Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri


  • @EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Greencard başvurusu yapmış olmamız, f1 öğrenci vize başvuru süreçlerimizi etkiler mi sizce?

    Bence göçmen mentaliteni karşı tarafa beyan ediyorsun, ben bu sene başvurmadım. Tek başına belirleyici değildir ama vize memuru 2 arada 1 derede kalırsa greencard belirleyici olaiblir diye düşünüyorum


  • @XFatihX, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Greencard başvurusu yapmış olmamız, f1 öğrenci vize başvuru süreçlerimizi etkiler mi sizce?

    Bence göçmen mentaliteni karşı tarafa beyan ediyorsun, ben bu sene başvurmadım. Tek başına belirleyici değildir ama vize memuru 2 arada 1 derede kalırsa greencard belirleyici olaiblir diye düşünüyorum

    Greencard çekilişine katıldığımızı biliyorlarsa direkt öyle düşüneceklerdir zaten normal olarak, ama bilmiyorum etki etmediğini söylüyordu çoğunluk.


  • @Yolcu34 Merhaba benimde aklımdaki süreç sizin gibi. Turist vizesi ile USA ye giriş yapıp kalış süremi uzatmak için F1 geçiş yapmak belli bir süre sonrada EB3 için süreci başlatmak. Acaba direk turist vizesinden eb3 e geçebiliyor muyuz ? @denizci10 Bey sanırım siz EB3 firması ile çalışıyorsunuz. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler


  • @Şemre
    Turist vizesi ile EB3 statü değişikliği evet yapabilirsiniz ama turist statüsü EB3 süreci için yeterli olmaz, statünüzü korumanız gerekir (F1 gibi, E yatırımcı gibi) Ya da EB3 sürecini kendi ülkenizden konsolluk aracılığı ile vize olarak alabilirsiniz, süreci ülkenizde geçirirsiniz.


  • katarda amerıka f1 vıze gorusmesı yapan oldu mu olduysa tecrubelerını akatarabılırse sevınırım


  • Community Collega ile vize almayı deneyen var mı yakın zamanda varsa tecrübelerini aktarabilir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    kasım 2023 verilerine göre, ankara ve istanbul konsolosluklarının F1 performansı için bu iletiyi inceleyin lütfen;

    https://yesilkartforum.com/forum/post/407541


  • @gucarslan Hocam 15 gün sonra F1 randevum var İstanbul'da. Bu istatiskleri gördükten sonra Ankara'ya çekme konusunda çok kararsız kaldım. İstanbul'daki F1 onay sayıları her zaman böyle Ankara'dan düşük mu? Ne önerirsiniz Ankara'ya mi cekmeliyim? Red alırsam 2. Yi Ankara'dan alırdım diyordum. Fakat ilk denememde alma ihtimalim daha yüksek sonuçta bunu Ankara'da mı degerlendirmeliyim sizce? Aralık veya Ocak ayının cizelgeside mevcut mu?


  • @gucarslan, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    kasım 2023 verilerine göre, ankara ve istanbul konsolosluklarının F1 performansı için bu iletiyi inceleyin lütfen;

    https://yesilkartforum.com/forum/post/407541

    Hocam 15 gün sonra İstanbul'da F1 vize görüşmem var. Bu sayıları gördükten sonra Ankara'ya ceksemmi çok kararsız kaldım. Ankara'da F1 için görüşmeye girmek daha mı avantajlı. İstanbul'da red alırsam 2.de Ankara'da girerim diyordum. Ne düşünüyorsunuz ne yapmalıyım?


  • @pokerler bunun ankara ya da istanbul ile alakası yok, bu tamamen sizin durumunuzla alakalı.
    red ya da onay alacaksınız bunu ankara'da da alırsınız. bu kadar kısa süre kamışken değiştirmenizi tavsiye etmem.
    mülakatınızda bol şans..


  • @gucarslan, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @pokerler bunun ankara ya da istanbul ile alakası yok, bu tamamen sizin durumunuzla alakalı.
    red ya da onay alacaksınız bunu ankara'da da alırsınız. bu kadar kısa süre kamışken değiştirmenizi tavsiye etmem.
    mülakatınızda bol şans..

    Genel olarak tavsiyelerinizi yerinde bulurum ama bu konuda katılmıyorum size. 3 ay içinde 2 ilde de mülakata giren birisi olarak bu yorumu yapıyorum. Tavsiye değildir.

