin kolaylıkla tamamlanması.
      Son olarak karşılıksız, canla başla birbirine destek olmaya çalışan insanların olduğu bu topluluğa şükranlarımı iletiyorum. Ve dosyamı açmama vesile olan @cttl ye minnettarım 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      E
      ecetinus
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. Garip ve farklı bir deneyim yaşıyoruz. Anca paylaşma gücü bulabildim kendimde.
      DV 2025 talihlisiyim. Eşim ile birlikte Kanada’da çalışma izni ile yaşıyoruz. Çekilişe de Kanada’dan başvurmuştum mülakat yerim Montreal olarak belirlenmişti. Case no 15k. Her kazanan gibi hemen yeşil kart foruma üye oldum. Forumda sadece bir tane Montreal mülakat deneyimi buldum. Onu okudum ve çok rahat geçtiğini gördüm. Biraz araştırdım ve geçmiş yılların bültenlerine göre Nisan gibi görüşme alabileceğimi düşünüyordum. 2025 sonunda bir deneyim daha eklendi foruma. Forumdan o yüzden genelde uzak kaldım. Bana hitap eden bir içerik yoktu. Kanada’da yaşayan benim gibi talihli olan 2 Türk çift ile süreç boyunca iletişim halindeydik, hala da öyle. İyi ki varlar!

Şubat ayında current oldum ama ne yazık ki KCC dosyamı atladı ve Montreal Konsolosluğu'na göndermedi. Bunu CEAC data verileri yüklendikçe benden sonrakilere vize tarihleri gönderilince haftalar sonra fark ettim. Aylarca Montreal her gün ama her gün email attım. Hiçbir ilerleme olmadı. Montreal konsolosluğu dosyaların KCC'den gönderilmesi gerektiğini kendilerinin dosya talep etme gibi bir işleyişleri olmadığını yazdılar çok kez. Hep KCC ile iletişime yönlendirdiler. Ama insanlar KCC ile iletişim kurmayın dosyanızı açabilirler dediler, korktum. Sonra o eşiği de aştım her gün hem KCC'ye hem Montreal'e email göndermeye başladım. Benim case no ile benzer olan dosyalar Nisan ayında mülakatlarını aldılar. Ama tabi bu arada hep bir umut var. Bekliyorsunuz her gün email gelecek diye, mecburen çünkü hata olması saçma geliyor, örnek bulamıyorsunuz. Montreal'e bende çok kez yalvaran cevaplar gönderdim. @gucarslan ile yazıştım saolsun o da bana devamlı email ile ilerlemeye çalışmamı önerdi. Montreal'in de kötü bir konsolosluk olduğunu ekledi. Amerika vizemiz de yok. O tarafa geçip statü değişikliği ihtimali de yok. Tabii bu arada Kanada’da hiçbir sorun yaşamayacağımı düşündüğüm için dosya taşıma veya diğer prosedürlerle ilgili hiç incelemem olmamıştı. Kazandıktan 1 sene sonra forumu okumaya başladım 🙂

Mayıs ayında dosya taşımaya karar verdim. Birçok yere yazdım. Viyana kabul etti ama Schengen vizemiz yoktu. Bu yüzden bilgilerimizi vermedik konsolosluğa ama Mayıs ayında randevu açık bulduğum ilk ülkeye (Hollanda) vize için başvuru yaptık eşimle. 1 hafta gibi kısa sürede schengen vizesi dönüş alan arkadaşlarımız vardı, umutlandık. (20 gün olacak ama hala dönüş olmadı.) Pasaportları da teslim ettik, Kanada vizemiz de içinde kaldı tabii. Bir hapis kaldık burda duygusu yerleşti, yurt dışında yaşayanlar anlar bu duyguyu. Hollanda’da başvuru yaptığımız hafta hükümet düştü 🙂 ya geç dönüş olursa, ya red alırsak diye iyice stres olduk. Dosya taşıma süreçlerini öğrenmeye çalıştım, Montreal’in talep ettiği aşılar, evraklar bambaşkaymış. Kendimizi olabilecek yeni lokasyonlar için de hazırlamaya başladık. Evrak ve aşı sürecinde başka bir aşamaya geçmiştim sanki. Hong Kong’a dosya taşıma emailleri attım günlerce ancak kontenjanlarının dolduğunu ileten yanıtlar aldım, defalarca 🙂 Lise diplomamın peşine düştüm. Kanada’dan İzmir’deki 2002 yılında mezun olduğum liseme ulaşmaya çalıştım. 9800km ve +10 saat zaman farkıyla bürokratik işleri siz düşünün. Forumda dosya taşıma deneyimlerini okuduğum bazı arkadaşlara DM yoluyla ulaştım. Çünkü forumu çok sonradan okumaya başlamak pazarda gezerken annesini kaybeden bir çocuğun etrafa boş boş bakması gibiydi. Onlardan hap bilgiler, öneriler almaya çalıştım. Hepsine teşekkür ederim. Telegram gruplarına eklendim vs. Ama kimsede elle tutulur benzer bir deneyim yoktu. Bu vesile ile dünyanın başka bir ülkesinde benimle aynı problemi yaşayan bir arkadaşla tanıştım. O da çözümsüz kalmıştı, ilerlemeye çalışıyordu.