    Anakara da daha fazla personel çalışıyor, daha az red gördüm. İstanbulda ise personel syısı daha azdı. Bence istanbulda bir memur hızlı bir şekilde red verip yoğunluğu azaltıyor. 1,5 dakikada ben dahil 3 kişiye red verdi. Evliyim cocuk var 13 yıldır kamu görevlisiyim yurtdısı seyehatlarim var, yapıştırdı reddi gönderdi. 20 yasında işsiz askerliğini yapmamıs yurtdısına cıkmamıs olsam, 15 saniyede red verebilirdi. Beni değerlendirmedi bile. bu ankarada böyle olmadı daha ilgiliydiler. Sıra hızlı ilerliyordu çok bekleme olmuyordu


  • @XFatihX buradaki yorumuzda şöyle bir hata var..
    ankara sadece göçmen olmayan vize basmıyor, türkiye'de tek göçmen vize basma yetkisine sahip yer ankara.
    bu yüzden oradaki rakamlar sizi aldatmasın. göçmen olmayan vize sayısı az olduğu için red sayıları da haliyle az görünüyor.


  • @gucarslan Evet böyle birşeyler olabilir, bildiğim kadarıyla gördüklerimi yorumladım. Ama istanbulda vize talebini yapana kadar çalışan F B M gibi vizeler için ilgilenen personel daha falza gibi geldi. Haklı olabilirsiniz, hep dediğim gibi bilgim sınırlı ve sadece tecrübem dahilinde konusabiliyorum


  • Ben de dil okulu için başvurulan F1 in red olması durumunda turist vizesinin iptal edilmesi durumunu merak ediyorum açıkçası.

    Mevcutta turist vizem ve giriş çıkışım var.
    Acaba F1 a başvursam red olması durumunda turist vize mi etkiler mi.


  • herkese merhaba, Amerikada 4 ay turist olarak bulunduktan sonra çalışma izni için kanadaya geçtik, bugün kanadada eşimle birlikte F1-F2 için mülakata gittik, her sorduklarını mantıklı cevapladık, pasaportu ve belgeri aldıktan sonra bize birşey demeden gönderdiler, biz sevinirken akşam 4 civarlarında arayıp ret yediniz, pasaportlarınız adresinize gelecek dediler, ret sebebinin nedeni olarak 4 ay turist olarak kalmamızı gösterdiler, madem istemiyorsunuz neden 6 aylık süre veriyorsunuz? biz bu duruma itiraz etsek olumlu sonuç çıkar mı? bilgilerinizi ve yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum teşekkürler


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, dil okulu içim 14 şubat tahinde F1 öğrenci vizesi görüşmesine girdim. Görüşme sonrası onaylandı denildi ve onay kağıdı verildi. Ancak o günden bu tarafa ceac sisteminde approved görünmesine rağmen pasaportum vize basılıp gönderilmedi. Hiç bir geri dönüş, evrak talebi, mail vb de olmadı. Birkaç defa mail ve telefon ile bilgi sordum hep standart cevaplar verildi, süreç devam ediyor yoğunluk var vb. Benden sonra başvuran tüm arkadaşların vizesi geldi ve gittiler. Bu süreç ile ilgili yapabileceğim bir şey varmı?


  • @draka PTT ile anlaştıysanız onları arayabilirsiniz.


  • Merhaba F1 Vizesi ile alakalı bir kaç sorum olucak bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim...

    1 - Dil okulu ile F1 Vizesi alan bir öğrenci kaydolduğu okula gitmek zorundamı Okula kaydolup vizeyi aldıktan sonra eğitime devam etmezse bu öğrencinin durumu ne oluyor.

    2 - Dil okulu ile F1 Alıp bunu durmadan uzatmak mümkün mü örnek veriyorum kişi aynı dil okulu programını veya başka bir dil okulunun programını uzatarak kısacası dil okullarından dil okullarına atlayarak senelerce ABD'de kalabiliyor mu? Yoksa bir noktada devlet uzatmayı reddediyormu?

    3- F1 Statüsündeki biri örnek veriyorum kendisine ait olmayan bir ssn numarası ile başkasının adına doordash gibi uygulamalarda çalışırsa. Ve atıyorum bu kişiye ilerde bir green card çekilişten çıkarsa veya bir abd vatandaşı veya green card sahibi biriyle evlenirse bu kaçak çalışma anlaşılabilir mi? Çünkü Başkasının SSN numarası üzerinden gerçekleşen bir çalışmadan bahsediyoruz. diyelim ki anlaşıldı bu kişinin green card hakkı olsa dahi alamama ihtimali doğuyor mu?