Yine bu konuşmalar içinde bir arkadaş dosyamın current olmasına rağmen aylardır KCC de gözükmesine istinaden dosya taşıma emailini KCC ye göndermemi önerdi. Zaten her gün farklı emailler gönderdiğim için bir de bu içerikle yazmak mantıklı geldi. Ne kaybederdim. Yaşadığım şehir olan Vancouver’dan direkt uçuş olan (14 saat) vizesiz en yakın gidebileceğim yeri yani Hong Kong’u seçerek geçtiğimiz hafta 11 Haziran'da KCC’ye dosya taşıma emaili gönderdim. Birkaç saat sonra dosyamın Hong Kong’a taşındığını onaylayan yanıtı aldım. İnanamadım şubat ayında current olmuştum! Ama KCC dosyamı taşımıştı!!! Emin olmak için birkaç gün mülakat lokasyonumu soran emailler gönderdim, Hong Kong olduğunu bildiren yanıtlar aldım. Ve dosyamın taşındığı gün Hong Kong’un ağustos mülakatlarını dağıttığını öğrendim, kaçırmıştım. İlk onaylanan email ile Hong Kong’a yazdım, ama dosyamın henüz onlara iletilmediğini öğrendim. Zaten saat farkının ortasında yaşıyorum. KCC'den 3 saat geri, Hong Kong'tan 15 saat geri. KCC'de mesai bitiyor Hong Kong'ta mesai başlıyor. Benim e mail maratonlarım gün boyu devam ediyor. Hong Kong’a tekrar yazdım. Duygusal bir mesajla dosyamın aylar önce aktif olduğunu bir sorun olduğunun açık olduğunu ve dosyamı KCC’den talep etmelerini rica ettim. Ama onlar da aynı Montreal konsolosluğunun verdiği cevabı verdiler. "Biz KCC den spesifik bir dosya isteyemiyoruz. Dosyalar oradan bize geliyor!"

Taşıma onayının üstünden bir hafta geçti dosyam hala KCC’de gözüküyor. Esc. Ceac her yerden düzenli kontrol ediyorum statüde NVC ve KCC durumunda bir değişiklik yok. KCC’ye mülakat tarihimi soran mesajlar atıyorum. Artık cümle cümle ezberlediğim otomatik genel yanıtları alıyorum, mülakatınız belirlenecek vb. Çünkü Montreal için de çok kez bu yanıtları aldım. Erken mi bilmiyorum. Yoksa dosyam evrende yok mu oldu anlamadım. Baga düştüm sanırım 🙂 Güldüğüme bakmayın, sinirden gülüyorum artık. Bu gidişle hakkımı kaybedeceğimi düşünüyorum. Viyana eylüle randevu veriyor mesela. Eylüle vize kalacak mı acaba? Onaylanırsa Schengen vizem o tarihi kapsayacak mı? KCC dosyamı Hong Kong’a iletecek mi acaba? Şubattan hazirana mülakat yerim olan Montreal’e neden iletmedi, aynı sorun dosya taşısam da devam mı ediyor? Bu sorularla boğuşuyorum açıkçası. Bugün birkaç senatöre yazdım. İlgilenen olursa ne ala. Amerika’da yaşamadığım için ilgileneceklerini sanmıyorum ama aylardır her ihtimali değerlendirmeye çalışıyorum. Hong Kong ne kadar sıklıkla mülakat dağıtıyor? Bir sonrakinde ben de olacak mıyım dersiniz? 15k ile açıkta kalmak mı, kabus gibi!!!

Umarım mülakat alırım da bu saçma deneyim de güzel sonuçlanır ve gelecekte bu kabus örneği yaşayan olursa onlara yol gösterebilir. Bir sürü cevapsız soruyla aylardır muhatap bulamayarak süreci yönetmeye çalışıyorum. Bugün case no yüksek olan birinin “keşke çıkmadaydı” isyanını hak vererek okudum. Ama yine de her gün ne yapıp sürecin akışını olumluya çevirebilirim diye de mücadeleye devam ediyorum. Keşke şöyle de deneseydim, keşke böyle de yapsaydım dememek için! Bu da böyle bir mücadele sürecidir, deneyimidir. Gelişme olursa güncelleyeceğim sevgili forum.

E
      ecetinus
    • RE: Kentucky Consular Center (KCC)

Merhabalar dosyamı açtırarak 4 aydır yaşadığım sorun çözüldü. Mülakat aldım Viyana'dan. Önce KCC mülakat tarihimi gönderdi, Viyana'ya onaylattım. ESC'de de güncellendi. Benim gibi dosyası KCC'de takılıp kalanlara, bu sorunu yaşayanlara umarım çözüm olur. Bende işe yaradı.

E
      ecetinus
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhaba, annem için Şubat 2025'te İstanbul'dan 2026 yılına mülakat randevusu almıştım. 2 kez kendim öne çekerek 2025 Eylül'e güncelledim. 22 Eylül pazartesi görüşmeye girdi ve şükür vizesi onaylandı. Annem emekli öğretmen (yeşil pasaportu var), çalışmıyor, tek çocuğu var, bende Kanada'da yaşıyorum. Bu sebeplerle riskli bir profil olacağını düşünmüştüm. Buradaki ebeveyn red deneyimlerini okudukça da stres yüklenmiştim. Ben DV lottery'den Green Card aldım. Henüz kart elime geçmedi fazla detaya girmek önerilmediği için bu konuyu memur açmazsa, bilgi vermemesini söylemiştim. Annemle aşağıdaki diyaloglar yaşanmış.
      -Nereye seyahat etmeyi düşünüyorsunuz?
      New York ve Miami (DS160 formundaki yanıtımız farklıydı)
      -Çalışıyor musunuz?
      Hayır, emekli öğretmenim.
      -Eviniz var mı?
      Evet
      -Daha önce yurt dışı seyahatleriniz var mı?
      Evet, diyerek gittiği Avrupa ülkelerini saymış ve o esnada pasaportunu vermiş, kısaca incelemiş memur.
      -Çocuğunuz var mı?
      Bir kızım var, Kanada'da yaşıyor.
      -Kiminle seyahat ediyorsunuz?
      Arkadaşlarımla.
      -Arkadaşlarınızın vizesi var mı?
      Evet var.

Herkesin görüşmesinin olumlu sonuçlanmasını dilerim.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      E
      ecetinus

@emr19 Viyana e devletten alınan belgeler için tercüme istemiyor. Konsolosluktan gelen emailde bu bilgiyi de yazıyorlar.

E
      ecetinus
    • RE: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

@serhank Merhaba kartın yeniden kargolanmasını sağladım. https://www.uscis.gov/ den sağ alttan AI Emma ile görüşme başlatıp ordan da Live Agent ile görüşme başlatarak sorunu çözdüm. Bugün de USCIS'den tekrar gönderim emri verildiğine dair bir email aldım. Ofise gitmekten veya telefonla ulaşmaya çalışmaktan çok daha pratik bir yöntem. Burda kayıtlarda kalsın istedim. Gerçi hem benim hem eşimin kart işlemini ayrı ayrı yaptım ve toplamda 3.5 saat sürdü, çok uzun bekleme sıraları var ve bir defa da kötü bir memura denk geldim 🙂

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      E
      ecetinus

@istavrit59 Merhaba benimde numaram atlandı KCC dosyamı konsolosluğa göndermedi ve benden sonrakilere mülakat verildi. Kanada Montreal'deydi dosyam. Current olmama rağmen sistem izin verdi ve KCC üzerinden Hong Kong'a taşıdım (çünkü Hong Kong dolduk artık dosya almıyoruz diye döndü) ama yine KCC dosyamı oraya da göndermedi. Sonra Viyana'ya konsolosluk aracılığı ile taşıdım. KCC Viyana'ya "bu dosya henüz mülakata hazır değil" diye bir dönüş yapmış Viyana bana gönderdiği için bilgim oldu ve dosyamı KCC yine göndermedi. Bunun üzerine dosyamı açtırdım. Ardından hemen KCC den mülakat tarihini de içeren email aldım. İnanın sorun neydi ve nasıl çözüldü bilmiyorum. Ama aylarca süren böyle saçma bir süreç çözüldü.

E
      ecetinus
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ardando Merhaba, vizenizin fotoğrafını eke koyup kibar bir email atabilirsiniz durumunuzu anlatan. Ben öyle yaptım ve öne çekti Viyana.

E
      ecetinus
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@eceslc merhaba. ilk girişte sizinle birlikte girdikten sonra diğer seyahatlerde yalnız olabilir. İlk girişi asıl talihlinin yapması şart ondan sonra herkes özgür 🙂

E
      ecetinus
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Karras Form doldururken mevcut durum neyse onu beyan etmek gerekiyor. Randevuda değiştiyse sözlü beyan yeterli. Yanınızda da bunu kanıtlayacak belge olsun, istenmesi halinde sunmak için.

E
      ecetinus

ecetinus tarafından gönderilen son iletiler

@eceslc merhaba. ilk girişte sizinle birlikte girdikten sonra diğer seyahatlerde yalnız olabilir. İlk girişi asıl talihlinin yapması şart ondan sonra herkes özgür 🙂

E
      ecetinus
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@ozangules62 ben GC olmadan vizemle 3 kez giriş yaptım. Bir sorun yaşamadım. Yeter ki çok uzun süre ABD dışında kalmamış olun. Bu durdurma kararı farklı etkileyecek mi orasını kimse bilmiyor. Mevcut durumda kartınız olmadan giriş çıkış yapmanızda bir sakınca yok. Bize ne zaman kesin taşınacaksınız dediklerinde iş arıyorum 1-2 ay içinde bulamazsam da kesin taşınacağım diye cevap vermiştik.

Gündem içinde yayımlandı
      E
      ecetinus
    • RE: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

@serhank Merhaba kartın yeniden kargolanmasını sağladım. https://www.uscis.gov/ den sağ alttan AI Emma ile görüşme başlatıp ordan da Live Agent ile görüşme başlatarak sorunu çözdüm. Bugün de USCIS'den tekrar gönderim emri verildiğine dair bir email aldım. Ofise gitmekten veya telefonla ulaşmaya çalışmaktan çok daha pratik bir yöntem. Burda kayıtlarda kalsın istedim. Gerçi hem benim hem eşimin kart işlemini ayrı ayrı yaptım ve toplamda 3.5 saat sürdü, çok uzun bekleme sıraları var ve bir defa da kötü bir memura denk geldim 🙂

E
      ecetinus

@serhank tekrar deneyeceğim. Teşekkürler

E
      ecetinus

@serhank Merhaba teşekkürler yanıtınız için. Adres güncellemesini 22 Ekim'de yaptım, ama takip sisteminde hala yukarıda yazdığım kart USCIS'e iade oldu mesajını görüyorum. Sizin dediğiniz request sayfasına girdiğimde de IOE ile başlayan numaramı yazdığımda aşağıdaki mesajı alıyorum: The form submitted for this case is not available for this tool. For more information, call the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283 or 1-800-767-1833 (TDD for the hearing impaired).

Verdiği telefonu da aradım telesekreter çıkıyor onunla da ilerleyemedik.
      Adres değişikliğimi My Account'ta kontrol ettim. 22 Ekim'de değişiklik yaptığımı gösteriyor ama adresi teyit edemedim, açamadım o kısmı. Doğrudur diye düşünüyorum bir kez değişiklik yaptım çünkü.

Sanırım biraz daha beklemem gerekecek. Siz ne dersiniz?

E
      ecetinus

Merhaba benim GC'ım teslim edilememiş ve USCIS ofise geri dönmüş. Verdiğim adres güncel ve 3 yıldır arkadaşım orda oturuyor. Sanırım yazımda bir sorun oldu. Bu mesajı gördüğümde zaten ülkeye girmiştim ve adres değişikliği yaptım, ev adresimi verdim. Farklı bir eyalet. Ama bunu güncellediler mi vs takip edemiyorum. Neredeyse 1 ay olacak hala sistemde aşağıdaki not var. Bunu deneyimleyen göremedim forumda. Telefonla da bir türlü işlemi sürdüremiyorum. I-90 mı doldurmam lazım bilgisi olan var mı?

Card Was Returned To USCIS
      On October 15, 2025, the Post Office returned your new card for Form OS155A, Immigrant Visa and Alien Registration, Receipt Number IOE0692306212, to us. We mailed your card to the address you gave us, but the Post Office could not deliver it. The tracking number assigned is UNAVAILABLE. You can use your tracking number at www.USPS.com in the Quick Tools > Track a Package section. We will destroy your new card if we do not receive an address update by January 5, 2026. Please go to www.uscis.gov/e-request to request that we resend the card to you. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

E
      ecetinus
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Dün 2 kedimiz ile Kanada Vancouver’dan Atlanta’ya West Jet direkt uçuşla seyahat ettik. Kanada’daki veterinerimizden salı günü olacak uçuş için cuma günü uçuşa uygun olduklarına dair belge aldık. Son kez muayene ettikten sonra düzenledi. Bu belgeler international health certificate ve certificate of vaccination olarak düzenlendi. Ayrıca her 2 kedimizin kilosuna uygun olarak ayarlayarak yanımıza ağızdan alınan sıvı, yatıştırıcı ilaç verdi. Hafif ilaçlardı, uyutmuyor sakinleştiriyor. Uçuş öncesi gece ve uçuştan 1 saat önce 2 doz verdik. Akşam 11 civarında da mama ve suyu kaldırdık. Seyahatte tuvalet kullanma imkanı olmayacağı için önlem aldık diyelim 🙂

Gelelim havalimanı deneyimine. Her 2 kedim için ayrı tür taşıma çantası almıştım. Çünkü kiloları birbirinden çok farklı. Bagaj kontrolü bölümünde çok ciddi bir taşıma çantası boyut kontrolü vardı. Bir kedimin çantasının yüksekliği 2cm fazlaymış. Çanta soft olsa bile kabul etmiyorlar. Güç bela kabul ettirdik. Her hava yollarının taşıma çantasının boyutları farklı oluyor. Biletinizi aldıktan sonra mutlaka uçağınızın hangi boyutlarda çantaya izin verdiğini kontrol etmenizi öneriyorum. Görevli bunun sebebinin koltuk altı büyüklüğü ile uçağın tipinin farklı olması olarak açıkladı. Gerçekten de o çantayı zor sığdırdık koltuk altına. Bu strese girmek hoş değildi. Sonrasında güvenlik kontrolünde kedileri çantadan çıkartmamızı istediler. Çok kalabalık ve gürültülü bir ortam olduğunu, korktuklarını ve bu işlemin bizim için çok zor olacağını söyledik. Anlayışla karşıladılar ve hemen çözüm ürettiler. Eşyalarımızla kontrolden geçtik bu sırada kedilerimizi bir görevliye çantalarında teslim ettik. Küçük bir odaya alındık tek tek kedileri çantalarından çıkarttım ve görevli gidip çantaları güvenlik bölümünde tarattı. Bu bizim için çok konforlu bir geçiş oldu. Ardından uçağa geçtik. Girişte yaşlılar, tekerlekli sandalye kullananlar, çocuklu aileler ve evcil hayvanları olanlar için öncelikli giriş anonsu yapıldı. Hızla uçağa geçtik. Uçakta yan koltuklarımız boş olmasına rağmen kedilerin uçuş sürecinde çantalarıyla yan koltuğumuzda olmasına izin verilmedi. Eşimle biz aynı sıra koridor koltukları alıyoruz her zaman. Aramızda koridor oluyor. Yanyana oturmaktan daha konforlu. Tavsiye ederim. Ara sıra miyavladıklarında fermuardan içeri elimizi sokarak sevdik, rahatlattık. Atlanta’ya indiğimizde ekstra bir işlem yapmadık. Ne binişte ne de varış noktasında çip, pasaport, aşı belgesi, uçuşa uygunluk sağlık belgesi vb hiçbir kontrol olmadı. Tek kontrol edilen çanta boyları oldu 🙂 Herkese kolay seyahatler dilerim.

Yolculuk içinde yayımlandı
      E
      ecetinus

@ceyda01 bu daha farklı bir belge ama karekodu var. Benimkinde xxx öğrencimiz xx tarihinde mezun oldu. Diplomasını kaybetmiştir bu belge geçerlidir gibi bir yazı var. Müdürün imzası var. Ama eğer lise mezun belgeniz edevlette varsa ona ek bunu birlikte sunmanızı öneririm. Hem orijinalini hem fotokopisini götürün ve tercüme ettirin.

E
      ecetinus

@trainee tüh çok üzüldüm. Gelecek sefere 🙏🏻

E
      ecetinus

@trainee Umarım kolayca almıştır anneniz.

E
      ecetinus