    Son sorunun sakat olduğunun biraz farkındayım genelde bu tarz şeylerde sormuyorum ama tabiri caiz ise bir takım ufak şeyler planlıyorum ondan ötürü bu seferlik özür dileyerek soruyorum arkadaşlar teşekkür ederim tekrardan herkese...


  • @Ekto-Oktan İkinci ve üçüncü soru için pek bilgim yok fakat F1 vizesiyle yüksek lisansa gelirken "tam zamanlı" öğrenci olmam gerektiği ve her dönem en az 8 kredilik ders almam gerektiği söylenmişti bana statü violation olmaması için. Dil okulu için de benzer bir uygulama vardır diye düşünüyorum.

  • ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    13 İleti
    850 Bakış
    crazycellsC
    @Mesut-Tonuc, içinde söyledi: F-1 statü değişikliği başvurusundan red aldıktan sonra yapılabilecekler Merhaba. Benzer bir durumdayım. Turist vizesi ile buradaydım ama vizemin tahiri geçmeden F-1 vizesine başvuru yaptım statü değişikliği için. Şu an sürecim devam ediyor. Hala Amerika'dayım. Olası red almam durumunda ne kadar sürede çıkış yapmam lazım Amerika'dan? Teşekkürler Eger I-539 basvurunuz reddedilirse, ilk firsatta -mumkunse haberi aldiktan sonra birkac gun icinde- ABD'den cikmalisiniz.
  • F1 Overstay

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! f1 vizesi i-130
    3
    0 Oy
    3 İleti
    341 Bakış
    money money moneyM
    @Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.
  • F-1 Vize için 2 üniversite sorunu

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    301 Bakış
    crazycellsC
    @Remy-Danon, içinde söyledi: F-1 Vize için 2 üniversite sorunu Selamlar arkadaşlar, umarım herkes iyidir. Türkiye'de aktif olarak üniversite öğrencisiyim. F-1 vize için hazırlanıyorum. ABD'den üniversite için onay aldım. Benim sorum şu; Türkiye'de öğrenci olmaya devam edip aynı zamanda ABD'de okuyabilir miyim ? Yani 2 üniversite bir arada okunabilir mi ? Bu bir sorun teşkil eder mi ? Teşekkür ederim. Universiteler ayri ayri buna izin veriyorsa olabilir, ama dediginiz durum universitelerden en az bir tanesi online egitim veriyorsa gerceklesebilir. Ayni anda iki ayri ulkede olamayacaginiz icin :)
  • 0 Oy
    15 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @jesus-0, içinde söyledi: 9 Agustos 2018 itibariyle baslayacak F, J ve M vizelerini ilgilendiren degisiklik merhaba, mesela yasal olarak j statümüz bitti ama 1-2 yıl daha mevcut ssn imizi kullanarak çalışmaya devam ettik ama aynı zamanda vergilerimizi de eksiksiz ödedik yinede ilerde statü değişikliği yaparken sıkıntımı oluyor veya greencard alırken vatandaşlık alırken bir sorum da bazı türkler hatta çoğu türk diyim j statüsü bitmeden f1 e cevriyor ve yine vergisisni verererek çalışmaya devam ediyor yine 2 durumda da gc ve vatandaşlık yada statü değşikliği bu iki durumda da yanıyor mu ? daha önce bir yerde yazıldımı göremedemim veya bulamadım eğer varsa çok özürdilerim teşekkürler saygılar Evet, maalesef "unathorized employment" durumunun daha sonra tespit edilmesi sizi bazi basvurulardan mahrum edecek... Izinsiz calismak EOS, COS ve AOS'yi engelliyor olmasi... Yani eger ABD'de izinsiz calisirsaniz o anki statunuze zarar gelmiyor (tabii bu calisma durumu tespit edilirse, kapidan cikarken gorevliler vizenize iptal damgasi basabilirler)... ama o statunuzu uzatmak isterseniz, degistirmek isterseniz veya Green Card statusune gecis yapmak isterseniz o durumda bu "izinsiz calisma" karsiniza problem olacak cikacak. Dolduracaginiz formlarda zaten bu soru size sorulacak, oraya "evet" diye cevap verince basvurunuz reddedilecek. Tabii, bu basvurulari ABD icinden yaparsaniz gecerli, ABD disinda vize basvurusu yaparken, bu durum dert olmayabiliyor. Ayrica eger IR-1 , IR-5 gibi ABD vatandasinin aile uyesiyseniz bu durumda basvurularda istisna uygulaniyor ve izinsiz calismis olsaniz dahi IR kategorisinden Green Card alabiliyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum